Šta je novo?

[A1] Kucni net

ko je već uzeo ima i na samom ruteru u meniju merač potrošnje....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Prošli put sam se zaleteo i potpisao UO sa SBB-om na 24 meseca pa mi 90% vremena nisu trebali ne TV programi (D3 non stop isključen) kao ni fiksni (potpisao Trio Gold). Sada je UO prestala i treba mi samo net a opet ne bih da potpišem sa VIP-om pa da mi bude 100GB malo.

Samo da utvrdimo da nismo ograničeni količinom, već posle 100Gb padne brzina na 2MB/s. Za običan surf ok je i ta brzina. Youtube bi automatski podesio 480p kako ne bi bilo seckanja i čekanja da baferuje. Davno beše kad sam imao 2MB/s, pa nisam sasvim siguran.

Samo da utvrdimo da nismo ograničeni količinom, već posle 100Gb padne brzina na 2MB/s. Za običan surf ok je i ta brzina. Youtube bi automatski podesio 480p kako ne bi bilo seckanja i čekanja da baferuje. Davno beše kad sam imao 2MB/s, pa nisam sasvim siguran.

Dobro je i to ali ipak kada je "Kućni net" trebali su malo da povećaju brzine nakon potrošenih 100GB. Nekako je tih dva mega malo za današnje uslove. Ipak ako se otvori par tabova, YT i sl. sve će to da se čeka i čeka a navikao sam na brz net (sada imam 50/3).

Važi za 4g i neograničen je net, ali zadržavaju pravo da ograniče uslugu ako dodje do "netipičnog" saobraćaja. E sad, koliko je to MB dok se ne desi "netipičnost" ****mliga

Sent from my iPhone using Tapatalk

Šta preporučujete od 4G modema/rutera a da je jeftino (nemam fon sa 4G)?

2 Mbps, a ne 2MB/s. 2MB/s = 16 Mbps

^
Tako je.
Nego, kada isključim/uključim modem uvek moram da unosim pin da bi se modem konektovao, a opcija da se isključi PIN je nedostupna. Da li bih mogao ubaciti karticu u telefon i odatle isključiti ask for pin opciju pa vratiti karticu u modem?
pin.png

Poslednja izmena:
Htedoh da napišem da kod mene nije tako, ali ja zapravo nisam gasio taj ruter nekoliko meseci, tj od kada sam ga i uzeo :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja sam napisao tako kao da sam ga isključivao, a u stvari je bilo silom prilike - nestajala struja. :D
Probaću sutra da isključim to kad uzmem sestrin android koji prima mini sim.

^
Tako je.
Nego, kada isključim/uključim modem uvek moram da unosim pin da bi se modem konektovao, a opcija da se isključi PIN je nedostupna. Da li bih mogao ubaciti karticu u telefon i odatle isključiti ask for pin opciju pa vratiti karticu u modem?
Pogledajte prilog 218804

Pa samo na disable PIN, ukucaš trenutni i Apply. Ne treba ti telefon za disable PINa.

Ne može da se klikne, opcije su zaključane.

Kod mene ništa nije zaključano, čak radi i sa drugim sim karticama. Samo je potrebno pre bilo kakvog podešavanja da se diskonektuje sa mreže, i onda otključa sve opcije. On se sam konektuje čim se uključi u struju.

Ne može da se klikne, opcije su zaključane.
Ma te zastite na tim routerima su slabe, onaj sto sam ja dobio za testiranje (prenosni) je bio zakljucan za Auto i nije se mogao prebaciti mode na 2G only, 3G only, 4G only vec samo auto, jer je bilo disabled. Samo odes lepo u Inspector - desni klik na te opcije(inputs) sto su disabled (radio buttons enabled, disabled, i Current PIN polje) kliknes inspect, skines to sto imaju disabled atribute, ukucas sta treba, i mogu da se kladim da nema nikakva JS ili na strani routera validacija i proci ce...

Probao sam ali ne umem. Pojma nemam o programiranju.

Inspect element na to pa lupi screenshot.

Cek, jesi ti to uspeo promeniti i sacuvati, tj. kada udjes na taj page jel ti oznacen taj disabled (kao na screenshot). Ako jeste, onda bi trebalo da si uspeo disable-ovati :)

Gle! Stvarno sam ga disable-ovao. E sad nisam siguran da li sam telefonom promenio na kartici ili sam čačkajući inspect. :p

Sas izmereno....
Vlasotince, najniži deo grada
14c12192dcada110ff7fba32fd7c9e54.jpg

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

I jel na kraju kucni net, moze da se nosi sa lokacije na lokaciju ili radi samo na jednoj?

Moze, s tim sto na prijavljenoj lokaciji mogu da ti garantuju 4G i ok brzinu.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sutra. I mene zanima šta će biti, jer sad merim brzine preko 30Mbps, a imam paket 15.. Ne znam šta me čeka sutra.

Sent from mTalk

Kačio sam ja valjda posle 100gb, spadne na 2/2

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Vrh Dno