Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daj adresu da kod tebe saljemo :)

Iz Nemacke da ne carine parfem je vec cudno. Jedino ako Amazon ne pokupi customs fees, pa onda automatski ide placanje, i ti to i ne vidis.
Ne sto je 9 komada, vec sto je akcizna roba!

Ljudi, najozbiljnije, kako meni do sada nisu carinili bas nista? Tri puta sam narucio po 9 flasica parfema u full pakovanju iz Nemacke, stiglo u koverti, ali bulky i teze i veca kolicina za koju se može pretpostaviti da je za dalju prodaju, plus sto je iznos na CN22 deklaraciji bio nekoliko puta niži.

Postar uvek donese. Carina nije nikad ništa ni otvarala. U čemu je "catch 22"? Samo u tome što je u pitanju koverat (nekad mali, srednji, veliki-A4)?

najbolje da se žališ što ti nikad ništa nisu naplatili...i da kažeš da hoćeš sve retroaktivno da platiš...

Evo mojih iskustava sa aliexpress-a i carine.
10.9.2016 - narucen android TV box "NEXBOX A95X 2G ram 8GB rom" - cena 30,59 eura (besplatna posiljka).
24.9.2016 - stigao na carinu
3.10.2016 - otprema
4.10.2016 - isporucen kod kuce.

Carina procenila vrednost na 35 eura!!! Naplacen PDV 863 dinara, carina nije jer vrednost <50 eura. Paket me kostao 1080 dinara (863 + 217).
Pitanja: Zasto mi je naplacena postarina kad je isporuka besplatna? Da li vredi zaliti se jer je vrednost veca od placene (5 eura) jer planiram da uskoro narucim jos jedan ovakav TV box?

Hah isti narucio pre par dana, barem da znam koliko ce da me dernu...

Inace ja platio potpuno isti box za 23USD na ebay ;)

Narucio bih ove kocnice sa Alija:

https://www.aliexpress.com/item/ori..._7&btsid=6fdf7b38-11f3-4ec4-a8f3-c60e22eb679d

Cena samih kocnica je manja od 50e, ali su troskovi dostave 17e, sto znaci da ce na kraju da me kosta oko 65e.

E sad... Da li ce carinici za osnovicu da uzmu vrednost kocnica (48e) ili bruto vrednost (65e)? Ako uzmu 65e za osnovicu koliki racun mogu da ocekujem kad mi paket stigne na adresu? Da li bi mozda pomoglo to da Kinez napise da kocnice kostaju tipa 30e? Stvarno ne znam koliko su nishki carinici motivisani da traze bas ovaj tip kocnica na netu da bi proverili cenu.

Hvala na pomoci!

Ako nemam tracking code za pošiljku, postoji li ikakva šansa da okrenem carinu i po imenu i adresi da mi kažu da li je kod njih? Ili bez TR ne može baš ništa da se uradi? Pretpostavljam da je ovo poslednje. ;)

Jako je korisno što uvek neko izvesti do kog datuma je stigla carina, pa se zna kada se okvirno očekuje pošiljka.

Slanje računa carini uopšte ne funkcioniše, poslao sam im 2 maila, za pakete vrednosti $42. Trenutno koštaju $50+ , a oni su oba procenili na $60

И ја сам им послао све могуће СС и нису узели у обзир. Мада је мени добро испало јер су чак и за 15 долара мање проценили од оног што сам им послао:)

да и мене обрадују некад... Све у свему је поента да мејл не вреди.

Sent from RMN2

Каква су искуства са БГ царином и камерицама - git2, yi или Eken h9?

Sent from RMN2

Evo, sad mi je stigao paket, prvi put umesto koverte, iz Francuske, nije otvaran od strane carine. CN22 vrednost je 30€ a stvarna preko 100€.

Evo slike da se vidi veličina u poređenju na karticom:

IMG_20161007_121728_1-01.jpg

Neće mnogo nekim ljudima pomoći ti brojevi sa poleđine kartice jer ne znaju ime i prezime vlasnika(verovatno si ti) kao ni broj kartice, ali svakako nije pametno da ostavljaš da se vide brojevi sa poleđine kartice.

using TT

To sam i ja hteo da mu kazem podaci se ne ostavljaju ovako javno...

^ Hvala što brinete, ali kartica je istekla. Na novoj imam drugi CVV kod, mada su one 4 cifre - 4 poslednje cifre kartice koje su iste i za novu. Pa to na svakom slipu izadje na POS-u, često i ne pokupim, kao ni drugi. Mislite da zbog toga zamutim brojeve na karticama ili ostavim sada kako jeste?

Drugi put cu da stavim BusPlus karticu! [emoji12]

Poenta: sada prosao paket a ne koverat - bez prolaska kroz carinu.

Поручи неки телефон ако толико патиш за царином :)

Sent from RMN2

Neverovatno... Daj adresu da naručujemo sve kod tebe... [emoji4]

^ Mislim da to uopšte nema veze sa adresom, kao da je carini bitna adresa? Ne brinite, ne patim za carinom! :smoke:

A sta je u paketu, ako nije tajna?:)

A on je Sima Kosmos iz 23.5 veka? :D

Stizalo za 20 dana? Ne u smislu "stajalo manje od 20 dana na carini"?

Ti bas imas srece! Dule je malo nervozan, ali ti si stvarno imao srece!
Auuu Alfa sta ces tek onda reci za mene koliko srece imam ;) do sad porucio oko 15 stvari sa Ali-ja i samo jedan sam cekao mesec dana,svi ostali max 20 dana,uglavnom oko 17-og dana stignu :)

Poslednja izmena:
Ako bas sve traje manje od 20 dana, imao si srece. Ali tvoj drug eto nije imao :)

Meni su po 17Tracku vecina stvari ove godine stizale za 20 ili manje dana, ali tome treba dodati jos 7 dana dok Kinezi posalju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno