Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Pogrešio si temu to treba da ide u temu gtx 1060.
Nemoj molim te da ponavljaš takve greške, ovde je priča o RX 480 , znam, znam da si nenamerno pogrešio, oprošteno :eyebrows: ti je .

Par strana ranije bilo je dosta komentara testovima sa frejmovima koj iidu gore-dole, a evo slike ROTTR na mom sistemu, nešto se ne uklapa sa " techpower reviews" very high, DX11 sa i bez SAA, DX12 sa i bez SAA.
Ili ja nešto tu loše odradim.

Pogledajte prilog 212218

Tebi su podvalili prodali ti Fury x.
A ja kacim isto odakle i ti...znaci ti si mi podvalio.

Poslednja izmena:
A tek kad izadje poboljsan RX 480, sa manjom potrosnjom i vecim klokovima, ce biti zurke ;)

Bice i zurka u novcaniku za takvu kartu.

Vec smo pricali o tim testovima na Techpower sajtu. I o procentima je bilo govora. Brzo se zaboravljalju neke stvari. :trust: :)

Zanimljivo je sta radi sa tim testovima ovaj techpoowrer sajt.

https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1060_Xtreme_Gaming/21.html

https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1060_Gaming_X/19.html

Neverovatni rezultati, blago receno.

Gtx 980Ti i 980 i 970 kartice, u oba testa imaju slican fps rezultat. Gtx 1060 u prvom testu, 71fps u drugom testu 55fps. Valjda je logicno, ako ove ostale grafe iz NV imaju isti fps, sa razlicitim drajverima, zasto onda nema i gtx 1060 slican fps, kao ove tri kartice.

Gubitak za 1060 u dva razlicita testa, je cak oko 30% u manjim perfomansama.
Znaci, Nvidia je stvarno 'genijalna' organizacija. Sa novim drajverima, zadrzava perfomanse starijih kartica u ovoj igri, dok za svoju najnoviju karticu, koja treba da se proda u sto vecim kolicinama, zbog profita i napredka same firme, degradira u perfomansama i to za cak 30%......Verovatno se NV malo sazalila na AMD, nema druge....:smoke:

Ili, druga nelogicnost, u jednom testu na tom sajtu, referentna 1060 ima slican fps u ovoj igri sa custom 1060, u drugom testu custom 1060 ima nesto bolji fps, dok u trecem testu, zamislite, referentna 1060 ima bolji fps od custom 1060, i to za citavih 32%....:D

AMD 480 grafa, kada se pogledaju testovi na techpower sajtu, od prvog testa, do najnovijeg testa, nema skoro nikakav napredak u pefomansama. Na izlasku 1060 kartice , ova kartica je bila dosta jaca od 480 u Tomb igri. Na najnovijem testu, sada je 480 jaca od 1060 kartice, za isti procenat ( u kojem je bila u prvom testu jaca 1060 ), ....i to, iako 480 kartica nije dobila na perfomansama ni jedan posto....:sceptic:......Naravno, zato jer NV samo za ovu 1060 katricu kroz drajvere, smanjila perfomanse svoje kartice za oko 30%....;)

Najbolji je odgovor g.W1zzard, kada su ga pitali na forumu, na ove nelogicnosti, rekao je, da je 'fora' u drugim drajverima, drugim 'putanjama' i uslovima testiranja i slicno....

Slazem se sa njim. Ali, samo su za 1060 karticu, koriscene neke druge 'putanje', i ni za jednu drugu karticu vise. :trust: Klasican primer, kako se na 'finjaka' steluju rezultati u testovima grafickih kartica.

Poslednja izmena:
Ma sta toliko cepidlacite oko 5 do 10 fps-a gore/dole, ko da je to tolko bitno? Male su to razlike, birace se na osnovu preferencije, nema nijedna kartica osetnu prednost da bi je okarakterisali kao pobednik, i tu ne pricam samo o fps-u, vec o celokupno svim segmentima, dakle ceni, potrebnom setup-u da podrzi odredjenu karticu, featursi i tome slicno...

Ma sta toliko cepidlacite oko 5 do 10 fps-a gore/dole, ko da je to tolko bitno? Male su to razlike, birace se na osnovu preferencije, nema nijedna kartica osetnu prednost da bi je okarakterisali kao pobednik, i tu ne pricam samo o fps-u, vec o celokupno svim segmentima, dakle ceni, potrebnom setup-u da podrzi odredjenu karticu, featursi i tome slicno...

Razlika od 5-6 fps se papreno placa, pogotovu u visem segmentu.....

Mere se svi aspekti, fps, potrosnja, buka, grejanje, cak i blu-ray potrosnja, podrska za video formate, izlazi...
Ako vam sve to nije bitno onda neka presudi jedan fps ili dinar.

Mere se svi aspekti, fps, potrosnja, buka, grejanje, cak i blu-ray potrosnja, podrska za video formate, izlazi...

Da dodam da se gleda i to dal je na grafickoj zastupljeno mnogo bolje resenje u vidu freesync-a, ili ono losije u vidu gsync-a ;)

Uzeo sam asus dual rx480 sa 4gb pre dva dana.Do sada sam koristio nvidia kartice.Nemam bas nekog iskustva oko podesavanja ove kartice na vise monitora pa mi treba vasa pomoc.Koristim monitor lg ips od 27 incha i on je 1920x1080,koristim tv sony 55 incha 4k rezolucije 3840x2160 i koristim avr onkyo tx-nr5007 koji propusta 1080p rezoluciju.Mada mi on treba samo da iz hdmi-a sa grafe pusti zvuk.
Moje pitanje kako da u catalist control centru ukljucim multi displey opciju i da za svaki monitor dodelim rezoluciju sa kojom i rade monitor i tv?I kako da na primer kad hocu sliku da pustim na 4k tv-u da na ostalim ne ide slika.Ja sam nesto pokusavao i uspeo sam da dobijem sliku na oba ,i na monitoru i na tv-u ali bih hteo da slika ide samo na jednom a da ja biram koji je to monitor?
Eto ako neko ima iskustva kako to da podesim cekam objasnjenje.Moze i neki tutorial.
Drivere koje koristim su zadnji za ovu karticu 16.9.2

@bojke1 gde si kupio grafu ako nije tajna?

windows taster + p na tastaturi i menjaš.

Hvala za objasnjenje.Jos jedno pitanje kako da za svaki od ovih monitora dodelim razlicite rezolucije.Ako moze objasnjenje.Meni ne treba istovremeno da gura sliku na tri monitora vec da za svaki dodelim rezoluciju koju monitori podrzavaju a onda da ja biram koji ce biti glavni da pusti sliku.I da li preko dvi moze da gura 4k rezoluciju ili ne?Pitam cisto informativno?

Jos jedno pitanje kako da za svaki od ovih monitora dodelim razlicite rezolucije.Ako moze objasnjenje.
Jednostavno podesiš rezoluciju, ili desni klik na desktop pa Screen resolution, izabereš display i podesiš rezoluciju , ili u ccc-u pod Desktop management/ Desktop resolution.

Ovo za 4k preko dvi ne znam.

edit;

A single dual-link DVI connection can deliver up to 2560 × 1600 at 60 Hz. Achieving 4K at 60Hz requires two dual-link DVI cables, or DisplayPort 1.2 or HDMI 2.0.

Poslednja izmena:
Ne nudi mi u ccc pod desktop menagment da stavim vecu rezoluciju od 1920x1080.A vezan samo sony 4k tv.A u samom win 10 kad odem na displey pa na advance on mi tu ponudi 3840x2160.Ali ga i dalje u ccc vidi kao full hd.
Mislim sve mi je ovo bilo prostije odradjeno na nvidia gtx670 kartici.
Za sada mi je sve ovo bas komplikovano.Treba malo vremena da se snadjem oko svega.

Je li se to meni cini ili je u jos jednom DX 12 naslovu Rx 480 brza od GTX 1060?
a45f2430a8faeba2743c58b062814e91.jpg

A izgleda i framtime na strani AMD-a, pa sta se ovo desava @reviwesrbu procenti sta je rec :p

f1c0a55f043ea239523a98c2bdac7479.jpg

Je li se to meni cini ili je u jos jednom DX 12 naslovu Rx 480 brza od GTX 1060?
a45f2430a8faeba2743c58b062814e91.jpg

A izgleda i framtime na strani AMD-a, pa sta se ovo desava @reviwesrbu procenti sta je rec :p

f1c0a55f043ea239523a98c2bdac7479.jpg

Pa jasno je valjda svima da je RX u DX12, (trenutno) brzi, nego sta zaista taj DX12 donosi u BF1?! U pogledu performansi u odnosu na DX11. U beti znam da nije bio implementiran, a sada?

Ja koliko vidim na GTX-evima igra bolje radi i dalje na DX11 nego na DX12 i to uopste nije mala razlika, bar kod poslednje generacije, tako da logicniji test bi bio GTX 1060(DX11) vs RX 480(DX12). Dakle brze opcije za oba tabora.
Digital Foundry ce takav test sigurno napraviti, najavili jos u beti, tako da me zanima njihov test.

Ne znam samo zasto jednom taboru sporija opcija, a drugom brza i onda kao test. Isto tako bih voleo da vidim test u DX 11, gde je obrnuta situacija i razlika verovatno i veca.
Generalno RX 480 vs GTX 1060 su gotovo identicne, da ne kazem potpuno identicne, razlike ima u pojedinim naslovima ali overall stoji identicno. Tako da realno gledano jedino pitanje je je pitanje cene, a generalno kod nas(madjara) GTX i dalje jeftiniji 10-15% zavisno od modela do modela.

Poslednja izmena:
GTX 1060 je jeftiniji kod komsija od RX 480? Jel si to napisao? :D Tako mi deluje...

Sve zavisi gdje gledas gdje kupujes, sto se tice cjena isplativost rudarenja je pala tako da ce i cjene Rx 480 u narednom periodu da idu dole.

@djoko DX 11 je proslosst devolperi ce se sve vise okretati DX 12 bez obzira na njegove prednosti ili nedostatke realnost je takva.

Poslednja izmena:
GTX 1060 je jeftiniji kod komsija od RX 480? Jel si to napisao? :D Tako mi deluje...

Zavisi gde gledaš, kod nas je GTX1060 6GB tek skoro pojeftinio do cene RX480 8GB, u većem delu Evrope su izjednačene cene, kod švercera cene variraju pa možeš da uloviš i lepe dilove ali generalno je kod njih (u Mađarskoj) GTX1060 6GB uvek bio malo povoljniji.

Za koliko najjeftinije (mađari ili kod nas) može da se nađe RX 480 8gb?
Ili je mogla da se nađe kad/ako su bile akcije.

Ma bile su za 270e samo morate uvjek pitati za cjene, tamo stoje cjene danima ne mjenjaju se, a kad nazoves sasvim druga cjena.

Nazad
Vrh Dno