Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako ti treba procesor sada nema logike da čekaš još bar 3 meseca da izađe Zen, prelazi odmah na najbolju alternativu.

Zakon tržišta je jasan, ako je informacija o cenama tačna to onda znači da imaju dobar i konkurentan proizvod pa i cena prati performanse.
Taj quad core od ~$200 bi po toj logici bio u rangu sa i5‑6600 performansama koji je trenutno ~$219.

Ali ajde da sačekamo zvanične rezultate. Mlatimo praznu slamu ovako.

Da ajde da cekamo...
Cekanje je lek za dusu by AMD [emoji23]

Jedini razlog zašto verujem da će uspeti naredne godine na bukvalno svim poljima je to što im je to jedina šansa da prežive.

Valjda zato što i ja postižem najbolje rezultate kada sam pod velikim pritiskom i stresom procenjujem da će oni uraditi isto.
Ili pukovnik ili pokojnk situacija. Kako god bilo, zvanično ćemo da zaključamo onu "PropO AMD" temu :-devil-:

Po ovim glasinama startne cene su jako visoke. Jedini put su imali tako visoke cene kada su lansirali Athlon 64 X2 platformu (tada je najjeftiniji model bio izmedju 300-400 dolara). Valjda imaju konkurentan proizvod (brzi od konkurencije). Bilo bi sramota da izadju sa sporijim procesorom pa da cenu pravdaju brojem jezgara kao i do sada. Ostale stvari iz glasine, prekopirani Intel. Od interne klasifikacije proizvoda (klase 3, 5, 7) preko skupe platforme za entuzijaste. Jos da uvedu zakljucane procesore i eto veselja.

Poslednja izmena:
Cena u rangu i5, dobijes HT(SMT), ali malcice nizi IPC. Ali ako budu svi otkljucani, to je vec itekako konkurentan proizvod.

To bi bilo dobro, da AMD izdominira tu...lakse ce se doci do intela.

U prevodu athlon x4 950 na pristojnu plocu pa reviziju zena na tu plocu kasnije.

Nadam se da ce postojati upotrebljive 40-45 evra ploce kao kod Intela.

Jedini razlog zašto verujem da će uspeti naredne godine na bukvalno svim poljima je to što im je to jedina šansa da prežive.

Valjda zato što i ja postižem najbolje rezultate kada sam pod velikim pritiskom i stresom procenjujem da će oni uraditi isto.
Ili pukovnik ili pokojnk situacija. Kako god bilo, zvanično ćemo da zaključamo onu "PropO AMD" temu :-devil-:

Ja bas iz tog razloga ne verujem da ce uspeti. Kao tim koji se bori za opstanak u ligi u zadnjim utakmicama, sve mislis, sad ce da pobede sad moraju da pobede. A cinjenica je da su dobri, ne bi se ni borili za opstanak.

Treba najjeftiniji u oba tabora da bude 500 e barem. Ima ko ce da kupi, ne brinem se uopste. Ako je za posao kupice firma za koju radite, ako je za gejming i OC, plati pa se klati, i svi ce da plate. Kao u ostalom sto je situacija sa telefonima danas. Cene otisle nebu pod oblake ali prodaja ne posustaje, cak sve vise i vise jedinica prodaju, logicno jer i populacija se mnozi.

Grubo prevedeno, SR3 će ovde biti bar 250e, a za te pare, mora da dobro ošiša i5 6600k. Nekako sumnjam da će to biti slučaj...

Sent from my Nexus 5X

Znači nema više FX oznaka? Bilo kako bilo, RIP Intel

Maloprije je ovo lik stavio na redditu

89E2eVZ.jpg

Naravno nema još uvijek ništa službeno, ali informacije polako cure (čitaj: puštaju se na na kašiku) - vjerovatno namjerno.

Znači nema više FX oznaka? Bilo kako bilo, RIP Intel

Nemoj da se nadas unapred , Intel ce imati vise prostora da cak ako treba i malo smanji cene svojih procesora.
Svakako konacno URAAAAAA za AMD na polju cpu-ova, da ja lepo posle phenoma 955 uzmem neki novi phenom XD za moje potrebe taj SR3 ce biti zmajjjjj :wave:

Poslednja izmena:
Sad na ovoj tabeli stoji 250$ za sr5 na Amazonu i 150$ za sr3. To je već bolja priča (ako nije lažnjak).

Sent from my Nexus 5X

Taj SR3 mora biti tu negde kao fx8350 sto i nije lose, mada mislim da ce biti i jaci.

Opet radovanje bez testova,.... ccccc ba zar nista niste naucili za 10 godina ponavljanja razreda? :)

ne moze se @zeljko 10 godina ponavljat razred gubis pravo skolovanja :p

Po ovim testovima ako sam dobro video, kidace bilo koji Intel, znaci prelazimo svi na AMD?

Pa posto sam ja nakon toliko godina presao na Intel imam neki osjecaj da bi Zen mogao biti ono sto je Athlon 64 bio u svoje vrijeme :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Opet radovanje bez testova,.... ccccc ba zar nista niste naucili za 10 godina ponavljanja razreda? :)
Kao sto odlicno znas, nema boljih testova od izleakovanih cena, saznaj cenu i moci ces sam izracunati performanse ma u promil :)

Kao sto smo znali i za Buldija sta je i kako je cim je objavljena cena od 200$ :)

Budemo videli, ako nista drugo barem ce intel ponuditi 6 core u consumer segment ;)

Bravo za AMD! samo da bude konkurentan.
Intel cene dole pa da svi predjemo na...i5 6600. :D

Ne zanosite se.
AMD neće biti konkurentan Intelu ,što se procesora tiče, ali će, zato, uvek biti tu da bi Intelu "razbio" monopolizam i da pomenuti ne bi pucao penale zarad toga.
Između ostalog, AMD i sada ima cpu-e konkurentne za igranje i to je sve (serverski udeo ne pomijem niti ga konstatujrm).
...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno