Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

@kambodza

Na dev rom-u cak i kada fp nije podesen, dodirivanjem senzora pali se ekran.
Tako je fabricki, to ne mozes iskljuciti...

Sent from my RN3 Pro

Uzeh danas Kate verziju, nov nekoriscen telefon. U njemu poslednja Global 8.0 Stable verzija (8.0.4.0) i evo vec 2h se mucim s nekim glupostima. Nisam do sad imao Xiaomi telefon niti imao prilike da se upoznam s MIUI-em, al ne kontam da li sam ja glup ili ovo sto me muci definitivno ne radi.

Prvo, default weather app nema sanse da prepozna lokaciju, niti da pronadje neki od vec ponudjenih gradova (Can`t connect to the network) a druga stvar koju ne mogu da namestim je Mi Cloud sync. Za sve opcije mi stoji "Can`t sync" a telefon uredno povezan na net i ulogovan na Mi Account. Probao sam i da cekiram sve permissions za Weather, Mi Account i Mi Cloud al dzaba.

Jel ima nesto sto ja ne znam ili je ovo jednostavno normalan dan u Xiaomi svetu? :)

Probaj da restatartuješ telefon ako već nisi. Jesi li siguran da je zvanični rom na njemu ako je neki kuvani možda zbog toga neće.

Default weather aplikacija i kod mene neće da pronađe lokaciju, niti bilo koju da prihvati, isto kao što je @podvarak opisao.
Ne znam zašto, ali sam siguran da je radilo kako treba, ali sam je jednom prilikom isključio jer koristim nsku drugu.

RN3Pro SE

Sync je nekako proradio ... delimicno ... mozda :) Gallery i Notes mi je sinhronizovao iz 10og pokusaja, ostalo jos uvek ne. Weather jos uvek ne moze da se poveze.

Da, ne moze da predje taj deo ako ti wifi nije upaljen, a kad upalim wifi onda izbaci da moras da ukucas sifru da bi mogao dalje...Kako da resetuje sifru preko broja telefona kad ona ni ne zna da je imala taj nalog, ne zna cak ni sifru za google nalog :D
Da li sve to moze nekako da se izbrise ili sl pa da se ubaci sve lepo ispocetka?

Nije valjda da ne zna ni svoj broj telefona? Da nije bila tuđa kartica u telefonu ranije? ;)

Meni je prvi put na MIUI7 proradila aplikacija za vreme iz prve. Dok na MIUI8 tek iz 3.-4. puta.
Što se tiče mi naloga ja ga ne koristim jer mi je sa njim par puta telefon slao poruke u inostranstvo, bar tako piše na mesečnom listingu.

@kambodza

Na dev rom-u cak i kada fp nije podesen, dodirivanjem senzora pali se ekran.
Tako je fabricki, to ne mozes iskljuciti...

Sent from my RN3 Pro

Hvala na odgovoru,kakva je situacija sa stable rom-om jeli ista ili se moze iskljuciti.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SD using Tapatalk

Mislim da na GS posto je 5.1.1 ne pali ekran. Ali ajde samo neka neko potvrdi. Nije tesko pitanje ;)
Cini mi se da je ovo pocelo sa MM.

Sent from my RN3 Pro

Pa stedis power button.
Nema fabricki dt2w, ali imas tfp2w(tap fingerprint to wake). ;) ;)
I to se ceni ;)

Sent from my RN3 Pro

Pa stedis power button.
Nema fabricki dt2w, ali imas tfp2w(tap fingerprint to wake). ;) ;)
I to se ceni ;)

Sent from my RN3 Pro
To da,prakticno se i ne koristi power dugme [emoji2] Moram se onda navici na FP nema mi druge [emoji16]

Sent from my Redmi Note 3 Pro SD using Tapatalk

Mislim da na GS posto je 5.1.1 ne pali ekran. Ali ajde samo neka neko potvrdi. Nije tesko pitanje ;)
Cini mi se da je ovo pocelo sa MM.

Sent from my RN3 Pro
Potvrđeno, na GS 8.0.6 ne pali ekran ako je FP isključen.

Nije valjda da ne zna ni svoj broj telefona? Da nije bila tuđa kartica u telefonu ranije? ;)
Nisam ni znao da može da se resetuje šifra samo sa brojem tel, mislio sam da moraš da znaš i mail i šifru. Elem to je rešeno,resetovan je nalog, sad imam drugi problem, hteo sam da joj stavim miui betu MM 6.0.1. i nije radio sim 2 kako treba i ja flešnem prethodni miui 8 global stable I više nemam imei i piše unknown baseband :(
Mnogo glup telefon, prilično puno komplikacija ili ja ne radim nešto kao treba?
Edit: probao sam i miui 7 i isto ništa...

Poslednja izmena:
Default weather aplikacija i kod mene neće da pronađe lokaciju, niti bilo koju da prihvati, isto kao što je @podvarak opisao.
Ne znam zašto, ali sam siguran da je radilo kako treba, ali sam je jednom prilikom isključio jer koristim nsku drugu.

RN3Pro SE

Kod mene na Redmi 3s isti problem, a koliko vidim po netu nismo jedini :( Izgleda da je neki globalni problem.

Nisam ni znao da može da se resetuje šifra samo sa brojem tel, mislio sam da moraš da znaš i mail i šifru. Elem to je rešeno,resetovan je nalog, sad imam drugi problem, hteo sam da joj stavim miui betu MM 6.0.1. i nije radio sim 2 kako treba i ja flešnem prethodni miui 8 global stable I više nemam imei i piše unknown baseband :(
Mnogo glup telefon, prilično puno komplikacija ili ja ne radim nešto kao treba?
Edit: probao sam i miui 7 i isto ništa...

Ne znam ko je tu glup, cura koja ga je povezala na svaki moguci nacin i preko googlea i preko broja i preko mi accounta i nema pojma o icemu tome, ili telefon koji pokusavas na silu da ispravis. Isto ti dodje ka da pokusavas ukran telefon da ocistis, pa nemoj se iznenadjivat tako nesto kad ispadne.
Inace kupio sam sestri ovaj telefon, razmisljao se izmedju M8 ili njega i mogu reci da telefon kida.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prvo da javim da sam restore-ovao imei preko jednog tutorijala sa miui.com, malo je bilo komplikovano ali uspesno! :D Sada telefon vise nema uknown baseband i imei, samo treba da ga updateujem na miui 8 i to je to :)
Drugo, @reksoNa Druze,iznenadio bi se koliko ljudi nema pojma ni koja im je sifra, niti nalog, ni za sta to sluzi, to oni naprave jednom kad je kupljen telefon(ili im neko napravi) i to je to. Ja to naravno ne opravdavam i mnogo me nervira ali sta je tu je, mojoj devojci sam sada rekao da cu da je ostavim ako ne zna naloge i sifre svega sto ima :D I ne razumem cemu te insinuacije da je ukraden telefon, da li to znaci da su svi ovi koji se zale po stranim forumima na mi account i ostale probleme zapravo ukrali telefone?
Ovo je bio moj prvi kontakt sa Xiaomi telefonima i to na ovaj nacin, mislim koji se jos telefon sam zabrickuje pri update-u a da nije fleshovan neki pogresan firmware?? Ja sam navikao na Letv(e) i tamo je sve 15x lakse i jednostavnije, takodje postoji LE account i fingerprint senzori i sve ostalo ali ne mozes da zapadnes u ovakve probleme...

Proveri da nemas slucajno kate model.
Mozda si flesovao kenzo firmware pa si zato izgubio baseband i imei.
Ako je to slucaj,skini odgovarajuci firmware odavde i flesuj.
http://en.miui.com/download-301.html#438

Btw, EDL metoda nije "zvanicna" metoda flesovanja vec FASTBOOT.
Hiljadu puta sam ponovio i opet cu, svaki flesh je prica za sebe...nosi odredjenu dozu rizika..
U ovom slucaju je radjen prelazak sa Android MM na Android L...tj.stariju verziju...zato se i desavaju takve stvari.

Sent from my RN3 Pro

EDL je Emergency Download mode.
Sam prevod govori o kakvom se modu radi.
Isti drajver je za oba ''moda'', samim tim telefon se isto ponasa prilikom flesovanja.

Proveri da nemas slucajno kate model.
Mozda si flesovao kenzo firmware pa si zato izgubio baseband i imei.
Ako je to slucaj,skini odgovarajuci firmware odavde i flesuj.
http://en.miui.com/download-301.html#438
Ne, pa to sam prvo proverio, kenzo model je u pitanju, 3/32gb.
Čest je slučaj da se pri downgradu sa MM-a na LP izgubi imei ali se to rešava lako kod drugih proizvođača, mada ni ovde nije strašno kad se udubiš :)
Inače interesantan telefon, lepo i brzo radi, miui8 ima dosta podešavanja, mada su nekako čudno raspoređena za moj ukus.
Inače, sam telefon ne može da pridje letvama po pitanju kvaliteta izrade.
Sve u svemu hvala svima na pomoći i posebno kidencetu na korisnim savetima :)

Tebi je lako, imas predznanje iz ove oblasti...ali vecina korisnika ne razume terminologiju, tu nastaje problem.
Redmi note 3 pro ima malo losiju izradu, slazem se...ali koliko para-toliko muzike. :)
Letve su stvarno bolje po izradi, ali visa cena(za nase uslove) ih nije izbacila u prvi plan kao Xiaomi.

Sent from my RN3 Pro

Kidence, možeš li da opet okačiš (ili okači broj posta ako ti je lakše) sa podešavanje Radon kernela... Gledao sam ono za CPU, I/O... Ali ne mogu da nađem onaj post gdje si navodio za screen, GPU, DPI itd itd...
Btw, prešao sam na RR...Leeeeti :guitar: :smoke:

Flesovanje TWRP-a bez otkljucavanja bootloader-a

Najlaksi i najbrzi moguci nacin flesovanja na vec zakljucani bootloader. (naravno drajveri moraju svi biti instalirani i skinuti odgovarajuci programi za flesovanje)
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/5611tg/psa_you_can_flash_twrp_and_subsequently_cm13/

Ajde da i vama ispricam (prepiska sa kidencetom) kako sam flash-ovao TWRP na Kate (special edition) RN3, a pre sam imao Kenzo (pro) RN3 i isto sam dva outa to odradio kako treba.

RR stavljen i sve sljaka sad super. Oko otkljucavanja je bio problem, evo i kako: odem na onaj sajt http://en.miui.com/unlock/ i kliknem na unlock now, kad imam sta i da vidim Apply for unlocking permissions -> Sorry, your application has been rejected. Znaci ne verujem, a bilo mi je pre odobreno i normalno sam sa mog naloga otkljucao onaj beli rn3 pro. Koliko vidim i mnogi koji su pre otkljucavali xiaomi telefone imaju isti problem: http://en.miui.com/thread-412490-1-1.html Ovako sam zavrsio flash ZCX-TWRP (on blokira da miui ne flashuje ponovo svoj recovery) tj "otkljucavanje" na najlaksi moguci nacin (prosto kao pasulj):
Skines fastboot dev rom i otpakujes tgz, potom odes u taj folder tj. u podfolder images gde je recovery.img, njega zamenis (overwrite) sa custom recimo ZCX-TWRP. Odradis EDL flash tog fastboot dev rom-a i kad pise ono zeleno success, otkacis kabl i drzis power + volume za gore, da odmah udjes u ZCX-TWRP. Kad se udje u twrp samo se uradi reboot i saceka instalacija miui dev roma. Posle toga sve ono standardno. ZCX-TWRP je bitan jer pored blokade flashovanja default miui recovery-ja, on sprecava i onu enkripciju podataka sa miui mm, sigurno znas jer si sto posto vidjao to.

You can flash TWRP (and subsequently, CM13) directly through MiFlash in EDL mode without unlocking your bootloader.

Confirmed working on Redmi Note 3 Pro (Kenzo).

I couldn't, for the life of me, get the bootloader unlocked officially and if I wanted to unofficially do it, I had to redownload MIUI 7's dev ROM and I wasn't going to sit through downloading 1.2GB so this is what I tried.

Follow these steps to a T. It's easy enough but also easy to fuck up.

Download a Developer fastboot ROM. Global or China, doesn't matter which one you choose.

Uncompress it and head into the images folder. (Rename the archive's extension from .tgz to .tar.gz before extracting if you're having trouble with missing files)

Replace the recovery.img file with your TWRP image. Has to be named as recovery.img

Connect your phone in EDL mode. (adb reboot edl)

Point MiFlash to this folder and flash it.

After ~400 seconds and the flash is successful, unplug the phone. Do not boot the phone normally yet. Instead, boot into TWRP by pressing the Volume Up and Power keys together.

Allow anything TWRP asks you. This typically means disabling the stock recovery from overwriting your newly flashed custom one. Do not flash CM13 or anything yet.

Reboot from the main menu into MIUI. This is important. On first boot, MIUI expands the filesystem to use up all available storage. If not done, the phone will be stuck with ~9GB of storage, even on the 32GB model.

You now have TWRP permanently installed without any bootloader unlocking necessary.

Flash whatever you want, treat the phone as if it were unlocked.

That's about it. Have a good one.

Posto me dosta ljudi pita, moja preporuka za custom ROM je official Resurrection remix 5.7.4 + Radon kernel 2.9.5(3.0.1 nisam testirao, ali bi trebalo da je i on dobar).

Ko ima vremena, zelje, volje i svega ostalog, zeli nesto drugo da proba, evo jedan link ka vecini custom ROM-ova i kernela za ovaj telefon.

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/index-custom-roms-t3396628

Izbor je samo Vas ;) ;) ;)

Sent from my RN3 Pro

Šta je pored kernela poželjno, da ne kažem neophodno za tjuniranje rom-a? :D (ja sam na 3.0.1 ali računam da ne može biti gori od 2.9.5 :? )
Dolby atmos je uključen u RR ili ne?
SD kamera se može dodatno srediti ili ne?

Poslednja izmena:
Posto me dosta ljudi pita, moja preporuka za custom ROM je official Resurrection remix 5.7.4 + Radon kernel 2.9.5(3.0.1 nisam testirao, ali bi trebalo da je i on dobar).

Ko ima vremena, zelje, volje i svega ostalog, zeli nesto drugo da proba, evo jedan link ka vecini custom ROM-ova i kernela za ovaj telefon.

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/index-custom-roms-t3396628

Izbor je samo Vas ;) ;) ;)

Sent from my RN3 Pro
Da li na custom romovima koji nisu bazirani na miui-u radi sve kako treba( ir, fingerprint, oba sim slota), ili imaju neki nedostatak?

Pa zar mislis da bih ja koristio nesto, a da ne valja??? :)
Na RR radi sve, FP 99 od 100 ;)
Radi cak i vise, uz odogarajuci kernel imas i dt2w, uz moj mod za sim imas 3g na oba sim-a...

Sent from my RN3 Pro

Nazad
Vrh Dno