Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Како је беше ишла она промоција за Флат 3 пакет, да се пређе на Тел 3. Две године плаћамо 200 динара више, а првиx 6 месеци стара цена, без уговора. Две године загарантована цена. Заборавиx како је тачно ишла промоција.

Imaš odgovor ovde http://forum.benchmark.rs/showthread.php?177820-IKOM-generalna-rasprava/page375

Sto znaci da od januara ide puna cena.

Tako je @Miki puna cena i uvećana za poskupljenje 50 din ( za pakete) nažalost. S tim da i neočekujem nikakve nove "akcije" dok ih potpuno SBB ne preuzme.

Који је то онда износ, 2950?
Зар немамо загарантовану претплату две године?
Да ли је онда боље прећи на Tел 2?

Послато са 8070 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Jel IKOM uveo možda agregaciju? Internet u večernjim satima i preko vikenda radi ko ******
Koliko znam to je bio slučaj na Telekomovom ADSLu svojevremeno zbog agregacije a sada se meni to dešava i na IKOMu

Ovakvo je trenutno stanje u Kumodražu
http://imgur.com/a/2pmvI

Zvezdara, ne izvlacim bas 75Mb/s

5846336723.png

@NightCrawler

Pa kablovski Intertnet zapravo ima najvecu agregaciju. Svi su na istom kablu na nivou cvorista i dele upstream i downstream kanale. Ukupan protok po jednom downstream kanalu je 50Mbit/s, a po upstream kanalu 27Mbit/s. Docsis 3.0 modemi/ruteri koriste istovremeno vise downstream i upstream kanala koje delis sa svim korisnicima na cvoristu ciji su modemi/ruteri zakaceni na te kanale.

Nikakvu agregaciju ne osecam na VDSL2 (FTTB). Brzina i ping su uvek isti.

http://beta.speedtest.net/result/5846341856

Evo i ping:

pingvdsl2.jpg

Dzaba meris ping ka googlu kad ti paket ne napusta Srbiju. Generalno nema smisla pingovati google.com, posto imaju mali milion servera, keshovanja i slicnih stvari. Ako te zanima ping ka inostranstvu onda izaberi neku ip adresu koja se stvarno nalazi u inostranstvu i nju pinguj. Recimo: 185.53.178.6

Jel IKOM uveo možda agregaciju? Internet u večernjim satima i preko vikenda radi ko ******
Koliko znam to je bio slučaj na Telekomovom ADSLu svojevremeno zbog agregacije a sada se meni to dešava i na IKOMu

Ovakvo je trenutno stanje u Kumodražu
http://imgur.com/a/2pmvI

Agregacija je uvek postojala, nazalost mozda nije optimizovano dobro cvoriste kod tebe, pa kada je vece opterecenje vikendom i navece, osetis pad brzine.

Na vdslu nemas deljeni kanal kao kod docsis-a, te nema pada brzine kada je opterecenje mreze.

Agregacija je uvek postojala, nazalost mozda nije optimizovano dobro cvoriste kod tebe, pa kada je vece opterecenje vikendom i navece, osetis pad brzine.

Na vdslu nemas deljeni kanal kao kod docsis-a, te nema pada brzine kada je opterecenje mreze.

*** nemam ja uslova za vdsl

Dzaba meris ping ka googlu kad ti paket ne napusta Srbiju. Generalno nema smisla pingovati google.com, posto imaju mali milion servera, keshovanja i slicnih stvari. Ako te zanima ping ka inostranstvu onda izaberi neku ip adresu koja se stvarno nalazi u inostranstvu i nju pinguj. Recimo: 185.53.178.6

ping.jpg

Јуче су ме звалииз СББа, у вези увођења кабловске телевизије у згради у којој ппостоји Иком опертер.
Одгово је био да не постоји техничка могућност за тако нешто.

Јуче су ме звалииз СББа, у вези увођења кабловске телевизије у згради у којој ппостоји Иком опертер.
Одгово је био да не постоји техничка могућност за тако нешто.

Što ih nisi pitao,kako nemaju kada su kupili dotičnu firmu?

Штo онај опертер мора да зна да ли таква могућност постоји или не. Рекли су да ће да провере то, кад су ме звали покушали су да ми увале Тотал, што је у реду са њихове стране.
Покуповали су или имају разне фирме које се баве провајдингом. Која је политика власника да има различите понуде на једном тржишту, можемо само да нагађамо.

Да ли је Беогирд њихов?

Штo онај опертер мора да зна да ли таква могућност постоји или не. Рекли су да ће да провере то, кад су ме звали покушали су да ми увале Тотал, што је у реду са њихове стране.

Mnogo si naivan :)
On mora da zna jer je besmisleno da zove krajeve grada gde ne postoje tehnicke mogucnosti. To se kosi sa logikom poslovanja jer je gubljenje vremena i ozbiljne kompanije kao SBB ne rade tako. Ti operateri dobijaju plan grada sa semom dotupnosti SBB-a ili spiskove ljudi na odredjenim lokacijama.
Ovo drugo sta si rekao vec ima smisla.
U stvari oni zovu da uvale total. Prvo te kao zainteresuju sa SBB ponudom a onda kao ne moze ali moze total.

Poslednja izmena:
Jel neko dobio promo ponudu za sledecu godini,ima li kakvih novosti

Biće... Dogodine... :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Још не, можда сад уз новембарски рачун. Тако ми је рекла сека из СББ у Делта Ситија.

Kako uz novembarski kad IKOM salje po 3 racuna odjednom?
Tek treba da stigne racun za januar-februar-mart

P.S.
Mene jos nisu pitali da li zelim da ostanem u FLAT 3 paketu po akcijskoj ceni sto su radili vec dve godine uzastopno u ovo doba.
Jos nista nije stiglo u sanduce.

Mislim da je na ovoj temi receno jedno XX puta ali ajde da ponovim, za TEL pakete racun stize na kraju meseca.

Управо тако, ја сам на Тел3 и рачун добијам после 10ог за предходни месец.

Ja sam danas dobio račun za novembar mesec ( Tel 3 ). I kao i što sam očekivao nema novih promo ponuda. A i tako mi ističe UO u julu sledeće godine, a do tada će se iskristalisati i situacija sa kupovinom IKOM-a. Nastavak IKOM priče čekamo.

Онда су ме лагали.

Послато са GT-i9300 уз помоћ Тапатока

01.12.2016.
OBAVEŠTENJE
Poštovani korisnici,

IKOM je od zastupnika TV programa PRVA, B92, HAPPY i KOPERNIKUS dobio obaveštenje o drastičnoj promeni uslova emitovanja. Koristimo ovu priliku da vas obavestimo da činimo maksimalne napore da postignemo dogovor koji bi omogućio da navedeni programi ostanu deo naše ponude. Ukoliko ne postignemo dogovor koji bi bio na zadovoljstvo naših korisnika, bićemo prinuđeni da nakon 31. decembra 2016. godine prestanemo sa reemitovanjem gore navedenih TV programa.

Nastojaćemo da budete pravovremeno obavešteni o eventualnim promenama i odlukama.

Slabo gledam doticne kanale, ali znam da moji prvu i u92 gledaju stalno.. Isto tako znam da ako ukinu bicu prinudjen da menjam operatera.. Samo ne znam dal ce i SBB ukinuti ili samo IKOM?!

Pa i SBB ista kuca kao i ikom sada, isti vlasnici ce biti pa nema razloga da daju za jednu firmu a da cerki firmi ne daju pod istim uslovima.

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk

Da li to znači da ćemo moći da raskinemo ugovor? Zbog promene uslova ugovora?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno