Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Na Telenor i Vip kartica (4G usluga) bi trebalo da je odmah aktivna.
Ne mora da znaci,nije ni meni na telenoru bio aktiviran krajem juna kad sam uzeo usim karticu,pisao sam o tome. Dok nisam zvao korisnicki,oni su tek ukljucili i posle 3 min je proradio.

Alfa sta ja ono bese jos pisah,kad svi konacno uvedu to nesto novo (u ovom slucaju 4g) ko ce imati najmanje problema kao i uvek sto je bilo (i za 3g i za hspa itd)...naravno Telenor,ko pravi i dalje probleme,ostala 2 ;)
Ja kontam da probleme imas u pocetku neceg novog kad uvodis kao sto je telenor imao sa propustenim pozivima,ali sad vec kad su uhodani da imaju probleme,to je vec smesno ;) To je ona nasa dobro poznata "sve sto je brzo to je i kuso" ;) ja ocekujem jos problema kod oba operatera,a narocito kod MTS ;)

Evo ponovo jutros ne stižu sms poruke sa jednog broja ni moje ne stižu njoj tako da sam sada po četvrti put prijavio kvar Telenoru a i MTS-u posle toga, kao proveriće pa će nam javiti. Navodno u sistemu ume da bude greška, bla bla. MTS podrška je katastrofa, ako uopšte iskopaš broj koji se poziva za fizička lica, web sajt im je užasan.

6.2.0 (Build 782)

Ne znam da li je do 4g mreze ali jutros sam imao 2 poziva a nemam uopšte propušteni poziv u telefonu. Zvao me je drug i kaže da je zvonilo. To mi se do sada nije uopšte dešavalo pre uzimanja ove 4g kartice. Svaka čast za novu tehnologiju ali ove ne sme da se dešava.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Desi se to, ali to je verovatno Android. Pre neki dan sam imao slučaj da se ispričao ja sa čovekom, a kad sam hteo da pozovem, nigde broja u istoriji.

Bar da znam da je meni ili pošiljaocu/primaocu slab 4G. Pritom devojka ne koristi 4G, stoji joj na 2G i 3G. Baš ume da iznervira iako je retko, redovno bude nešto bitno. Desilo mi se par puta da mi ne stiže od banke Intesa sms o pristigloj uplati.
Evo Dzole, ovde je sigurno Intesa sada kriva, jer jel' te MTS i VIP nisu u igri, a Tnor ne moze biti :)
Znaci, zajednicki delilac (Telenor) u svim njegovim problemima nije sigurno, po tebi ;)

Ne znam da li je do 4g mreze ali jutros sam imao 2 poziva a nemam uopšte propušteni poziv u telefonu. Zvao me je drug i kaže da je zvonilo.
;)
Mada je desp verovatno u pravu za ovo.

Evo ponovo jutros ne stižu sms poruke sa jednog broja ni moje ne stižu njoj tako da sam sada po četvrti put prijavio kvar Telenoru a i MTS-u posle toga, kao proveriće pa će nam javiti. Navodno u sistemu ume da bude greška, bla bla. MTS podrška je katastrofa, ako uopšte iskopaš broj koji se poziva za fizička lica, web sajt im je užasan.

Kako? Korisnicka podrska, odmah se vidi broj, 0800-100-100.
Kazu da se placa za mobilnu kada hoces nesto, ali za reklamacije mi nije naplaceno ove godine uopste. (ako se zove sa prepaida, mora imati >10.17 din, i treba i po 24h da se vrate)

Hmmm ovo se meni juce bas desilo ali mislio sam da je do LTE Only modula za Xposed da je nesto zeznuo dok sam probao vip.
Jer inace nemam tih problema. Unutar vecih gradova jel ti se desava to?
Nemogu da kazem posto tu karticu ne koristim svaki dan (to je ona turist sim).
Ali desavalo mi se i na tel i na tabletu skoro svaki put kada bi duze koristio (par sati / pola dana - u pokretu).
Verujem da to nesto kod mreze ili kartice nije odradjeno kako treba.

Nemogu da kazem posto tu karticu ne koristim svaki dan (to je ona turist sim).
Ali desavalo mi se i na tel i na tabletu skoro svaki put kada bi duze koristio (par sati / pola dana - u pokretu).
Verujem da to nesto kod mreze ili kartice nije odradjeno kako treba.

Samo pronađi moje postove u ovoj i mts temi u vezi te čuvene mts turist sim kartice i sve će ti biti jasno Usput koja ti je sada brzina na speed testu? Meni je bila zakucana na 10/5 Mbps i posle žalbe ratelu i 5 zamena sim kartice sada je brzina max 30/15 Mbps i to je to. Više nemam živaca ali je za upload ok za sada.

Iskoristio sam priliku da testiram SMS unutar Metroa na Labudovom brdu gde je za sad slab 4G signal (bice savrsen kad puste BS u Gockoj ulici). SMS sam slao i primao bez ijednog problema pri slabom 4G signalu. U pitanju je Telenor mreza, a telefon je Nexus 5X koji podrzava i LTE 800 i LTE 1800 (global version, H791), oktobarski stock Android 7.0.

Poslednja izmena:
Telenor je veceras pustio 4G na baznoj stanici u Gockoj ulici na Labudovom brdu! :)

Iskoristio sam priliku da testiram SMS unutar Metroa na Labudovom brdu gde je za sad slab 4G signal (bice savrsen kad puste BS u Gockoj ulici). SMS sam slao i primao bez ijednog problema pri slabom 4G signalu. U pitanju je Telenor mreza, a telefon je Nexus 5X koji podrzava i LTE 800 i LTE 1800 (global version, H791), oktobarski stock Android 7.0.
Hvala za info, navodno će mi za 10tak dana javiti (možda u sistemu greška, MTS ili Telenor) Mada mislim da veze nemaju. MTS naročito.

6.2.0 (Build 782)

Sinoć dva, jutros jedan SMS o propuštenom pozivu. Telenor. Kartica koja je na 4G. Nijednom mi se to do sada nije desilo. Ispratiću danas još šta se dešava i ima li problema na wcdma/gsm pa da ih zovem da se žalim.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Hvala za info, navodno će mi za 10tak dana javiti (možda u sistemu greška, MTS ili Telenor) Mada mislim da veze nemaju. MTS naročito.
Koliko sam razumeo tvoja kartica je Telenor?
A imas problema da ti stignu poruke i sa MTSa i sa VIPa i od Intese?:)
I ti i dalje mislis da to nije Telenor problem?

@Darko, ti dam di dam di dam... :)

Sinoć dva, jutros jedan SMS o propuštenom pozivu. Telenor. Kartica koja je na 4G. Nijednom mi se to do sada nije desilo. Ispratiću danas još šta se dešava i ima li problema na wcdma/gsm pa da ih zovem da se žalim.

Da li ti je Lte only podešen telefon?

Sent from mTalk

Nema potrebe da jurim, ne sedi tamo dežurna ekipa koja čeka moj poziv subotom prepodne da reši problem u realnom vremenu.

Elem, zvao sam prijatelja koji radi na održavanju mreže u Telenoru i kaže vrlo verovatno povećano opterećenje zbog novog tržnog centra. I moguće je, tačno od tada primećujem promenu. Ako je to smiriće se koliko sutra dok se narod zasiti. No svakako ispratiću. Ali čim tako brzo puca znači da i nisu baš dobar posao napravili.

Mislim da nije baš isto.
Inače imao sam danas i ja jedan propušten poziv dok je telefon bio na 4G. Prvi posle par meseci. Desi se...

Али проверено исто :) И исти бесмислени одговори, за неке ствари.

Me mogu da budem siguran jer ne poznajem nikog ko tamo radi, ali na osnovu pitanja koja sam im slao i adresa sa kojih sam dobijao odgovore, deluje mi da nije isto.

Nema potrebe da jurim, ne sedi tamo dežurna ekipa koja čeka moj poziv subotom prepodne da reši problem u realnom vremenu.

Elem, zvao sam prijatelja koji radi na održavanju mreže u Telenoru i kaže vrlo verovatno povećano opterećenje zbog novog tržnog centra. I moguće je, tačno od tada primećujem promenu. Ako je to smiriće se koliko sutra dok se narod zasiti. No svakako ispratiću. Ali čim tako brzo puca znači da i nisu baš dobar posao napravili.

Isto tako je i bilo povecanje opterecenja mreze u NS prema Klisi zbog novog TC Big, i trajali su problemi samo godinu ili dve... A podrska je samo govorila - proverite podesavanja telefona... [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da ali razlika je što ti koristiš Telenor i kukaš na forumu :D Da mi mesec dana radi loše momentalno bih otišao od njih a ne da čekam godinu dve da srede to.

Da ali razlika je što ti koristiš Telenor i kukaš na forumu :D Da mi mesec dana radi loše momentalno bih otišao od njih a ne da čekam godinu dve da srede to.

Cekao sam iPhone 7 da dodje u VIP a sad cu jedan dan kada ugrabim vremena do poslovnice... A tada kada se to desavalo (kada je katastrofa radio) sam bio pod ugovorom, tako da verujem da ti znas kako da raskines ugovor bez penala kada bi presao momentalno na drugog... [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uz prepisku sa KS, jasnim dokazima da ne možeš normalno da koristiš uređaj i slično, verujem da bi ti dali. Čak i Ratelu da si se javio. Mada i da ne možeš, valjda je sad istekla UO pa možeš? Ili sad mreža radi ok?

Nazad
Vrh Dno