Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

@Zulu 92

Stavi H/W umesto S/W:

ELPcQNB.png

Probao i sa h/w. Probao sam vlc odmah u startu, bilo jos gore. Kad sam ubacio xeon-a bio je na hdd i mislio sam da je do njega problem, i ubacio ssd koji je bio u glavnom kompu i isto je.

Ово је послао 6п!

Graficka.jpg

To je sto se tice graficke...Jedna je pocela da zeki, pa je ova druga, da kazem zamenska.
Ja filmove pustam, koristeci Universal Media Server.Ne znam kako da vidim koliko je grafika tada opterecena.

Sada mi pada na pemet.Ako moze jos nekako da pustim film na TV (preko mreze) kaziye, pa da probam.
Za sada ste me iznenadili kako ste me primili, malo me cak bilo i blam da pitam jer bitno manje znam od vas.

Poslednja izmena:
Forum i sluzi za ucenje, pored naravno razmene postojecih znanja/iskustava :) Ne znam koliko je jaka ta grafa za full hd. U gpu z mozes proveriti koliko je opterecena.

Ово је послао 6п!

Pogledajte prilog 217842

To je sto se tice graficke...Jedna je pocela da zeki, pa je ova druga, da kazem zamenska.
Ja filmove pustam, koristeci Universal Media Server.Ne znam kako da vidim koliko je grafika tada opterecena.

Sada mi pada na pemet.Ako moze jos nekako da pustim film na TV (preko mreze) kaziye, pa da probam.
Za sada ste me iznenadili kako ste me primili, malo me cak bilo i blam da pitam jer bitno manje znam od vas.

Grafika je za zamenu, kao i plajer-server. Kada budeš kupio malo bolju, probaj Serviio - fantastično radi! Pozz

Jel' mogu one pomenute pre par strana ili moze neka preporuka?Grafika mi nije bila prioritet,ali sada moram decici da pustam crtane.

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

I mene zanima koja je preporuka za grafu sto jeftiniju :D

Ово је послао 6п!

I mene zanima koja je preporuka za grafu sto jeftiniju :D

Ово је послао 6п!
Možda neka GT6X0, tipa 10, 20, 30. Ne bi trebalo da su skupe, a završavaju stvar za multimediju..

Ja sam prošle nedelje tapnuo HD 6670 za 3.5k din., ali ne volim nešto ATI-ja lately i ne preporučujem ako nije za gaming..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Hvala, cu pogledam sta ima. Mada sam mislio i neki pes, nba nekad sa drustvom tu da odigram.

Ово је послао 6п!

Možda neka GT6X0, tipa 10, 20, 30. Ne bi trebalo da su skupe, a završavaju stvar za multimediju..

Ja sam prošle nedelje tapnuo HD 6670 za 3.5k din., ali ne volim nešto ATI-ja lately i ne preporučujem ako nije za gaming..

Hvala...Ja ne stizem da igram, a klinci suvise mali.Pojuricu nesto iz preporuka.
Znaci, prvo grafika, pa Xeon, pa dalje ...?

Deradicci ako moze mala pomoc, ne uspevam u potplayeru da nadjem encoder za nasa latinicna slova, prikazuje mi ж, na latinicnom titlu. Hvala unapred :)
@maksabj prvo grafa i ram-a ako imas 2gb idi barem na 4.

Ово је послао 6п!

Svaka cast za temu...vidim da se dosta vas razume...osrednji sam korisnik...i voleo bih da cujem par saveta od vas...evo ovako...narucio sam juce xeon e5450..treba da mi stigne...bios sam sredio..samo da se stavi.....resio sam malo da upgradem comp...necu da ulazem u novije kofiguracije...vidim da ovi xeon procesori su odlicni...zasto ne iskoristi plocu do kraja....trenutno mi je na njoj CORE 2 DUO E8400...MSI 7770....DDR2 4gb...i neko napajanje REX POWER...sluzi me vec 7 god ok....al mislim da je vreme za novo....da skratim....pored procesora XEON e5450...uzeo bi graficku R9 270X....i koje naqpajnje preporucujete da uzmem..ne bih rizikovao sao starim....dal bi bio dobar upgrade...hvala napred

Svaka cast za temu...vidim da se dosta vas razume...osrednji sam korisnik...i voleo bih da cujem par saveta od vas...evo ovako...narucio sam juce xeon e5450..treba da mi stigne...bios sam sredio..samo da se stavi.....resio sam malo da upgradem comp...necu da ulazem u novije kofiguracije...vidim da ovi xeon procesori su odlicni...zasto ne iskoristi plocu do kraja....trenutno mi je na njoj CORE 2 DUO E8400...MSI 7770....DDR2 4gb...i neko napajanje REX POWER...sluzi me vec 7 god ok....al mislim da je vreme za novo....da skratim....pored procesora XEON e5450...uzeo bi graficku R9 270X....i koje naqpajnje preporucujete da uzmem..ne bih rizikovao sao starim....dal bi bio dobar upgrade...hvala napred
Jeftino, a dobro je LC-Power LC600H-12 V2.31. To je 80+ napajanje, nosi bronze sertifikat i biće odličan up sa Rex-a i za tu grafu i proc. Pozz

P. S. CPU i grafa su dobar match. Samo da karta nije razapinjana..

Poslednja izmena:
hvala brate...zanima me jos jedno pitanje...iso sam u servis da pitam za savet..al naravno ne ide im u korist..jer ne kupujem..i nude mi njihove kofiguracije koje su ne skupe..nego ubijaju...i5 i bla bla..svi znamo sta je dobro ali...da skratim..pitao sam za ram memoriju...odgovorio mi je...imam sad 4gb trenutno...da izvadim jedan modul od dva..i stavim jedan 4...reko mi da nece raditi ok...da ne radim to...zamrzavanje ekrana...da uzmem novu plocu..i predjem na ddr 3....

hehe...pitanje je...dal ce raditi jedan modul 2gb i jedan 4gb...imacu 6gb umesto sadasnjih 4gb...al kao ne preporucuje mi to,,,,jer nece raditi...a maticna mi podrzaba max 8gb...

To je DDR2 ploča, moduli od 4GB ne da su retkost nego i funkcionišu na malo ploča. Plus je cena otrov. 4GB ti je sasvim OK, za ogromnu većinu normalnog korišćenja.
Da li ti je "serviser" savetovao ili si sam došao na ideju zamene modula?

Poslednja izmena:
za gejming bi koristio...jedino to...da skratim......dal bi odgovarala ova konfiguracija ok na toj moj maticnoj ploci MSI GP21....umesto CORE 2 DUO-XEON e5450...umesto MSI 7770-R9 270X....bolje napajanje...i ova 4gb rama...

Samo da javim da sam nasao podesavanje za titl, sorry na spamu :)

Ово је послао 6п!

To je DDR2 ploča, moduli od 4GB ne da su retkost nego i funkcionišu na malo ploča. Plus je cena otrov. 4GB ti je sasvim OK, za ogromnu većinu normalnog korišćenja.
Da li ti je "serviser" savetovao ili si sam došao na ideju zamene modula?

nije mi on savetovao..sam sam dosao na ideju...jer mi na ploci pise max 8gb...pa sam mislio..jedan modul da izvadim..oce drug da kupi...a ja da dodam jedan od 4...

@Zulu 92 Imam 8Gb rama na 800Mhz...ne pratis na casu ;-)

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

Nisam ispratio samo sam rekao za svaki slucaj :)
@misajuve kakve veze ima koja je duzina kartice, ako imas mesta u kucistu?

Ово је послао 6п!

Nema intel DDR2 ploče na kojoj će raditi 4GB modul.

Preselite se u "šta da kupim" ...

E, to prvi put čujem... ,)

Ili si naleteo na "prave" module?

Poslednja izmena:
Vrh Dno