Šta je novo?

Soundbar

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Dakle(m), kao što naslov kaže kupio bih neki soundbar i nakon nekog vremena izbor mi se sveo na sljedeća tri modela:

Yamaha YSL-1600
Yamaha YAS-306
Samsung HW-J7500 EN

Svaki ima svojih prednosti i nedostataka pa bih od nekog ko je upućen u materiju voleo da čujem šta je najbolje da se kupi od navedenih soundbarova i ako može zbog čega ...

YSL-1600 je tzv soundprojector i najpribližniji je 5.1 surround zvuku mada to još uvek nije pravi surround. Ima built-in woofer ali postoji mogućnost da se priključi još jedan. Cena oko 60,5k dinara.

YAS-306 nekako najmanje privlačan, naročito što mu nedostaju HDMI ulaz i izlaz. Prednost je što je najkompaktniji po dimenzijama. Cena oko 52k dinara.

HW-J7500 je zakrivljen što mi baš nije najsrećnije rešenje jer imam TV sa ravnim ekranom plus je najvećih dimenzija koje savršeno odgovaraju TV od 55" a moj je 48" ali bih ga nekako uklopio. Reč je o 8.1 soundbaru sa odvojenim wooferom. Prednost - lako povezivanje bez žica sa Samsung TV, mogućnost kasnije kupovine bežičnih standalone zadnjih zvučnika i cena koja je 86k ali ga mogu naći za 50k dinara.

Da nije preskup (130k dinara) bez razmišljanja bih se odlučio za Yamaha YSP-2700 ili možda za prošlogodišnji YSP-2500 (105k dinara), ovako...

Pre ovoga sam koristio 5.1 sistem sa Home Cinema koji je radio super ali sad to žično povezivanje, s obzirom na klinca od ~17 meseci definitivno nije opcija.

Napomena- ne bih kupovao preko mađara jer mi igra ulogu kupovina na 12 rata bez kamate umesto keša na ruke...

Slusao sam Yamahin YSP-1600 i stvarno brutalno zvuci. Ko nece tonu zvucnika po sobi, ovo je odlicno resenje.

Rado bih ti pomogao, ali imam samo spisak preporučenih jeftinijih soundbarova* pošto sam i
sam donekle zainteresovan, al' ovi skuplji...

Možda da pokušaš pitati ovde?
https://www.avforums.com/forums/soundbars-soundplates-soundbases.307/

Ne znam neko bolje mesto...

*Bose Solo 5, Onkyo LS-T30, Sony HT-XT1, Yamaha YAS-203
Pitao sam na AVForums ali nisam dobio odgovor. Oni svi preporučuju YSP-2700 koji je tek brutalan ali ipak trenutno cenovno van mog dometa...

Btw gde si našao te * modele?

@ ppredrag

Sad mi kažu da YSP-1600 više nemaju na stanju, prodali ga prekjuče (ahmmm, da, da...) ali da može da se poruči, kao zaboravili da ga na sajtu skinu...

Poslednja izmena:
https://www.sony.co.uk/electronics/sound-bars/ht-xt3

330eur EU, kod nas 70000din

ima 3xHDMI, LAN, WiFi, Bluetooth, NFC, Google Cast, HD audio, mogucnost povezivanja bezicnig zvucnika za druge prostorije i biranje preko aplikacije koji zvucnici ce biti aktivni, a ima i dva woofera u sebi.

Deluje dobro zbog buducih prosirenja, a manjka prostora za bilo sta ozbiljnije.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo i sve sam to video ali ih nema ovde a bilo koja opcija preko grane mi ne igra ulogu zbog plaćanja na rate bez kamate...
Pogađam da je 4Audio prodavac koji ga reklamira, a nema na stanju, a stoji akcijska cena, tako?
Po toj ceni je apsolutno isplativ jer nije naduvana u odnosu na druge države, štaviše jeftinije od Nemačke.

Model je preporučen na AVForumu. Ako nemaju na stanju, a mogu poručiti kao što si otkucao, onda je to to.
Sony HT-XT1 ima prenaduvanu cenu kod nas (220 € je u Germaniji), al' može na rate.

Ispravka
Kucao privatnu poruku pa nisam pustio ovu. Sad vidim da si otkucao u vezi 4Audio... Eh.

Poslednja izmena:
Ako si mislio na onaj YSP-1600 koji sam pominjao nisu oni u pitanju. Šta više, oni imaju puno toga ali ih uopšte nisam uzimao u razmatranje jer mi ne odgovaraju ni po ceni koja je identična ili veća od onih prodavnica gde sam gledao a naročito ne po načinu plaćanja.

Cisto u vezi finansija jedan predlog: zasto ne das kes za soundbar (uzmi koji ti se svidja, jeftinije nego kod nas), a neke buduce troskove koje si hteo da placas u kesu razvuci na rate? Znam da je ovo na korak od ulazenja u tvoje finansije, pa izvini ako se previse mesam gde mi nije mesto, ja to iz najbolje namere, jer i sam tako ponekad radim. Te kupovine na rate cesto i nisu bez kamate (ne znam za one kartice koje menjaju cekove, nisam bas upucen da nema neka skrivena provizija).

Cisto u vezi finansija jedan predlog: zasto ne das kes za soundbar (uzmi koji ti se svidja, jeftinije nego kod nas), a neke buduce troskove koje si hteo da placas u kesu razvuci na rate? Znam da je ovo na korak od ulazenja u tvoje finansije, pa izvini ako se previse mesam gde mi nije mesto, ja to iz najbolje namere, jer i sam tako ponekad radim. Te kupovine na rate cesto i nisu bez kamate (ne znam za one kartice koje menjaju cekove, nisam bas upucen da nema neka skrivena provizija).
Zato što je to preveliki trošak odjednom da se skine sa računa a da se ne ode u minus... Kartica je Banka Inteze i za kupca prilikom kupovine do 12 jednakih mesečnih rata nema provizije (valjda nešto plaća prodavac ali ne znam koliko).

Update:
Yamaha YSP-1600 više nigde nema na stanju.
Samsung HW-J7500 ima na stanju ali je model oštećen i bez strujnog kabla. OK, sa 700€ je spušteno na 400€ ali reč rasprodaja po meni ima drugačije značenje a ove nije spuštena cena zbog toga što se rešavaju zaliha starog modela već zato što je oštećen! U drugim radnjama je 86k dinara što je van pameti!
YAS-306 me uživo baš nešto nije dojmio pa sam ga preskočio.

Za sada stavljam tačku na ovu priču, dok se ne pojavi nešto novo i zanimljivo - i po sadržaju i po ceni...

Za njega sam pročitao samo reči hvale kada je zvuk u pitanju ali mi se dizajn baš ne dopada i uklapa mi se onako na prvi pogled.

Sve više mi miriše na to da ću da se strpim jedno pola godine a da ću onda ipak da razmotrim YSP-2500 ili YSP-2700. Ovaj potonji je noviji model ali je pitanje šta on to nudi da bi opravdao razliku od 200€.

Zanimljivo je da je cena kod mađara sa KP za ove pristupačnije modele veća nego u prodavnicama.

Nazad
Vrh Dno