Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je lepa cifra , nešto kao Nexus 6p/5x . Mada sajt je diskutabilan

Eh da im je cena niža, bezeli bi delovali manji i bili bi baš prelepi telefoni [emoji6]

Realno da je manji 499e veći 649e ne bi bilo ovoliko galame ,ali ***.

Kako dižeš hype i cenu, tako su očekivanja viša. Da su lansirali bez galame sa niskim cenama, ne bi bilo mesta da se razočaraš.

Inače u Kini se pojavio Info da su ovi s821 uc do nivoa s820. 2.15 i 1.6 dok je kod xiaomi mi5s 2.15 /2.15 a onaj čistokrvni s821 na mi5s+ 2.3 i 2.15. ghz .

Zašto su ga toliko osakatili vreme će pokazati

Poslednja izmena:
to je kod njih ionako nebitno, telefoni im rade na max taktu možda jedan minut, nakon toga ide throttling do koske i tako još od nexusa 4 :D

Da je google stavio cenu 550 za veci i 450 za manji..to bi bio fenomenalan pogodak i napravili bi pravi bum. I tako bi polako dizali brend pixela

Hahahahahahahahaha kako si snimio,gledao sam video i nisam izvalio buljio sam u pixela.

Sent from my iPad using Tapatalk

[YOUTUBE]lKH8wh-3oVo[/YOUTUBE]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Bice ovo zesci flop. Posmatrajuci razne ankete, otprilike 1/3 nexus korisnika bi kupila Pixel. Van Nexus communityja taj procenat je mnogo mnogo manji.

Ja mislim da Google jeste pogresio sa naseg aspekta, ali veruj mi da ce ovde sve zavisiti od marketinga. Sudeci po ceni mnogo su ulozili ili planiraju da uloze u marketing, a ako to ne urade onda stvarno cena nema logike...
I gresis ako mislis da Google cilja Nexus korisnike, ovo se ciljaju korisnici koji hoce najnoviji Samsung, HTC, ... cak i nezadovoljni iPhone korisnici...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nekako lako preporučujete oneplus, a i on ima svojih problema.

Recimo, oneplus 3 je do srgb update-a imao užasno kalibrisan ekran, ali baš užasno.

Plus je 1080p PenTile amoled kome možda i nije dovoljna ta rezolucija.

Onda softver, nekako se preko njih pređe kao da dobijaš official Google podršku, ne zamera im se to ni najmanje.

Ne kažem da je loš, ali nije baš tako čisto kao što zvuče mnogi.

OP3 nikako nije sjajan telefon. Cenim da je ovaj Pixel jedno tri puta brzi u radu. U stvari mislim da kada izadju prvi pravi testovi biti najbrzi Android telefon, tik uz Ajfon. Steta sto koristi raspali Snapgragon.

Konkretno u slucaju Pixela Google podrska je plus i mana. Ovo nije Nexus, pure Android. Vec neki Google frankenstajn kao sto su Galaxy Samsung frankenstajn Androidi. Gomila gluposti ubacena od strane Googla koje su samo njima korisne, za jos lakse skupljanje informacija. Softver je sigurno brz ali je daleko od onoga sto Android treba da bude. Korak u pogresnom smeru.

Hardver unutra je sjajan, kamera izuva, storage je UFS2.0, ekran je verovatno vrh. Spolja, stvar ukusa. Meni nije toliko ruzan dok se ne zamasti ono parce stakla pozadi. Nekako gadnije izgleda nego da su se cela ledja zamastila kao kod telefona koji su ful od stakla.

Edit: Launcher izgleda nakazno ali je meni okej za koriscenje. Problem je sto izgleda kao iOS home screen, onaj stained glass efekat u kombinaciji za novim ikonama. Jos kada uzmemo u obzir da je od spreda kao ajfon, mnogo loseg ukusa na gomili. Ne bi mogao da svarim da platim nesto 650 dolara a izgleda kao kopija neceg drugog.

Poslednja izmena:
OP3 nikako nije sjajan telefon. Cenim da je ovaj Pixel jedno tri puta brzi u radu. U stvari mislim da kada izadju prvi pravi testovi biti najbrzi Android telefon, tik uz Ajfon. Steta sto koristi raspali Snapgragon.

Konkretno u slucaju Pixela Google podrska je plus i mana. Ovo nije Nexus, pure Android. Vec neki Google frankenstajn kao sto su Galaxy Samsung frankenstajn Androidi. Gomila gluposti ubacena od strane Googla koje su samo njima korisne, za jos lakse skupljanje informacija. Softver je sigurno brz ali je daleko od onoga sto Android treba da bude. Korak u pogresnom smeru.

Hardver unutra je sjajan, kamera izuva, storage je UFS2.0, ekran je verovatno vrh. Spolja, stvar ukusa. Meni nije toliko ruzan dok se ne zamasti ono parce stakla pozadi. Nekako gadnije izgleda nego da su se cela ledja zamastila kao kod telefona koji su ful od stakla.

Edit: Launcher izgleda nakazno ali je meni okej za koriscenje. Problem je sto izgleda kao iOS home screen, onaj stained glass efekat u kombinaciji za novim ikonama. Jos kada uzmemo u obzir da je od spreda kao ajfon, mnogo loseg ukusa na gomili. Ne bi mogao da svarim da platim nesto 650 dolara a izgleda kao kopija neceg drugog.
Ceniš da je OP3 sa istim hardverom tri puta gori sa softverom?

Koliko sam video Oxygen OS nije ni blizu Androidu sa Nexusa a ovaj na Pixelu deluje da je posebno optimizovan za SD821. Mada to meni nije od presudnog znacaja. Radije bi sporiji rad bez duboko usadjenog asistenta i ostalih, forsiranih Google gluposti.

Iz prve ruke, sada imam OP3, imao sam N6P, OP3 radi možda čak i brže nego 6P.

Kad smo kod offtopicenja istina je da Oxygen OS izgleda kao stock ali performansa ne moze da se uporedi, nebitno op1, 2 ili 3.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Gde god su ga testirali bio je u vrhu po perfomansama. Odakle sad to da je spor?

A UFS 2.0. Zamisli 6P sa tim UFS-om.

Naravno.

Samo kažem da je brži fon i da radi kao stock Android. A i logično je, noviji je.

@LaxGTR

Mogao bi prvo da probaš nešto pa da sudiš kako radi.

Naravno.

Samo kažem da je brži fon i da radi kao stock Android. A i logično je, noviji je.

@LaxGTR

Mogao bi prvo da probaš nešto pa da sudiš kako radi.
Pisem sa OnePlus telefona druze. Tako da imam slobodu da ti kazem da ne prozivas. :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Koristiš OnePlus One, a ne OnePlus 3.

Uostalom, kome ja pokušavam da objasnim, klinci pogledaju jedan YT video i misle da sve znaju.

Nemam nameru da nešto branim OP3, nisam pupčanom vrpcom vezan za telefon, kao što sam i iPhone kritikovao. Svakako ću večeras napisati mini-review 6P vs 6s vs OP3.

Poslednja izmena:
Bilo bi sramota da je sporiji s obzirom da 6p ima dve generacije stariji Soc sa duplo manje rama.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Ima jednu generaciju stariji čip. RAM nije presudan.

U svakom slučaju će biti dobro videti uporedno Pixel i njega. I koliko traje Pixel baterija.

Pa s810, sledi s820, i sad s821. Jedino ako s821 ne računaš kao novi Soc.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mislio sam da upoređuješ OP3 i 6P.
A i 821 je i dalje isti čip kao 820, samo drugačije klokovan i malo manje troši.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno