Mogu, ali samo direktno proizvođači.Video sam i ranije prvu i treću recenziju od te tri, gledao sam i ranije šta kažu na Amazonu. Sve me je to i privuklo, dok nisam video komentare u kojima se žale. Lično, ne smeta mi ono gubljenje detalja kad se okreće kamera u igrama, ali mi onaj ghosting i flicker koji sam video na snimcima deluje baš preterano.
Video sam na nekom od foruma, ne sećam se više gde, da pominju kako je firmware najbitnija stvar i da monitori sa istim panelom koji imaju različit firmware mogu da budu nebo i zemlja. Nisam do sad čuo da kod monitora može da se apdejtuje firmware. Može li, ili je ono sa čim je izašao iz fabrike kraj?
Ovde kod nas u skoro svim prodavnicama su monitori i TV-i već u startu uključeni mahom. Znam u nekim prodavnicamaPitao sam u gigamega radnji da vidim kakav je monitor kad se uključi, ali su mi rekli da kod njih ne mogu da se uključe monitori. Da li znaš nekoga kod koga to može?
Koliko znam, samo monitori sa DC načinom imaju pravu eliminaciju treperanja.I da li, možda, znaš šta mu dođe "almost flicker free" kod LG monitora?![]()
Dell U2414H je dosta popularan kancelarijski model.Razmisljam da uzmem ovaj monitor: http://www.dell.com/ed/business/p/dell-u2414h/pd.
Gledao sam ga preko KP, cena je oko 250e. Primarna namena kodiranje, surf. Gledace se naravno i po koji film, i poneka igra, ali u dosta manjoj meri. Dakle, dosta gledanja u monitor i citanja.
Da li imate neku drugupreporuku, po slicnoj ceni? Svidja mi se sto moze da se podesava visina monitora, mada realno mogu i da podmentnem nesto ispod monitora ako nema to. Razmisljam i o 27ci, pa sam i tu otvoren za predloge.
Svidja mi se i ovaj lg, http://www.lg.com/us/monitors/lg-24MP88HV-S-led-monitor, lep je, nadam se da mu to nije jedina dobra strana.
Citam ovu temu unazad i ne vidim da ima nekih posebnih preporuka..
Vidim da se u ovoj temi par njih zalilo na taj dell P serije.
Pročitao sam temu unazad.Crvena boja im je bila narandžasta, bukvalno (ima i slika poređenja), i neki su se žalili na duhove prilikom skrolovanja.
Pre nedelju dana sam kupio Dell P2417H i dobio primerak sa inverse ghostingom i dva mrtva piksela. Za narandžasto umesto crvene nisam siguran, verovatno i malo toga. Na žalost nije kupljen na daljinu već u prodavnici pa sam skeptičan oko vraćanja, tj. nisam siguran da li će prihvatiti da zamene bez slanja na servis i čekanja. U svakom slučaju, posle svega pročitanog nisam siguran da li da tražim isto ili nešto drugo, pa ajde preporučite nešto u okviru sledećeg:
- cena: oko 35000
- namena: grafički i UI dizajn, programiranje
- veličina: 24"
- poželjno da ima podešavanje visine, pivot i ostalo
Napomena: monitor je kupljen u G******nu tako da sam uslovljen njihovom ponudom.
Kud nisi kupio preko interentaPre nedelju dana sam kupio Dell P2417H i dobio primerak sa inverse ghostingom i dva mrtva piksela. Za narandžasto umesto crvene nisam siguran, verovatno i malo toga. Na žalost nije kupljen na daljinu već u prodavnici pa sam skeptičan oko vraćanja, tj. nisam siguran da li će prihvatiti da zamene bez slanja na servis i čekanja. U svakom slučaju, posle svega pročitanog nisam siguran da li da tražim isto ili nešto drugo, pa ajde preporučite nešto u okviru sledećeg:
- cena: oko 35000
- namena: grafički i UI dizajn, programiranje
- veličina: 24"
- poželjno da ima podešavanje visine, pivot i ostalo
Napomena: monitor je kupljen u G******nu tako da sam uslovljen njihovom ponudom.
Ja sam za sad zadovoljan, crvena je crvena, testirao sam inverse ghosting na dellovom sajtu sa visokim kontrastom i nema ga. Ali da sam znao za ove probleme, ne bih rizikovao i uzeo bih U2417h. Vidim da priznaju da postoji problem sa panelom na P24 i da su priznali svima (uz manje ili više natezanja) garanciju, ali lično ne bih imao živce za to.Hvala, dakle nisi zadovoljan sa P2417h koji si uzeo?
Ja bih pre uzeo UP2516D nego U2515h zbog tog potencijalnog problema sa ispadanjem DP-a i zbog USB 3.0 huba (može da se koristi na dva kompjutera istovremeno) koji meni dosta znači. Ali ga treba proveriti zbog uniformnosti boja. Ako ti navedeno ne znači mnogo U2515h je izbor, samo treba odmah proveriti da li monitor dobija i gubi sliku na DP-u.Dakle, UP2516D ako je novija verzija fw-a dolazi u obzir ili U2417H ili U2515H eventualno?
To ne bih znao, kad sam uzimao u obzir su dolazili samo monitori sa podesivim nosačem.Sta je sa S verzijama, S2715H konkretno, pate li od istih problema?
Kako uniformnost boja provjeriti na UP2516D? Znacilo bi mi, jer planiram pored desktopa da koristim i lap top (na jednom monitoru makar, jer planiram dva da uzmem). .
Kakav je taj LG u odnosu na ove Dellove koji su se pominjali ranije osim sto je duplo jeftiniji ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari