Šta je novo?

iOS 10

trazi za danas i nece pokazati za celu nedelju ;-)

Sve je to ok.Ali ako pisem za sutra, treba da prikaze progrnozu po satnici....
Evo kako je to na androidu

Sent:
4c7be4dac283aaa3916c329b0f9968ae.jpg
from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
sve je to lepo ali ne kada pitas asistenta :-D ngo kada udjes u app :-D

Ali ne kontam kako ti to ne radi? Meni svaki put uspe [emoji4]
3bbe6de2222e88b57969059135ee13bd.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam dobro procitao... U pravu si :)

Razume Siri odlično ali treba akcenat, "broken English" slabije kapira, mada sve bolje i bolje.

Razume Siri odlično ali treba akcenat, "broken English" slabije kapira, mada sve bolje i bolje.
ni ti nisi pogledao sliku, koju sam okacio gore. Moj engleski je perfektan jer mi je to drugi maternji. cuje ona dobro i to ato cuje prvo ispise na vrhu ekrana.
ad33c5f91d4e842135116917b4198bd3.jpg

Sent from Note 5.

Poslednja izmena:
Tako je, kako je. Verovatno su ga isprogramirali da bude na ovaj način. Za danas po satima, za sutra samo ovo. Ako sad dodirneš to što ti je izbacila, odmah te vodi u aplikaciju, pa tamo imaš detaljnije. A da razume odlično, pa, ajde neka bude dobro-vrlo dobro. Bar je kulturna, ako ništa drugo.

PS

A maternji - ovde na forumu je polovini PRVI maternji srpski, pa ima šta da se pročita ;-)

Nije problem da me Siri razume (sem u slucaju "what the fuck my life?" kada sam lepo rekao bye bye, ali to mislim da je neki bug definitivno), problem je rezultat koji izbaci - mozes i otkucati joj. Dakle pogledaj stvarno lepo sto smo pisali - kada pitas za vreme sutra, ne daje ti po satima vec za narednu nedelju (ili 10 dana). Mozes i da trazis "show me the weatger for tomorrow by hour" ili vise masinski "weather tomorrow by hour" i opet ce ti pokazati za narednu nedelju umesto sutra po satu...

@DARK SIDE
Video sam sliku, ali sam komentarisao generalno tvrdnju da Siri ne razume dobro :) Mene razume apsolutno (još mi je na UK postavljeno) ali vidim da mi se okruženje muči...

@DARK SIDE
Video sam sliku, ali sam komentarisao generalno tvrdnju da Siri ne razume dobro :) Mene razume apsolutno (još mi je na UK postavljeno) ali vidim da mi se okruženje muči...

Ma ona je super danas u ondosu na pre. Pre je bila užasna kod prepoznavanja glasa. Sada, nalazim, da je, barem meni, jako korisna dok je na punjaču. Uključena mi je opcija da je aktivna, kada je na punjaču...I mrzi me da prilazim ipadu...Sa nekoliko metara lepo prepoznaje glas...Najčešće su pitanja tipa: koliko incha je cm..... milja, km.... prognoza, koliko godina ima neka poznata osoba i slično...
Nije problem da me Siri razume (sem u slucaju "what the fuck my life?" kada sam lepo rekao bye bye, ali to mislim da je neki bug definitivno), problem je rezultat koji izbaci - mozes i otkucati joj. Dakle pogledaj stvarno lepo sto smo pisali - kada pitas za vreme sutra, ne daje ti po satima vec za narednu nedelju (ili 10 dana). Mozes i da trazis "show me the weatger for tomorrow by hour" ili vise masinski "weather tomorrow by hour" i opet ce ti pokazati za narednu nedelju umesto sutra po satu...

Baš tako. Da ne bude da cepidlačim, to je sitan bug. Ispraviće verovatno. Generalno je daleko bolja nego na ios 6. Barem u nekom mom iskustvu.

Poslednja izmena:
Može li preporuka za plejer koji pamti dokle se stalo na svakoj pojedinačnoj plejlisti? Imam puno lista i hteo bih da mogu da malo slušam jednu pa drugu a da pri tome nastavim gde sam stao (paralelno slušanje više knjiga). Neki predlog?

Ala stancuju te update-ove..posto sam nov u iOs svetu, tacnije od februara meseca, jel to i ranije bilo tako sa azuriranjem ili ?

Otprilike svake druge nedelje...mada nema pravila :)

Ala stancuju te update-ove..posto sam nov u iOs svetu, tacnije od februara meseca, jel to i ranije bilo tako sa azuriranjem ili ?

Ovako često,kao u prethodne dve,3 godine...nije :)

Slazem se ali i ios10 je nov tako da ga peglaju cesce....za developere izasao beta4 :)

Slabije sam koristio telefon nesto, tako da evo za sve koji kazu da je losa autonomija na iOS 10. Naravno ukljuceni i location services i background app refresh, jedino ne koristim night shift...
1ac559714f638c7f8e4e93572d30c3d4.png

Ipad je najgori po tom pitanju i da naravno da imam taj problem app switcher, mail kada rotiram mail app secka kao da nema ni 10fps to je pocelo tek od beta 7 pre je bilo savrseno

Sramota, meni to izgleda jako lose. Kretanje kroz settings, notification center, sve... Doduse neko ne primecuje, ali meni jako kvari user experience. Kako je to moguce uopste na tom novom hardware-u. Kada stari iPhone 4s ima glatke animacije na iOS8/9...

A to safari secka na nekim stranama kao blesav pai na apple.com stuca kao da imam hardware iz 1876 godine , appswitcher kao traktor da imam iz imt-a hahahah u sustini ipad ima katastrofa animacije dok iphone nema toliko primetne lagove... ipad air treba mu 2sec da udje u settings i wallpaper sekcija to je ono freeze i puf tu je... app store mi zamrzava doduse na beti samo smrzne na 10ak sec kada updateuje nesto... juce sam im izgruvao feedback silovao sam ih hahaha

Ti si jedva podnošljiv i ovde na forumu, mogu misliti kako je njima :d

@n1tr0
Kod mene je, recimo, Facebook uvek preko 25%, Outlook takođe 21-22%. Outlook koristim non-stop ali Facebook možda 3-4 puta dnevno po 2-3 minuta. Žderu mi bateriju.

Sramota, meni to izgleda jako lose. Kretanje kroz settings, notification center, sve... Doduse neko ne primecuje, ali meni jako kvari user experience. Kako je to moguce uopste na tom novom hardware-u. Kada stari iPhone 4s ima glatke animacije na iOS8/9...
O tome sam i ja pisao. Moj utisak je da IOS 10 ima lose optimizovan kod i da zauzima previse hardverskih resursa. Da li je RAM, ili CPU,GPU opterećen, nisam gledao ali nešto definitivno pravi problem.

Sent from Note 5.

ios 9 je bio gori :) ono stucanje foldera, spotlight-a, scroll-a,CC-a... sve u svemu ide na bolje, ali je ios 9 pokretao brze app od 10 tke. SAda imamo malo fluidniji rad ali i usporeniji sistem... sve je sporije...

Vrh Dno