Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Mrtvi MTS, daje 4g karticu na kojoj treba da aktiviras 4g.... Vip ih na 4g sije uzduz i popreko...

Sent from my RN3 Pro

Od AP-a imam samo Mts mms i gprswap. Probao sam i sa kodom da namestim LTE only ali sve što dobijam je "no service".

Tako sam i ja prošao, dali su ti 4G karticu ali ti nisu aktivirali 4G uslugu, nazovi korisnički centar i pitaj da li ti je 4G usluga aktivirana, ako nije (a nije) reci im da aktiviraju. Kakvi su to mamlazi, tražiš im da zamene 3G za 4G karticu, oni to odrade i misliš rešeno, kad ono ćorak, moraš tražiti i da aktiviraju. Ista situacija je bila i sa ženinim MTS brojem, samo što sam kod nje ukapirao da ne radi 4G posle više od pola godine.

Ja sam u mts-u morao pored dobijanja nove 4g kartice da podnesem zahtev za 4g uslugu, ali samo potpises taj zahtev koji ti oni naprave tj. odstampaju, to je valjda neka procedura. Taj dan dobijes tj. puste ti 4g uslugu i mozes da je koristis.

Sent from my Redmi Note 3 Pro

Ako resis problem, javi :) Meni na SE verziji s jednom mts karticom radi 4G u oba slota, a s drugom karticom (na kojoj mi je net paket) nema sanse u koji god slot da je stavim. Tacnije, poveze se na 4G al cim ugasim Wifi i probam mobile data, puca prijem i napise "no service". Kad stavim obe, ne radi ni na jednoj.

Pretpostavljam da ti je 4G aktiviran? Ja sam morao da zovem kol centar da mi aktiviraju. Ako imas obicnu PRO verziju, mozes da probas QCN unlock koji preporucuju na MIUI forumu za probleme sa 4G prijemom.

Ista situacija je i kod mene, uspe da se konektuje na 4G ( ali sam nedostupan ) samo kada je wifi upaljen.

Pozvao sam korisnički servis i nakon što sam ih ubedio da ipak imam Net paket aktivirali su 4G koji će biti aktivan u najkraćem mogućem vremenu...

Screenshot_20161207-223504.pngScreenshot_20161207-223511.pngScreenshot_20161207-223534.pngScreenshot_20161207-223602.pngScreenshot_20161207-223613.png
Evo da okacim koriscenje baterije mog RN3 special edition u poslednja puna 3 dana, tacnije ~77h, 9h sot, wifi 51h, ovo sto pise osvetljenje ekrana da je dark, uopste nije tako vec sasvim normalno osvetljenje na koje sam navikao i menjam ga po potrebi. Uglavnom koriscenje surfa, viber-a, klasicnih peogramcica, pomalo i ne toliko zahtevnih igrica, haptic feedback vibracije su uvek na on, osvetljenje dugmica ovog puta na off, bilo je i dosta koriscenja ir-a jer mi je daljinski od tv-a unisten [emoji3]

Pa tebi osvetljenje ide 99% vremena ispod 10%... 714mAh izvukao ekran...Tako malo vuce jer je slabo osvetljenje.

Sent from my Redmi 4 prime

Pa tebi osvetljenje ide 99% vremena ispod 10%... 714mAh izvukao ekran...Tako malo vuce jer je slabo osvetljenje.

Zato sam namerno i okacio taj ss iz gsam battery monitor, da bi vodio polemiku sa nekim oko osvetljenja ekrana, ali nisam ocekivao tebe kidence :)
Dobro svi znate koji posedujete RN3 na custom romu da kada stavite recimo na pola (50%) osvetljenje (ne na auto), u sobnom okruzenju to izbija oci itekako, makar meni je tako...
Sasvim dobro tj. normalno osvetljenje sam koristio u ovom slucaju, ni preterano svetlo ni preterano zatamljeno, ni u kom slucaju dim iliti dark kao sto pise u gsam monitoru.
Uostalom probaj i ti gsam kidence bez obzira ako koristis ekran na auto, pa ces videti da ce i tebi i jos 95% ljudi ekran biti "dark" odnosno "dim"... pa i na tvom novom Redmi 4 prime (ne hvalis se) :)

Meni je osvetljenje uvek ručno podešeno na 50%. Retko kad ga smanjujem, obično kad se probudim.

Meni je na ovom telefonu osvetljenje uvek <= 10%. Uvece manje i od 5%. Toliko mi je jako svetlo.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dobih SMS sa dozvolom za unlock BL... Koliko važi ta dozvola, bješe mjesec dana?

TT

@spaxon

Hehehe :) predjoh na Redmi 4 prime
Napustam druzinu RN3 pro ;)
Ko je pratio moje pisanje, videce da sam ja prvi napisao i predlozio programce Lux Auto brighness u kome sam napravio dva profila....
Jedan je 10% osvetljenje, a drugi 100%.
Prvi mi radi stalno unutra u stanu, dok kada sam napolju po suncanom danu ide ovaj od 100%.
Realno, za unutra jace od 10% ne treba, dok za napolje je 100% prava mera.
Auto brightness na CM ROM-ovima ne radi kako treba, dok sa ovom app to radi savrseno ;)
I na R4 koristim isti program i ista setovanja.Za mene je to top :)

Poslednja izmena:
Kad ga izgustiraš sjeti se nas pa okači neko poredjenje ;)

TT

Hocu, ali gledano sveobuhvatno RN3 pro uz odredjene modifikacije(rom+kernel) je kompletniji uredjaj.
Gledajuci oba fona na MIUI, isti su...Po meni svaki fon koji ima MIUI radi isto, razlika samo u izgledu ;)

@spaxon

Hehehe :) predjoh na Redmi 4 prime
Napustam druzinu RN3 pro ;)
Ko je pratio moje pisanje, videce da sam ja prvi napisao i predlozio programce Lux Auto brighness u kome sam napravio dva profila....
Jedan je 10% osvetljenje, a drugi 100%.
Prvi mi radi stalno unutra u stanu, dok kada sam napolju po suncanom danu ide ovaj od 100%.
Realno, za unutra jace od 10% ne treba, dok za napolje je 100% prava mera.
Auto brightness na CM ROM-ovima ne radi kako treba, dok sa ovom app to radi savrseno ;)
I na R4 koristim isti program i ista setovanja.Za mene je to top :)
Ajde okaci taj profil negde pa da i ja skinem taj lux programcic, znam koji je ali nikada ga nisam koristio na pravi nacin sa dobrim profilima. I okaci link ako postoji tema za redmi 4, ali ipak mislim da je jos nema i da si ti jedan od prvih vlasnika ovog novog i predobrog redmija... I sto kaze iznad drugar, seti nas se ponekad, nadam se da ti stoji i dalje kvacica na RN3 temi u TT. [emoji14]

Aha ok, znači ne ulazi u onu priču šta posle RN3 PRO? ;) :d
(Mi5, Mi5s, RN4 ako bude sa SD)?

TT

Hocu, ali gledano sveobuhvatno RN3 pro uz odredjene modifikacije(rom+kernel) je kompletniji uredjaj.
Gledajuci oba fona na MIUI, isti su...Po meni svaki fon koji ima MIUI radi isto, razlika samo u izgledu ;)

A jel ti fali tih pola inch-a vise kod Redmi 4 prime koje ima RN3 pro, kakvi su utisci oko toga?
i da li je Snapdragon 625 osim sto je izgleda stedljiv za bateriju i dovoljno brz?
Ispada onda da je samo kamera nesto slabija u odnosu na RN3 pro, uz znatno bolji kvalitet kucista?

Ko hoce malo promene, stvarno R4 je klasu iznad po izradi...Ekran je fenomenalan.
Da li mi fali tih 0.5"?Pa neobicno mi malo, dugo sam koristio RN3... Mislim jos dan-dva i navici cu se skroz.
Iskreno, ugodnije je koriscenje telefona na 5.5" sto se tice ociju ;) jer nije samo tih 0.5" duzi ekran, nego je poprilicno i siri na RN3.Sve to doprinosi ugodnijem koroscenju.
625 lepo radi, nema stucanja, seckanja... Ispunjava sve zahteve.
Kamera je tu negde, ja sam na RN3 pro dugo koristio RR sa Snapdragon kamerom i ona mi je bolja.

Poslednja izmena:
Šta se najbolje pokazalo od MIUI romova? Global dev, xiaomi.eu, epic, smiui...? Hoću da zadržim miui okruženje ali i da imam twrp, root, radon kernel, kernel auditor...

TT

Poslednja izmena:
Kidence, nema te lepo sluzi. :) Bas me interesuje brzina tog telefona, posto je Redmi 3 dosta sporiji telefon od RN3 Pro i nema tu sta. Interesuje me koliko je 625sd bolji od 615sd sakatog :) Ima li CM romova?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Telefon se tek pojavio, nema ni "krsteni" TWRP , a kamoli nesto vise... :)
Pa Antutu baca 62k na MIUI... Lepo radi stvarno, nemam zamerki.

Levo je RN3 pro gold, desno R4 prime.

Prilozi

• image-0-02-04-de711f979fc41c37e6f3f5feb2256db6ca9562b53a26b9ba1f94264c3f41cdd8-V.jpg
    image-0-02-04-de711f979fc41c37e6f3f5feb2256db6ca9562b53a26b9ba1f94264c3f41cdd8-V.jpg
    99.9 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Nije neka razloka u veličini realno. Fino, fino, očekujem od tebe posle nekog vremena uporedni test. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Hahaha...Recicu ti odmah, RN3 pro je kompletniji uredjaj.Kao sto sam napisao vec...Uz odredjene modifikacije RN3 pro je i dalje best buy u kategoriji 5.5".
Do 5" ovaj malisa je bb.

Priznajem sve boje na telefonu dok god su crne :d
Aj' daj predlog za miui-based rom, znam da znaš [emoji14]

TT

Ne pratis modu...; ) Vidi Le eco koje boje ima :) Salim se, ja sam hteo crni, ali uzeo sam ovog do izlaska RN5 jer nije bilo crne varijante u nabavci.
Malo radi promene ;) vesele boje ;)

@mgx

Stavi weekly Xiaomi.eu i uzivaj.
Njemu je osnova Dev rom i imas sve to sto hoces.
Ok su i Epic rom-ovi, ali su malo vise modovani.

Poslednja izmena:
Drug me pitao za telefon do 180e,preporucio sam mu ovaj u 3/32 verziji,trebalo bi da stigne sutra. U oglasu stoji da dolazi sa nekim globalnim romom. Sta preporucujete da uradim kad stigne telefon? Sredjivao sam par Mi4c,oni su uvek dolazili sa krs softverom pa sam ubacivao xiaomi.eu,kakva je ovde situacija? Nezahtevan je korisnik,samo bitno da sve radi i da je baterija ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Global rom odlično radi, samo podesiš u security notifikacije. Baterija je odlična ali može da bude još bolja - uz malo cimanja instalira se rr 5.7.4 + radon kernel i dobiješ maltene dvocifreni SOT.
Mada, meni je global rom odlično radio i na mi4c :)

Kidence, glavni razlog zašto le eco nisam ni razmatrao je upravo boja... Old school ***a :d

Hvala za info. Ako na global baterije moze da izvuce 5h sot u svim uslovima na nekih 18h,ne diram nista.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@mgx

Znas kako, kada svaki dan gledas u nesto 6h+ pocne da smara...
Malo osvežis oci ;)
Nije goldi tako ruzan, cak naprotiv na goldiju lajsna dolazi najvise do izrazaja :)
Lepota je u oku posmatraca :)

Poslednja izmena:
Evo se ipak vratih na RR... tražio na xiaomi.EU ID ali ne prihvata tj izbacuje neku grešku a ne može na skip da se to izbjegne..
Mala šala, recimo mi4c odlično izgleda u bijeloj boji :)
TT

Nazad
Vrh Dno