Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Ovaj RR 5.8.0 je ludnica od roma! Predobar. Sve bukvalno leti. Milion stvari za podešavanja, sitna crevca. Opasan rom.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Slike su nešto lošije, zvuk tiši (ako ima neko rešenje da se podigne volume... hvala unapred), ali zato baterija odlična. Sve radi što sam probao, celi dan ga čačkam, (de)instaliram, podešavam, surfujem, chat,... Čak mislim da je više bio aktivan ekran no na screen-u:

a3d81a4065a205604079cd33791c67db.jpg

Odličan rom. Multitasking kida. Mislim da se neću vraćati na MIUI. Ovde prosto sve leti. Što je isto fino, niti jednom se nije ugrejao kako zna sa MIUI.

Mi-4c

Poslednja izmena:
Hmmm, da. To sa slikama se nece promeniti jer jednostavno XIAOMI nije otvorio svoj camera API, tako da ce custom romovi stalno imati losiju sliku. Samo mi je malo cudno to za zvuk... To je lepo cuti, da leti i da je brz. Meni je postala bitna baterija i kamera, MIUI8 je za moju upotrebu dovoljno brz :)

P.S. Evo jedne vesti!!!

Mi 4c, Mi 4s, Mi Note Pro and Mi Max will be upgraded to Android N soon. Please download MIUI Forum app to obtain the latest information and updates.

http://en.miui.com/thread-439882-1-1.html

Videćemo šta će doneti N MIUI. Sa kamerom se neće ništa promeniti što se tiče boljih slika na drugim romovima.

Mi-4c

Videćemo šta će doneti N MIUI. Sa kamerom se neće ništa promeniti što se tiče boljih slika na drugim romovima.

Mi-4c

Jedina dobra stvar kod custom romova je sto kamera znatno brze fokusira i slika bolje nocne slike, jer brze radi i preciznije radi fokus pa blic lepo osvetli. Ali je zato postprocess same slike i poboljsavanje kvaliteta MIUI maslo.
Meni je bitno da se poboljsa trajanje baterije sa N MIUI romom.

Ili cu u bliskoj buducnosti otici na neki telefon kao sto je Redmi 4 Prime... 4000mah sa SD625 procom, dobija se 2 dana teske upotrebe sa 10 SOT :D

To što su slike lošije na custom romovima je jednostavno zanemarljivo. Važno da je sve drugo poboljšano a na prvom mestu baterija i multitasking.

Tiši zvuk na RR romu sam rešio na sledeći način:

af9d9417f66d10aa6130bb8963cd6715.jpg

Promena sa vrednosti 84 na 95. Nema primetnih izobličenja usled pojačanja.

Mi-4c

(Root) System/etc
Aj pa javi, mada sumnjam da imaju iste drivere za zvuk.

Mi-4c

Meni su sve RX vrednosti 84, ADC je na 19 ili 0 i DEC na 84

Ljudi, znate li kolika je razlika kod kamere između Xiaomi Mi4c i ovog najnovijeg, Mi5? Vidim da ovaj drugi ima 16mpx, ali 4 kod prednje (mada su neki ultrapikseli). Zanima me da li vredi dati 130e više, a baš mi je bitna kamera.

Ljudi, znate li kolika je razlika kod kamere između Xiaomi Mi4c i ovog najnovijeg, Mi5? Vidim da ovaj drugi ima 16mpx, ali 4 kod prednje (mada su neki ultrapikseli). Zanima me da li vredi dati 130e više, a baš mi je bitna kamera.

U teoriji vredi mi5 svakako,ali u praksi imaju previse problema za telefon na koji neces imati garanciju..bolje ga preskoci.

Sent from my 6S using Tapatalk

Evo ja probah ovu 8.1.3.0 verziju(preskocio sam 8.1.2.0 jer mi je 8.1.1.0 radila savrseno) i sve je proslo OK, kao i obicno
Primecujem da se font promenio :)
Kao i gomila nekih dodatnih aplikacija: Mi Live, Video Call, Games, Mi App Store, Mi Life, Xiaomi Authenticator, Virtual SIM, neka kineska..., Mi Wallet.....
Nisam nasao spisak promena

Proslo je previse vremena za ispravku pa moram drugi post
Nisam bas odusevljen sa ovom verzijom, cak razmisljam da se vratim na prethodnu
Dosta je promena koje mi se ne dopadaju, ovako na prvu
Malo malo sta otvorim mi prikazuje neki kineski jezik, search recimo(svipe up) pola ekrana je sad kineski jezik, neki predlozi najpopularnijih stvari, play store mi ne radi izbacuje neku gresku - to moram da proverim sta je, kad kucam poruku svaki put me smara da integrisem sa nekim Mi SMS za besplatno slanje(imam samo da prihvatim i ne sada, pa me svaki put pita...), na pozivima me isto smara da koristim neki Mi nesto vec za besplatne internacionalne pozive, otvorim integrisani browser - on mi prijavi d ace ubuduce sve search da salje na xiaomi servere....
Verovatno ima jos ali je ovo na prvu loptu sto je promenjeno...

Takodje postoji sansa da je zakljucao bootloader :)

Pu
A ja jos proveravao ova slova iza i sve mi se poklapalo :)
Ako nisam uradio backup pretpostavljam da nema sanse da se vratim nazad....
Najgore mi je sto sam sve podesio a sad bi me bas mrzelo da moram ponovo da sve podesavam, ali izgleda da cu morati
Kako da znam da li sam zakljucao bootloader? Na power + volume down mi otvara i dalje fastboot

Hmmm, slika deluje i vise nego pristojno :)
P.S. Svaka cast za sneska :D

Korektna. Čini mi se mrvicu bolje po mraku no sa MIUI. Dnevna bolja na MIUI.
ps: Snele je super, samo nije naš [emoji1] . Mi čekamo sneg da prionemo [emoji3] .

Izgleda da sam lepo zeznuo telefon. Zakljucao ga. Kad idem Vol UP + Power ne ulazi mi u recovery kao ranije vec samo imam na ekranu sliku telefona i ispod pise mi.suit....tako nesto
Kako da se najbrze vratim na 8.1.1? Ili da cekam da izbace ovu eu verziju za par dana pa da sa njom pregazim preko update? Da li ce da upali?

P.S.
Evo sad proverih izasla je verzija 8.1.3. Skidam pa cu probati :)

Edit:
Heh nista nisam uradio. Za ovaj paket mi prijavljuje da nije dozvoljeno uraditi upgrade na neoficijalne verzije ROM-a :)
Podneo sam zahtev za otkljucavanje bootloader-a.... valjda ce me ispostovati :)
Do tada sam zaglavio sa ovim kineskim smecem, jutros sam opet dobio 2 poruke na kineskom :D Nemam pojma sta me pitaju

Poslednja izmena:
Pa kako si mislio custom rom da ubacis preko officialnog???Za taj poduhvat treba TWRP.
A zakljucao si BL, zato imas onu sliku tefona sa kablom i nemas vise Mi recovery...

Sent from my Redmi 4 prime

Poslednja izmena:
Znaci sad da cekam 10-tak dana dok mi ne odgovore na zahtev za otkljucavanje. Valjda ce mi dozvoliti :)
*** *****b sam se lepo, ja video eu.miui.com i verziju 8.1.3 i probah...mozda da se skloni link da se jos neko ne *****b kao ja :)
Sad mi preostaju 2 nedelje mucenja sa ovim kineskim....
A sta u slucaju da mi ne dozvole otkljucavanje? Ima li neki drugi metod?
Procitao sam ono uputstvo za otkljucavanje i videh da mi treba developer ROM. Mogu li ga skinuti i pregaziti ovaj? Valjda je i on oficijalni?

Možeš i dev rom. A ne čeka se 10ak dana, više je pitanje 1-2-3 dana ;)

Nazad
Vrh Dno