Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Resih to nekako tako sto sam usao u cmd iz start menija pa onda manuelno usao u adb folder (valjda to moze tako), ali imam problem kad krenem da kucam kod. Izlista mi adb devices udje u fastboot mod i onda kad ukucam bilo koju sledecu komandu telefon izadje iz fastboot i samo se iskljuci i nastavi samo da se punu (posto je povezan na usb). Prvo sam mislio da me usb port zeza pa sam izmenjao sve na laptopu, ali uvek isto. Celu noc i danas ceo dan se zezam sa tim i nista nisam uradio. Evo vec sam pisao post o tome, medjutim niko mi ne dade neki savet...pa ako moze neka pomoc sta da radim bio bih zahvalan.
Ja nisam imao tih problema. Ja sam pomoc nasao na miui adria forumu. Nisam imao pojma o tome, ali uz pomoc par forumasa i admina sve sam odradio kako treba.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Koji bot ovaj vzn86... Idi na adria forum ako tamo imas pomoc, nemoj da davis ovde sa reklamiranjem.

Sent from my RN3 Pro

Hahahha... Ja ga provalio još sinoć, al reko ajde upao lik u neki loop [emoji1]

Imamo mi našeg @Kidence -a, ne treba nam druga pomoć ;-)

mi4c/miui8

Tebi komp ne prepoznaje uredjaj u fastboot mod-u, a caka je da se svaki tel. reboot-uje nakon par sekundi ako nema konekciju sa racunarom dok je u fastboot-u..Jel koristis originalni kabal?

Sent from my RN3 Pro

"Tebi komp ne prepoznaje uredjaj u fastboot mod-u, a caka je da se svaki tel. reboot-uje nakon par sekundi ako nema konekciju sa racunarom dok je u fastboot-u..Jel koristis originalni kabal?"

"Problem je u drajverima. Probaj sa ovim:<br />
http://koush.com/post/universal-adb-driver<br />
Ili:<br />
http://www.techknow.one/forum/index.php?topic=9219.1 "

Imao sam identičan problem sa huawei p1 pre par godina..
Nije prepoznavao uređaj bez obzira na drajvere. Rešio sam problem tako što sam instalirao adb & fastboot na ubuntu. Nikakvi drajveri mi više nisu trebali za bilo koji android uređaj, jednistavno prepoznaje sve, a rad u terminalu je isti kao u command promptu..

Sent from my Moto G using Tapatalk
Da da, kabal je originalni. Ajde probaci sa ovim drajverima, valjda cu da se snadje i valjda ce da uspe. A ovo za ubuntu bas i ne znam dal bih se snasao. Jel to kao na nekoj virtuealnoj masini ubacim ubuntu ili sta?

Mislim da nije to do adb drajvera, da jeste ne bi ga video ni kada kucas "adb devices"... Koji usb port koristis , 2.0 ili 3.0? Probaj na drugom racunaru, a ako ne uspes...javi se na pm veceras, pa cemo zajedno da probamo nesto. ;)

Sent from my RN3 Pro

Mislim da nije to do adb drajvera, da jeste ne bi ga video ni kada kucas "adb devices"... Koji usb port koristis , 2.0 ili 3.0? Probaj na drugom racunaru, a ako ne uspes...javi se na pm veceras, pa cemo zajedno da probamo nesto. ;)

Sent from my RN3 Pro
Na laptopu su mi svi usb portovi 2.0. Ajde probacu, ne znam samo dal cu moci u toku dana da nadjem drugi komp. Ovih dana verovatno. Pa ako nista ne uradim javljam se. Hvala na pomoci svima.

Sent from my RN3 Pro
Do drajvera je. Meni se desilo slično, prepoznaje uredjaj adb, fastboot ne. Instalirao sam universal adb i proradilo je. Samo da napomenem, imam galaxy nexus i nexus 7.

Ako ti kazes tako odlucno i sigurno, onda jeste :)

Sent from my RN3 Pro

Moze i bez root, preko ADB na racunaru...

- turn on developer options
- turn on usb debugging
- on your PC downlolad and install minimal adb and fastboot ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790 )
- connect your device via usb to your PC, wait 2 minutes until adb drivers have been installed
- run the installed adb link in your start menu, a cmd window opens op
- enter: adb shell
- enter: settings put secure spell_checker_enabled 0
- close cmd, disconnect phone, spell checking is disabled
Kod mene ovo ne funkcionise, izbacuje mi nekakvu gresku.

Moze i bez root, preko ADB na racunaru...

- turn on developer options
- turn on usb debugging
- on your PC downlolad and install minimal adb and fastboot ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2317790 )
- connect your device via usb to your PC, wait 2 minutes until adb drivers have been installed
- run the installed adb link in your start menu, a cmd window opens op
- enter: adb shell
- enter: settings put secure spell_checker_enabled 0
- close cmd, disconnect phone, spell checking is disabled
Da li treba da kucam i ovo -enter:
Ja sam kucao samo adb shell, pa opicim enter i izbaci mi gresku.

[emoji2] [emoji3] [emoji2] [emoji3]

Poslano sa mog x600 koristeći Tapatalk

Ako ti kazes tako odlucno i sigurno, onda jeste :)

Sent from my RN3 Pro
Pišem iz ličnog iskustva, ne mora da znači da je tako...

Najlakše da se proveri da li su drajveri u pitanju, jeste da se vidi u device manager (ako je windows) kako i da li računar prepoznaje telefon kada je u fastboot/bootlader modu.

Кинези не враћају новац за бриковане телефоне.
Води рачуна о томе на ком телефону учиш да се играш....

Tako je i pod mojim Kubuntu-om. Jednom namešteno i sve radi godinama :)

Da li se secas procedure tj namestanja.
Ja vozim elementary OS Freya (Ubuntu 14.04), i instalirao sam adb i fastboot:
Kod:
sudo apt-get install android-tools-adb
sudo apt-get install android-tools-fastboot
skinuo rules:
Kod:
wget -S -O - [url]https://raw.githubusercontent.com/cm-b2g/B2G/1230463/tools/51-android.rules[/url] | sudo tee >/dev/null /etc/udev/rules.d/51-android.rules; sudo udevadm control --reload-rules
ali na listi nema XIAOMI, a nisam uspeo da nadjem kod za Mi4c. Da li bi mogao da mi kopiras liniju iz rules za ovaj model Xiaomija, jer predpostavljam da je to razlog sto mi na adb ne vidi telefon?

EDIT:
Zanimljivo, izgleda da ga na fastboot vidi i fastboot oem device-info je vratio:
Kod:
(bootloader) 	Device tampered: false
(bootloader) 	Device unlocked: false
(bootloader) 	Charger screen enabled: false
(bootloader) 	Display panel: 
OKAY [  0.048s]

Znaci zakljucan, a kad drzim VOLUME UP + POWER pokazuje MiRecovery 2.0.1, sto bi po postu #1012 znacilo da je otkljucan.

Poslednja izmena:
Da li se secas procedure tj namestanja.
Ja vozim elementary OS Freya (Ubuntu 14.04), i instalirao sam adb i fastboot:
Kod:
sudo apt-get install android-tools-adb
sudo apt-get install android-tools-fastboot
"
skinuo rules:
Kod:
wget -S -O - [url]https://raw.githubusercontent.com/cm-b2g/B2G/1230463/tools/51-android.rules[/url] | sudo tee >/dev/null /etc/udev/rules.d/51-android.rules; sudo udevadm control --reload-rules
ali na listi nema XIAOMI, a nisam uspeo da nadjem kod za Mi4c. Da li bi mogao da mi kopiras liniju iz rules za ovaj model Xiaomija, jer predpostavljam da je to razlog sto mi na adb ne vidi telefon?

I ja sam na 14.04. Mislim da sam koristio ovu komandu:
Kod:
sudo wget -O /etc/udev/rules.d/51-android.rules https://raw.githubusercontent.com/NicolasBernaerts/ubuntu-scripts/master/android/51-android.rules

51-android.rules fajl https://paste.kde.org/pk6flmxqz

Zna cesto preko komande da polaze da je zakljucan, ali ako ulazi u Mi recovery 100% je otkljucan.Nema sanse da pokrene Mi recovery ako je zakljucan bl.

Sent from my RN3 Pro

I ja sam na 14.04. Mislim da sam koristio ovu komandu:
Kod:
sudo wget -O /etc/udev/rules.d/51-android.rules https://raw.githubusercontent.com/NicolasBernaerts/ubuntu-scripts/master/android/51-android.rules

51-android.rules fajl https://paste.kde.org/pk6flmxqz

Dodao sam ovaj red ali ga i dalje ne vidi.
Kod:
# XiaoMi
SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="2717", MODE="0666", GROUP="plugdev"

Takodje sam reload rules i restartovao adb server, ali bez uspeha.
Kod:
sudo udevadm control --reload-rules
Kod:
adb kill-server
adb start-server

Zna cesto preko komande da polaze da je zakljucan, ali ako ulazi u Mi recovery 100% je otkljucan.Nema sanse da pokrene Mi recovery ako je zakljucan bl.
Extra, hvala na info, vec sam mislio da cu morati da ga otkljucavam.

EDIT:
komanda lsusb u listi vraca:
Kod:
Bus 001 Device 011: ID 2717:ff68
taj uređaj je telefon, jer cim ga iskopcam isti nestane, i ima isti ID kao sto je šnele okacio u linku.

Sad mi nije jasno sto ga adb devices ne vidi kad je tu.

EDIT 2:
Veliko hvala @šnele, uspeo sam da osposobim adb, problem je bila stara verzija adb-a (1.0.31), i uspesno sam je update na 1.0.32 pomocu:
Kod:
wget -O - https://skia.googlesource.com/skia/+archive/cd048d18e0b81338c1a04b9749a00444597df394/platform_tools/android/bin/linux.tar.gz | tar -zxvf - adb
sudo mv adb /usr/bin/adb
sudo chmod +x /usr/bin/adb
adb version
Android Debug Bridge version 1.0.32

Sad je telefon uspesno prepoznat od strane ADB. Nadam se da ce ova informacija nekom koristiti :)

Poslednja izmena:
Ima li neko problema sa wifi na CM radio je jedno vreme super ,a sada cim se udaljim od wifi se raskaci posle se nakaci na wifi ali sa znakom uzvika da nije povezan na internet. Posle restarta nakaci se normalno ali opet cim izgubi signal wifi posle nema interneta

Sent from my SM-T700 using Tapatalk

Probaj da stavis fiksnu ip adresu, da ne ceka da mu DHCP dodeli.

Probah i sa drajverima i opet nista. Jedino ako ih nisam pravilno instalirao. Ovaj prvi link dobije se samo jedan fajl koji je instalacioni, ja ga instaliram i to je to. Jel trebalo jos nesto da se radi?
Na ovo drugom linku dobijem neki folder, pa idem u device manager i desni klin ka uredjaj sa zutim uzvicnikom pa instaliraj dravere pa onda izaberem da instalira iz tog fajla sto sam skinuo. Ali onda prijavi kako nije nasao odgovarajuce. Jel nisam omasio postupak?
Meni uz uredjaj u device manager stoji onaj zuti uzvicnik, kao da nisu instalirani drajveri. Posle sam se jos jebavao...trazio po netu po yt instaliravao i probavao jos brdo nekih adb drajvera i opet nista (ili ja to ne znam da instaliram). Ostaje mi samo da probao na nekom drugom kompu kad ga se dokopam.

Koji bot ovaj vzn86... Idi na adria forum ako tamo imas pomoc, nemoj da davis ovde sa reklamiranjem.

Sent from my RN3 Pro
Izvinjavam se, samo sam pokusao da pomognem. Nisam znao da je to problem toliki, valjda je poenta resiti problem. Kakve veze ima koji je forum u pitanju.

Nije poenta u tome.Problem je u ponudjenom nacinu da se problem resi.
Kao kada bi ti dosao ovde i pitao za neki problem koji imas, a ja ti kazem, imas resenje na xxxx forumu. Ako znas "resenje", napises ga ovde...Izvor resenja je nebitan.Tvoje insistiranje na doticnom forumu je zvucalo(zvuci) kao reklama doticnog foruma.

Sent from my RN3 Pro

Nije poenta u tome.Problem je u ponudjenom nacinu da se problem resi.
Kao kada bi ti dosao ovde i pitao za neki problem koji imas, a ja ti kazem, imas resenje na xxxx forumu. Ako znas "resenje", napises ga ovde...Izvor resenja je nebitan.Tvoje insistiranje na doticnom forumu je zvucalo(zvuci) kao reklama doticnog foruma.

Sent from my RN3 Pro
Kao sto rekoh, izvinjavam se, nece se ponoviti.

Šuška li se za MM6 MIUI na mi4c? Teamsuperluminal CM13.1 i dalje od 27.08... Ništa se be dešava, dosada živa [emoji3] .

Mi-4c

Šuška li se za MM6 MIUI na mi4c? Teamsuperluminal CM13.1 i dalje od 27.08... Ništa se be dešava, dosada živa [emoji3] .

Mi-4c
Како је ТСЦМ стабилан и добар не морају ништа ни да раде. Добро можда још усавршавања за неки ултра штедљиви стенд бај стамина мод [emoji367]

Ljudi pomoc. Uspeh nekako na drugom kompu da instaliram twrp, ne znam ni ja kako...uz dosta muke. I kao instalirao miui 8 rom (ovaj novi). Odradio wipe svega i reboot system. Evo vec 10 minuta i vise stoji mi logo na ekranu i nista. Jel to normalno? Ako sam usro da ga razlupam i njega i ludu glavu i sve u q. Nije mi da je moj, nego sam ga uzeo matorcima i sad da ga upropastim. Evo idalje stoji mi logo 15 minuta. Ima li mu spasa?
Edit: Sve sam radio po uputstvu...samo kad se kao instalirao rom isao sam u wipe pa sam iso na advance selektovao sve i ok. Posle kad sam isao na reboot ucini mi se kao da mi je izbacio da nije instaliran sistem, ali pre toga sam lepo iso na istall zip i instalirao onaj rom...lepo ispisao da je odradio. Ja ignoriso to i evo sad stoji idalje samo na "mi" logo-u vise od 20 minuta. Dokle da cekam i sta da mu radim sledece?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno