Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

Briefcase Pro
File Manager Pro
easyFTP Pro
PDF Expert
Phone Drive
AirDisk Pro
Weafo

plus milion drugih.

Iskustvo, heh?!?

To vas par sa foruma prica o ovome.Izadjes na ulicu i napravis malu anketu, 98% ljudi kad im ovo pomenes ima da te gleda kao krava mnrtvo tele.Polovini zvoni fabricko zvono.

"Pripreme"??? Zvezde treba da se poklope? Crveno slovo u kalendaru?!?

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?362651-iPhone-7&p=4808829&viewfull=1#post4808829

"Kad nešto ne znaš, nije sramota da pitaš. Pametni ljudi se razlikuju u tome što znaju koliko ne znaju. Ovako se svodi na pljuvanje, jer ništa od toga nije tačno. NHF"

Jel se ovo odnosilo na moj post posto si stavio pripreme pod navodnike pa mislim da se odnosi. OK postavio si mi linkove ka paid aplikacijama koje sumnjam da neko unapred kupuje. Sada kada tebi neko dodje i kaze ajde da ti prebacim ove fajlove pa ih ti sredi i prosledi dalje (ili sta je vec trebao da radi, posto vise nije korisnik iOS-a), sigurno nije rekao sacekaj da prekopam app store potrosim 20 dolara na razne aplikacije. Ne, uzeo je tudj fon i odradio to sve sa ugradjenim aplikacijama i jednom besplatnom sa play store-a.

To vas par sa foruma prica o ovome.Izadjes na ulicu i napravis malu anketu, 98% ljudi kad im ovo pomenes ima da te gleda kao krava mnrtvo tele.Polovini zvoni fabricko zvono.

U pravu si, ali ovde smo na IT forumu, i ovakvi ispadi da nešto ne funkcioniše jednostavno ne piju vodu. Ne znaš, pitaš, dobiješ odgovor. A ne, prizivam kišu, zimske visinske pripreme, zvezde da se poklope, bacim kamen preko ramena, tri puta pljunem, krilo od slepog miša, rep od salamandera. Mislim stvarno....

Jel se ovo odnosilo na moj post posto si stavio pripreme pod navodnike pa mislim da se odnosi. OK postavio si mi linkove ka paid aplikacijama koje sumnjam da neko unapred kupuje. Sada kada tebi neko dodje i kaze ajde da ti prebacim ove fajlove pa ih ti sredi i prosledi dalje (ili sta je vec trebao da radi, posto vise nije korisnik iOS-a), sigurno nije rekao sacekaj da prekopam app store potrosim 20 dolara na razne aplikacije. Ne, uzeo je tudj fon i odradio to sve sa ugradjenim aplikacijama i jednom besplatnom sa play store-a.

Koristiš Androidov File Manger? Ili je više Solid, šugavi Es, Total?
Ove gore neke su paid, skoro sve imaju besplatne verzije, a barem jednom u mesec dana budu potpuno besplatne.

I veruj mi, i mene ospice izbiju kad vidim poruke kao u tvom potpisu, jer i to veze s vezom nema.

^^^^ Ne "prizivam kišu" nisi ti to skontao kako treba ;-) Dok nisam kupio iphone i na svojoj koži se opeko i izgubio svoje pare tek sam onda video kako stvarno jeste. Kad čitam ovde komentare fanboy-eva ispada sve može, ludilo ( e takva priča ako nisi znao se u prenesenom značenju kaze da taj neko "pušta kišu").... A kad sam pitao ovde na forumu kako ovo/ono, googlao, bilo je da ne može ili je bilo da moram da kupim pola app store-a da bi neke funkcije imao i to preko nekog programa... Sećam se da sam izgubio par sati dok nisam nasao App za obično spajanje 2 slike u kolaž.... Ma odjavljujem se.... Čovek je pitao dal da uzima iPhone, ja sam rekao ako mu treba telefon za širu primenu, da ne kupuje, jer će se zlopatiti. Kraj priče.

Sent from S7

Sada kada tebi neko dodje i kaze ajde da ti prebacim ove fajlove pa ih ti sredi i prosledi dalje (ili sta je vec trebao da radi, posto vise nije korisnik iOS-a), sigurno nije rekao sacekaj da prekopam app store potrosim 20 dolara na razne aplikacije.
Cloud brate, cloud :) A ima ih i besplatnih. Ako znaju da zipuju, raruju, znaće i da koriste cloud, pravljen je za prosečne korisnike.

OK, razumem da si dao samo jedan od primera ali i mene svaki dan "dokoni" dave pitanjima "kako nešto na iOS-u ne može" i kada im kažem u 10 sekundi kako da urade, razjape čeljust i ne veruju! 21 vek a mozgovi im za ralom i volovima još uvek.

21 vek! Nemaš Cloud prostor, bekap podataka, nemaš stalno 3G/4G (makar 2-3GB mesečno), nemaš on-line muzički servis? Ne pratiš trendove, nema šta da pričamo, dokazujemo i pokazujemo šta valja a šta ne valja. Ovo je generalna napomena takvim korisnicima, nije tebi upućeno :)

Koristiš Androidov File Manger? Ili je više Solid, šugavi Es, Total?
Ove gore neke su paid, skoro sve imaju besplatne verzije, a barem jednom u mesec dana budu potpuno besplatne.

I veruj mi, i mene ospice izbiju kad vidim poruke kao u tvom potpisu, jer i to veze s vezom nema.

Ne znam sta je on koristio to su njgove reci, tada je odlucio da kao veliki fan jabuke kupi android (i nije se vracao vise na iPhone, sada je uzeo 6p pre koji dan), sada bi mogao da pisem kako mi je objasnjavao da je cekao jb da bi mogao da promeni grid ikonica i skloni one koje ne mogu u folder da idu (ili bar tada nisu mogle ako se nesto promenilo), pa podesavanje odredjenih delova sistema preko cydie, pa onda nece da mu se butuje. Vecina to ni ne radi, zato je njemu android legao savrseno. Jer za sve sto se tamo patio ili nije mogao ovde odradi uz par aplikacija.

21 vek! Nemaš Cloud prostor, bekap podataka, nemaš stalno 3G/4G (makar 2-3GB mesečno), nemaš on-line muzički servis? Ne pratiš trendove, nema šta da pričamo, dokazujemo i pokazujemo šta valja a šta ne valja. Ovo je generalna napomena takvim korisnicima, nije tebi upućeno :)

Dzaba 21 vek kad 90% ljudi u Srbiji gase net, imali oni S7 ili iP7 ili bilo koji drugi jeftiniji ili skuplji model. Pretplate po 500-1000 dinara i otplacivanje na rate telefona. Ljudi se dopisuju preko WA ili Vajbera samo zato sto imaju drustveni dodatak, a ne zato sto imaju neta, da ne pricam kad kazem nekome posalji mi sliku (npr sa svadbe) a oni kazu, u gradu sam, kad sednem na kafu i zakacim se na wifi, poslacu... Jedva da su ljudi culi za Deezer, a ne za Spotify. Ne znam gde zivis, ovo je sira slika. Moja uza neka sredina od 20-ak ljudi sa kojom sam u komunikaciji su koliko toliko IT obrazovani i neke sam naucio da ne moze telefon sam od sebe da pojede internet, ali jako je tesko ispraviti krive Drine, kada su njih ucili ljudi koji pojma nemaju (godinama trubili) i pricali im price od 1000e racunima ako ostavis mobilne podatke ukljucene.

Elem, da bi sve to koristio sto si naveo, trebalo bi ti bar 10GB na mesecnom nivou da bi se opustio i za cloud ili za slusanje muzike, video pozivi itd. Na stranu to sto npr ja u NS-u da posaljem nesto preko 4G preko Telenor mreze izvucem jedva 3G brzine, a imas i temu da mi ping bude 800+. Dodaci za mobilni net su papreni, a vecinom (mada vidim da sad svi guraju pricu da uzmes jos jednu DATA karticu i mozes da ih spojis sa brojem) moras uzeti jos jednu postpaid DATA karticu.

Na brzinu sam presao preko sajtova mts, telenor i vip i ~10GB ti je oko 1000 dinara. Znaci one njihove od 500-1000 dinara pakete sa ratama telefona, jos da daju 1000 dinara na net, pa dje ce ti dusa? :)

Cloud brate, cloud :) A ima ih i besplatnih. Ako znaju da zipuju, raruju, znaće i da koriste cloud, pravljen je za prosečne korisnike.

OK, razumem da si dao samo jedan od primera ali i mene svaki dan "dokoni" dave pitanjima "kako nešto na iOS-u ne može" i kada im kažem u 10 sekundi kako da urade, razjape čeljust i ne veruju! 21 vek a mozgovi im za ralom i volovima još uvek.

Cloud brate cloud. Znaš ti na koliko lokacija mobilni net jedva radi. Al dobro klasičan iOS odgovor mora kako mora, a ako ne može onda nisi dovoljno urban.......
Jednostavno neko nema potrebu za cloudom. Osim google photos sam napustio sve cloud servise, moj telefon može po defaultu da skida sve i ne moram da se pitam da li sam okačio nešto na cloud unapred. Jer opet kažem neke stvari nisu isplanirane nego se dešavaju u hodu .
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Djilkosh_Ns
Pa i ja o njima pričam, o istim takvima kao što si pomenuo... Samo što ih ja teram da nauče nešto pre nego im pomognem. Uvek se neka socijalna nota provlači a upravo sam malopre u temi i ostavio poruku, da ako nemaš ograničenja "u džepu" onda su u glavi najverovatnije. I onda dođemo opet da ljudi kupe skupe telefone samo da se q**e (izvinite ali ne znam sinonim) a ne da im služe za konkretne i pametne stvari. Onda je diskusija neozbiljna jer to nisu relavantne stvari.

@telep
Da malo pratiš video bi da koristim sve živo od uređaja što privatno što poslovno. Nemaš argumente pa odmah zalepiš nekom titulu "klasičan iOS odgovor". Odgovor je da ljudi steknu neku naviku i neće da je menjaju. Lepo im je u komfornoj zoni. Uglavnom krenu sa Androidima pa kada pređu na iOS očekuju "isto". Krenu sa Win pa im na poslu daju Linux pa bi da to bude "isto". Pošto kada uđu u drugu kancelariju fijoka je fijoka a u drugom autu, volan je volan, menjač je menjač. Kada mi neko pita "kako da promenim ikonice na iPhone, ne sviđaju mi se", dođe mi da ga oteram u tri lepe. Odakle ti vreme da se baviš takvim glupostima? Kupi Android pa drndaj i podešavaj ceo dan. Ja taj luksuz nemam, meni podrazumevana pozadina od kada kupim bilo koji uređja pa do kraja njegovog životnog veka.

Treba da si urban, ako isto shvatamo tu reč, jer ako nisi imaš ograničenja u koriščenju tehnologije. Takođe ako "nećeš" da se prilagođavaš trendovima, onda nije ni Android ni Apple kriv. Slušaj MP3 na WinAmp i raruj do jutra :)

Znaš kako, čovek ne treba da prilagođava svoje navike prema telefonu, već telefon prema svojim navikama. Zato se ja vraćam sa iOS na Android, jednostavno sam navikao da ja sebi napravim okruženje kako želim, a ne da neko drugi razmišlja umesto mene. Imam svoj mozak i želim da ga koristim. Ko ne želi da razmišlja neke uzme iOS i to je ok. Ja imam toliko vremena da inicijalno podesim telefon za šta mi treba 2-3 sata i posle ništa ne diram.

A btw Apple uopšte nije ograničio desktop sistem (macOS) koji je meni najbolji sistem koji postoji, samim tim su mi čudne restrikcije iOSa.

Poslednja izmena:
Nema me dan i napravi se čudo. Na temi o iPhone 6s 50 postova iOS vs android. Ljudi se žale kako im je ograničen iOS, a nisu u stanju da pročitaju naslov teme niti da razluče da li postoji i iOS tema na forumu i gde bi trebalo pisati.

Sent from my iPad using Tapatalk

E zbog svega toga sto ste naveli u prethodnih par stranica kao i zbog toga sto Apple nije definisao vreme za koje se otvara kamera app, koja se zamrzne i otvori kad ona oce, a ne kad meni treba, ja sam lepo uzeo i prodao 6S i lepo uzeo M8, dok ne izadje nexus (pixel) ili se ne resi situacija oko note7... A vrhunac je bio taj sto nisam mogao da sacuvam .bin file na memoriju telefona... Dzaba cloud, dzaba 10gb neta, kad se jednostavno stvari poklope tako da tebi kad stvarno treba telefon, kao mobilno ili neko prelazno resenje dok se ne docepas laptopa, dobijes sto neko rece telefon koji je upotrebljiv kao 3310..
- Lep je telefon, izrada odlicna, skoro sve radi kao podmazano, ali meni nije legao bas najbolje sto zbog mene samog, sto zbog posla, tako da smo se rastali posle 10 meseci.. Steta je sti znam i ubedjen sam da se ove stvari nikada nece na iOSu promeniti inace bi mu se vratio odmah.

Sent from my HTC M8 using Tapatalk

Meni se za 10 meseci kamera app nijednom nije zakucala.

Jedino da je gasis iz aktivnih app ili da su pravili odredjene razlike od telefona do telefona.. Sto mi je sumanuto, ali...

Ni meni nikad nije zakucala kamera na 6S. :) A nikad ne gasim aplikacije iz liste aktivnih.

Jedino da ima veze sa tipom chipa samsung ili tsmc.. Kod mene je bio tsmc...

Kod mene je isto tsmc i ne prodje dan a da ne zakuca, da odlepi covek vise od toga.

TT

Moj je Samsung. Mozda je stvarno do toga.

Znaš kako, čovek ne treba da prilagođava svoje navike prema telefonu, već telefon prema svojim navikama.
A btw Apple uopšte nije ograničio desktop sistem (macOS) koji je meni najbolji sistem koji postoji, samim tim su mi čudne restrikcije iOSa.
Slažem se sa tobom, ali... Reći ću ti nešto iz posla što nisam ja izmislio već je činjenica: postoje lideri i njihova glavna karakteristika je što da bi došli do uspeha, skloni su promenama, prilagođavanju i stalnoj težnji ka napredovanju i postoje ostali koji vole svoje navike, nisu spremni da se brzo i preterano menjaju, uživaju u trenutnim vrednostima i o napredovanju razmišljaju ako nemaju izbora.

Meni je iPhone 6s+ jako velik, nezgodan za nošenje, takođe i Note 7 ali sam hteo pošto-poto da se naviknem jer mi veliki ekran olakšava moj posao, kada sam u hodu i mobilan. I nisam odustao već za dve nedelje ušao u foru kako da ih lako koristim. To je bio moj izbor.

Tako je i sa praćenjem trendova i korisnicima pametnih telefona, neko želi da se menja, neko ne želi, spram toga i bira šta će da koristi ali to nije razlog da "kuka" na sva zvona kako nešto "ne valjda" pošto ne može da ga prilagodi svojim navikama :) Izbor postoji i to je dobro, zar ne?

Poslednja izmena:
Mogu da se složim sa tobom jer radim takav posao koji zahteva konstantno menjanje, samo se ne slažem u smislu korišćenja telefona/tehnike. Treba probati, ali ako nakon 3 meseca ne možeš da se navikneš na nešto, onda nije u pitanju to što neko ne želi da se menja, već da mu nešto ne odgovara. :)

Izbor postoji i to je najbitnije, nekome odgovara jedna stvar, a nekome druga i nijedna od tih stvari nije najbolja.

mikenziyu;4809913 Takođe je napisao(la):
...i tu se vracamo na moje pitanje... Da li je moguce...lose sam rekao, da li ja SIGURNO sve to mogu da placam sa kartice koja je na moje ime i otvorena u nekoj od domacih banaka?

Poslednja izmena:
Ako napravis hrvatski nalog mislim da mozes da koristis nase kartice,ali nisam siguran...sacekaj da neko potvrdi... ja imam us nalog i koristim gift kartice...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moze HR nalog i nase kartice:)

Nije na nama da glumimo policiju ili donosimo zaključke brzopleto niti je svako ko pita za problem sa cloud nalogom lopov.
Da li je to njegov telefon ili ne to nas uopšte ne treba da zanima.

Postavio je pitanje, dobio je odgovor.

Možete da ga uputite na Apple Support stranicu da resetuje šifre ili da odgovor na sigurnosna pitanja.

iStyle Service, Apple Autorizovani Servis
Koliko ja vidim ovde zadnjih 5-6 postova u vezi iclouda, sve su jako sumnjivi pošteni "vlasnici", pojedini se i hvale time što su uzeli kraden :D

Pisao sam već, resetujte telefon bez brisanja podataka i nestaće problem sa kamerom koji se pojavio posle iOS 10 updatea

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim ovde zadnjih 5-6 postova u vezi iclouda, sve su jako sumnjivi pošteni "vlasnici", pojedini se i hvale time što su uzeli kraden :D

Pisao sam već, resetujte telefon bez brisanja podataka i nestaće problem sa kamerom koji se pojavio posle iOS 10 updatea

1. bag prisutan od kad sam uzeo telefon, to je recimo bio iOS9.2.
2. Resetovan je 3 puta sa i bez brisanja, bag je prisutan.
3. Nema veze to sa bilo cime, jednostavno je sw bag i to je to, kupio( napominjem, kupio da bi se uverio da li je hw problem ili sw) sam neku camera app i na njoj apsolutno uvek radi kamera kako treba, ali nema live photos, nije imala jos nesto, nije prakticna kao ova standaardna i batalio sam je.
4. nekon restarta radice 4,5,6, mozda i 15 dana ali ce se sigurno opet zaglupeti.. Kod mene nije uspevalo da prodje vise od 5, a nekod se desi i 5 puta dnevno, zavisi koliko cesto koristim kameru..

Pocinjem da se osecam kao da sam kod sudije, pa moram da ponavljam 10 puta jedno te isto i da ga uveravam da sam nevin.. Nisam ni prvi ni poslednji koji je imao takve probleme, tako da ceka se iOS 13, gde ce se setiti da isprave to, jer isti problem postoji i na iOS10, a nemoguce (aa mozda i nije) da do njih nije stigao podatak o zamrzavanju jer je koliko vidim problem je rasprostranjen, poprilicno. Kod mene je bilo kao, aj da sacekam iOS 10 da vididm sta ce se desavati, i kad sam video da ne j*bu zivu silu i da je to ostalo kako je i bilo, cao - zdravo...

Poceli su da skupljaju sve najgore od svih ostalih kompanija, od Samija su pokupili taj fazon ``Korisnici, apsolutno nas boli cosak sta vi zelite i sta vam smeta, nedostajle itd``. Od Nokie su pokupili fazon, da naprave telefon koji je extra i onda ga guraju tako par godina pa onda ponovo posle 2,3 godine izbace nesto novije, medjutim opet nista wow. . . . . Izgleda da se nece ponoviti trenuci kao oni kada su se pojavili prvi iP koji su bili jedno 4,5 godina ispred svega sto je tada postojalo na trzistu..

Poslednja izmena:
@ProMaster
Kada zamrzava, kada startuješ normalno ili sa zaključanog ekrana? Ili na oba načina?

Без љутње, верујем ти апсолутно... Изгледа да је увијек најбоље оставити систем који дође уз телефон :(

Иначе, још једно iOS 10 ограничење, више је немогуће cycle count на батерији прочитати Lirumom, baterry lifeom i sl

Nije to 10 ogranice je vec optimizacija app sa ios10 baj d vej ni na ios8 vise ne cita ... cisto da ti olaksam

Vrh Dno