Šta je novo?

Koaksijalni kabl u koji modem/ruter?

domerj9

Poštovan
Učlanjen(a)
31.08.2016
Poena
59
Imam da kazem problem. Koristim neku wifi antenu rucne izrade (koju sam kupio) mislim da je 2.4Ghz. Povezao sam je na TL-WN722N i delim internet preko njega, koji cesto ume da pukne tj. da ga nestane. Dosadilo mi je to i sto moram da imam upaljen komp da bih imao wifi.
Zanima me koji modem/ruter podrzava to povezem koaksijalni kabl od antene i da onda imam wifi preko njega? Ne razumem se previse u ovo, pa se nadam da sam uspeo da objasnim problem.

Obicni ADSL 10/1 koji mi je komsija ustupio, a imam i jednu ppoe konekciju.
U sustini samo ovu antenu zamenim sa kablom od moje i podesim u podesavanjima? Da li bi bilo bolje da ima dve, pa sa jedne da prima a preko druge da deli, ako to tako moze?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Nije to koaksijalni kabl, to je zapravo obična antena koju si ti nakačio na usb dongle? Onaj rp-sma ulaz(ili to i jeste koaksijalni, bem li ga).
U sustini možeš bili koji ruter apsolutno, ja ti preporučujem wr841, bolji je od onog gore, a u oglasima možeš da ga nađeš za istu cenu.
On ima dve antenice, i 300mbps propusni opseg.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

@nightshadow E da taj taj kabl, ni ja ne znam da li je tacno koaksijalni ali mi izgleda kao takav :D U sustini treba antena da bude omni-direkciona (tj. ruter da je podrzava) da bih mogao primati i deliti signal? U svakom slucaju bi mi vise odgovarao taj sa dve pa da mi deli wifi u sobi nego da mi deli ova sa krova :D

EDIT: Kakv je D-Link DIR 615, Asus RT-N12?

Poslednja izmena:
Bilo koji, samo da ima detachable antenu, tj da može da se skine antena.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Na ta dva ne moze da se menja antena, uzmi onaj koji sam ti preporucio.
c88f7de46c6245cf7ad8c167fdae6682.jpg

To je taj Asus, a za ovaj DIR si vrv u pravu [emoji1]

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno