Šta je novo?

SBB i VPN

Urosh92

Cenjen
Učlanjen(a)
28.05.2012
Poena
180
Pozdrav ljudi, treba mi pomoc oko VPNa,drugar i ja bi uzeli neki od softvera za vpn, ali nismo sigurno kako sve to funkcionise, a sve sto sam nasao po netu mi je kao da citam kineski :d

U sustini shvatio sam da sa jednom mesecnom pretplatom za softver mozemo da koristimo vpn na 2 uredjaja, takodje sam procitao da se ruter racuna kao 1 uredjaj. E sada mene zanima da li mogu i kako da povezem odredjeni softver sa mojim ruterom (trenutno koristim ovaj SBBov standardni cisco ruter,3928s), kako bi mogli da koristimo VPN sa 2 racunara od moje kuce, i jednog racunara od njegova...

Edit: Sada nesto razmisljam, cak i kada bih uspeo preko rutera da namestim VPN, da li to znaci da bi svi racunari koji se povezu na taj ruter imali istu lokaciju? Tacnije drugaru i meni treba da "promenimo" drzavu, ali 2 razlicite drzave (1 za njega,1 za mene) :)

Poslednja izmena:
Eh, zavisi sada koji VPN budete uzeli.
Uglavnom, mozete ih koristiti na od 2 do 5 uredjaja, gde se svaki ruter racuna kao jedan uredjaj. Medjutim, uredjaji konektovani na ruter se ne broje :)
I u pravu, svi uredjaji koji su konektovani na ruter koji je pod VPNom ce imati istu lokaciju kao i ruter.

Neces moci da podesis SBBov gateway da radi pod VPNom, trebace ti poseban ruter za to.

Eh, zavisi sada koji VPN budete uzeli.
Uglavnom, mozete ih koristiti na od 2 do 5 uredjaja, gde se svaki ruter racuna kao jedan uredjaj. Medjutim, uredjaji konektovani na ruter se ne broje :)
I u pravu, svi uredjaji koji su konektovani na ruter koji je pod VPNom ce imati istu lokaciju kao i ruter.

Neces moci da podesis SBBov gateway da radi pod VPNom, trebace ti poseban ruter za to.

Aha, onda nam ruter ne radi posao, a ako koristimo onda direktno na racunarima softver (a internet imamo SBBov preko rutera), jel ce to sve biti kako treba?

Edit: https://www.goldenfrog.com/vyprvpn/buy-vpn ovaj basic paket mi deluje najprivlacniej za nas 2.

Poslednja izmena:
Ah, ljuti konkurenti :)

Sve zavisi za šta biste koristili, ali da - radiće direktno na računarima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno