Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
.. keva... i pazi kako sedis da kicmu ne iskrivis.. keva smor najzesci

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

A što to misliš? Malo su razvlačili pa sve sabili u jednu epizodu, al opet meni nije sad toliko loša. Ne možeš očekivati ne znam ni ja šta sad. Bar se vidi napredak u žanru, više nisu samo serije koje se vrte oko jedne porodice.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Rezija, odabir pojedinih glumaca te njihova gluma , tok price, dijalozi ... ispod svakog proseka. A onoj konjastoj Radivojevicki bih defintivno zabranio da ima bilo kakvih dodirnih tacaka sa sve i jednom vrstom umetnosti. Kako stari tako joj je pojava sve iritantnija, nikad nije ni znala da glumi, a ovo sad je patetika na kvadrat. 90% glumaca totalno promaseno za te likove, a najvise me je iznenadio Glogovac, sta je ono? Po meni jedan od najboljih nasih glumaca trenutno, a covek glumi kao da ga muci opasna diareja?

Poslednja izmena:
Rezija, odabir pojedinih glumaca te njihova gluma , tok price, dijalozi ... ispod svakog proseka. A onoj konjastoj Radivojevicki bih defintivno zabranio da ima bilo kakvih dodirnih tacaka sa sve i jednom vrstom umetnosti. Kako stari tako joj je pojava sve iritantnija, nikad nije ni znala da glumi, a ovo sad je patetika na kvadrat. 90% glumaca totalno promaseno za te likove, a najvise me je iznenadio Glogovac, sta je ono? Po meni jedan od najboljih nasih glumaca trenutno, a covek glumi kao da ga muci opasna diareja?

Sve to stoji ali pitanje je koja je domaca serija bolja od UMO u tom zanru? Niti jedna zato sto ih nema. Nadam se da ce iz tih gresaka narednih meseci "hendlovati" forume i raditi malo istrazivanje da vide gde su gresili i da ce druga sezona biti barem duplo kvalitetnija sto se tice stvari na koje si ukazao.

UMO ok jeste gluma malo katastrofa ali niste navikli na ovakav zanr kod nas i ne ide vam srpski uz ovo.Prosto da se malo naviknemo i bice ok,nece vam parati usi.A sama serija kao serija,sve ok s obzirom da je ovo pionir ovog kod nas.Nadam se da ce druga sezona biti jos bolja a treca mnooogo bolja.

Bolje da su pustili slike dzempera Sare Lund, meni je bilo malo neprijatno gledajuci ovo finale (nisam gledao 2-3 epizode), "spakuj zarac mozda je njime izvrseno ubistvo" kao radio komentator da komentarise utakmicu na tv-u (bilo je slicnih scena jos).

I keva je skroz realna sa nudjenjem hrane :D

Kao što rekoh, meni je serija legla, naravno da nije idealno, ali nisu ni pomije.

Edit: ne mogu sad da nađem scenu iz apsolutnih 100 kad je manda pitao vuka, "jel imamo dil?". Eto sad 10 godina kasnije on postavlja isto pitanje[emoji4]

Poslednja izmena:
Gledao i ja ovo UMO cudo sa porodicom, najvise me podseca na film Cetvrti Covek sa Nikolom Kojom. Jeftini pokusaji da se iskopiraju americke serije, eto sta je ovo. Kao Jelena Karleusa i njena muzika, ovde originalnosti i kvaliteta nema. Jos su ostavili cliffhanger na kraju sezone lol

Edit: Samo da napomenem da nikada ranije nisam gledao celu epizodu nego ono bacim pogled povremeno na po par minuta i citao sam vasa pisanja o seriji. Svejedno sam znao sve likove kako se zovu i ko su, kao indijsku seriju da gledam (isto tipa bacim pogled pet minuta jednom u 50 epizoda i tacno znam koji je koji lik i koja je njegova uloga u glavnoj "prici"). To je odlika jeftinih zapleta.

Poslednja izmena:
Ali scena:
"-Telefon je u rerni.
-U rerni?!
-Aloo dečkooo, ja ne kuvam, ja pijem!"
je yebena po-be-da!!!

Poslednja izmena:
Da da rerna je definitivno pobedila.

Ne znam da li je jos neko primetio ******ski RTS ne izvaljuje vec 2 nedelje da su im video i audio izvan sync-a na RTS HD prosto nemoguce za gledanje.

solidnu krimi pricu sa spektakularnim zapletima.

Si ozbiljan? Jel si ikada gledao neki triler u zivotu?

Evo ja sam gledao vecerasnju epizodu i jos pola epizode u tri navrata po pet minuta svaki i nesto malo prvo epizode, pa sam znao:
da ga Marjanovic voza pre nego sto su prikazali tu scenu jer je toliko jbno ocigledno i milion puta vidjeno u americkim krimi pricama, u pitanju je najgori pandurski klise. Jedino gore od ovoga bi bilo da se u drugoj sezoni ispostavi da su svi oko Vuka tu po zadatku da ga vozaju tamo vamo ali to bi ipak bilo previse.

Spektakularno je kada nemam pojma sta ce da se desi a pratim radnju ko kobac, a ne ovo kada sam povrsni gledaoc onako usputno zalutao na poslednju epizodu sezone i provalim sta ce da se desi pre nego sto nam majstori zapleta to prikazu.

Si ti ozbiljan kad sebe smatras relevantnim da komentarises nesto na osnovu 5 minuta gledanja. Slobodno me zaobidji...

Čovek je čudo!

Si ti ozbiljan kad sebe smatras relevantnim da komentarises nesto na osnovu 5 minuta gledanja. Slobodno me zaobidji...

Vise oko sat i po ali dobro... imas slican stav ko moj cale. On je u fazonu, sve na nasem jeziku je bolje od tog stranog ****** :d

Cenim da bi vama posle ove izvrsne, briljantno ispletene krimi price bas legla jedna low fentezi domaca varijanta po uzoru na GoT. Ne mora da bude kao Boj na Kosovu, ipak je to sjajan film cak i ako posmatramo globalno. Samo da bude malo bolja od UMO. Jel se slazes?

LOL, koji kralj :d

Nego, jel su ovo na tpb najkvalitetniji dostupni ripovi? Nisam hteo da krenem sa gledanjem UMO dok se ne zavrsi, pa sad pronalazim samo to.
Moze i na pm odgovor/link ako postoji bolje.

Poslednja izmena:
I meni to nema smisla. Pogledaš nešto 5 minuta i napljuješ ga.
Jako smo čudan narod, šta ste vi sad očekivali, da se snimi nešto, o čemu će ceo svet da priča?
Ako ne volite domaće stvari zaobiđite bez pljuvanja.

Nije problem sto nije sjajna serija, vec sto je lik za domacu seriju u temi u kojoj se pominju Sopranovi, The Wire i Breaking Bad napisao da ima spektakularan zaplet. Nisam programiran da ocutim promovisanje sunda i kica. Jedno je kada se Ninoslav sprda i kaci domace pevaljke izvrgavajuci ih ruglu a sasvim drugo kada neko onako iskreno napise da je UMO spektakularna serija u bilo kom pogledu.

Mislim da se serija vise mrzi po principu Srpska je, sta mi znamo da napravimo, ajde da je pljujemo. Kao da ih neko bije po usima da gledaju...

Kakva *****.. na forumu za UMO...da covek ne poveruje. Mene je sramota za sve ove pandure na forumu koji provaljuju radnju na keca i sto ih je blam zbog necije glume. Stoji da je Radivojevicka teski amater,uvek je bila i bice ali serija je sasvim korektna i vrlo vazna za domacu kinematografiju u ovom trenutku kada se ista raspada ili ne postoji. Gluma svih aktera je rasla iz sezone u sezonu pa tako i ove "keve" sto je vrtela tri recenice pola sezone ali je i ona dobila vremenom na znacaju. Ja se pitam kako je uopste i snimljena serija u Srbiji koja oslikava vise nego realno vezu kriminala i vlasti?! I da,utisak finala a i cele sezone je Vukova dilema i dijalog sa malom forenzicarkom...
A ove za.ebane face sto im je gluma i zaplet ispod casti njihove krimicarske karijere molim da ne spojlerisu trecu i cetvrtu sezonu bar dok se druga ne snimi.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

LOL, koji kralj :d

Nego, jel su ovo na tpb najkvalitetniji dostupni ripovi? Nisam hteo da krenem sa gledanjem UMO dok se ne zavrsi, pa sad pronalazim samo to.
Moze i na pm odgovor/link ako postoji bolje.
Imaš na CB ripove sa RTS HD-a, solidan kvalitet.

On topic:
Meni je serija zadovoljavajućeg kvaliteta, ispratio sam svaku epizodu. Uporedite ovo i Policajca sa Petlovog brda, sve sa Samardžićevim "bravurama", i sve će vam biti jasno.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Shodno temi "poslednje odgledane serije", svako ima pravo da napise i iznese svoje utiske o seriji, te posto je UMO trenutno aktuelna ne vidim problem u tome da se preplicu raznorazni komentari i misljenja. Covek me je pitao da obrazlozim zasto mislim da je serija jedna obicna "POMIJA", sto sam i rekao. E, sad ako si ti mnogo veliki patriota pa ti je sve super iz domace kuhinje i mnogo ti smeta kada neko nema isto misljenje kao ti, to je druga stvar.
Mene samo zanima da mi oni kojima se UMO svideo, obrazloze sta je to sto im se zaista svidelo? Suplja prica, losa gluma, pateticna rezija ili jos jadniji dijalozi?

UMO, tek sad mi ništa nije jasno :d
Ko je šef? Prvo sam mislio da je predsednik, sad ne znam više šta da mislim. Što se tiče pucnjave na kraju, el sam ja umislio ili je biba estrada pokušala da izvuče pištolj? Da li je Marjanović ovom ćale? Mislim da nije, al' ne kontam slike po stanu, osim ako nije hteo da navlači Vuka, al' ne kapiram što bi išao toliko daleko.
I da, kao što neko reče, i ja bih baš voleo da se na kraju serije pojavi Vučić u ulozi predsednika :d

Ode tema u tri lepe. Ako nista drugo, sada bar znam čije preporuke da vise ne uzimam u obzir.

Meni je serija zadovoljavajućeg kvaliteta, ispratio sam svaku epizodu. Uporedite ovo i Policajca sa Petlovog brda, sve sa Samardžićevim "bravurama", i sve će vam biti jasno.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Policajac sa Petlovog brda je humoristicka, zabavna serija za celu porodicu koja iz epizode u epizodu salje pozitivnu poruku gledaocu. Pripada periodu nesto posle raspada SFRJ dok jos nismo bas skroz propali, vec smo bili u procesu propadanja. Bavi se nekim tada aktuelnim politickim temama ali se kao vecina komunisticke kinematografije trudi da salje pozitivne poruke narodu. UMO i slicne stvari su slika moderne, mracne Srbije gde su svi kriminalci, opasni, nose utoke, psuju cesce nego sto pristojno govore, dernjaju se vecinu vremena i ne umeju da skrpe tri padeza.

Bas je bilo panela na temu zasto je propala domaca kinematografija i kao jedan razloga je identifikovan problem takozvanog mracnog filma, gde je sve tmurno, beda, trulo, propada, gde moral ne postoji osim da bude u funkciji raspada kako se ide kroz pricu. Bas zbog toga je Sotra napravio veliki uspeh sa svojim filmovima i serijama, posle i Bjelogrlic jer salje pozitivnu poruku iz nekog, tako percipiranog, boljeg vremena.

Filmovi Zecevica, Dragojevica i rezije Kovacevica (obojice) pricaju te neke bedak price i ljudima je toga jednostavno preko glave.

Poslednja izmena:
Vise oko sat i po ali dobro... imas slican stav ko moj cale. On je u fazonu, sve na nasem jeziku je bolje od tog stranog ****** :d

Cenim da bi vama posle ove izvrsne, briljantno ispletene krimi price bas legla jedna low fentezi domaca varijanta po uzoru na GoT. Ne mora da bude kao Boj na Kosovu, ipak je to sjajan film cak i ako posmatramo globalno. Samo da bude malo bolja od UMO. Jel se slazes?

Kladim se da znas i koji broj cipela nosim, sto si nervozan tako?

Shodno temi "poslednje odgledane serije", svako ima pravo da napise i iznese svoje utiske o seriji, te posto je UMO trenutno aktuelna ne vidim problem u tome da se preplicu raznorazni komentari i misljenja. Covek me je pitao da obrazlozim zasto mislim da je serija jedna obicna "POMIJA", sto sam i rekao. E, sad ako si ti mnogo veliki patriota pa ti je sve super iz domace kuhinje i mnogo ti smeta kada neko nema isto misljenje kao ti, to je druga stvar.
Mene samo zanima da mi oni kojima se UMO svideo, obrazloze sta je to sto im se zaista svidelo? Suplja prica, losa gluma, pateticna rezija ili jos jadniji dijalozi?
Hahahaha kakva faca covek [emoji23] [emoji23] [emoji23] Prvo patriotizam nema nikakve veze sa pomenutom serijom i vrlo je stur argument u ovoj raspravi tj mnogo truliji od napljuvanih dijaloga u seriji. S obzirom na okolnosti,budzet i tradiciju kinematografije u Srbiji rezija je mnooogoo iznad realnog proseka ako uopste znas sta znaci rezirati nesto i prilagoditi scenario malim ekranima. Uostalom cela ova diskusija je nepotrebna,moze da komentarise ko kako hoce...ipak ostaje utisak da postoji grupa fensi i vrlo urbanih likova u ovoj temi kojima je sve "fuj i pomija" sto nije izaslo iz zapadnjacke kuhinje pa cak i kada je u pitanju neciji trud i rad da se u ovoj zemlji uradi nesto drugacije i bar malo skrene paznja na neke stvari.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Ajde priznaj da si bio neki statista u ovoj mnogo bitnoj seriji za domacu kinematografiju :)

Ukoliko je snimano u Beogradu, ne verujem da je bio statista. Posto vecina statista dolazi iz Vidikovac City-ja, a da zivi ovde to bi ponosno isticao kao sto ja cinim. Pazi kako dobar steoreotip, cim ti smrdi domaca kinematografija odmah si dete sa Vracara. Posto oni sto su odrasli u getu po defaultu moraju da se prze na utoke i mafiju, da im je skola glupost a navijanje za Zvezdu/Partizan najveca strast u zivotu. Kod zenskih je zanimanje starletizam, ako ne uspes u tom zanru onda sledi udaja u drugi geto (Zeleznik, Jerkovic u najboljem slucaju) za tipa kojeg je tetka preporucila :d

Jedini posten potez domaceg filmskog radnika je onaj Kokana Mladenovica od prosle godine posle cega su ga uklonili iz javnog zivota na neko vreme. Ova ostala gospoda "sto nam otvaraju oci" i rade sa "kikiriki" budzetima a prave velelepna dela vanserijske originalnosti i od nepomljivog umetnickog znacaja, su se svi odreda uhvebili kao ovi likovi iz serije i zaradjuju milione na nasoj grbaci. Pazi sto ne zaplacem sto Srdjan Dragojevic nije od Sokoja u 2016. dobio dovoljno da sebi kupi jos jednu vilu na Dedinju i dete posalje na Sorbonu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno