Ljudi, najozbiljnije, kako meni do sada nisu carinili bas nista? Tri puta sam narucio po 9 flasica parfema u full pakovanju iz Nemacke, stiglo u koverti, ali bulky i teze i veca kolicina za koju se može pretpostaviti da je za dalju prodaju, plus sto je iznos na CN22 deklaraciji bio nekoliko puta niži.
Postar uvek donese. Carina nije nikad ništa ni otvarala. U čemu je "catch 22"? Samo u tome što je u pitanju koverat (nekad mali, srednji, veliki-A4)?
Evo mojih iskustava sa aliexpress-a i carine.
10.9.2016 - narucen android TV box "NEXBOX A95X 2G ram 8GB rom" - cena 30,59 eura (besplatna posiljka).
24.9.2016 - stigao na carinu
3.10.2016 - otprema
4.10.2016 - isporucen kod kuce.
Carina procenila vrednost na 35 eura!!! Naplacen PDV 863 dinara, carina nije jer vrednost <50 eura. Paket me kostao 1080 dinara (863 + 217).
Pitanja: Zasto mi je naplacena postarina kad je isporuka besplatna? Da li vredi zaliti se jer je vrednost veca od placene (5 eura) jer planiram da uskoro narucim jos jedan ovakav TV box?
Nisu ni otvorili paket, svejedno sta je unutra. Amazon je na checkout-u ispisao Tax: zero.Ne sto je 9 komada, vec sto je akcizna roba!
Ili sl. put kad porucim microSD karticu od 5$ iz Kine da "padnem" kao Al Kapone na neplaćanju poreza. [emoji23]najbolje da se žališ što ti nikad ništa nisu naplatili...i da kažeš da hoćeš sve retroaktivno da platiš...
TakodjeMeni je danas prošao carinu paket koji je stigao 28-og
Slanje računa carini uopšte ne funkcioniše, poslao sam im 2 maila, za pakete vrednosti $42.
Све у свему је поента да мејл не вреди.
Auuu Alfa sta ces tek onda reci za mene koliko srece imamStizalo za 20 dana? Ne u smislu "stajalo manje od 20 dana na carini"?
Ti bas imas srece! Dule je malo nervozan, ali ti si stvarno imao srece!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari