Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Trebalo bi da radi 16mb....
Malo da se prekontrolise linija, nisi daleko a parametri ti nisu sjajni za tu udaljenost...

Šta ja da radim? Da ih zovem da provere liniju? Koliko sam ja daleko od centrale po ovim parametrima? Attenuation je baš nizak, ali SNR je očajan
Capture.PNG

Prebacio sam se sa 10Mb/s downloada na 20 Mb/s. U poslovnici kad sam bio rekli su mi da moja parica (ili šta već) može da istrpi 20Mb/s sa IPTV-jem a ja sam odjavio IPTV i uzeo samo net tako da valjda ne bi trebalo da imam problema za tu konekciju. Znam da je ne moguće imati 20MB/s kod Telekoma ako ste uzeli tu brzinu ali ovo...

5857837910.png

Pa jel ne može to bar još malo brže? Makar na 17,18???

Poslednja izmena:
Prebacio sam se sa 10Mb/s downloada na 20 Mb/s. U poslovnici kad sam bio rekli su mi da moja parica (ili šta već) može da istrpi 20Mb/s sa IPTV-jem a ja sam odjavio IPTV i uzeo samo net tako da valjda ne bi trebalo da imam problema za tu konekciju. Znam da je ne moguće imati 20MB/s kod Telekoma ako ste uzeli tu brzinu ali ovo...

5857837910.png

Pa jel ne može to bar još malo brže? Makar na 17,18???

Postavi parametre linje, da bacimo malo pogled.

Poslednja izmena:
Nije problem samo kako beše se to radi? Znam da nešto treba da se uđe u opcije rutera valjda ali sam zaboravio iskreno. :(

Imam ruter ZTE H168N V3.1

Poslednja izmena:
Tebi je port podesen na 16/1 koliko vidim. Parica moze bez problema da gura 20Mbps, nije mi jasno zasto su setovali port na 16Mbps. Sto se tice upload-a, mrka kapa koliko vidim.

Pa da, tako su mi i rekli u poslovnici da bi trebalo bez problema da isporuči 20Mbps. Za upload s vremena na vreme koristim seedbox tako da me ne zanima on sa kućne konekcije.

Ne bih da budem nezahvalan, ova brzina koju sada imam je za mene odlična, znam da može i bolje a može i gore, pre neki dan sam bio na gore. Ali ako smo se dogovorili na 20Mbps a moja parica može to da isporuči ne kapiram zašto onda ne bih imao 20? Dal da ih zovem i pitam, da li će imati neke svrhe?

Pozovi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ulozi reklamaciju, reci im da ti setuju port na 20Mbps. Za bolji upload je potrebna manja udaljenost i veca margina.

Jel ti je kucna instalacija ok, kabl, uticnica? Po ovome si bas dosta udaljen od centrale...veliko je slabljenje parice.

Ok je sve. Otprilike trebalo bi da sam udaljen oko 1km, možda malo više od centrale.

c5132c0d4dbe9d13de9913ae9ed39c47.jpg

Kod mene, net ne prelazi 6, jer imam dva iptva u boxu, ne znam da li moze brže, na vsld Ugovor važi do kraja januara, tako da ostajem samo na netu, ako ne može . Kako da znam da li podržava centrala vsld?

Pozvao sam sad. Rekli su mi da može da se desi da brzina skoči u toku dana, ali ovo što su mi namestili port na 16/1 je ok jer VDSL tehnologija ima 20% odstupanja. Rekli su mi da pratim ako bude nekih prekida ili smetnji i da ih pozovem opet ali u principu to je to. Ništa pratim dalje pa ću da vidim dokle će da doguraju.:)

Sačekaću dan, dva da vidim da li će promeniti sami. Ajde poslušaću ovu devojku iz centrale što sam se čuo sa njom. Ako stvar bude ista ponovo ću da zovem ili da pišem mail.. ni sam ne znam šta je učinkovitije.

Lepo pozoves, kazes alo ja imam igovor na 20 a meni dolazi 14, operater ce da ulozi reklamaciju i podesice ti port, pusti ti sta ti prica devojka koja verovatno ni ne zna sta je parica...

@Rock86 ja bih zabranio ovima sto su na 200 m od centrale da kace SS njihovih parametara, samo nerviras ljude koji jedva imaju 10mb... :D

Lupio je operater to za 20%, ovo je verovatno ostalo po ranijem podesavanju, ili je podeseno za IPTV nesto glupi greskom.
Zovi i trazi da isprave.

a koja oznaka parametra u ruteru oznacava udaljenost od centrale gde se to vidi?

Lepo pozoves, kazes alo ja imam igovor na 20 a meni dolazi 14, operater ce da ulozi reklamaciju i podesice ti port, pusti ti sta ti prica devojka koja verovatno ni ne zna sta je parica...

@Rock86 ja bih zabranio ovima sto su na 200 m od centrale da kace SS njihovih parametara, samo nerviras ljude koji jedva imaju 10mb... :D

Nije ni 200m. IPAN je u drugom ulazu od mene. Moja zgrada je optickim kablom povezana sa tim IPAN-om. Kad bih skratio kabl u stanu za jedno 13m, slabljenje bi bilo jos manje. I eventualno da provucem novu paricu od stana do podruma, ali nema potrebe, radi savrseno. :)

Da li ima neka promocija kad se potpise novi ugovor, tipa tablet za 1 din ? 10.12 mi istice ugovor , ne bih opet da propustim priliku.......

^... nije to nego 404 - File Not Found :party:

Kakvi su ovi iz telekom, istice mi ugovor sutra i oni me zovu na kucni broj da potpisem novi. Najgore je sto me poceo nagovarati da uzmemo box 3 paket, do sad smo imali box 2. Pitam ja njega, da li je problem sacekati sa potpisivanjem, mi kad razmislimo odemo kod vas i potpisemo. Tu ce on meni kao to se mora zakazati pre nego sto odemo kod njih blablal (ozbiljna firma nema sta). Onda ja njemu, gospodine mi smo vec par godina kod vas i uvek kad potpisem ugovor posle par meseci bude neka akcija, tipa kod potpise ugovor dobija tablet za 1 din, zelim i ja tablet za 1 din :d. Poceo onda on meni sa pricom kao promocije se menjaju, bude to uvek neka nova, imaju oni tablete na rate koju daju svojim korisnicima.
Prica se zavrsila dogovorm da ce zvati sledece nedelje kada se odlucimo sta i kako. Mene zanima kako funkcionise to na rate, kada ja potpisem ugovor on mi daju opciju da placam TV na rate, npr. ako TV kosta 32k oni to podele na 12 rata i svako meseca placam box + rata za TV ? Npr. box izadje 2.300din + rata za TV 2700din = 5000 din. Da li sam u pravu ili ima jos nekih troskova ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno