Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Dopada mi se Mi4c, uzeo bih ga, pa čitam prikaze o njemu na netu pre nego što donesem konačnu odluku. Bode mi oči primedba ljudi koji su ga testirali, da pri puštanju Benchmark testova dolazi do zagrevanja telefona i, potom, drastičnog pada performansi. U kojoj meri je taj pad performansi usled zagrevanje telefona, prisutan i uočljiv u svakodnevnom (nezahtevnom, no-gaming) radu?

Dopada mi se Mi4c, uzeo bih ga, pa čitam prikaze o njemu na netu pre nego što donesem konačnu odluku. Bode mi oči primedba ljudi koji su ga testirali, da pri puštanju Benchmark testova dolazi do zagrevanja telefona i, potom, drastičnog pada performansi. U kojoj meri je taj pad performansi usled zagrevanje telefona, prisutan i uočljiv u svakodnevnom (nezahtevnom, no-gaming) radu?

Ja ne igram igre i one koje sam probao su u najbolju ruku samo malo ugrejale telefon (bio je vruc ali ne vreo), neke laganije pucacine i Rayman Origins (koji je znao da dovede osmojezgarni MTK do usijanja....). Tako da iz osnovne upotrebe, pozivi, Viber, WhatsApp, citanje knjiga, navigacija, muzika i slikanje uopste ne zagrevaju telefon do tih tacki da opadaju performanse.
Jednostavno, MI4C ima mali ALU ram koji je nedovoljan da valjano ohladi SD808 iako se manje greje od SD810, ali ako se ne juris sa benchmark aplikacijama neces imati problema ;)

Ja nisam cuo da se pregreva i opadaju performanse pri zahtevnom gamingu. I ako je moguce ako ima cpu ili gpu protekciju na visoku temperaturu. To moze isto da bude i odlika poedinih rom ova

Novi stable build xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.5.0.LXKCNDG_v8-5.1

https://www.androidfilehost.com/?fid=24727369092695516

Kako najlakše odraditi nadogradnju na ovaj build, ali da sva podešavanja budu sačuvana? Da se prebaci na telefon, pa kroz system update, pa na tri tačkice i izabrati ovaj update package?

Poslednja izmena:
Овај телефон са МИУИ је за децу и жене како слабо има опција за прилагодбу кориснику.
ЦМ ром је флуид живи

Možda probam danas CM, ali prvo full backup [emoji4]

Овај телефон са МИУИ је за децу и жене како слабо има опција за прилагодбу кориснику.
ЦМ ром је флуид живи
Šta sve neću ovde da pročitam. Miui ima malo opcija!? Nabudženiji rom sa više opcija i mogućnosti nisam koristio. Još je to stock fabrički rom.

CM je minimalizam, stock android sa par dodatnih opcija, i odličan je. Koristio sam ga poslednjih par godina na prošla 2 telefona i verovatno ću ga nekad u budućnosti korstiti i na mi4c kad me miui8 smori. Ali reći da ima više opcija od miui je - nonsense.

Btw nisam ni dete ni žena.

mi4c/miui8

Ubacio xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.5.0.LXKCNDG_v8-5.1 i mogu reći da skroz fino radi, čak bih reko da je rad telefona fludiniji no sa V8.0.4.0.
Upgrade je prošao bez problema, vrlo brzo, sve ostalo na svom mestu, samo odradio root ponovo.

Aha :)
Ja pomislio da se ponovo zakljucava i da moram da radim ono sto sam prvi put radio :)

ЦМ ром је флуид живи
Cm je veoma fluidan. Savršen izbor za ovaj telefon.

A ovo za MIUI si baš lupio. [emoji1]

Kao što neko pre mene reče, najnabudženiji android skin koji postoji. Nisam baš sve probao, ali sam prilično siguran da ne postoji ni jedan fabrički android skin sa više opcija za prilagodjavanje.

Na MIUI sam ubacio jednu dark temu ... i što se mene tiče završio sa eksperimentisanjem :D
Screenshot_2016-09-20-10-27-02-546_lockscreen.png Screenshot_2016-09-20-10-27-44-269_com.miui.home.png Screenshot_2016-09-20-10-28-06-137_com.miui.home.png Screenshot_2016-09-20-10-28-21-759_com.android.settings.png

Prilozi

• Screenshot_2016-09-20-10-28-32-785_com.android.settings.png
    Screenshot_2016-09-20-10-28-32-785_com.android.settings.png
    137 KB · Pregleda: 96
Ova moja tema je City Limitz [Km8]! Link: http://zhuti.xiaomi.com/detail/d8b11b69-0d45-4a40-b10e-f1dd4be8c211

A što se tiče kontrasta, meni je brightness na ovom nivou, i sasvim je (meni lično) dovoljno ;) A zašto tamna tema, prije svega zbog tamnog dialera i tamnih kontakata ;)

c937fa5eac9230a84d61b5700605b74a.jpg

TT

Evo detaljnog uputstva za ubacivanje xiaomi.eu romova na mi4c sa otključanim bootloaderom. Pisao sam ga za jednog kolegu sa foruma pa da se ne baci ;)

Prvo mora da se proveri da li je otključan bootloader. Ugasite telefon i uplalite ga držeći volume+ i power dugme. Ako se učita mi recovery onda je otključan bootloader i možete nastaviti da čitate dalje. U recovery izaberite engleski jezik pa reboot system. Ako se mi recovery ne učitava, bootloader je zaključan i morate da ga otključate. Za otključavanje bootloadera pogledaje ovde: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?384474-Otkljucavanje-BOOTLOADER-a-kod-XIAOMI-telefona

Ako vam je bootloader otključan na kompu odradite sledeće:
Instalirajte adb: http://www14.zippyshare.com/v/ufYG71o0/file.html
Skinite twrp recovery https://www.androidfilehost.com/?fid=24421527759888487
I skinite sam rom ako već niste (link za miui8) https://www.androidfilehost.com/?fid=24694152805483967

Adb bi trebalo da je instaliran u C:/adb . U taj folder ubacite twrp što si skinuli i respakujte/odzipujte ga. Twrp.img fajl preimenujte u recovery.img

Na telefon prebacite zipovan rom što ste skinuli i zapamtite u kom folderu ste ga nasnimili. Takođe na telefonu mora da se uključi usb debugging. Idite u settings/about phone i 7-8 puta kliknite na build number ili miui version. Klikćite dok vam ne kaže da ste developer ;) . Onda settings/additional settings/developer options i uključite usb debugging.

Onda na kompu idite u c:/adb i desni klik i izaberite "open command window here".
Povežite telefon usb kablom i ukucajte u comand promt
Kod:
adb devices
Ako vam izlista neki uređaj to je vaš telefon.

Onda kucate
Kod:
adb reboot bootloader
da bi telefon otišao u fastboot odakle treba da instalirate twrp recovery.

Onda još jednom da proverimo da li je zaključan bootloader, kucate
Kod:
 fastboot oem unlock
pa onda
Kod:
fastboot oem device-info
i ako piše
Kod:
bootloader unlocked: true
nastavite dalje.

Kucajte
Kod:
 fastboot flash recovery recovery.img

pa onda da bi ušli u recovery
Kod:
 fastboot boot recovery.img

Kada ste u recovery izaberite install i izaberite zipovan rom što ste prekopirali na telefon. Posle instalacije odradite wipe data, cache i dalvic cache. Onda reboot system i budite strpljivi dok se prvi put podigne sistem.

Naravno sve ovo radite na sopstvenu odgovornost ;)
Ja sam idalje na miui 7.5, nisam nista dirao. Evo sad resih da mu stavim miui 8, pa da vas pitam. Ovo uputsvo sto je snele postavio vazi i za ovaj noviji build miui 8 sto je r!sc! okacio? Ovo drugo uputstvo sto ide preko system update je pretpostavljam za one koi vec imaju instaliran xiaomi.eu rom i miui 8 pa onda ovo samo nadograde? A ja sve standardno prema sneletovim uputstvima?
Novi stable build xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.0.5.0.LXKCNDG_v8-5.1

https://www.androidfilehost.com/?fid=24727369092695516

Kako najlakše odraditi nadogradnju na ovaj build, ali da sva podešavanja budu sačuvana? Da se prebaci na telefon, pa kroz system update, pa na tri tačkice i izabrati ovaj update package?

Da, kao što si napisao, važi uputstvo i za najnoviji build. Nadogradnja ide ako već imaš xiaomi.eu rom.

Da, važi za sve verzije xiaomi.eu romova. Samo naravno mora da ti je otključan bootloader.

Kad jednom 'nabaciš' xiaomi.eu rom, onda ubacuješ manuelno preko update aplikacije ili twrp-a, ili čekaš ota update.

mi4c/miui8

Ne znam, ali sa ovim novim romom telefon bukvalno poleteo.

Mi-4c

Nije mi nudio wipe dalvik/cache tokom instalacije. Da li trebam da uđem u twrp i to ručno odradim?

Instalacije čega? Ako si apdejtovao rom preko apdejtera onda ništa ne treba dodatno da radiš :)

mi4c/miui8

upravo tako (sa 8.0.4 na 8.0.5)... pogrešno sam se izrazio :D :(

@mgx
Ne mogu da provalim sto mi na ovom "tvom" :) lockscreen-u nema notifikacija?
Na prethodnoj temi sam recimo imao SMS na ekranu(probudi mi telefon) a sada ne?
Ima li neko podesavanje koje propustam?
Inace tema je odlicna bas mi se dopada

fa8d50de1f6bed1e0d34a63c810950a4.jpg

Mnogo bolji multicore score na najnovjem muiu8.

mi4c/miui8

Nazad
Vrh Dno