Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

GDe kupujete evga g2? Ja se razmisljam da porucim na new egg ili amazonu 1350w evga g2 je oko 180$.... (deluje povoljna cena)..ili bolje da uzmem g2 850w 110$ (750w je 100$)

...i jos carina i pdv na to naravno

jel ok new egg - amazon i za koje vreme bi stiglo? Ne bih madjarsku varijantu, em deluje i skuplje em ljudi sve rade na crno, nelagalno... Deluje jeftiniji ovo na new egg..i ti sa pdv i carinom

Poslednja izmena:
Pre bih rekao 1.2kw niza klasa ili 750w visa srednja klasa :)

i onda dolazimo do racunice da je 1200(1300) = 2x750W cenovno :) s tim sto iako nekome deluje veoma lako, neiskusnim korisnicima spajanje dva napajanja može da zada (i zadaće) više problema nego koristi. Jedino mi ima smisla ako se ide na dva jeftinija 750w pa da izadje oko 150W oba :) ali svako ima svoje ukuse...

Kod mene na EVGA 850 od početka na 1 Molex idu 4 USB extendera u kojima su 380 kartice.

koliko može da isporuči (a da se ne pregreje/istopi) jedan mulex kabal koji ide sa napajanja?

Da ponovim pitanje...nisam baš stručan pa me zanima (a možda još neko nauči nešto korisno ;)) koliko je ovo bezbedno da se preko jednog kabla sa PSU napajaju 4 x USB molex-a ako se zna da samo jedna karta preko PCI (u ovom slučaju molex) može da povuče i do 60W...

Nije pametno 3 karte tj 3 USB extendera drzat na jednom kablu tj. jednoj molex grani, a 4 je ludost pogotovo na nekim napajanjima losijeg kavliteta, ali bez obzira puno je 4 karte.
Ja sam drzao 3 dok sam testirao, ali brzo sam vratio 2 karte na jednu molex granu, jednostavno nije pametno drzat vise od 2 karte pogotovo na memorijski intezivnim coinima i karticama iz nove RX 4 serije.

380 ne vuku mnogo sa USB extendera, 4 se napajaju sa jednog molexa bez problema već pola godine. Nikada nisam imao nijedan problem. Kablovi su potpuno hladni.

Ja isto pitanje juce postavio i meni rekose da moze 4 komada bez razmisljanja....
Lud zbunjenog.......

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Nije to egzaktna nauka,ima stvari kod kojih se misljenja ljudi razlikuju. Ako imas mogucnosti,naravno da je bolje staviti 2x2 moleksa. Ako nemas,***,moras sva 4 na isti kabl. U oba slucaja,pitanje je suvisno. Uostalom koliko znam,svako bolje napajanje ima molexe na 2 grane

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Neke karte (provereno Asus 470 Strixx) vuku do 8.5A (nesto preko 100W) preko 6-pinca a ostatak kroz pciex. Neke druge (opet provereno MSI 470 i 480 Gaming X, Sapphire Nitro+, Asus 480 Strixx 08G) skoro pa ne vuku nista kroz pciex. Tako da odgovor lezi u izboru hardwarea za mining.

Onda konkretno za RX 480 Nitro + OC 8GB

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

uzmi evgu g2 850w za 4 480tice.

@darkodar

verovatno ni jedno ne bih bezrezervno preporucio...vidi ako se uklopis sa cooler master g750m u cenu, ili corsair cx750. Mada i 650w napajanje moze da tera tri 470 karte opusteno

Ja sam za sigurnije varijante sto se spajanja tice. Ekstenderi sa moleksima, sto vise moleksa iz napajanja, ako imam 3 onda tri kabla i dve karte na jedan a ova dve karte na druga dva kabla, po jedna na svaki kabl.

Jos neko je trazio bios 11260-07 ako se secamPogledajte prilog 215716 .Hvala Risim.
Sad vec sumnjam da mi je karta u k...Da li zna neko da li velicina rom-a ima veze uopste?Kada sacuvas bios iz gpu-z je 256k , a iz atiwinflasha 512k za ellesmere...

Jos neko je trazio bios 11260-07 ako se secamPogledajte prilog 215716 .Hvala Risim.
Sad vec sumnjam da mi je karta u k...Da li zna neko da li velicina rom-a ima veze uopste?Kada sacuvas bios iz gpu-z je 256k , a iz atiwinflasha 512k za ellesmere...
Ne razumem sta te muči, preko gpuz je manje jer je ostatak biosa svakako "prazan" i gpuz ga preskoci, dok npr atiflash uvek popuni sve pa cak i ako je prazno.

Ako si zeznuo bios, upali kartu na onaj koji radi prebaci na drugi i fleshuj original bios ako nemas original imam ja i za 11260-01 i za 07.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Do verzije zcas clay-a 7 radila karta normalno bacala sa ver7 oko 165H/s , onda joj ja spucao u oba modovan bios 11260-01(nisam ni gledao da sam kupio 11260-07).Od tada clay6 radi sa 1% rejected , clay7 baca preko 300H/s sa 65% rejected , clay8 nece ni da krene.Isto se ponasa I sa attach-ovanim biosom sto mi je Risim dao I sa originalnim od 11260-01 koji sam ja sacuvao...
Jedino sto nisam probao je originalni rom od 512k sacuvan iz atiflasha posto ga nemam... a mozda je I kartica prsla...
Ako bi neko hteo da mi "popravi" ove rejected sharo-ve to bi bila najbolja varijanta:d(znam da sam sam zaj... sto nisam sacuvao bios pre flashovanja , sto nisam gledao sta kupujem , sto sam spucao u oba itd...-nedostatak vremena I razmisljanje o drugim stvarima u datom trenutku)

Poslednja izmena:
Koji klokovi su vam se pokazali optimalni za 470 kartice sa modovanim biosom?

1200-1850, -90

Da li moze neko ko ima Rx480 8gb 11260-07 da mi proveri koliko je core clock na silentu a koliki na default biosu. Meni na silentu drzi 1266mhz a na deafultu 1306mhz.

I takođe me nervira jer svaki put kada resetujem racunar on mi drži na 1266mhz core clock, bez obzira da li je na default biosu ili npr neki modovan silent, odem u wattman u kojem nista nije podeseno sve je na fabrickim podesavanjima znaci nista nije cackano, idem na reset u wattmanu on vrati na core clock koji je u biosu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kod mene 470 najviše daju na
1260/2025/-50
Pa sam htio da provjerim da neko nema bolju ideju.

Koliko to najvise

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Koji klokovi su vam se pokazali optimalni za 470 kartice sa modovanim biosom?

ne mozes generalizovati, prije svega zavisi od memorije i da li kopas eth ili zec, takodjer posto si napomenuo da te interesuje za modovane biose onda je jako bitno koji je strap.
Hynix strap 1500 - takt od 1900-1950
Elpida strap 1500 - takt od 2000-2050
Samsung strap 1625 takt 2000
micron strap 1625 takt 1950-2000

Ovo sve sto sam napisao vazi za kartice sa 4GB memorije, one sa 8GB imaju vecinom samsung.
Uz sve pomenute taktove i pripadajucu memoriju najbolje je drzat gpu oko 1150mhz za eth, dok za zeca sto vise guras gpu vise H/s dobijes

Rig koji treba da sastavim je sledeci:
1820
asrock pro btc
5x 470 ili 5x480 grafike
CM V850
polovan sata hdd(ovo je jedino ok polovno da uzmem?)
usb ekstenderi (4 ekstendera i jedna grafika na plocu)

Jel to korektno?ili ima neka izmena? da bi bilo best buy :)

pa bas je vidim hvaljen ovde V850? i koliko sam shvatio dovoljan je za 5 grafika (undervoltovane ako treba)..

koje napajanje predlazes da ima kod nas? pre svega u domacoj garanciji(madjare bih izbegavao)

ps.
u emiju ima raidmax 1200w za 19k sto je manje od v850..ali taj raidmax ima 3 grane sa po 2x8 pin....sto bas i nije sjajno? dok V850 ima odvojene grane...

Poslednja izmena:
Može al bi bilo knap, kupi raid 1,2kw u emmi može da tera 6 grafika opušteno...

Moze v850 da tera 5 kom 470 undervoltovanih opusteno

ljudi budite pametni...posle ovog algoa ce doci drugi pa treci pa cetvrti, jedan od njih ce biti zahtevan tako da nece moci ici na to napajanje 4 komada, kamoli 5

Vrh Dno