Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Moje licno misljenje je da ce ipak cena biti korigovana kada krenu paketi a sto se tice analogne... Hm... Broj kanala moze samo da se smanji ali ne i ukinu skroz... Bice verovatno u igri i telefonija tako da.. Mozda jos nesto i bude od svega ovoga....

To ce im onda biti ravno samoubistvu. Nemam nameru da za jos 2 tv-a placam dodatno na ovih 1400din ( i jos ce osnovni paket biti sigurno oko 90 kanala kao i kod ostalih operatera), tako da cim istekne ugovor( ako ne bude mogao da se raskine ugovor), tv se gleda na antenu, a net kod telekoma, druge nema.

+1

Danas sam igrom slucaja bio u drustvu sa ljudima iz SBB-a, na moje spominjanje Kopernikusa i njegovo podizanje cena rekli su mi da je upravo SBB kupio Kopernikus i da je to usaglasavanje sa njihovim cenama, ova cena je za osnovni paket i nece se smanjivati, sve ostalo ce se doplacivati. Nisam ih nista pitao za CI module i STB posto su me ubili u pojam.
Da li je ovo istina ili ne pokazace vreme, nadam se uskoro.

Da li je ovo istina ili ne pokazace vreme, nadam se uskoro.

Stvarno su carevi ako su te lagali. Mislim ili je istina ili su se dogovorili "aj da ložimo ovog lika", u svakom slučaju si u gubitku. :p

U mom mestu Kopernikus je pre 10-ak dana promenio sve pojacivace i pustio oko 130 digitalnih kanala i popravio kvalitet analognih kanala tako da su sada na zavidnom nivou!A koliko vidim uzurbano se radi i na optickom kablu preko koga ce do nove godine da puste i internet (tako su rekli u call centru a i ja video svojim ocima kako se kopa za optiku)
Pre toga nista nisu pipali 10 godina i ni dinara nisu ulozili u infrastrukturu, tako da je vrlo moguce da ih je kupio SBB! :)
Iskreno se nadam nekom slicnom paketu (Trio Gold Extra) kao kod SBB-a i nasoj sreci nema kraja.
Do sada smo od izbora imali samo Telekomov ADSL2 koji je stvarno lepo radio, ali problem je sto svi mi kojima je petlja >1000m (a to je nas 70% i vise) ne moze da ima preko 16 Mb/s a ko jos ima i IPTV najvise sto moze da izvuce je 8 Mb/s! :(

Poslednja izmena:
Ovde su u prici bili neki Poljaci, a to su mi potvrdili i njihovi radnici... Videcemo ko laze :D

Tacno tako, Poljaci su ih kupili.

Kod mene kopanja nema. Kopao je jedino telekom i postavio svoje isturene stepene po naselju, ali ne zelim za fiksni da placam 650din koji ne koristim, sve dok ne budu odvojili internet od fiksnog za mene telekom ne postoji (ili ako ne ponude normalni upload- izgleda da ko prvi iz krupnih provajdera ponudi adekvatnu optiku uz dobar upload - pridobice najvise novih korianika, dok se ostali ne opasulje)

Sistem kodiranja će biti CryptoGuard,ako već neko ranije nije napisao.
Sami finansiraju kupovinu novih risivera,tako da mi ovo pominjanje kupovine od strane sbb-a ,nekako ne pije vodu.Ako ih već kupuju zašto bi ovi bacali preko milion eura za nove boksove?

Poslednja izmena:
Ne znam da li ih je neko kupio ili ne, da jeste očekivao bih bar neku promenu u rukovodstvu koja se, sudeći po apr-u nije desila... Ono što se jeste desilo, došlo je do osnivanja novog privrednog društva i izdvajanja dela imovine iz kds-a. Videćemo za koji mesec koji su im dalji potezi, čitaju ovaj forum pa mogu da vide šta njihovi korisnici misle o najnovijim potezima.

Sistem kodiranja će biti CryptoGuard,ako već neko ranije nije napisao.
Sami finansiraju kupovinu novih risivera,tako da mi ovo pominjanje kupovine od strane sbb-a ,nekako ne pije vodu.Ako ih već kupuju zašto bi ovi bacali preko milion eura za nove boksove?

Da li ce morati svi da iznajme dekodere ili ko ima TV sa karticom ,moci ce samo karticu ?

Zavisi kako kome. Za sada ima 142 digitalna kanala u osnovnoj ponudi. Sve SK kanale i sve Arena sport kanale, oko 8-9 HD kanala, i ostalih kanala kao i kod vecine operatera, sto je po meni dobra ponuda za te pare.I sve je to moglo da se prati na koliko hoces televizora koji imaju dvbc tuner, bez ikakve dodante naplate. Ali kad oni smanje to na oko 90 kanala osnovne ponude , 1400dinara je stvarno preskup.

Nista ne brini, uskoro ce HD,Pink,SK, Arena sve u poseban pamet, pa ce po nesto od dokumentaraca i filmskih prebaciti isto u dodatni...

Ma znam ja sve to, samo sam odgovorio na prethodni komentar da 1400din nije skupo u odnosu sta trenutno nude...

Neka kodiraju kanale za koje misle da treba da budu deo paketa koji se dodatno doplacuje. Osnovni treba da budu bez kodiranja i potrebe za box uredjaje.

Pomenuti komercijalni kanali žele da naplate gledanje.Bilo je puno sastanaka između njih.
Zakon bi trebao da bude izričit u smislu da ko dobije nacionalnu frekvenciju ne sme da naplaćuje svoj program,bilo preko etra, bilo putem kabla.
Ko hoće da bude pay ide na konkurs za treći multiplex ili gubi pravo na nacionalnu frekvenciju i ide kao pay kablovski kanal.
Pošto u ovoj zemlji vlada pravni haos,pa tako recimo mts antena postavi kanale u treći multiplex bez zakonskog tendera,tako je i ovo isto.

Poslednja izmena:
Ovo sto nude nikom ne treba! Ako ovo sto nude vredi 1,2 eura onda smo mi stvarno budale i treba da nas deru sto vise!

Opušteno, to nema veze sa nama kao krajnjim korisnicima. Očigledno su u pitanju drugi operateri, sa kojima imaju neku vrstu saradnje.

Da li moze da se raskine ugovor sa Kopernikusom (drug je letos potpisao/produzio ugovor, pa me zanima)? Pogotovo posle povecanja cene i ostalih gluposti.

Cekaj, cekaj, koliko sam ja shvatio Prva, B92 i Happy preko Kopernikusa nude ostalim operaterima paket kanal? Kako je to moguce da nacionalna televizija napravi dil sa kablovskim operatorom da drugim operatorima distribuira njen kanal u paketu sa drugim televizijama i to naplacuje 1 evro ili 1,2 evra? Gledajuci sa druge strane Kopernikus ce ovim svoja 3 kanala ugurati u ponudu svih drugih operatora za koji god paket se opredele. Dakle hocete Prvu, B92 i Hepi? Onda morate i KCN.

Večeras SBB izbacuje KCN kanale iz svih platformi na zahtev emitera.

Vala i jesu za izbacivanje.

Kuku majke, Happy Reality 1 i 2... :wc:

I 10 visokobudzetnih xxx kanala. Ovo je sto posto Pink erotic grupa premium pokradenih xxx sadrzaja sa interneta :D Hustler, Private spice, Dorcel i ostali su konacno dobili vhs rip premium visokobudzetnu konkurenciju :D

Nazad
Vrh Dno