Šta je novo?

Nova grafa, savet Rx470 ili ?

Mikica86

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poena
160
Pozdrav svima, posto me je nedavno napustila moja voljena AMD 6870, kanda cu morati da kupim novu graficku. Razmisljao sam oko AMD Rx470, pa bi cenio da me posavetujete kojeg proizvodjaca da uzmem ( prosle 2 grafe su bile Sapphire, pa malo naginjem ka njima), ali sam video i AMD Radeon RX470 Powercolor 4GB DDR5, Red Devil, tako da sam sad u nedoumici. Konfiguracija je iz profila, a limit mi je oko 30K , napajanje je Chieftec 500W, i otvoren sam za sugestije ako imate neku drugu grafu da preporucite.

Unapred hvala :wave:

Vidim da najvise hvale Sapphirov model od RX 470, on se krece od 230-240e kod madjara..

E sad, kad vec dajes tolike pare, ja sam za to da se nategnes jedno 20e preko budzeta i ipak uzmes GTX 1060 6gb, vidim da ima Gigabytov model za 270e. Moras da je RX470 dosta veci potrosac, i da ce taj Chiftec 500w u kombinaciji sa phenomom biti dosta 'nategnut' sa njim. Ne kazem da nece raditi, ali bice knap.

Tako da moj ti je savet, kad ide june, nek ide i uze! GTX 1060 6gb ti je manji potrosac, brza kartica, plus ima vise memorije. Iako je 4gb u ovom trenutku dovoljno, vrlo verovatno je da ce u skoroj buducnosti, vec sledece godine, 6gb da postane standard.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, posto me je nedavno napustila moja voljena AMD 6870, kanda cu morati da kupim novu graficku. Razmisljao sam oko AMD Rx470, pa bi cenio da me posavetujete kojeg proizvodjaca da uzmem ( prosle 2 grafe su bile Sapphire, pa malo naginjem ka njima), ali sam video i AMD Radeon RX470 Powercolor 4GB DDR5, Red Devil, tako da sam sad u nedoumici. Konfiguracija je iz profila, a limit mi je oko 30K , napajanje je Chieftec 500W, i otvoren sam za sugestije ako imate neku drugu grafu da preporucite.

Unapred hvala :wave:

Koji čiftek 500w, koliko ima na 12v?
Meni sistem gura čiftek 450bs, 432w na 12 v. grani i to sa RX 480 OC i ne može da izvuče iz zida u " pik pikova " 230w, dok RX 470 troši sigurno 30w manje.Ima dosta njih koji imaju RX 470 pa ćeš dobiti info.

Inace pred novu godinu umeju da skoce cene u HU pa treba imati i to u vidu

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja narucio asus rx480 4gb dual preko drugara za 250 eura sa tri god garancije.Platio 20 eura vise nego kod nasih madjara ali ce mi lakse biti ako bude trebala neka reklamacija.
https://www.asus.com/Graphics-Cards/DUAL-RX480-4G/ ova kartica je u pitanju.
U sustini meni treba neka grafa koja ima dva hdmi-a a moze lepo da gura 4k rezoluciju.Najvise ce se koristiti za gledanje 4k materijala na sony tv-u 55x8509c,a odigrace se i po koja igrica.
Razmisljao sam i o gtx1060 sa 6gb ali je skuplja i za moje potrebe ce mi i ova rx480 sa 4gb zavrsiti posao.

Hvala svima na odgovorima, kontam da cu na kraju krajeva uzeti Sapphire Nitro+ rx 480 4gb, posto 470-ci cena bas i nije pala, a kanda i nece... Nadam se samo da ce moje napajanje izdrzati tu grafu, barem na neki period 3-6 meseci, pa bi posle video da uzmem neko bolje ... Javicu kad uzmem sta sam uzeo, posto kontam da cu sacekati do 15-og Novembra ... :wave:

i ja razmisljam o kupovini mada jos uvek sapphira 6950 gura sve nove igre..imao sam ceftic 750w i pregorelo je sada sam stavio lc power 600w..sta bi mi preporucili od kartica do 350e a da ne trose mnogo struje ..pozz

i ja razmisljam o kupovini mada jos uvek sapphira 6950 gura sve nove igre..imao sam ceftic 750w i pregorelo je sada sam stavio lc power 600w..sta bi mi preporucili od kartica do 350e a da ne trose mnogo struje ..pozz

GTX 1060 6gb za te pare, I radice bez problema na tom napajanju

Ako smem jos da pitam, sta mislite o AMD Radeon RX470 Asus 4GB DDR5, DVI/DP/256bit/STRIX-RX470-O4G-GAMING ? Da li je neko ima, kakvi su utisci, i kakve je u poredjenju sa ostalim izvedbama (proizvodjacima) ? Unapred hvala .

strix graficke su najbolje, ali i najskuplje od konkurencije... tihe, 'ladne, svetlece
ja bi izabrao MSI Gaming X, malo manje para a isti kvalitet...

strix graficke su najbolje, ali i najskuplje od konkurencije... tihe, 'ladne, svetlece
ja bi izabrao MSI Gaming X, malo manje para a isti kvalitet...

Pa u ovom slucaju, MSI je skuplji ... Tako da kotam da cu uzeti Stix-a... U jednom trenutku sam hteo Sapphire, ali odustajem zbog cene ... Strix je najjeftiniji trenutno ... Wish me luck guys :) I hvala na svemu :)

Javi se kada ubaciš karticu niko još nije pisao o toj kartici iz prve ruke.

Kupi najjeftiniju RX 470 sa domaćom garancijom, cena je smešna 210e i nema brige, jeste 10-20% sporija od 1060 3/6gb ali solidno jeftinija 50/100e a domaća garancija ipak je mnogo bolja nego inostrana....
U svakom slučaju od 6850/6950/70/270 rx470 je 2-3x brži...

dobar je Strix, jedino sto mi smeta je sto obara klok dok je na defaultu, kartica je bukvalno necujna

Pa sad kad imam karticu nekih 10 dana, mogao bi da dam neke utiske :D . Sa gore navedenim se slazem u potpunosti ... Kartica je bukvalno necujna ... Fan-ove pali tek na 60 stepeni, a i onda se vrte poprilicno sporo, pa se kartica bukvalno ne cuje ... U pocetku sam mislio da nesto ne valja, posto sam je jedva naterao da ih upali... Ladna je ko spricer i tiha ... Za to sa klokovima cemo videti posle, posto za sad mi se cini da nema potrebe da ista diram... U zadnje vreme najvise igram GTA 5, a ova grafa ga komotno gura na Very High ... I da, kao sto je Balaburin rekao, tiha, ladna, svetleca ... Samo sto se svetlenje jedva vidi iz mog kucista ... :D Za sad sam prezadovoljan sa istom grafom ( da kucnem u drvo), i kao vetreni obozavalac Sapphire-a, ovu Asus-ovku mogu hladne glave preporuciti svima ... Za dalja pitanje, stojim na raspolaganju (Btw, uzeta je u E...-ju).

Nazad
Vrh Dno