Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
A ti nemoj da si lud nego se pozovi na zakon da u prvih 6 mesec ako je roba neispravna da moraju da ti zamenu ili da ti vrate pare.
A lepo otidjes u servis i kazes prikljuci karticu i lepo mu naguras nos tamo gde treba da bi cuo sta treba da cuje, jer oni rade po principu nagura karticu na maticnu pusti test i ode i nije kraj racunara i onda na kraju dobijes taku nebulozu kao odgovor.
Na kraju ako ne bu pristali ni lepim recima da se sporazumete e onda kreni da pretis sa inspekcijom jer drugo ti nista ne preostaje ili ces na kraju da zavrsis sa iritirajucom karticom u racunaru koju ni da koristis niti da je nekome uvalis na kupujem pordajem po nesto nizoj ceni.
To je ta kupovina u domacim radnjama....Ako zelis da platis koliko-toliko normalnu cenu, ostaje ti Winwin(Emmi). I onda molis boga da se ovakve stvari ne desavaju. Kad god sam ja ili prijatelji imali tako neki problem/kvar, gde je reklamacija jedino i pravicno resenje, bez pretnji sa inspekcijom razgovor sa doticnima nije mogao da prodje..
Jos sam iz istog grada, kao i vlasnici, pa znam i neke pikanterije zbog kojih bi im u normalnoj drzavi ceo taj lanac bio zatvoren, pa im to uvek naguram u/na nos.
STOKA.
I posle kazu kupuj domace, ma ni zvaku koju mi proizvedemo necu je kupiti jer cu znati da su je napravili od stare traktorske gume. Pre cu dati madjarima pare za bilo koju robu nego ovim nasim prevarantima. Da nejdem off previse ali sve sto se kod nas pravi i prodaje je 100% losije nego sto se prodaje kod madjara... od hrane pa do tehnike.
Ne isplati se generalno 470 i 480 karte sa 8gb. Samo su par procenata brze od 4gb varijanti,jedino na nekoj akciji. To su karte pravljene za full hd, ne treba njima 8gb za tu rezoluciju u 99% naslova.
Mozda iskljucivo za neke igre koje traze preko 4 gb vrama ali takvih igara je malo. Gledao sam danas bas neke testove gde su se uporedjivale dve rx 480 kartice jedan ima 8 gb a druga 4 gb i razlika u fps-u u igrama je zanemarljiva. Tako da isti scenario moze da se primeni i na rx 470 kartice.
Ne isplati se generalno 470 i 480 karte sa 8gb. Samo su par procenata brze od 4gb varijanti,jedino na nekoj akciji. To su karte pravljene za full hd, ne treba njima 8gb za tu rezoluciju u 99% naslova.
Ovo sam danas gledao, pa mi sada reci koliko moze da se ocekuje fps-a u ovim igram sa rx 470 na ovim podesavanjima iz videa? Kolika bi generalna razlika bila na duzi period, posto pored konfiguracije koje imam namece mi se pitanje da li uopste kupovati sada novu kartu ili uzeti nesto polovno pa sacekati sledecu godinu pa juriti mozda neku 1070 polovnu pa nju drzati nekih godinu dve dana ako se uzme po ok ceni.
Ovo sam danas gledao, pa mi sada reci koliko moze da se ocekuje fps-a u ovim igram sa rx 470 na ovim podesavanjima iz videa? Kolika bi generalna razlika bila na duzi period, posto pored konfiguracije koje imam namece mi se pitanje da li uopste kupovati sada novu kartu ili uzeti nesto polovno pa sacekati sledecu godinu pa juriti mozda neku 1070 polovnu pa nju drzati nekih godinu dve dana ako se uzme po ok ceni.
Interesantan video, i pre svega odlican posao AMD tima sa driverima. Tako da ako govorimo o GTX 1060 6GB vs RX 480 8GB prici, poenta je kupiti trenutno jeftiniju i to je to. A trenutno su sto je interesantno i cene (bar kod nas) slicne, da ne kazem identicne. oko 37k++, ima RX Red Devil za 35k. Sa druge strane kod Madjara je neznatno jeftiniji GTX oko 2500 dinara, sto mu opet dodje slicno, kad vec dajes 30k+.
Na kraju moj neki zakljucak je (i stvarno mislim da je bitno), da ce kao sto je neko ovde na forumu i pomenuo, mnogii ce gledati ove testove i osvrtati se na performanse u igrama koje njih trenutno zanimaju.
Sa druge strane ne vidim poentu RX 480 4GB modela i uopste njihovo postojanje, isto vazi i za RX 470 8GB. Gledajuci iz ugla same pozicije na trzistu(cene), sve je to previse blizu RX 480 8GB modelu.
Isto tako ne vidim poentu GTX 1060 3GB i uopste kartice od 220e++ u 2016. sa 3gb memorije, sraman potez ako mene pitate.
Koliko sam shvatio problem je bio sa pistanjem graficke odnosno cuveni Coil whine, i to se desava samo pri visokom fps-u ako sam dobro shvatio? A tebi se desava uvek i ono neprijatan zvuk jel da? Oni su ti odbili garanciju jer grafika ne pokazuje standardne neispravnosti, ma 100% zbog toga, ne znam kako testiraju, ali kao sto neko rece verovatno mu opalili neki bench i po neku igru, grafika nije pukla i za njih je to ispravno, zujanje jelte nisu ni uvazili... Znas kako, kada ti vrate grafu, ako si iz Bg-a idi u Dunavsku BB i vidi da ti testiraju na licu mesta i zali se na pistanje, u prodavnici nista neces uraditi, napravices scenu, pretiti inspekcijom bla bla i opet ti nece zameniti, pogotovo ako budes drzak. Imali smo skoro jednog lika, uzeo telefon, nesto je zeznuo softver i poceo je da mu se iskljucuje telefon, nece da puni itd posaljemo na reklamaciju (on po zakonu u prvih 6 meseci ima pravo da trazi zamenu ili povrat novca AKO servis utvrdi da je uredjaj neispravan), vrati se sa reklamacije za 10-ak dana samo upisan nov softver, znaci uredjaj je ispravan jer mu hardverski nista ne fali, i naravno nije dozvoljena zamena. Iskljucivo je dobra volja prodavca da li ce da vam zameni ili ne, jer ako servis kaze da je ispravno onda je ispravno i zamene ili povrata novca nema... Nije da branim, ima ponekad propusta, ali brate ima i mnogo botova koji ni ne znaju gde se nalaze...
Vrlo teska pitanja. Prvo, koliko fps-a bi ti davala neka karta zavisi i od ostatka masine. Ocigledno je da se 470 8gb ne isplati, jer za te pare ima 480 4g sto je znatno bolja varijanta, te ja 470 8g uopste ne bih razmatrao sem u nekoj ultra povoljnoj varijanti. Dugacak je video (21min) pa stvarno nemama vremena da ga odgledam, ali najbolji nacin odabira kartica je po tvom kriterijumu: odaberes 5-6 igara/fransiza koje najcesce igras, i vidis sta je tu najbolje. 470 4gb je tu negde iste snage kao R9 290 i GTX 970, pa mozes da se orijentises i po tome. Generalno, mislim da za 95% gejmera jaca karta nije potebna u naredne 2 godine, mozda cak i 3 uz malo srece.
Ali, neko drugi bi ti mozda dao drugi savet, jer ja nisam preterano zahtevan gejmer, meni je i dalje recimo 280x dovoljna sto se performansi tice, pa se rukovodi i time.
Koliko znam, ni jedan proizvodjac ne definise pistanje zavojnica kao defekt, tako da nema ni osnova za zamenu/povracaj novca. Neka radnja moze da izadje u susret ali to znaci da tu raspevanu kartu moraju posle nekome drugom da uvale sto nije ok. I ne samo sto je raspevana nego je u tom trenutku i polovna. Mislim da bi i madjarski servis lagano odbio reklamaciju jer to nema veze sa servisom vec sa time da proizvodjac to ne definise kao neispravnost svidelo se to nekom ili ne.
Pa ostatak masine mozes videti u moja masina, a ono sto me vise zabrinjava je da li ulagati sada pare u nove kartice je koliko vidim ovo nisu kartice koje ce gurati grafiku naredne 2 godine na max detaljima u novim igrama nego ce se kasnije morati praviti kompromis u vidu smanjivanja detalja.
Nego me kopka da li da mozda narucim polovnu 280x od kolege koji ih ima pa da je furam do sledece godine na leta pa onda da se nadam da ce se mozda tada pojaviti koja 1070 polovna na prodaji ili 980ti po razumnim cenam jer ovo sada sto se pojavi daleko je imalo od razumne cene.
@Chinaski
Bas naprotv coil whine treba da se smatra defektom. Jer nije normalno da das 250+ evra za karticu i da dodjes kuci a da ona stvara iritirajuci zvuk u kucistu. Jer bi ti sedeo kraj takvog racunara i trpeo coil whine ili bi otisao u radnju gde si kupio karticu i reko da ti vrate pare ili drugu karticu.
I jos bitnija stvar nema sta prodavci da vracaju defektnu karticu u prodaju jer ce opet posle dan dva kada neko skonta o cemu se radi da dodje da je zameni za drugu, nego treba da tu karticu uzmu i da vrate proizvodjacu pa neka on gleda sta ce da radi sa njome.
A ne znam i ne mogu da tvrdim 100% ali mislim da bi Madjari uvazili garanciju na coil whine jer to nikako ne moze da se smatra normalnim stanjem kartice, to ako kod nasih secikesa po domacim radnjama moze da prodje u belom svetu ne moze nikako.
Coil whine je fabricka falinka koja ne utice na (ne)pravilan rad karte. Ne moze se smatrati kvarom.
Plus sto u nekoj meri moze biti zavisna i od spoljnih faktora - napajanja.
Realno, narucis online i isprobas kartu kroz dve nedelje pa ako ima coil whine vratis je i to je to.
Bas naprotv coil whine treba da se smatra defektom. Jer nije normalno da das 250+ evra za karticu i da dodjes kuci a da ona stvara iritirajuci zvuk u kucistu. Jer bi ti sedeo kraj takvog racunara i trpeo coil whine ili bi otisao u radnju gde si kupio karticu i reko da ti vrate pare ili drugu karticu.
I jos bitnija stvar nema sta prodavci da vracaju defektnu karticu u prodaju jer ce opet posle dan dva kada neko skonta o cemu se radi da dodje da je zameni za drugu, nego treba da tu karticu uzmu i da vrate proizvodjacu pa neka on gleda sta ce da radi sa njome.
A ne znam i ne mogu da tvrdim 100% ali mislim da bi Madjari uvazili garanciju na coil whine jer to nikako ne moze da se smatra normalnim stanjem kartice, to ako kod nasih secikesa po domacim radnjama moze da prodje u belom svetu ne moze nikako.
to je ono kako ti zamisljas da bi trebalo da bude a to nema veze sa realnoscu. prodavci ne vracaju proizvodjacu jer ne uzimaju od njega nego vracaju distributeru koji ne moze da vrati proizvodjacu jer isti to ne smarta defektom.
obzirom da dosta ljudi sa foruma kupuje madjarsku robu, videcemo sta ce se desiti kada propisti neka grafika i kako ce preposteni madjarski trgovci/nezvanicni distributeri reagovati. mada obzirom da je odavde dosta ljudi kupilo grafiku prosto mi je neverovatno da neka nije propevala ali nesto nisam video da su reklamirali, vrv i oni kapiraju da od toga nema nista.
sto se mene tice, imao sam par grafika koje su pistale i mogu ti reci da me je bilo bas briga jer imam ozbiljnijih problema u zivotu, za zavojnice me zabole kao kostunicu za hag
Coil whine je fabricka falinka koja ne utice na (ne)pravilan rad karte. Ne moze se smatrati kvarom.
Plus sto u nekoj meri moze biti zavisna i od spoljnih faktora - napajanja.
Realno, narucis online i isprobas kartu kroz dve nedelje pa ako ima coil whine vratis je i to je to.
Dobro ali ako izuzmemo napajanje kao potencijalnog krivca zasto kartica pisti onda ne mozes da mi kazes da je kartica normalna i da je to ok sto ona pisti.
Jer ako dva coveka kupe isti model kartice kod jednog pisti kod drugog ne onda to ne moze da se ne smatra kvarom i to samo moze da prodje zato sto ljudi ne znaju da je to podlozno prijavljivanju i menjanju. I nema tu one price dobre volje prodavca, kao da on to daje iz svog dzepa pa da kazes e ucinio ti je uslugu.
Da se ljudi vise zale na ovaj problem bilo bi to uvrsteno u generalni problem i spadalo bi pod garanciju ali samo zato sto smo mi takvi kakvi jesmo pa idemo na tu foru e necu da se svadjam, necu da se sa zameram, ne smeta mi to sto malo pisti. E to su gluposti i covek laze sam sebe jer posle nekoga vremena to itekako krene da nervira coveka i bubne opne.
@Chinaski
Ma neka je vracaju kome hoce ali generalno to je problem i to ne moze da se precuti samo tako. Ne to nikakve veze ni samnom ni sa realnoscu to je nesto sto bi trebalo da bude uvrsteno u kvar i tu nema rasprave. Nisi ni ti kriv ni ja sto je kartica defektna i kao takva mi ne treba. A to ako neko hoce da precuti samo napred ja necu, za svoje pare imam pravo da biram robu koju cu da kupim i dogod ne dobijem ono sto platim dotle cu trazim povracaj novca ili drugu robu.
ne znam da li si ozbiljan ili samo trolujes?
sto je najgore deluje mi da si ozbiljan pa cu napisati jos par recenica. nije ni do tebe ni do mene ni do prodavca ni do servisa ni do distributera nego je do proizvodjaca, a on kaze da to ne podleze reklamciji i ende. dok je god je tako, prodavac ukoliko nisi kupio preko weba moze da te izbaci napolje sve sa tom grafikom ako tako hoce ili pak moze da ti izadje u susret ako misli da moze lako da je zavali. pretnje inspekcijama kada nisu po zakonu duzni da ti izadju u susret su smesne, bukvalno mogu da ti se smeju u lice i pokazu na vrata. a ako kupis madjaricu i propisiti mogu da se kladim da ce pistati i njima jajca da ti je zamene osim ako ti bas ne izadju u susret u sta sumljam.
ne znam ni zasto ovo pisem.
Ma nemoguce. Ja mislio za razliku od domacih olosa tamo ti zamene odmah 1 za 1 a dok cekas papirologiju daju ti starletu da te zabavlja da ti ublazi dusevni bol sto si morao da se cimas da reklamiras sto grafika pisti.