Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Mozda se i dogovorimo za probu KOLOS... :) bilo bi lepo to videti...

Svaka mu cast ako ce da skida svoj full cover block da bi stavljao na tvoju kartu i to sve posle da vezuje na vodeni sistem :d
Zapravo, sada videh. Vi imate razlicite karte. Jedino dolazi u obzir universal pa da neko nakaci na svoj sistem ali opet, full cover je jedina prava stvar.

Poslednja izmena:
Full cover block je najidealnije resenje ali je nepovratna investicija. Koristis ga do prvog menjanja karte.
Retko ko ce kasnije da ti posle otkupi, sa tim se pozdravi.

Universal ostaje gotovo za sva vremena ali hladi samo GPU, ostale elemente moras da hladis pasivnim hladnjacima.

Sto se tice samog vodenog sistema, niko ne prelazi na takve sisteme samo zbog grafike mada sada imas i takvih izvedbi, samo za graficke karte.

Racunaj da bez 350-400 evra ne mozes da napravis solidan vodeni sistem.

Poslednja izmena:
@Srbijaner

Ako sam ja "pukao", nisi ti. :)

Sad imaš 109-110 FPS, a dobio bi možda 111-112, isto tako bedni dobici i u igrama.

Ne treba ti to veruj mi, osim zbog estetike, entuzijazma itd.

Full cover block je najidealnije resenje ali je nepovratna investicija. Koristis ga do prvog menjanja karte.
Retko ko ce kasnije da ti posle otkupi, sa tim se pozdravi.

Universal ostaje gotovo za sva vremena ali hladi samo GPU, ostale elemente moras da hladis pasivnim hladnjacima.

Sto se tice samog vodenog sistema, niko ne prelazi na takve sisteme samo zbog grafike mada sada imas i takvih izvedbi, samo za graficke karte.

Racunaj da bez 350-400 evra ne mozes da napravis solidan vodeni sistem.

Opaaa... :-O onda mi se ne isplati... Eee i hvala ti beast na detaljnom obrazlozenju i objasnjenju.. dovoljno je i ovo ... Bacicu notu na clock memorije i jos malo cpu.a.. mozda isteram jos jedan fps... To bi mi zaista bila dusevna 'rana.. :)

Opaaa... :-O onda mi se ne isplati... Eee i hvala ti beast na detaljnom obrazlozenju i objasnjenju.. dovoljno je i ovo ... Bacicu notu na clock memorije i jos malo cpu.a.. mozda isteram jos jedan fps... To bi mi zaista bila dusevna 'rana.. :)

Ma da. Ne gubi dzabe vreme na to. To je posebna sfera. Tebi to nije potrebno.
Ja recimo imam vodeni sistem sigurno nekih 10-tak godina mozda i vise pa je meni to prirodno dok ti nisi zagrebao ni osnovne stvari.
Lepo ti kaze KOLOS :)

P.S. Testiraj Valley. Unigine prija visok clock CPU-a i reaguje na brzu memoriju. Takodje memorija GPU-a dosta doprinosi.

Poslednja izmena:
Ma da. Ne gubi dzabe vreme na to. To je posebna sfera. Tebi to nije potrebno.
Ja recimo imam vodeni sistem sigurno nekih 10-tak godina mozda i vise pa je meni to prirodno dok ti nisi zagrebao ni osnovne stvari.
Lepo ti kaze KOLOS :)

sto jes' jes'... sfera mi je vrlo interesantna.. :) pratim po malo, dovoljno da znam ko ste vas dvojica... i da savete od istih treba da postujem.. :) Grafika mi je dala 110.7 fps.a KOLOS... garant cu je isterati na 111... svim silama.. :)

MOzes li mi reci KOLOS koju maticnu plocu imas na koju si udenuo taj vrhunski i5 6600k...?

PCBeast ima vrhunski 6600K. :) Ja imam 3570k.

Smanjio sam joj bio bust za -7 i poterao memoriju na 9710... uspesno i bez ijednog artefakta, jer na +166 memoriju maximum mogu da testiram na 9692 .. ali nema skaliranja.. identicnu rezultati... pobacu VALEY...

e pa moja greska, zaboravih vise... znam da obojica imate vrhunske primerke procesora koji koristite...

sto jes' jes'... sfera mi je vrlo interesantna.. :) pratim po malo, dovoljno da znam ko ste vas dvojica... i da savete od istih treba da postujem.. :) Grafika mi je dala 110.7 fps.a KOLOS... garant cu je isterati na 111... svim silama.. :)

MOzes li mi reci KOLOS koju maticnu plocu imas na koju si udenuo taj vrhunski i5 6600k...?

Haha. Pomesao si. Svima uglavnom pise koje masine imaju, samo kliknes na moja masina i procitas konfiguraciju.
A ako hoces bas da vidis slike. Evo teme gde sam radio testove :

http://forum.benchmark.rs/showthrea...ero-Gaming-setup-Test-stabilnosti-i-rezultati

pomesao, to i kazem, mada tebi sada ne pise da imas i5 6600k.. :D Svakako SVAKA CAST! Nisam nailazio da je neko uspeo ovo sto si ti sa sa ovim 6600k.. P.S. istu plojku imamo... nego zanima me zasto uopste ovaj skylake radi na visokim naponima :/ kad sam ljosnuo moj 6700k na 4.5 sa jedva 1.39v malo se nisam slogirao :O
sada sam vec malo uspeo da spustim napon , pa mi stoji taj isti napon samo na 4.6 ghz na mom 6700k bas stabilno i istestirano... ocigledno da nije neki primerak.. :(

Poslednja izmena:
Pogledaj temperature VRAM-a

smanjio sam gpu za -14 a memaru digao na 9750... prosto neverovatno, ali i dalje me je najbolji rezultat 110.7, iako sam sve tako setovao dobio sam 110.6... nema skaliranja vise.. to je sto je, sto se tice FPS ali svidja mi se sto odradi heawen bez artefakata i totalno stabilno na 9750mhz... :)

Poslednja izmena:
evo fotki

Prilozi

• app.jpg
    app.jpg
    136.5 KB · Pregleda: 77
  • ipp.jpg
    ipp.jpg
    120.5 KB · Pregleda: 65
  • drmr.jpg
    drmr.jpg
    102.6 KB · Pregleda: 56

Da, da. To je to. Samo sto ja mislim da je finalni clock negde 2114 Mhz, tu ce se zaustaviti. Visoko je krenula ali pada.
Ako si srece 2126 Mhz da zadrzi ali nisam bas siguran.

P.S. Pise mi u moja masina sve samo mozda nisi primetio od kolicine podataka :) Imas pod CPU i komponentama koje sam naveo, pise 6600k na 4.9 Ghz. ;)

Da, da. To je to. Samo sto ja mislim da je finalni clock negde 2114 Mhz, tu ce se zaustaviti. Visoko je krenula ali pada.
Ako si srece 2126 Mhz da zadrzi ali nisam bas siguran.

P.S. Pise mi u moja masina sve samo mozda nisi primetio od kolicine podataka :) Imas pod CPU i komponentama koje sam naveo, pise 6600k na 4.9 Ghz. ;)

Ako mi verujes ,nisam primetio... A tako je to kad sam uglavnom preko fona.. sorry, moja greska... Svakako ti zavidim sto posedujes takav cpu.. :) ispod 2126 ne spusta nikad'! Od 2126 do 2152 realnog boosta se krece u zavisnosti od programa ili igre.. ispod toga na mojim setovima ne ide ...

Ako mi verujes ,nisam primetio... A tako je to kad sam uglavnom preko fona.. sorry, moja greska... Svakako ti zavidim sto posedujes takav cpu.. :) ispod 2126 ne spusta nikad'! Od 2126 do 2152 realnog boosta se krece u zavisnosti od programa ili igre.. ispod toga na mojim setovima ne ide ...

Onda je to to. 2126 Mhz. Sve sto je od 2100 pa preko je odlicno.

P.S. Odradi na tom setovanju bench Rise of The Tomb Riader.

Ovde imas da uporedis sa mojim rezultatima sa GTX 1080 pa vidi gde ti se karta nalazi.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-Test-Review&p=4871452&viewfull=1#post4871452

Onda je to to. 2126 Mhz. Sve sto je od 2100 pa preko je odlicno.

P.S. Odradi na tom setovanju bench Rise of The Tomb Riader.

Ovde imas da uporedis sa mojim rezultatima sa GTX 1080 pa vidi gde ti se karta nalazi.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-Test-Review&p=4871452&viewfull=1#post4871452

Wooow... Al si ga izdetaljsao, svaka cast... Volim temeljitost... Profi, nema sta.. Mozes li mi samo reci podesavanja u igri Rise of the Tomb rider.. to imam skinuto tako da cu istestirati..

Neko usto rano da testira :D...Stavis sve na max u TR benchu pa opici :D

Zdravo svima! Koju 1070tku da pazarim? Kakva je ASUSova Turbo verzija, blower cooler?

Gigabyte G1, 415e kod Mađara, nema bolje za te pare.

Hvala na odgovoru! I meni se ona dopada, sviđa mi se plastični kuler i lakša karta, al bih verovatno morao da je sačekam malo, pa gledam kartice u domaćoj garanciji na KPu. ***, na odmoru sam nedelju dana, pa da ne budem baš 5 dana bez kartice, a uzeo sam odmor da se izigram. :)

Imam još jednu manju dilemu, 980ti ili 1070. Imam 1440p monitor, trenutno 780ti Matrix i treba mi nešto što će da ispuni framerate do 60.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno