Pozdrav svima! 
Imam neku dilemu što se tiče procesora, ne u smislu koji da uzmem, već od koga. Mala je verovatnoća da će crći, ali mogućnost uvek postoji.
Po prodavnicama se cene kreću od 260e (za i5 6600K), dok na kupujemprodajem cene se kreću od 230e - kod znamo već koga, do čak 205e za BOX varijantu. E sad, u bilo kojoj domaćoj prodavnici daću minimum 30 evra više za istu stvar, ili čak i više, s obzirom da je najjeftinija opcija 205e, sa garancijom od 36 meseci. Začkoljica je u tome što od Madjara dobijam Madjarsku garanciju, i u slučaju nekog sra*a, imam peripetije oko svega toga, dok za ovu varijantu od 205e ne dobijam nikakvu pisanu garanciju, nego reč prodavca da se garancija može iskoristiti preko njega ili preko jedne firme u Bg koja je Intel-ov zastupnik, samo na osnovu ATPO i FPO serijskog broja. Dakle, bez ikakvog računa, bez ikakve garancije. Opet kažem, najmanja je verovatnoća da se nešto desi sa procesorom, ali se nikada ne zna. Cena je primamljiva, jedino me taj deo oko garancije muči.
Šta raditi? 
U svakom slučaju, razmišljao sam da kupim Intel i5 6600K procesor, neku L170 matičnu ploču (ako može preporuka za neku) i neki RAM DDR4 od 8 giga. Ni tu nisam pametan šta da uzmem. Bavim se video montažom, i znam da će sad mnogi da skoče i da kažu da mi je potrebno nešto jače, brže, ali jednostavno više od ovoga ne mogu da priuštim. Trenutno imam Quad Core Q6600 koji mi je dovoljan za SD i HD video montažu (donekle), ali je sve to nedovoljno brzo. Bitno mi je da rendering bude brži, što će svakako i biti sa i5 6600K. Grafička mi je AMD Radeon R7 200 serija i nju za sada ne bih menjao, možda u nekoj budućnosti...
Hvala svima na pomoći.
Imam neku dilemu što se tiče procesora, ne u smislu koji da uzmem, već od koga. Mala je verovatnoća da će crći, ali mogućnost uvek postoji.
U svakom slučaju, razmišljao sam da kupim Intel i5 6600K procesor, neku L170 matičnu ploču (ako može preporuka za neku) i neki RAM DDR4 od 8 giga. Ni tu nisam pametan šta da uzmem. Bavim se video montažom, i znam da će sad mnogi da skoče i da kažu da mi je potrebno nešto jače, brže, ali jednostavno više od ovoga ne mogu da priuštim. Trenutno imam Quad Core Q6600 koji mi je dovoljan za SD i HD video montažu (donekle), ali je sve to nedovoljno brzo. Bitno mi je da rendering bude brži, što će svakako i biti sa i5 6600K. Grafička mi je AMD Radeon R7 200 serija i nju za sada ne bih menjao, možda u nekoj budućnosti...
Hvala svima na pomoći.