Šta je novo?

Award BootBlock recovery sa CD-a... može li?

MarsalTito

Poštovan
Učlanjen(a)
01.07.2016
Poena
52
Imam matičnu Asusovu na kojoj nije uspeo upgrade BIOS-a. Razlog je bio nestabilno napajanje.
Sada na ekranu imam Award BootBlock v1.0 koji čeka da ubacim ili disketu ili CD. Sutra je 2017. godina, i naravno da nemam fucking disketu, dobro jutro.
E sad, da li neko može da mi odgonetne kako da sredim ovo sa CDom?

Pokušao sam da ubacim samo AWDFLASH.EXE i bios fajl pod raznim imenima na CD, ali nisam uspeo, zakuca se na ovome:
http://i.imgur.com/cONJ1Jy.png

(za tastaturu ću rešiti, USB je trenutno uključena, PS/2 ću naći)

Ako ubacim npr. butabilni CD sa Win98 DOS recovery "disketom", onda ispiše da nije našao AWDFLASH.EXE na disku. Ako ubacim bilo koji drugi CD, prazan, pun (samo da nije butabilan), čak i bez AWDFLASH.EXE, pisaće "Automatic load AWDFLASH.EXE".

Koliko sam uspeo da pročitam, Asus na ovoj ploči ima "CrashFree BIOS 2" feature, tj. samo ubaciš CD koji si dobio sa pločom kada imaš ovaj problem i to je to (ili je to samo marketing za ovaj Awardov BootBlock?). Nažalost, taj CD nemam, a nema ništa slično da se skine sa Asusovog sajta (osim BIOSa u binarnom formatu i AWDFLASH.EXE toola).

Kako treba da izgleda ovaj CD? Ne želim da se patim sa disketama ako ne moram... Šta treba da stavim na njega?

Ne želim pametovati, ali lakše će ti neko pomoći ako napišeš pun naziv ploče.

Nazad
Vrh Dno