Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Izgleda da nema ništa skoro od kupovine IKOM-a od strane SBB ( http://www.kzk.gov.rs/odluke ). Pokrenut je ispitni postupak od strane komisije za zaštitu konkurencije 21.11.2016. po službenoj dužnosti koji može trajati min 4 meseca. Što je meni lično posebno drago jer to znači da će cene ostati iste još neko vreme a nadam se i duže. I da nećemo plaćati ******štine kao što su takse za održavanje KDS mreže koje nema ( bogu hvala) kod IKOM-a kao kod SBB-a.
Svaka čast na info,lično i mene raduje trenutna situacija još da ne diraju net ili da ga podese.....

Ljudi, je l' kuburi jos neko sa losim internetom ovih dana? Ne znam dal je do mene (blok 70a) ili njih..
Прексиноћ је било прекида интернета после поноћи, бар код мене.

Послато са 8070 уз помоћ Тапатока

Данас ми девојка у Делта Ситију рече да ће од 15ог почети са шаљу предлоге за нове уговоре.
Колико је тачно не знам.

Izgleda da nema ništa skoro od kupovine IKOM-a od strane SBB ( http://www.kzk.gov.rs/odluke ).
To je redovna procedura. Vidis da je odluka doneta bez sednice.
Radi se samo o pokretanju postupka na osnovu zahteva SBB-a od pre par meseci zbog kupovine IKOM-a. Nista vise, nista manje.
U svakom slucaju prelazimo na SBB samo je pitanje kada, do NG ili do pocetka leta. Sustinski nista posebno i nista se ne dobija niti gubi zbog tih par meseci.
Sobzirom da je prelazak neminovan sto se mene licno tice vise bih voleo da se obavi sto pre da vise ne lupamo glavu sta ce biti i kakao ce izgledati tranzicija.

Poslednja izmena:
Slažem se sa tobom @konan100 da je to redovna procedura, ali ako prelistaš malo odluke sa sajta http://www.kzk.gov.rs/odluke videćeš da u poslednjih par godina nije bilo mnogo ovakvih slučajeva pokretanja ispitnog postupka po službenoj dužnosti izuzev slučaja spajanja Idee sa Merkatorom kada je IDEA morala da zatvori prodavnice na pojedinim mestima. Tako da su izuzeci u svakom slučaju mogući.

Lično nemam ništa protiv spajanja (prodaje) SBB-a i IKOM-a, samo mi je žao što neće više biti IKOM-a sa kojim sam bio svih ovih godina prezadovoljan odnosom cena i kvaliteta usluga : interneta , TV-a i telefona. U svakom slučaju ukoliko se odobri prodaja neću imati velikog izbora :(

Bojim se da je to sa kupovinom, nepovratno.

Ako je već tako mislim da je za korisnike bolje da se to što pre obavi.

Jer ako se odugovlači, bivši vlasnik gleda na to samo kao na dodatni trošak i sigurno će gledati da uštedi gde god može. Naravno to je u ovoj zemlji uvek na štetu krajnjeg korisnika...

Da li neko moze da iskopira ono obavestenje sa IKOM-ovog sajta o radovima na mrezi 23.11. jer ne mogu da ga otvorim, sto mi se i inace redovno desava otkad su promenili sajt? Hvala.

Otvori u novom tabu
Sto se tice prodaje voleo bih da se sto pre zavrsi da znam na cemu sam

23.11.2016.
RADOVI NA MREŽI
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da će u četvrtak 24. novembra 2016. godine, u vremenu od 04:00 do 07:00 časova, doći do prekida signala svih usluga na delu teritorije Vinča, zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Vaš IKOM

Danas sam dobio od IKOM-a račun za neki dug, pozovem telefonom, kažu iz 2014. godine.
Račun plaćen preko e-bankinga, nemam potvrdu o plaćanju, samod datum kada sam platio i u call centru moje banke su potvrdili da je tog dana plaćen račun.

Ako IKOM ne potvrdi da je greška, pošto je u pitanju 2014. godina, banka ne može da mi pošalje na mail potvrdu o plaćanju, nego moram da idem u banku. potvrda je besplatna, ali Intesine poslovnice su haos i stvarno mi se ne ide.

Jel imao neko iskustva sa IKOM-om oko ovakvih stvari?

Danas sam dobio od IKOM-a račun za neki dug, pozovem telefonom, kažu iz 2014. godine.
Račun plaćen preko e-bankinga, nemam potvrdu o plaćanju, samod datum kada sam platio i u call centru moje banke su potvrdili da je tog dana plaćen račun.

Ako IKOM ne potvrdi da je greška, pošto je u pitanju 2014. godina, banka ne može da mi pošalje na mail potvrdu o plaćanju, nego moram da idem u banku. potvrda je besplatna, ali Intesine poslovnice su haos i stvarno mi se ne ide.

Jel imao neko iskustva sa IKOM-om oko ovakvih stvari?
I da nisi platio to je zastarelo prijatelju, tako da ti formalno pravno nista ne mogu.

Ako si platio preko e-bankinga, nadji tu transakciju, klikni na nju i otstampaj kopiju placene uplatnice. Tako ces imati dokaz o placanju.
Pozdrav

Verovatno je zastarelo, ali ima neka zezalica da ovo može da se posmatra i kao nešto što potpada pod drugi zakon pa je rok zastarelosti duži, zaboravio sam detalje, proveri za svaki slučaj.
Ja sam jedan mesec platio isti račun dva puta, oba puta preko e-bankinga. Poslao sam im sve detalje (broj transakcije koji generiše banka itd) i prebacili si mi uplatu za sledeći mesec. Nije mi trebala nikakva potvrda iz banke, ni pečati, ni potpisi, sve sam video online (druga je banka u pitanju).

Zastarilo ili ne, prekidač je kod njih nažalost.

Odjednom iz čista mira u igrama koje su radile bez problema više ne mogu da se konektujem, kao da je neki port zatvoren... Mislim da sam konačno izgubio strpljenje prema Ikomu...

ne znam, ali, sad sam upravo izgubio i ceo internet.

Sent from my SM-C115 using Tapatalk

Ako si platio preko e-bankinga, nadji tu transakciju, klikni na nju i otstampaj kopiju placene uplatnice. Tako ces imati dokaz o placanju.
Pozdrav

To sam i ja, ali jedine transakcije iz 2014. koje vidim su pripis kamate 31.12.2014. Juče sam shvatio da online može da se pogleda samo 6 poslednjih izvoda.

U svakom slučaju, nije sporan decembar 2014, već neki još stariji mesec, a obaveza nije zastarela, jer oni zapravo rasknjizavaju hronološki, a izabrali su da je decembar 2014. neplacen, jer je to poslednji mesec da je pretplata bila 1050 dinara.

Stvarno nemam upisan datum da je plaćen taj neki prastari mesec, pa sam platio.

Moja greška što račun nije plaćen, njihova što ranije nisu opomenuli ili isključili kablovsku (samo TV) i što su mi rekli da je sporan pogrešan mesec.

Jeste zastarelo i na sudu bi ih dobio ali mogu da te isključe zbog tog dugovanja.

Oni su rasknjižavali hronološki, tako da sam ja stalno bio jednu pretplatu u minusu. Bilo, kako bilo, stvarno nisam platio jedan mesec pre skoro 3 godine i sada je plaćen.

Vidiš, ne setih se, kad smo se već dopisivali, da ih podsetim da mi FOX svako malo ima prekid signala.

Pozdrav drugari. Ne znam u kojoj temi da pisem, pa cu ovde napisati svoj problem, a ako je potrebno molicu moderatore da prebace u odgovarajucu temu. Imam IKOM-ov net zadnjih 1.5god. Dobio sam ciscov modem i kupio ruter tp link zbog wifi mreze. Do pre neki dan, sve je super radilo. Sada imam problem da na svakih sat vremena moram da restartujem njihov cisco modem da bih opet imao net. Pokusavao sam da taj isti modem povezem lan kablom sa mojim laptopom, ali neta nema dok ne odradim restart... zvao sam sluzbu, oni mi pricaju pricu kako su parametri kod njih svi super, da ja imam net i svu krivicu pripisuju na taj tp ruter, a ja sam ubedjen da nije do njega, vec da je problem do njihovog modema... da li je nekom imao slican problem ili da li neko zna kako da ga resim??

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk

Да ли нет и даље прекида када је рачунар директно повезан са модемом?
Може да буде и рутер и модем, мени су модем мењали чиними се два илу три пута, што због квара што због телефона. Рутер користим четири године и још ради, а кум је мењао после мање од годину дана. Исти рутер tp-link 740n.
Пробај други рутер ако можеш.

Poslednja izmena:
Nisam probao na duze staze sa direktnom vezom. Net je od brata i modem se nalazi u stanu iznad mene. Nakon prekida interneta, ako restartujem ruter, nista se ne desava, a kad restartujem modem, net proradi. Zato i kazem da mislim da je problem u njihovom cisco modemu...

E pa moraš da probaš direktnu vezu malo duže, ovako je gledanje u pasulj.

Sent from my Redmi 3S

TP Link je najnepouzdanije djubre od rutera. Jedino mi je 941ND radio bez problema, dok su 1043ND i jos neki skuplji model (mislim da je bio WDR3600) pravili problem u vidu blokiranja neta na svakih par sati. Privremeno resenje je bilo da tada uvek resetujem ruter i modem. Sve je permanentno reseno kada sam uzeo ASUS ruter (prvo N16, a onda i N18). Znaci, ako ti kazu da su parametri OK, lepo baci taj TP Link u djubre i kupi krsten ruter.

TP Link je najnepouzdanije djubre od rutera. Jedino mi je 941ND radio bez problema, dok su 1043ND i jos neki skuplji model (mislim da je bio WDR3600) pravili problem u vidu blokiranja neta na svakih par sati. Privremeno resenje je bilo da tada uvek resetujem ruter i modem. Sve je permanentno reseno kada sam uzeo ASUS ruter (prvo N16, a onda i N18). Znaci, ako ti kazu da su parametri OK, lepo baci taj TP Link u djubre i kupi krsten ruter.
Javi će ti se veliki broj korisnika, među kojima i ja, koji su zadovoljni TP link-om (841nd model) i veliki broj nezadovoljnih Asus-om (modelima ispod 200€, ima na forumu). Ne treba generalizovati.

Npr imao sam problem da se internet zablokira na svim uređajima kada skidam nešto sa cloud.mail.ru ali kada staviš MTP sa 1500 na 1400 sve radi. Dakle nije ruter, nego mora nešto i da se zna ;)

Nista onda. Probacu direktnom vezom, pa vam javljam sta se desava. Hvala na pomoci

Javi će ti se veliki broj korisnika, među kojima i ja, koji su zadovoljni TP link-om (841nd model) i veliki broj nezadovoljnih Asus-om (modelima ispod 200€, ima na forumu). Ne treba generalizovati.

Npr imao sam problem da se internet zablokira na svim uređajima kada skidam nešto sa cloud.mail.ru ali kada staviš MTP sa 1500 na 1400 sve radi. Dakle nije ruter, nego mora nešto i da se zna ;)

Pa nista, neka sedne i neka uci mrezne protokole da bi podesio TP Link, jer fabricki ne radi.

Nazad
Vrh Dno