Šta je novo?

Windows (phone) 10

Jeste Srle,ali je razlika u ceni visa od 100 jura.
Ok,stara L1520 je iz 2013,ali je i dalje to cuveni snapdragon 800 quad sa 2gb rama,full hd displej,nema razlike u displeju a ni u kameri u odnosu na 950XL.
Barem ja mislim da je tako...

Ma gde ćeš 1520, pregazilo ga vreme, baterija pri kraju, mojne to.

Kamera je bolja na 950, display je bolji, vredi tih 100e vise.
Dizajn je bolji na 1520, tj build quality.

Poslednja izmena:
Videh 950,tj. imao sam je u rukama,to sto ima 2k ekran,nista nije bolji od l1520 koja ima full hd rezoluciju.
Kamere su skoro potpuno iste.

Plus što i 1520 poput 930 ima probleme sa mikrofonima, nakon nadogradnje na desetku. Neko se baš na forumu patio s tim.

Ako hoces WIN 10 telefon, mislim da je 950 bolji izbor. E sad, finansijska konstrukcija je posebna tema. Pitao si za predlog uvezi softverskih problema, pa tako gledajuci, mislim da sa 950 neces imati nikakvih ozbiljnijih problema.

L1520 je super fon. imao sam ga god i po i bio zadovoljan. Doduse imao je povremeno problema. Ekran se sam aktivirao povremeno ali se posle update resio. Sve te L1520 su stare po 2 godine i vec ce poceti baterija da pravi problem. zamena ce te izaci bar 50e. Svakako je bolja opcija L950xl nova ili skoro nova od 2 god stare L1520. Ako nadjes skoro novu (sto je skoro nemoguce) za 100e manje onda uzmi

Ok ljudi,hvala na savetima...

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Dobri su to telefoni, ali problem sa mikrofonima je, sto ih w10 koristi, a w8.1 ne koristi... L930 nikad nije snimala 5.1 audio, a ima tu mogućnost, stavljanjem iste na w10 vidiš dali svi rade... Možeš i testirati telefon pre kupovine, lumia tool-om, proveri mikrofone na L1520.
Inače, ja bi uzeo L950, a ako bi našao novu L1520, uzeo bi i nju... Nikad je neću prežaliti...
Edit:
http://www.phonearena.com/phones/compare/Microsoft-Lumia-950-XL,Nokia-Lumia-1520/phones/9545,8109

Poslednja izmena:
Meni je brzo punjenje baterije, bolja prednja kamera, bolji display, amoled sa većom rezolucijom, sd slot, bolja zadnja kamera... Dovoljan da odaberem 950.

Poslednja izmena:
:(
Bio kod coveka po telefon,proverio sve,kad ono na otprilike sredini ekrana bela mrlja.
Naravno,samo sam pozdravio tipa jer mi to uopste nije spomenuo.
Hteo je to da prikrije sa nekim Galaxy Wall-om.Verovatno je mislio da sam ja Wall-e.
Strasno.Eto,tako da nisam uzeo na kraju L1520 :(
Mozda to i nije lose ipak....

Po tvom pisanju ti koristiš S6 a 1520 držiš u fioci.
Logično je da je mint.
Neko ko koristi kao jedini uređaj od 2014e ne verujem da grešim sinko grešim nego mu je duša izvađena.
Svakako bi kupio 950 [emoji106] .

Ne razumem zasto bi iko normalan uzeo 1520 pored 950/XL.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

GLASINE: #HP RADI NA NOVOM WINDOWS 10 MOBILE SMARTFONU

Pouzdani izvor njemačkog bloga DrWindows.de dojavili su da HP i Microsoft rade na razvoju potrošački orijentiranog Windows 10 Mobile smartfona. Novi smartfon trebao bi imati standardne Lumia značajke, a Microsoft financira dio razvijanja uređaja. Nije poznato kojeg cjenovnog razreda je navodni uređaj, ni koje značajke će imati, ali budući da je Microsoft sada ostao s hrpom tehnologija poput ClearBlack filtera, PureViewa i slično, a nema vlastitog uređaja (barem ove godine) u koji će upakirati te tehnologije, moguće je da će ih ponuditi HP-u i drugim partnerima.

Dodatna informacija koju je otkrio izvor je moguće predstavljanje nekog Windows 10 Mobile uređaja na MWC-u 2017 u Barceloni u 2. mjesecu sljedeće godine. Naime, Microsoft je prošli tjedan na sastanku direktora najavio predstavljanje smartfona za MWC, samo je nepoznato hoće li to biti Micorosoftov vlastiti smartfon (Surface Phone) ili možda ovaj novi HP, ili neki drugi smartfon partnera. Podsjećamo, HP je i na ovogodišnjem MWC-u predstavio Elite X3, ali je uređaj na tržišta došao tek oko 9. mjeseca.

http://nokiamob.me/2016/11/19/glasine-hp-radi-na-novom-windows-10-mobile-smartfonu/

Uzmi ti lepo 950 i ne opterecuj se sa "rekla-kazala".

jeste da 950 i XL imaju raspale snapdragon 808 i 810 ali svakako ti je jedan od ta dva mnogo bolji izbor

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

voleo bih da nisam u pravu, ali od winphone vise nema nista. izlazice neki uredjaji sa win10 ali ne smartphone, nego neki hibridi za posebnu klijentelu koji ce kostati 400-500evra, na foru dzepnih racunara. tesko da ce oni vise ulagati u smartphone kad je tu konkurencija prejaka, izbacivace uredjaje sa win10 pc nekom varijantom. i blackbery napusta smartphone... ostade ova android pošast i njen veliki brat iphone, koji da nije vibera, whatsappa, fb-a, instagrama i sl. ne bi ni postojali jer su kao sistemi s....!!!!

Sent from lumia532ds

Svestan je MS toga i zato ce kreirati novu kategoriju uredjaja kao sto je to uradio sa celom surface linijom. Dobicemo nesto sto lici na telefon ali ce zapravo biti mnogo mocniji uredjaj. Te aplikacije za gubljenje vremena neka i ostanu na androidu i ios sto se mene tice, a windows neka dobije one koju su produktivne i korisne.

Po tvom pisanju ti koristiš S6 a 1520 držiš u fioci.
Logično je da je mint.
Neko ko koristi kao jedini uređaj od 2014e ne verujem da grešim sinko grešim nego mu je duša izvađena.
Svakako bi kupio 950 [emoji106] .
Pa ok, ima rezona...

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Svestan je MS toga i zato ce kreirati novu kategoriju uredjaja kao sto je to uradio sa celom surface linijom. Dobicemo nesto sto lici na telefon ali ce zapravo biti mnogo mocniji uredjaj. Te aplikacije za gubljenje vremena neka i ostanu na androidu i ios sto se mene tice, a windows neka dobije one koju su produktivne i korisne.

Te aplikacije za "gubljenje vremena" sluze za komunikaciju, sto je upravo osnovna namena telefona.

Da, win fanovima to je gubljenje vremena ali im je zato lagovita i polu-upotrebljiva surface "mogucnost" vrh :d

Sent from my D6503 using Tapatalk

Danas mi je stigao 950ds, stvarno je baba-roga telefon za one koji vole win. Primarni Oneplus 2 skoro da nisam uzeo u ruke osim da odgovorim na pozive. Ekran ostavlja bez reči, brzina sasvim solidna za uobičajeno korišćenje (ne igram igre), sistem radi dobro i ne primećujem bagove, mada je meni dobro radio i na 650. Moram samo da priznam da je 650 mnogo lepši i meni prijatniji u ruci. Još nisam imao prilike da isprobam kameru, nadam se da će to biti najbolje iznenađenje.

Sent from mTalk
Tek kad budeš krenuo da slikaš sa tom monstrumom od kamere. Ja sam trebao da uzmem 950xl al me uradi lik(prodao drugom) al sad čim dođem do love uzimam ga. Jer je vrhunski fon. A ovaj 640 dual sim ću da sačuvam za insajder program.[emoji2]

Sent from mTalk using Lumia 640 DS

hsv ostao zaglavljen na ko zna kojem peču po redu :D vrlo moguće da je još uvek na TS2

A kako generalno u svetu ide prodaja 950 i 950 XL? Novi mogu da se nadju i za nesto ispod od 400 evra, sto je, mislim, sasvim prihvatljiva cena... Cini mi se da su zmajevi od fona za ljubitelje Win sistema. Kazem ''cini mi se'' jer ih ipak nisam drzao u rukama i rukovao njima.

Vrh Dno