Šta je novo?

Battlefield 1

To ide uz Premium naravno, a prodavace se kao i poseban DLC?

Naravno, svaki dlc ćeš moći da kupiš, zasebno kao u prethodnim bf.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Generalno gledano, ako igras conquest apsolutno je nebitno koje su frakcije, da su cak i ubacili Talibane retko ko bi primetio jer skoro da uopste nema nikakvog identiteta da je to neka nacija. Medjutim, Operations mod daje mnogo vise licnosti samom konfliktu i nacijama koje se brane i napadaju sa sve onim uvodom na njihovom jeziku izmedju partija, tako da ce biti veoma zanimljivo ako ubace jos Operations modova, nadam se bar jedan, eventualno 2 po DLC-u (trenutno ima 4), a ko zna mozda i u nekom od narednih DLC-ova bude bilo i nekog konflikta sa Balkana...

Generalno gledano, ako igras conquest apsolutno je nebitno koje su frakcije, da su cak i ubacili Talibane retko ko bi primetio jer skoro da uopste nema nikakvog identiteta da je to neka nacija. Medjutim, Operations mod daje mnogo vise licnosti samom konfliktu i nacijama koje se brane i napadaju sa sve onim uvodom na njihovom jeziku izmedju partija, tako da ce biti veoma zanimljivo ako ubace jos Operations modova, nadam se bar jedan, eventualno 2 po DLC-u (trenutno ima 4), a ko zna mozda i u nekom od narednih DLC-ova bude bilo i nekog konflikta sa Balkana...

Glas za ovo, jeste malo nezahvalno kada igras solo i brzo moze da se zavrsi partija ali meni ubedljivo najjaca inovacija koju su ubacili u BF. Pogotovo jezici i sto kazes identitet.

I šta je na kraju bolje za Radeon? dx11 ili dx12? Ono što sam ja uspeo da pogledam, kao test, krene video, dx11 ima +10fpsa u odnosu na dx12 i onda odjednom dx12 bolje radi, pa su jednaki i smenjuju se tako. Ništa mi na kraju nije jasno :d

Pa DX 12 navodno ako furas neki AMD, noviji modeli, ako ne, klasika. Igra je veoma dobro optimizovana, kako vreme prolazi, moze samo da bude bolja sto se tice toga ako ubace koji update i slicno. Zato ne vidim neku potrebu da se nesto posebno podesava i cima, bilo koja grafika da se ima.

Ja je igram na dx11 sa amd kartom.Neka moja podesavanja : 1.ultra,2.field of view 80,3.vehicle 3p 80,4. motion blur 40 ostalo nisam dirao.Tako mi iigra deluje najbolje za sad.Zakljucano je na 60fps.Odigrao sam par online partija i presao u single prve dve misije(tenk i avion).Iskren 100% da budem uopste nisam odusevljen igrom.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ne treba ti motion blur.

Sent from my Nexus 5X

Ok.Ma probao sam sva ziva podesavanja .Ovako podeseno mi odgovara za sad.Bilo bi lepo kad bi jos neko okacio podesavanja koja koristi.

Ja je igram na dx11 sa amd kartom.Neka moja podesavanja : 1.ultra,2.field of view 80,3.vehicle 3p 80,4. motion blur 40 ostalo nisam dirao.Tako mi iigra deluje najbolje za sad.Zakljucano je na 60fps.Odigrao sam par online partija i presao u single prve dve misije(tenk i avion).Iskren 100% da budem uopste nisam odusevljen igrom.

Batllefield serijal nikad nije imao sp kvalitetan. Ne znam dal se tvoj post odnosio na samu igru ili sp al sp im me uvek bio meh.

Sent from my D5103 using Tapatalk

Batllefield serijal nikad nije imao sp kvalitetan. Ne znam dal se tvoj post odnosio na samu igru ili sp al sp im me uvek bio meh.

Ako u Battlefield serijal racunamo i Bad Company, onda to i nije pravilo..

Meni licno je Bad Company 1 jedan od najboljih FPS single playera koji sam odigrao ikad, dvojka je takodje dobra ali za koplje nize od keca.

Pricam za sp.Nekako imam neki deja vu osecaj kao da sam igrao tu misiju.[emoji849]........

Kad sam odparkiro jezgra situacija se primetno popravila...

Ja nisam igrao puno SP, ali deluje mi fino i zadovoljavajuce do sada. Naravno da ne ocekujem tu neku pricu i tonu sati igranja, sto i nije poenta, ali da uvede novo lice-igraca u igru, pokaze mu razne mehanike, kao neki vid poveceg tutorijala, tu je sasvim ok, graficki naravno sve sam max out tokom SP-a, cisto radi uzivanja, dok MP igram na malo srednjim podesavanjima, sto je i preporuka za one koje zele malo ozbiljnije da igraju. Naravno ovo je licna stvar, a i mala je razlika izmedju low i ultra u grafici.

Ja nisam igrao puno SP, ali deluje mi fino i zadovoljavajuce do sada. Naravno da ne ocekujem tu neku pricu i tonu sati igranja, sto i nije poenta, ali da uvede novo lice-igraca u igru, pokaze mu razne mehanike, kao neki vid poveceg tutorijala, tu je sasvim ok, graficki naravno sve sam max out tokom SP-a, cisto radi uzivanja, dok MP igram na malo srednjim podesavanjima, sto je i preporuka za one koje zele malo ozbiljnije da igraju. Naravno ovo je licna stvar, a i mala je razlika izmedju low i ultra u grafici.

Za mp stvarno mora da se smanji, jedino se na pustinjskoj mapi odmore oci, ovako 10 coveka u zgradi ja gledam u drvo izmedju :D

Ako u Battlefield serijal racunamo i Bad Company, onda to i nije pravilo..

Meni licno je Bad Company 1 jedan od najboljih FPS single playera koji sam odigrao ikad, dvojka je takodje dobra ali za koplje nize od keca.
Slažem se. Nisam spominjao bad company. Samo sam računao trojku i četvorku.

Moze li single player bez originala ? zna li ko ?

Konacno ce poraditi na Suez mapi, evo sta dolazi u sledecem apdejtu:

Based on your input, we are changing the layout of the Suez map in Conquest to make the matches more balanced and the map size more fitting. We have expanded the layout to feature five instead of three flags. We’re also reducing the capture area size of the two control points located within the map’s villages (currently flag A and C) to create more dynamic matches. Furthermore, we’re adding one armored vehicle to each team’s base to give dominated teams a better chance to quickly get across the map and capture a control point behind enemy lines.

Ova mapa mi je za sada najgora. 3 zastavice, sve u jednoj liniji, flanking moguc samo konjima preko pustinje. Kada stigne voz na mapu onda ne ostane ni jedan zaklon za pesadiju a posto je mapa veoma otvorena voz je tesko unistiti.

Stizu i Hardcore serveri i neki custom mod, Fog of War ali to me previse ne interesuje jer je to mod za TDM.

Konacno ce poraditi na Suez mapi, evo sta dolazi u sledecem apdejtu:

Ova mapa mi je za sada najgora. 3 zastavice, sve u jednoj liniji, flanking moguc samo konjima preko pustinje. Kada stigne voz na mapu onda ne ostane ni jedan zaklon za pesadiju a posto je mapa veoma otvorena voz je tesko unistiti.

Stizu i Hardcore serveri i neki custom mod, Fog of War ali to me previse ne interesuje jer je to mod za TDM.

Suez mi je najjača mapa za Domination :d
Zastavica u sredini mape - mesto za ispitivanje nervne uravnoteženosti, veliki ispit živaca :smash: Juče sam eksplodirao - 25 ubistava šotkom od čeka skoro 10 puta istog lika, poslednja 3 puta je isključivo jurišao bajonetom,
kapiram da je odlepio zbog šotke, ali nije imao sreće :p

Ja odparkirah jezgra, za svaki slucaj, ali fps je i dalje isti i vrti se oko 70-120 zavisno od mape. Zauzece svih jezgara je skoro uvek 99%, dok grafika sara od 53 do 85% nikad da je upregnuta 100%. Cak i gde je fps 120, zauzece grafe bude eventualno 88%.

Karta je namunjena maksimalno, ali nikakve razlike stock vs oc.

Zasto li se ovako ponasa, ne bi znao reci.

https://www.youtube.com/watch?v=slcZCfMP7no :d

Ja odparkirah jezgra, za svaki slucaj, ali fps je i dalje isti i vrti se oko 70-120 zavisno od mape. Zauzece svih jezgara je skoro uvek 99%, dok grafika sara od 53 do 85% nikad da je upregnuta 100%. Cak i gde je fps 120, zauzece grafe bude eventualno 88%.

Kao sto sam rekao, benefit u BF3 i BF4 je bio kod slabijih procesora. Tvoj nasvirani Haswell ne spada tu. :d

CPU radi na 99% i ne stigne sve obraditi da posalje grafickoj.
pretpostavljam da imas i5, a ova igra odlicno koristi hyper threading kod i7 CPU gde se grafika uspe opteretiti na 99% a CPU bude oko 70%

evo vidi recimo ponasanje grafike i CPU u svim segmentima, (menu, bird eye, ground view, magla, itd) Ultra setovanja, 1080p

http://i.imgur.com/TNtUh7V.jpg

http://i.imgur.com/O9YNd1R.jpg

http://i.imgur.com/4thEDuG.jpg

http://i.imgur.com/PUKDe04.jpg

http://i.imgur.com/8ELLgNb.jpg

Dobra je igra ali recimo na onoj mapi u alpima kada se nabiju u onaj Bunker na B tesko moze da se osvoji ako se tu napakuju...

da, to su te čari modernog bf serijala. wide mapa koja koncentrise fajt u 50 kvadrata.
A tu onda dolazi paralela sa SW battlefront, gde je za ciscenje tih prostora potrebna heroj klasa. (identicni choke pointi su bili tamo, i onda jedino luke & darth ako udju, očiste.

Dobra je igra ali recimo na onoj mapi u alpima kada se nabiju u onaj Bunker na B tesko moze da se osvoji ako se tu napakuju...

Rekli su da ce da srede takve stvari u sledecem patchu,kao i suez mapu.

A to za bukere,ima resenje!Nacentriraju cepelin direktno iznad te baze,i kad ga protivnici obore,on padne i pobije sve,pa cak i one u bukeru.

CPU radi na 99% i ne stigne sve obraditi da posalje grafickoj.
pretpostavljam da imas i5, a ova igra odlicno koristi hyper threading kod i7 CPU gde se grafika uspe opteretiti na 99% a CPU bude oko 70%

evo vidi recimo ponasanje grafike i CPU u svim segmentima, (menu, bird eye, ground view, magla, itd) Ultra setovanja, 1080p

http://i.imgur.com/TNtUh7V.jpg

http://i.imgur.com/O9YNd1R.jpg

http://i.imgur.com/4thEDuG.jpg

http://i.imgur.com/PUKDe04.jpg

http://i.imgur.com/8ELLgNb.jpg

Razumem ja kako funkcionise bottleneck princip, samo me zacudi da i sa GTX 570 bilo isto zauzece samo na low podesavanjima. Oprzicu jedan segment, sa i bez overkloka procesora da vidim koje su benefite overkloka.
Drugo, jesi li koristio MSI AB overlay ili neki drugi, posto ja koristim HWInfo grafikone podesene na 1s osvezavanje to da prate.

MSI AB overlay, ujedno i za overclock za grafiku.
btw isti problem sam imao kao ti, cak u Witcher 3.. sa i5, gpu zauzeće 70%, a cpu ode skyhigh. Sa i7, cpu 70% a gpu na max. Fps ne dropuje ispod 80, a padao je sa starim i5 doduše, na 50ak

Probaj sa komandom koju stavis u user.cfg fajl koji ubacis u folder igre:

RenderDevice.RenderAheadLimit 2

Ili:

RenderDevice.RenderAheadLimit 3

Sto se igre tice, tako mi je dobro sjela da sam se oprostio od serijala i prodao origin acc sa Battlefield igrama da se slucajno ne zeznem pa im opet dam šansu nakon X patcha. DICE grafički dizajneri i animatori su za svaku pohvalu tokom ovih godina, svi ostali zasluzeni za tehničke detalje su pajseri koje nisam vidio ni u jednom dev timu. Tri zadnja serijala kompromisa je dosta. Daleko im kuća bila a Battlefield opet zaigram mozda u nekom narednom zivotu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno