Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa OP3 (S820) je u takvim testovima vec odrao Note 7/S7e sa Exynosima. Mada pre svega u multitaskingu.

Sent from my D6503

Pa OP3 (S820) je u takvim testovima vec odrao Note 7/S7e sa Exynosima. Mada pre svega u multitaskingu.

Sent from my D6503

6GB ram. Bitno za mutlitasking.

S7 Edge je brzi u prvom krugu ali 6gb rama radi svoj posao u drugom.

Poslednja izmena:
Nije samo 6Gb rama, u multitaskingu Samsung deru i lajt skinovani 3GB androidi i Nexus 6p. A i ajfoni 6s sa 2Gb rama

I taj klip koji si postavio je mator, OP3 je vrlo brzo dobio apdejt koji ga je dosta ubrzao pa je odrao Note 7 Exynos u svim narednim speed testovima ;)

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Nije samo 6Gb rama, u multitaskingu Samsung deru i lajt skinovani 3GB androidi i Nexus 6p. A i ajfoni 6s sa 2Gb rama

I taj klip koji si postavio je mator, OP3 je vrlo brzo dobio apdejt koji ga je dosta ubrzao pa je odrao Note 7 Exynos u svim narednim speed testovima ;)

Sent from my D6503

Imas ispod sa ram fixom i opet u prvom krugu dobija s7.

Niko ne kaze da je S820 cpu brzi od Exynosa.
Uz to Samsung ima i brzu memoriju.

Ali bez obzira na to Nexusi i lajt skinovani droidi rade bolje i fluidnije + uz dosta bolji MT dok Samsung skoro uvek brze ucitava app.

Sent from my D6503

Ali bez obzira na to Nexusi i lajt skinovani droidi rade bolje i fluidnije + uz dosta bolji MT dok Samsung skoro uvek brze ucitava app.

Sent from my D6503

Koristim S7 Edge TW vise nije tolko tezak i spor kao nekad, telefon radi savrseno fluidno. Necu vise u Off-t. da idem samo sam reko da SD821 nije neko unapredjenje u odnosu na SD820. Nisam uopste odusevljen Pixel modelima ni sto se tice izgleda ni specifikacija.

Sent from my D6503
Nema bržu memoriju. Isti UFS2.0 i kod OP3 i kod Pixel.

Cekajte, izvinjavam se sto ispadam ali batalio sam da pratim ove telefone od predstavljanja, koliko sam procitao ovde, oni sad ukidaju podršku za starije Nexuse, posle 7.0 nece biti vise?

Bice, samo ko zna kad i ko zna sta. Nece biti isto kao za Pixel

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Troluju ljudi Pixel za medelju.
Niste realni, odjednom bolji klotarski nexus izgled, ili vam izgled UI Pixel-a kvari što cena nije kao 5x kod nas na KP?! Nije bolji klot izgled androida, to pokazuje prodaja da nexus nikad nije bio šampion po tom pitanju, nexus je bio namenjen developer-a, ne za široke narodne mase, kraj priče. Neće nexus dobiti ovo ili ono sa Pixel? Neće, bio je developer telefon, Pixel to nije. Godinama ste ovde kukali za dobar android skin gde je to spakovano sa najboljim hardverom, google vas je čuo i izbacio baš to, ta da. Ne valja?! Tražili smo, dobili smo, to ima cenu. Sledeći put pazite šta želite. Prvi neću poleteti da zamenim 6p dok se ne normalizuje cena Pixel-a, pokaže na testovima, porade oko dostupnosti... a vi ovde kukate kao da sutra idete u prodavnicu po Pixel. Što se tiče podrše 2+1 (realno meni je to dosta, ne sećam se ni kada sam zadržao telefon 2 godine), možda posmatraju apple, rekao bih da apple ima probelm da natera stare korisnike na zamenu uređaja jer dobijaju nadogradnje, ovako je to zamena posle ugovora od 2 god. kod operatera, kako se i kupuje najviše u USA. Nisu oni ušli u ovu priču tek tako i bez dobrog plana. Neće im prvenac obarati rekorde prodaje, treba samo da probije led i otvori vrata novom telefonu, a novi telefon najbrži android, ima najbolju kameru, najbolji displej, najbolji multitasking, podršku... reklame mogu da odrade dosta, a google ima love i resurse koje nema ni apple ni samsung, pa ceo internet od google pretrage do YT može da preplavi sa Pixel.

Druze, neki od nas koji smo u ovoj temi i provejavamo Nexus temama jesmo Android developeri a ne siroke narodne mase. Neko razvija aplikacije, neko radi custom kernel, menja UI, radi ikonice. Nije svakom telefon da sjaji na stolu i privlaci devojcice.

Ako Google zatvori sistem ja nemam problem sa tim. Ali nemoj da mi uvaljuju raspali Qualcomm za te pare. Audio izlaz im je očaj živi..da ne spominjem sirove performanse u odnosu na Apple i Samsung..

Druze, neki od nas koji smo u ovoj temi i provejavamo Nexus temama jesmo Android developeri a ne siroke narodne mase. Neko razvija aplikacije, neko radi custom kernel, menja UI, radi ikonice. Nije svakom telefon da sjaji na stolu i privlaci devojcice.

I? Apple dev mogu sa iP i da rade posao i nađu vremena za devojku?

Iphone 6s sa 2gb dere sve Android telefone. Videcemo za Pixel, mada on vec treba da se takmici sa Ip 7

Da, zato nisam mogao da direktno sa mail-a na telefon sacuvam .bin file... Batali me tih fora, imao sam 6S od kad se pojavio do pre 2 nedelje, sve je to lepo, ali daleko od onoga kako ljudi predstavljaju, evo 5X za ovih par dana koliko ga imam na N, po meni radi lepse nego 6S, nisam imao zamrzavanja kamere kao kod 6S, niti ozbiljni drain baterije, svlacim s mailova sta hocu, ne boli me glava. Jeste 6S odlican telefon, ali ljudi kad pljunu lovu toliku plase se da izuste svaku njegovu manu.

Ovaj pixel je očigledno početak guglovog ozbiljnog bavljenja hardverom i početak ispunjenja njihovih želja da na tom polju budu kao Epl.
Očigledno da se morala žrtvovati naklonost dev zajednice. Od sada se ide na čisto profesionalni odnos. Ono njihovo google filozofija proseravanje pada u vodu..

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Po meni trenutno najveci nedostatak androida je nedostatak kvalitetnog cipseta. Mora da se radi na cipsetima, ovo je sve smejurija od snapdragona i ovih kineza sto imaju vise jezgara nego megapiksela kamera. Ja sve nesto razmisljam da sada treba sacekati da se desi neki pomak, jer ovi procesori brzo postaju zastareli.

Zapravo ne zastarevaju jer je napredak mizeran.
Ako Google bude dizajnirao svoj SoC, a to neće ići tako lako ni uz pare koje imaju zbog patenata, to bi bilo odlično za njihove telefone i tako nešto bi u potpunosti opravdalo ove cene.

A Pixel nakon ovog što je vezan za operatere update, tek ima nula razloga uzeti.

Zato se kupi direktno od Google i dobijaš novu verziju kao i za Nexus.

I za 6P i 5X(jao 2GB rama :sceptic:) je ista ekipa ovako trovala pa se pokazali kao odlični telefoni...

Dere samo Samsunga.Danas ajfon ne radi nista bolje i stabilnije ni od kineza od 80e, a kamoli od necega poput neksusa(sada piksela). Samo sto je fensi i ima armiju fanova.

Sent from my m2 note using Tapatalk

au brate stvarno ne znam kako mozes to da kazes, pogotovo da uporedjujes sa kinezima od 80e XD

inace, sto se tice ovih piksela, ja ne vidim koja je svrha tih telefona
ne donose nista novo, nista posebno, ne pokrecu novi trend, imaju bespotrebno veliku kolicinu rama i ocigledno time pokusavaju da ostave utisak snage, a dizajn je kriminalno los...
citam da je google hteo da u telefon donese najbolje od svega, ali svako od nas zna da kada se tim pravi samo od najboljih golgetera, taj tim nikada nece biti celina

piksel telefon jednostavno nema svoje zasto, ni na koji nacin ne govori korisniku zasto je bas piksel pravi izbor u odnosu na bilo koji android flagship...
iskreno, ne vidim razlog da bilo ko ko koristi androide, izabere piksel naspram nekog afirmisanog flegsipa

ubacivanje vise rama nije resenje za neoptimizovan sistem koji se posle nekog vremena vuce i na skupim telefonima sa dosta rama...jeste ram danas jeftin, ali postoje neke granice...

Pixel je savršen za ulazak Googla u ovu trku sa Appleom i Samsungom. Taman ima nedostataka, da sledeće verzije imaju šta da isporuče.

Nisu problem sami telefoni, problem je filozofija gugla. Ko vam garantuje da gugl neće zaboraviti pixel sledeće godine, kao što je to uradio sa nexusima?
Mislim na pixed exclusive features i na update koji će na nexuse da stigne par meseci kasnije.

Nisu problem sami telefoni, problem je filozofija gugla. Ko vam garantuje da gugl neće zaboraviti pixel sledeće godine, kao što je to uradio sa nexusima?
Mislim na pixed exclusive features i na update koji će na nexuse da stigne par meseci kasnije.

Gde se google obavezao da će doživotno proizvoditi nexus developer fon? Polako bre, ne gase android, idu dalje i napadaju više, više kupaca, svoj brend. Nexus su bili samsung, huawei, moto i lg, ni jedan nije obarao rekorde prodaje, idemo dalje, ovo je gogole fon.

E sad tu dolazi ovaj pixel koji bi mogao bez problema da se trka sa appleom, da google ima jasno definisano zasto i da pixel telefon predstavlja otelotvorenje neke njihove ideje...
Ovako imamo jednog frankenstajna od telefona bez svrhe, koga ce samsungovi I telefoni ostalih masovnih proizvodjaca prestici vrlo brzo, mada sto se tice featura nevezanih za hardware, vec jesu

Njihovo zašto? Predpostavljam, prosečan kupac ne zna razliku između Qualcomm i Exynos, ali zna razliku kada mu neko kaže "najbolja kamera, najbrži android" i to može biti njihovo zašto, i rekao bih da ide u tom pravcu.

Ne znam zašto branite ovde Google za njihove propuste. Možda ih isprave sa drugom, trećom generacijom, ali su itekako bitni sada.

iPhone je bolji izbor objektivno od Pixel, osim ako nisi izričito fan Android-a ili ne podnosiš iOS. Google nije u stanju ni da na tom telefonu ima potpunu kontrolu, gde su pošli s tim? Izgovor je bio ne možemo druge da teramo, ovde pokazuju da sami nemaju pojma. Hardver takođe nisu imali kontrolu, i za to ne umeju, zato je HTC uvalio prednji deo A9 koji je propao na tržištu, pa da se reše zaliha. HTC ima i potpisne ključeve na Pixel, a ne Google.

Dakle, nije ni custom dizajn, ni hardver, softver zavisi od dobre volje nekog trećeg. Može da se brani samo ako si zagriženi fan Google i ne može u tvojim očima da pogreši.

Android ako misli da preživi, mora da centralizuje ceo sistem održavanja, bez operatera u priči. Što ne znači da eliminišu custom ROM, nego da i dalje možeš da se igraš s tim kako hoćeš i kad hoćeš. Ali kad staviš zvanični, Google je zadužen za sve.

Ne znam zašto branite ovde Google za njihove propuste. Možda ih isprave sa drugom, trećom generacijom, ali su itekako bitni sada.

iPhone je bolji izbor objektivno od Pixel, osim ako nisi izričito fan Android-a ili ne podnosiš iOS. Google nije u stanju ni da na tom telefonu ima potpunu kontrolu, gde su pošli s tim? Izgovor je bio ne možemo druge da teramo, ovde pokazuju da sami nemaju pojma. Hardver takođe nisu imali kontrolu, i za to ne umeju, zato je HTC uvalio prednji deo A9 koji je propao na tržištu, pa da se reše zaliha. HTC ima i potpisne ključeve na Pixel, a ne Google.

Dakle, nije ni custom dizajn, ni hardver, softver zavisi od dobre volje nekog trećeg. Može da se brani samo ako si zagriženi fan Google i ne može u tvojim očima da pogreši.

Android ako misli da preživi, mora da centralizuje ceo sistem održavanja, bez operatera u priči. Što ne znači da eliminišu custom ROM, nego da i dalje možeš da se igraš s tim kako hoćeš i kad hoćeš. Ali kad staviš zvanični, Google je zadužen za sve.

A kako ces ti da zastitis svoju kompaniju od korisnickih zloupotreba? Gomila ljudi je brikovala svoje Samsunge pogresnim flesovanjem, pa je jedini savet bio, nosi to u servis i reci da je od jednom prestao da radi. Kompanija zeli sebe da zastiti od bespotebnih troskova na taj nacin, zakljucavanjem sistema.

Tu je oni kljucno sto si rekao - po tvom misljenju. Novac je jeste poslednja stavka u lancu, a na kraju uvek dolaze brojevi koji su rezultat svega do tada. Trampu je recimo cilj novac, pa je 6 puta bankrotirao. Da mu je cilj bilo nesto sto je stvarno cilj, neprekidno bi ubirao rezultate tog cilja.

Moje misljenje i tvoje, ne vrede ni pisljivog boba :) Ja znam da ti zelis da cujes i procitas kako svi oni rade na poboljsanju ljudske rase i sl. sto im donekle i pise u onim izjavama na sajtu o viziji i misiji, ali budimo realni pare i kontrola su jedine dve stvari kojima sve te velike konglomeratske multi nacionalne kompanije teze.

A kako ces ti da zastitis svoju kompaniju od korisnickih zloupotreba? Gomila ljudi je brikovala svoje Samsunge pogresnim flesovanjem, pa je jedini savet bio, nosi to u servis i reci da je od jednom prestao da radi. Kompanija zeli sebe da zastiti od bespotebnih troskova na taj nacin, zakljucavanjem sistema.

ja se tu apsolutno slazem...kompanija ne treba da rizikuje svoj integritet tako sto ce kupcima davati preteranu slobodu i tako sto ce poslovati na mutnim trzistima

problem samsunga je sto ne zna zasto radi to sto radi i onda se bavi svim i svacim
njihovi uredjaji nisu otelotvorenje njihove ideje, vec samo sredstvo da se na sto vise polja zaradi novac, a novac nikada nije cilj, vec je uvek rezultat

Naravno da znaju sta rade, a cilj je-profit.
To je osnov poslovanja svake kompanije.
A pokrivanje sto vise segmenata na trzistu omogucava veci profit i poziciju lidera na istom.Nema tu mnogo filozofije.

Kul je sto je neksus uvek bio developer frendli, ali kompanija od toga nema nista, njih sada zanima bolja prodaja, da uredjaj kupe i oni koji samo koriste fon za cet, slikanje, pozive i drustvene mreze, a ne samo gikovi.

Nikome od proizvodjaca nije u cilju da naprave savrsen proizvod, to je davno proslo vreme.
Sa gledista kompanije, nikome ne treba telefon koji ce da radi odlicno 3 -5 godina jer ce propasti.
Sada je cilj da te navede, da tvoj trenutni uredjaj nije vise tako dobar koliko njihov najnoviji i da je sad idealno vreme da kupis novo.
Zato uvek i imas da je nesto negde zakinuto, pa ce to mozda biti na sledecoj generaciji, al na toj sledecoj ce da zakinu nesto drugo i tako u krug.

Jedina "mana" ovog piksela je za mene-cena.A realno gugla zabolese mosnice sta mislim, ima ko hoce uzeti.Isto i za Epl, Samsung i ostale.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Jedino će uspeh pokazati da li su pogrešili ili ne, a za to moramo da sačekamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno