Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Da li nekome iz Beograda rade HD kanali?
Kod mene posla ubacivanja Arena pise neispravna usluga na tim kanalima. Skenirao sam 3x mrezu i istu poruku uvek ispise tv a kanali se nalaze u listi.

Nesto mi internet secka od jutros. Speedtest daje download speed 2,15,29, ali cesce 2-3. Da nije nesto kod mene?
IMG_20160910_085045.JPG
A i na modemu mi sad gori plavim download, upload - zeleno.

Poslednja izmena:
Na podrucju Vladicin Han trenutno nema ni jednog kanala,ni digitalnih ni analognih.Nadam se da rade na ubacivanju tih hd kanala.

Nesto mi internet secka od jutros. Speedtest daje download speed 2,15,29, ali cesce 2-3. Da nije nesto kod mene?
Pogledajte prilog 209291
A i na modemu mi sad gori plavim download, upload - zeleno.

Ono o cemu sam govorio.. Ako nije plavo modem ne koristi DOCSIS3.0 odnosno "tehnologiju" sa vise downstream i upstream kanala. Kod mene je bio problem sa oba DS i US, kod tebe samo sa upstreamom zato i imas jedan kanal. Problem mi je resen bar ovih par dana tako sto su zvali Bg, mrckali nesto pa se sredilo.. Uglavnom je do njih ili do tvog modema.

Ništa od HD... niko iz Kopernikusa nije ni najavljivao da će biti HD sport klubovi... Ta informacija je dospela ovde na forum od nekoga ko je nešto pročitao na nekom drugom forumu, gde je neko rekao da je čuo da će... i tako...

Nego, ima li neko malo ozbiljniju informaciju kada će telefonija?

Izgleda modem nije bio prikljucen kako treba. Dotegao kablove, resetovao modem i sve proradilo ok.

Pozdrav svima!
Koliko sam mogao da pročitam do sada se iz Krupnja niko nije javljao, a i mi u našem gradiću imamo Kopernikus kablovskog i internet operatera. Televizija je OK, kanali takođe, jedino ne znam kakav je internet. Mislim da još uvek nema mnogo internet korisnika.Ja razmišljam da od novembra,kad mi ističe ugovor sa Telekomom, uzmem internet kod Kopernikusa.Zanimaju me Vaša iskustva što se tiče interneta kod Kopernikusa,vredi li uzeti umesto Telekoma. A,da, I kod nas su puštene sve Arene :) Pozdrav svima.

Izgleda modem nije bio prikljucen kako treba. Dotegao kablove, resetovao modem i sve proradilo ok.

Vidis i meni prikacili u prvu skretnicu i proradilo.. Samo ne kapiram kako da radi 18 sati pa onda pocne da zeza na par sati.. Lepo bi bilo kad bi neko znao da objasni :D

Pozdrav svima!
Koliko sam mogao da pročitam do sada se iz Krupnja niko nije javljao, a i mi u našem gradiću imamo Kopernikus kablovskog i internet operatera. Televizija je OK, kanali takođe, jedino ne znam kakav je internet. Mislim da još uvek nema mnogo internet korisnika.Ja razmišljam da od novembra,kad mi ističe ugovor sa Telekomom, uzmem internet kod Kopernikusa.Zanimaju me Vaša iskustva što se tiče interneta kod Kopernikusa,vredi li uzeti umesto Telekoma. A,da, I kod nas su puštene sve Arene :) Pozdrav svima.

Koliko sam skontao svuda je internet "pristojan". Eto ovde na jugu, van Leskovca u manjem mestu Bobiste, gde je pre 2 godine jedina ponuda bila MTS 8/1 i Kopernikus 10/1, sada 30/3 sljaka kao podmazano. SBB nije hteo da pusta kablove do ovog mesta zbog razdaljine izmedju grada i naselja koje je uglavnom nenaseljeno vec povezano glavnim putem, nadvoznjacima i autoputem (velike firme i slicno pa im se ne da da ulazu u opremu na tih 2km a da imaju samo toliko prikljucaka koliko ima firmi na tom putu i svi su vec pod MTS-om jer su im potrebe niske). Tako da cak i mimo uslova za bolji internet Kopernikus nadmasuje trenutno (u ovih 10 dana) kvalitet SBB-a u centru Leskovca, gde sam imao jos i opticki kabl sa 100/5 brzinama koje su znale da osciluju.

Savet.. Uzmi bez ugovorne obaveze ALI, tada placas paket + 1999 dinara (ja mislim pricao sam gore o tome), iznajmljivanje modema.. Ako radi najjeftiniji paket bez pucanja veze, sa stabilnim signalima i bez packet loss-a radice i veci.

Poslednja izmena:
A moj ti je savet da slobodno uzmeš sa jednogodišnjom ugovornom obavezom, jer na taj način dobijaš izabrani flat paket po ceni nižeg flat paketa do isteka ugovorne obaveze, besplatnu instalacionu taksu (koja je inače 1990 dinara), tri meseca gratis korišćenja interneta i još dobijaš i WiFi ruter na korišćenje.

A za kvalitet interneta ne brini. Internet je extra. Bolji od Telekomovog sigurno.

Kopernikus internet cenovnik

Zahvaljujem Vam na odgovorima, i ja sam bio najblizi varijanti ugovora na godinu dana, pa cu da vidim kako ce raditi. Da ne preterujem sa ocekivanjem povoljnije ponude, posto neko na forumu rece da Kopernikus obicno pocetkom novembra menja uslove. Da li cekati novembar, ili to odmah uzeti, pitanje je sad?

u Smederevu kod mene od jutros zezaju sport klubovi,koci slika,zamrzne pa posle nekog vremena krene...
#Zorane i ja planiram da predjem na njihov internet ne znam da li od 01. sada ili sto kazes da se saceka... mada ne znam sta drugo moze da se ponudi u vezi interneta kada daju 3 meseca gratis i ok brzinu

U Boru, od kada su ubacili Arene, slika zeza... Nac. Geo i Diskaveri + Arene, razlivaju sliku... kako je kod ostalih u gradu?

U Leskovcu, fiksno izmedju 20h45min i 21h45min vec 3 dana za redom modem gubi signale, power level ide i do -20. Internet neupotrebljiv. Iko iz ovog podrucja u tom periodu koristi internet cesto ?

U Paracinu od sportskih 6 sport kluba, 2 eurosport-a i od skoro arene 1-5. U pocetku malo losiji signal na arenama, a od pre nedelju dana sve u redu!

Na analognoj TV, SportKlub 1 i 2 imaju oznaku HD u donjem desnom uglu!
Da li je moguće da puštaju gde je nemoguće postići HD rezoluciju, a na digitalnoj ne?!?

Moguce je...

Ovde kod nas u Pazovi analogni SK kanali nemaju oznaku HD...

I dalje 21h fiksno modem ide u out sve do 22h.. Iko sa ikakvom "logikom" ili idejom zasto bi se tako nesto desavalo ? Kontam da je do njih, kompjuterski restart ili nesto, ali ne vidim da se neko drugi buni i fiksno 21h..

Jel je moguce da se 5 kanala Arene Sport i Nickelodeona nadju na set top boxu, znaci kablovske nema ni u tragovima? Jel su oni postali dostupni besplatno preko repetitora?

Poslednja izmena:
Moguće,od jutros su Arene free u vazduhu,mislim da neće dugo biti besplatne već da će se se plaćati pretplata za nekih 20-ak kanala i među njima će biti paket Arena.U Crnoj Gori je Mtel već to uradio,mislim da je pretplata 5e mesečno.

Do 31.10. traje akcija i svi kanali su free a posle ide pretplata ko hoce. Prica se o nekoj ceni od 900din sto je suludo...

I dalje 21h fiksno modem ide u out sve do 22h.. Iko sa ikakvom "logikom" ili idejom zasto bi se tako nesto desavalo ? Kontam da je do njih, kompjuterski restart ili nesto, ali ne vidim da se neko drugi buni i fiksno 21h..

Smaraj ih dok ne srede druge ti nema :smackbum:

Smaraj ih dok ne srede druge ti nema :smackbum:

Sad nakon hard reseta ne mogu ni da pristupim admin stranici. Znam da su mi rekli nemoj to da radis kad su mi davali modem, ali nisam ni ja pao sa grane. Prosao sam kroz toliko provajdera, ne moze da ostane na "nemoj". Nemam druge nego da smaram Bg :(

Vrh Dno