Šta je novo?

Dobre radne stolice

Dosta plastike, pogotovo nosaci za ruke. Vidim i mehanizam ispod mi ne uliva povjerenje. Zato i jeste 200e. U sustini tesko bolje za te pare...
Ergonomska stolica vrijedi svake pare (400+ eur), ko moze da kupi nema sta da oklijeva.

Kad mozete davati tolike pare na racunare, telefone i sl. gluposti, zasto je manje vrijednija stolica, cak naprotiv vise je vrednija.

Ljudi svake godine davaju za telefon 500+ eura, za mrvu bolje specifikacije, ali ko #ebe stolicu, sta ce mi to u zivotu. *** stolica se ne vidi vani, ali vidi kriva kicma. :)

@vlada1911

Koznjak...[emoji33]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
preterujete sa tim stolicama od 300+ 400+ 500+ eura . Ne znam dal svatate da ljudi nemaju pare . Posto se ovde samo spominju stolice u tom cenovnom ranku . I jeste , vaznije mi je dati 1000+ eura na PC nego na stolicu . Ja koristim neku iz formaideale vec 7 godina , velika stolica . Ni sad je ne bih menjao ali se nakrivila , a placena je bila 8000

Poslednja izmena:
Jel te tera neko da das toliko pare? Odes u forma ideale i kupis opet za 8k stolicu i tako u zacarani krug. Cinjenica je da ispod 500€ nema kvalitetna stolica na duze vreme, da li se ti pomirio sa tim ili ne tako je.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Druze , nemam ja sta da skontam . Ja ne osporavam to . Naravno da vazi ona kolko para toliko muzike , i slazem se da treba dati lovu za kvalitetno. Ali ne mogu svi da priuste stolice od po 400+e . To sam ja rekao .

Ma taj deo me ne zanima, niko te ne tera. Ljudi pitaju i kazu budzet u startu i po tome dobijaju predloge.

preterujete sa tim stolicama od 300+ 400+ 500+ eura . Ne znam dal svatate da ljudi nemaju pare . Posto se ovde samo spominju stolice u tom cenovnom ranku . I jeste , vaznije mi je dati 1000+ eura na PC nego na stolicu . Ja koristim neku iz formaideale vec 7 godina , velika stolica . Ni sad je ne bih menjao ali se nakrivila , a placena je bila 8000

Druze , nemam ja sta da skontam . Ja ne osporavam to . Naravno da vazi ona kolko para toliko muzike , i slazem se da treba dati lovu za kvalitetno. Ali ne mogu svi da priuste stolice od po 400+e . To sam ja rekao .

Ko ima 1000e za komp ima valjda i 500e za stolicu...

E sad to sto je tebi bitniji komp a meni moja kicma ne znaci da mi ovde ne treba da pricamo o stolicama od 500+. Zamisli da neko dodje u temu za procesore i graficke i kaze preterujete sto kupujete to narod nema para. Pa onaj ko nema pare on je nece ni kupiti, ne moze biti jednostavnije od toga.

Ljudi nemaju pare, pa bi svi trebali da gledamo stolice od ~50 eura, da se solidarisemo? Recimo, ja planiram da dam 1000+ eura za stolicu, a komp mi iz 2008-me. Sta ti radis sa svojim kompom, pa mora da bude 1000+ eura, sta ce ti komp od 1000+ eura, a kao shvatas da ljudi nemaju pare? Za igrice? o_O
ne mogu svi da priuste ni racunar od 1000+e, pa bi ti ipak dao 1000+e za racunar. Dje je logika?

Uopste ne mora da znaci i losa ti je logika generalno. Zamisli kada bi se vodili time ako neko ima para za nesto, zasto ne bi imao i za jos nesto pored toga. Mozda je stekao godinu dana pare i skupio i sad hoce komp. Jel treba onda da kupi komp od 500eur i stolicu od 500eur?

Pa ako mu je bitniji komp onda ne treba, al ako mu je bitnije zdravlje onda treba...

Sve zavisi od potreba i svi smo drugaciji. Ako on sedi 2h dnevno, ima ispod 25 godina, realno boli ga dupe za stolice. Ako sedis 10+ i ako vec primecujes da ti stvari postaju neudobne naravno da ce ti biti bitnije zdravlje od kompjutera. I da ces ako imas 1000e gledati da kupis ono sto ti je bitnije.

Poslednja izmena:
Jako ste tvrdoglavi do zal boga . Poenta price je kad sam ja pitao za savet za obicnu stolicu svi su krenuli sa pricama ispod 300e nista ne valja . I opet i dalje tvrdoglavo spominjete stolice od 1000e . To mozda ovde vas 3 4 prica samo o stolicama od brda para . Btw ovo sto si rekao ko ima 1000 za komp ima i 500 za stolicu . Vecu glupost u zivotu nisam cuo .

Dok nisam kupio Markus promenio sam dve obične Simpove konferencijeske stolice (one standardne), jer u životu ne bih sedeo na kancelarijskim stolicam koje su kod nas nuđene za taj ~250e segment. Za mene je to bilo totalno sra*e dok sam ih isprobavao. Ali svakom odgovara nešto drugo, tako da...

Bio sam danas na sajmu, isprobao Embody i Aeron i utisak je prilično underwhelming. Ne znam da li su mi očekivanja bila prevelika ili šta je već u pitanju.

Aeron mi odgovara C veličina, sedište je udobno, (verovatno) udobnije od Embody-a, naslon je ok, posture fit radi posao, ali nije nešto revolucionarno. Novi Aeron stiže kod nas u januaru i moći će da se naruči konfiguracija po želji koja stiže na prvi dan početka prodaje. Problem je što nema podešavanja dužine sedalnog dela i ako se zezneš u odabiru veličine - game over.

Što se Embody-a tiče mogao bi biti problem to probadanje na leđima gde su one tačke oslonca (osetio sam posle par minuta kroz duks). Deo za izvlačenje sedišta je stvarno loše rešen i treba da ih bude blam u HM što su onakav mehanizam stavili na stolicu od 1500 evra. Što se tiče ugođaja prilikom sedenja, stolica se prilično dobro ponaša prilikom pomeranja u njoj, to mi je highlight. Rukohvati su od neke prijatne gume, ne znam što sam mislio da su od plastike.

Obe stolice imaju dosta bolji sedalni deo od Markusa na kome posle duže sedenja osetim probadanje, verovatno se sunđer previše istanji.

Nisam mogao da donesem neku konačnu odluku iako sam sedeo u njima oko 20-30 minuta. Dala mi je (vrlo ljubazna) devojka koja je bila na štandu broj direktorke prodaje pa da se dogovrim da ih isprobam na miru u salonu, nije problem da se najavi da se zasedne sa laptopom tamo i isproba natenane.

Ovako neki generalni utisak, posle svih odgledanih klipova i slika na netu mislio sam da kad sednem u Embody biće kao na bridge-u Enterprise-a, ali nije baš tako bilo :) Pita ona devojka kad sam seo kakav je utisak, pa reko očekivao sam više :D Ona se malo smorila kaže pa obično je obrnuto skoro svi se iznenade udobnošću. Kod mene je kontra efekat :)

Na kraju mi se Aeron učinio nekako boljim izborom, ali stolica toliko bolje izgleda na promo slikama nego u stvarnosti, da ne mogu da verujem. Isto važi i za Embody, nekako mi mali u prirodi, na slikama deluje robusnije. Efekat kao kad vidite glumce na filmu i mislite kakve face, a onda ih sretnete na Kalenić pijaci i vidite da su ipak samo ljudi. Tako su i HM stolice ipak "samo" stolice, nisam doživeo neki "mega giga" šok kad sam seo u njih. Na prvu ruku ne bih rekao da vrede toliko novca.

Ostaje mi da ih deteljnije istestiram u Salonu i da overim Gesture. Pokušao sam da obiđem i druge štandove, ali me savladao bol u nozi kod Antaresovog štanda, nisam testirao, samo sam gledao i vizuelno mi se nisu dopale stolice.

Popust na HM stolice vam važi i celu nedelju posle sajma.

Poslednja izmena:
Ljudi su ti sve odgovorili ono sto bih i ja.

Da rezimiram:

- dao bi 1000e za pc a ne za stolicu. Sto je to vrijedniji PC. Pa ako volis vise sebe od PCa dati ces za stolicu pola para.

Neko rece nema stolice dobre ispod 500eur. Isto kao da je rekao nema dobrih auta osim mercedesa i bmwa.
Ima i te kako solidnih stolica i za 300-400e. Ispod 300e je tesko naci, ali da je granica 500 i nije bas.

Vise repa na stolice se ne daje jer jeftinije nisu dugotrajne, vec nisu udobne. Sto se tice dugotrajnosti meni i ona od 50e ce trajati dugo. Nemam 150kg, ne skacem po stolici itd...

I da, ne sjedim povazdan, desi se i par dana da ne sjednem na stolicu, ali eto hocu kad sjednem da se ne patim. Jednostavno ulazem u svoje kao zdravlje, i ne zalim...u zdravlje sam ulozio mnoooogo vise od cijene stolice.

Poslednja izmena:
Био сам јуче на сајму тражећи столице.

Квалитетне, дуготрајне, повољне.

Наравно, пре тога сам доста истраживао, испробавао...

Од почетка сам циљао средњи ценовни ранг (300-400-500-600е) схватајући да ове јефтине "кинеске" немају квалитет, дуготрајност и анатомију које ми одговарају, а змајеви типа Aeron и Embody су још увек прескупи (за мене). Са урачунатим попустом (Nitea) 5%, Aeron је 960e+пдв, Mirra2 око 680e + пдв.

Зауставио сам се на неколико столица (цене варирају због опреме, боје, механизама итд):

- Steelcase Think, око 590е + ПДВ (са пуном опремом) + 8 година гаранције

Стабилна, одлична, јака столица са добром подршком за леђа. Међутим, мало је преширока за мене (75kg-185cm) и цена је јача. Одустао сам. (Иначе Steelcase није био на Сајму, столице сам испробавао уочи сајма.)

- Steelcase ReplyАir, oкo 385е +ПДВ (комплет) + 8 година гар.

Један од фаворита. Повољна и удобна. Наслон је мрежаст са пластичном лумбалном подршком, али након Think-a, тражио сам нешто слично (са јачом и пријатнијом подршком за цела леђа).

- Wagner AluMedic 5, око 500е, са ПДВом (пуна опрема и 10% сајамског попуста који важи до краја године и може да се искористи и у просторијама заступника у Yu бизнис центру, Нови Београд) + 5 год.г.

Немачка столица, јака, велика, са подешавањима и одличном подршком за леђа. Можете кривити леђа лево-десно, наслон прати ваше покрете - занимљив осећај. Удобна је и мало је фалило да се одлучим за њу. Заправо, испробао сам AluMedic 10 који се разликује од 5-ице по томе што има главонаслон и што је главни држач наслона метални, а не пластични.

- Herman Miller SAYL, 510е + ПДВ (урачуната лумбална подршка и попуст 5%, док се силиконски точкићи додатно наплаћују: 50е) + 12 година гаранције

Одушевила ме је. Осећај при наслањању још бољи неко код Think-a. Гумаста мрежа прати покрет леђа и даје осећај чврстине, еластичне потпоре, удобности. Дизајн и боја су ми били потпуно небитни мада немогуће је не приметити врхунски дизајн и заиста тешко избећи естетски осећај при доношењу одлуке. Како било, седео сам у њој једно сат времена и то је једина столица (поред Think-a) у којој сам на тренутак "заборавио на столицу", и доживео осећај "седења на облаку" (не рачунајући Аерон и сл). Треба само истаћи, по мојој слободној процени, чини ми се да су руконаслони и дубина седишта на граници за моју висину (185cm)...

Одлучио сам и наручио SAYL. Надам се да ће оправдати моја очекивања дугим служењем јер не планирам да купујем другу столицу у наредних 20 година.

- - -

Пробао сам још неке столице, али неудобност и гаранције од 1-2 год су ме одбиле одмах на старту.

Да напоменем, SteelCase Please столица је тренутно на акцији (иако није на сајму) и кошта негде око 580e+пдв. Мени лично није одговарала али видим да је доста хвале.

Заступник код нас за SteelCase је Delight.

Nitea (заступник за Herman Miller) се налази у хали 3 на Сајму, одмах на почетку.

Wagner серију столица (заступник је Astra) можете наћи у холу који повезује халу 1 са халом 4.

Важно је додати, споменуте гаранције су углавном за механизме, одређени делови столица имају само 1-5 година гаранције, како који део. Обавезно пробајте столицу пре куповине (ако је могуће дуже), не мора свакоме одговарати иста столица, зато је и избор широк.

Poslednja izmena:
*** ta duza garancija samo na mehanizam. Pa i onaj najjeftiniji ce trajati. To je zadnje sto 'ode'.

A jbs i te stolice sa sjedistem koje nije mrezasto. Vjerovatno punjeno nekim poliuretanom sa sperplocom ispod. $r@nje.
Mreza mora ici i gore i dole za udobnost i garanciju dugotrajnosti tj. nepromjenjenog oblika.

Да напоменем, SteelCase Please столица је тренутно на акцији (иако није на сајму) и кошта негде око 580e+пдв. Мени лично није одговарала али видим да је доста хвале.
A da li se secas kakva je tacno oprema uz sc please? "Akcijskih" 580+pdv moze da ima smisla samo ako su ubacili neke nestandardne dodatke, jer je ta stolica sa najbitnijim ergonomskim dodacima oduvek mogla da se kupi za te, i manje pare...

@ostali
to "zdravstveno pitanje" nije dokazano, koliko ja znam, a mlatim se sa tim stolicama duze nego sto je razumno. Cak sam i trazio da nitro okaci linkove za ta ozbiljna istrazivanja koja je pominjao, ali to se nije desilo.

Ono sto stvarno jeste problematicno je to sto ljudi u potrazi za necim boljim od standardnih stolica, cesto kupuju fotelje i kvazi ergonomske kineske kicmolomce (ne tvrdim da su svi takvi, ali definitivno ih ima), ali dok ne vidimo ozbiljna dugogodisnja istrazivanja, mislim da je prilicno arogantno reci da bi npr. podesiva daktilografska stolica sa podesivim rukonaslonima po visini, upropastila coveku zdravlje. A one jace su navodno namenjene i za ljude od stotinak kg (mislim cak i 120)

Tacno je da njoj nedostaju tilt i odgovarajuca lumbalna podrska, ali mislim da to vise pomaze da coveku bude lakse da dugo sedi, nego sto ce da napravi razliku u zdravlju.
Tj verujem da se skupim stolicama najpre kupuje sporije umaranje, + izdrzljivost/garancija za krupnije korisnike.

Ko hoce zdravlje, na vise mesta sam cuo da je pilates lopta za to suvereni vladar (imam je, ali tu se covek prilicno umara, i ne mogu da koristim samo nju, jer dosta sedim, a i po toplom vremenu je neupotrebljiva koliko i kozna fotelja)

Btw, mozemo ovde videti i misljenja da je sve sto nije mreza, gotovo pa g***o, a da steelcase npr. to i ne pravi, ili skoro da ne pravi.

Sve u svemu, ja mislim da se gomila licnih utisaka ovde prodaje kao neka opsteprihvacena mudrost.

Ali da ima smisla da ljudi koji sede po ceo dan obezbede sebi prijatan ambijent i uslove, svakako da ima. Ako mogu to sebi da priuste.

Poslednja izmena:
*** ta duza garancija samo na mehanizam. Pa i onaj najjeftiniji ce trajati. To je zadnje sto 'ode'.

Ne bih se slozio - video sam stolice od 350eur kojima je mehanizam otisao samo sto ih je probalo par ljudi na sajmu [emoji23]

Jesi mi nasao sajam porediti, gdje kurta i murta od 150kg sjedaju. Ljudi vjerovatno drndaju stolice, non stop, ponasaju se naravno kao da nije njihovo. Ti mogu razdrndati i one od 1000e.

Ovako kuci podesis kako ti odgovara, vise da ga skoro neces ni drndati, a sta ima tu da ode. Prije ce propasti sjediste, naslon, slomiti se rukohvat, otpasti tocak itd...

Poslednja izmena:
Био сам јуче на сајму тражећи столице.

Квалитетне, дуготрајне, повољне.

Наравно, пре тога сам доста истраживао, испробавао...

Од почетка сам циљао средњи ценовни ранг (300-400-500-600е) схватајући да ове јефтине "кинеске" немају квалитет, дуготрајност и анатомију које ми одговарају, а змајеви типа Aeron и Embody су још увек прескупи (за мене). Са урачунатим попустом (Nitea) 5%, Aeron је 960e+пдв, Mirra2 око 680e + пдв.

Зауставио сам се на неколико столица (цене варирају због опреме, боје, механизама итд):

- Steelcase Think, око 590е + ПДВ (са пуном опремом) + 8 година гаранције

Стабилна, одлична, јака столица са добром подршком за леђа. Међутим, мало је преширока за мене (75kg-185cm) и цена је јача. Одустао сам. (Иначе Steelcase није био на Сајму, столице сам испробавао уочи сајма.)

- Steelcase ReplyАir, oкo 385е +ПДВ (комплет) + 8 година гар.

Један од фаворита. Повољна и удобна. Наслон је мрежаст са пластичном лумбалном подршком, али након Think-a, тражио сам нешто слично (са јачом и пријатнијом подршком за цела леђа).

- Wagner AluMedic 5, око 500е, са ПДВом (пуна опрема и 10% сајамског попуста који важи до краја године и може да се искористи и у просторијама заступника у Yu бизнис центру, Нови Београд) + 5 год.г.

Немачка столица, јака, велика, са подешавањима и одличном подршком за леђа. Можете кривити леђа лево-десно, наслон прати ваше покрете - занимљив осећај. Удобна је и мало је фалило да се одлучим за њу. Заправо, испробао сам AluMedic 10 који се разликује од 5-ице по томе што има главонаслон и што је главни држач наслона метални, а не пластични.

- Herman Miller SAYL, 510е + ПДВ (урачуната лумбална подршка и попуст 5%, док се силиконски точкићи додатно наплаћују: 50е) + 12 година гаранције

Одушевила ме је. Осећај при наслањању још бољи неко код Think-a. Гумаста мрежа прати покрет леђа и даје осећај чврстине, еластичне потпоре, удобности. Дизајн и боја су ми били потпуно небитни мада немогуће је не приметити врхунски дизајн и заиста тешко избећи естетски осећај при доношењу одлуке. Како било, седео сам у њој једно сат времена и то је једина столица (поред Think-a) у којој сам на тренутак "заборавио на столицу", и доживео осећај "седења на облаку" (не рачунајући Аерон и сл). Треба само истаћи, по мојој слободној процени, чини ми се да су руконаслони и дубина седишта на граници за моју висину (185cm)...

Одлучио сам и наручио SAYL. Надам се да ће оправдати моја очекивања дугим служењем јер не планирам да купујем другу столицу у наредних 20 година.

- - -

Пробао сам још неке столице, али неудобност и гаранције од 1-2 год су ме одбиле одмах на старту.

Заступник код нас за SteelCase је Delight.

Nitea (заступник за Herman Miller) се налази у хали 3 на Сајму, одмах на почетку.

Wagner серију столица (заступник је Astra) можете наћи у холу који повезује халу 1 са халом 4.

Важно је додати, споменуте гаранције су углавном за механизме, одређени делови столица имају само 1-5 година гаранције, како који део. Обавезно пробајте столицу пре куповине (ако је могуће дуже), не мора свакоме одговарати иста столица, зато је и избор широк.
Da nisi u utorak bio u Delight-u i isprobavao stolice ?
Bio sam da narucim Ology sto i tamo sam sreo jednog tipa koji je probavao stolice i temeljito u jednom notesu pisao utiske za svaku stolicu, bas ovako detaljno kako si ih i ti ovde opisao :)

Jel' Delight ima svoj parking u APC-u? Da li obezbeđenje pušta da se uđe autom i parkira ili mora peške?

@Spock molim te za utiske o Sayl stolici kada je dobijes i naravno posle koju nedelju dana. Na netu ima jako mali broj review-ova. Ja kada sam je probao bila je ok, ali mi je smetalo sto nema lumbalnu podrsku. Ovi iz Nitea su rekli da je to fully loaded bez lumbal support i da oni ne narucuju sa lumbal support model jer "vise smeta nego sto koristi". Tada sam otpisao Sayl i za kucu i za firmu... Zato me zanima kakva je sa lumbar support [emoji4]

E sad to sto je tebi bitniji komp a meni moja kicma ne znaci da mi ovde ne treba da pricamo o stolicama od 500+. Zamisli da neko dodje u temu za procesore i graficke i kaze preterujete sto kupujete to narod nema para. Pa onaj ko nema pare on je nece ni kupiti, ne moze biti jednostavnije od toga.

dzaba ti prika stolica od 100000 eur ako ti sjedis pred kompom svaki dan 5-10 sati, ode vratna kicma, pa onda ostalo...ali da se ne udaljimo od teme, kupio sam sjajnu stolicu za 140 eur, evo je 4. godina, nije se pokvarila ni najmanje, a ja imam 110 kg...moze se i jeftinije pazariti a dobro...

Delight nema svoj parking, vec je parking od samog APC-a, ali bez obzira kazes ovom na rampi gde ides i objasnice ti gde ti je najbolje da se parkiras. Kad sam bio uspeo sam da nadjem slobodno mesto bas ispred same njihove radnje.

I dalje tvrdim,a i svakome ponavljam da redovnu fizicku aktivnost ne moze da zameni nijedna stolica ma koliko ista kostala i kvalitetna bila, sve da ti sleti i oblacic sa neba nista ti ne znaci jer sedenje kao sedenje nije lose samo za kicmu vec za ceo organizam. Samo 35-45min fizicke aktivnosti na dnevnom nivou moglo bi da kompezuje to sedenje od 8-10 sati, ali jednostavno ljudima je mnogo lakse da posezu za nekim fency metodama i bacaju gomilu love na isto, nego sebe malo da nateraju na neki trening koji je ujedino besplatan, a i ne uporedivo zdraviji od bilo cega.
Mnogo bolja investicija od stolice ako vec toliko brines za kicmu je radni sto podesiv po visini, gde ces u toku jedne radne sesije (8 sati) ustati po nekoliko puta i raditi 10-ak minuta u stojecem polozaju.

Vrh Dno