kod dote mi je zanimljivo da kako godine prolaze,sve je zahtevnija i zahtevnija... secam se da sam je na laptopu sa i3 330m, 4gb, ati 5730 igrao na najjacim podesavanjima u hd rezoluciji... polako je zahtevnost rasla,oni sami ubacuju razne efekte i poboljsavaju grafiku od patcha do patcha,primetio sam... od prelaska na dotu reborn,cini mi se da jos brze ide napredak... kada je izasla, brat je na xeon e5440 i radeon 7750 igrao na najajcim podesavanjima na 1280x1024....danas to ne moze, mora da smanji dosta da bi imao 50-60fps. Dok je ja sada na istom laptopu, sa pojacanim procesorom na i7 m620 i 6gb rama igram sa svim pogasenim efektima, teksture na high, 40-60fps na fullhd, dok je malo bolja situacija na hd.
Sigurica ti je da uzmes odmah nesto bolje i miran si godinama....
Trenutni best of the best buy je i5 4460 + h81m p33 + 8gb ram + koliko god para imas za graficku. Neka to bude rx470, ali slobodno sacekaj malo, AMD je najavio pad cene te grafe zbog izlaska gtx1050. Naravno,uz sve to, obavezan ssd 250gb.
Mozes ici i na ddr4 konfu, ali ispada barem 100e vise...
edit: da se ispravim, nisam znao da je cena skylake i5 pala, ipak nije toliko vise, izaslo bi mozda 40-50e vise (ploca,proc,mem)