Šta je novo?

FIFA 17

Kako vam radi online generalno? Imam bas prevelika usporenja, u sesnestercu je slow motion bukvalno. Mislio sam da je do 4gb rama ali i sa 8 je isto.. Imam "B" ocenu na Ping testu, ne znam jel do toga mozda, ne bih ovo nazvao igrivim, bas sam vise ocekivao a ono isto ko PES od pre par godina.
Meni odlično, doduše PS4 pro. Na pc-u mi se dešavalo to što pominješ, ali pre par godina, sad ne znam.

I nisam siguran da je ram problem u tvom slučaju, možda je komp jednostavno slab za to što ti očekuješ?

Poslednja izmena:
I ja sam sinoc igrao online na PS4,radi normalno(kao offline bukvalno) mozda su serveri za PC losi bili juce-preoptereceni...

I nisam siguran da je ram problem u tvom slučaju, možda je komp jednostavno slab za to što ti očekuješ?

Pa pazi, offline mi radi savrseno u 1080p, pogotovo sad sa 8gb, samo online mi se dešavaju ta usporenja, ne znam da li bi i trebao MP biti zahtevniji?
Mada mi deluje kao klasican 'netcode' problem..
Drugari s kojima sam igrao kazu njima sve normalno.. tako da ili je nesto do mog neta ili se to smatra normalnim kod ostalih ljudi..

Sent from TT

Zlatno pravilo za MP FIFU, kad igra nadje protivnika, gledate da onaj bar sa tri crte koji karakterise kvalitet veze bude zelen bar 5 sekundi. Ako se samo i na milisekund pojavi jedna narandzasta i vrati ga odma u zelenu, izlazite. Dakle sve tri treba da su zelene crte bar 5 sekundi konstantno. Vodeci se tom logikom nikakvih problema nisam imao na PC-u (masina iz potpisa, 4K rezolucija, ultra postavke) niti sad na PS4 Pro-u. Btw igraci na PS4 su mnogo gori nego na PC-u, bar iz mog ugla gledano. Na PS4 na pocetku imam skor 20-3 dok sam na PC-u vazda bio na nuli ili par pobjeda u plusu :)

Zanimljivo, svuda sam čitao, kako su na ps4 i xbox-u, mnogo bolji igraci.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa i meni je bilo logično da na PS4 budu bolji igrači, ipak su sportske igre sinonim za konzole. Ali kroz prve 4 divizije sam se prošetao bukvalno, vidjećemo :)

Sent From My Samsung S7 using Tapatalk

Pa pazi, offline mi radi savrseno u 1080p, pogotovo sad sa 8gb, samo online mi se dešavaju ta usporenja, ne znam da li bi i trebao MP biti zahtevniji?
Mada mi deluje kao klasican 'netcode' problem..

To protivnik namerno usporava, nema veze sa igrom.

kroz prve 4 divizije sam se prošetao bukvalno, vidjećemo

Lol :D Prve 4 divizije su za decu, kojima su mame i tate kupili Fifu za bozic. Ko jos u januaru igra nize divizije :) Ili oni koji uopste nisu hardcore fifa igraci pa kupe na popustu.

Poslednja izmena:
Polako me izdaje,moj XBOX 360 gamepad,koji koristim uz onaj wireless dodatak..
E sada,sta je trenutno aktuelno,sto se tice bezicnog gamepada,a da je tu negde oko 5-6.000 dinara,naravno,osim ovog xbox 360?

A jel moguce,preko ovog wireless dodatka,koji koristim,povezati xbox1 gamepad?
Ili je potrebno kupiti novi dodatak?
Sta je sa PS4 gamepadom,vidim da se jednostavno instalira na windows,ali se povezuje kablom?

DualShock 4 moja topla preporuka. Mozes ga preko kabla a mozes i preko bluetooth-a.

Obavezno instaliras InputMapper program i nema glava da boli, radi sve kao sat, a mozes i sam da ga stelujes i podesavas kako ti volja.

Poslednja izmena:
DualShock 4 moja topla preporuka. Mozes ga preko kabla a mozes i preko bluetooth-a.

Obavezno instaliras InputMapper program i nema glava da boli, radi sve kao sat, a mozes i sam da ga stelujes i podesavas kako ti volja.

Znaci,samo program,nikakvi risiveri...?

Poslednja izmena:
To protivnik namerno usporava, nema veze sa igrom.

Kako mislis protivnik namerno usporava? :) Bukvalno cela igra uspori, slow motion postane, reakcija na komande kasni jedno 3, 4 sekunde.. kako to moze protivnik da odradi?

EDIT: Ma nema sanse ljudi, mislim ne sumnjam da ima i toga s torentima, ali mi se desava i sa dva ortaka koje znam duze vreme, znam da se ne bave tim stvarima.. I naravno da sam gledao one zelene crtice, uvek je puno, nikad ne spada ispod zelenog..

Poslednja izmena:
Kako mislis protivnik namerno usporava? :) Bukvalno cela igra uspori, slow motion postane, reakcija na komande kasni jedno 3, 4 sekunde.. kako to moze protivnik da odradi?

Je l ti se to dešava na svakom online meču ili povremeno? Ako je povremeno onda je do protivnika, možeš naleteti na one koji to rade namarno, a inače u nižim divizijama ima dosta onih koji kradu wi-fi komšije ili su uz Emirata.

Na svakom, nisam jos nijedan mec odigrao a da sam bio zadovoljan kako je radilo ili da je bilo blizu offline iskustva. Na nekima je bas izrazeno, uz pomenuti slowmotion nekad i stane slika skroz na sekund dva, i tako gomilu puta tokom meca.
A kazem desava se (ne u toj meri) i sa drugarima iz BG-a (jedan iz istog naselja)..

Pre nedelju dana sam uzeo za ONE a do tada igrao demo. Moram da kazem da su mnogo promenili full igru u odnosu na demo i to mi se ne svidja.
Demo mi je bio osvezenje, zaista dobra igra, igraci su imali tezini (fizicku) kao i lopta. Sada su mnogo unazadili to i mnogo vise igra podseca na 16. U svakom slucaju je dobar fudbal, ali veliko razocarenje sto nije kao demo.

A jel moguce,preko ovog wireless dodatka,koji koristim,povezati xbox1 gamepad?

Ako mislis na microsoft wireless adapter,da moguce je.

Xbox one i Xbox one S controlleri rade na PC uz pomoc njega bez ikakvog problema,4 komada moze na 1 adapter.

To, imam taj Microsoft adapter, pa bih mozda uzeo noviji, taj što ide uz xbox one. Ili, možda dualshock 4, nije malo para,pa ne znam sta da radim.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Xbox one S kontroler bi trebalo da radi bez adaptera.

A kakav je,sto se tice kvaliteta?
Da li je mozda dualshock bolji,tj. kvalitetniji?
Imam i jedan xbox 360,kupljen pre 4-5 godina,nije koriscen vise od 5 puta,jedva ga nasao,kad ono ne radi LB.
Probao sam da namestim,ali ne ide.

XO dzojped je bolji od DS4 po kvalitetu. Mada generalno gledano i jedan i drugi su losiji od dzojpeda iz prethodne generacije. Obavezno idi na novije revizije dzojpeda zato sto su u prvoj verziji za XO previse kruti RB i LB sto je za fifu veliki problem jer se dosta koriste.

Da,video sam da se spominje,na oglasima,da je nova verzija,pa sam pretpostavljao da postoji neki problem,sa starom verzijom.
Na kraju cu da uzmem,opet za xbox 360, i gotova stvar.
Ako traje,kao sto traje,ovaj koji trenutno koristim,ja prezadovoljan.

Ja ti savetujem Xbox 360 verziju za PC iz vise razloga: robusnija izrada, mozes da koristis postojeci Xbox 360 wireless adapter, navika, cena... Ako koristis wireless varijantu vodi racuna wireless adapter nije kompatibilan sa XO dzojpedom, nego moras da kupujes i nov adapter.

Dalje, mozda ovo nekome nece biti vazno, ali u vecini igara za PC imaces Xbox promptove za dugmice, a ne Playstation.

Poslednja izmena:
Na svakom, nisam jos nijedan mec odigrao a da sam bio zadovoljan kako je radilo ili da je bilo blizu offline iskustva. Na nekima je bas izrazeno, uz pomenuti slowmotion nekad i stane slika skroz na sekund dva, i tako gomilu puta tokom meca.
A kazem desava se (ne u toj meri) i sa drugarima iz BG-a (jedan iz istog naselja)..
To definitivno nije normalno. Ti si sad krenuo sa fifom, pa sumnjaš u razne stvari, ali to nikad nije bilo tako sve ove godine.

Taj tvoj net me zbunjuje, pošto kod kablovskih provajdera zna svašta da bude. Rekao si da imaš B rating za gomilom jittera beše?

U online mečevima ima svega i svačega, posebno na pc-u, ali da se podrazumeva da ti kasne komande po par sekundi, i sam znaš da ne može da bude normalno.

Kod fife bi pre rekao da je normalno da radi "kao offline" nego nešto tako.

Imam malu rezervu prema pc verziji, ali mislim da je 99% nešto do tebe.

Probaj taj PS4 ako imaš normalan net tu gde se nalazi, pa ćeš bar imati još jedan ugao.

Toliko jadno kako si opisao nije nikad bilo čak ni na pes-u, a uvek je bilo jadno.

Da si za tu igru rekao, pa i da posumnjam, za fifu nema šanse.

A naravno da ako kreneš da istražuješ, ispašće da nikom ne radi, jer je internet takav, uvek ćeš naći milion primera za sve.

Možda za fifu na pc-u treba da se otvore neki portovi na ruteru, proveri i to.

I za konzole se savetuje dmz mod (kao da su svi portovi otvoreni), ali pošto na pc-u to nema smisla zbog bezbednosti, otvori portove koji se traže.

https://help.ea.com/en-us/help/faq/opening-tcp-or-udp-ports-for-connection-issues/

https://help.ea.com/en-gb/help/fifa/fifa-17/fifa-17-ports/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno