Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Stavio sam adresu Etherium a ovu drugu adresu ne znam gde da stavim....
A fajl koji je poceo majnovanje se zove start....:)

Nista nemam jos uvek na Poloniex-u ko zna gde ovo ide sto kopam :) Mh imam oko 24.5 ali verovatno to moze i bolje imam Samsung memoriju :)?
Temperatura mi je 61 stepen fan sam stavio na 84 posto :)

Poslednja izmena:
Bio sam u config i tamo vec pise mode o evo slike http://prntscr.com/cfyw87

Imaš znak # ispred što znači da taj red ne čita, batali config i stavi -mode 1 u bat fajl (ne znam zašto je riba napisao 0, mode 1 je za samo eth)

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
EthDcrMiner64.exe -mode 1 -epool eth-eu.dwarfpool.com:8008 -ewal TVOJAADRESA -eworker STAVINEKOIMEZARIG -epsw x

i promeni adresu poola ako si na drugom

stavi razmak posle sapphire11

edit: sad vidim da ni posle EthDcrMiner64.exe nemaš razmak

Poslednja izmena:
Evo stavio i kao pocelo nesto da kopa ko zna sta radim :D
Evo slike ne znam da li je dobro ili ne?
http://prntscr.com/cfzxpu
I da li sad posto sam stavio etherium adresu sa Poloniex-a da li sad Etherium tamo direktno ide kad se kopa ili mi je potreban novcanik prvo da ide u njega pa iz novcanika na Poloniex...?
Sve ispalo komplikovano a ja mislio prosto sve oko rudarenje vec 2 dana se mucim xD

Ne treba ti nikakav novčanik.
Sve treba da ide na Polo.
Dobro je to. Na neku adresu se kopa. Možda i na tvoju :)

Ne kopa se nista izgleda da kopam sam sebi :D bio sam na Nanopool i ne pise da ima icega....A ni na Poloniex nema nicega tako da ko zna sta sam uradio :D
A kopa vec ceo minut

To ti je to.
Ide direktno na Polonex ali tek kad se na Dwarfu skupi preko 1 ETH a to će malo da potraje pošto imaš samo jednu karticu.
http://dwarfpool.com/eth
Upiši tamo ispod Worker Stats svoju adresu i klikni show, na toj stranici možeš da pratiš trenutno stanje ali nemoj da se opterećuješ ciframa jer statistika nije uvek tačna.
I još nešto, otvorio si temu gde tražiš pomoć, budi strpljiv neko će ti pomoći ako može, nemoj ponavljati ista pitanja u svim temama na koje naletiš. Ako si nestrpljiv pročitaj ovu temu od početka do kraja, potrajaće ali ćeš imati odgovore na sva pitanja.

Ok necu vise da dosadjujem neka kopa jedno sat vremena na dwarfu pise da imam 0 eth tako da ispada da ne kopam nista idem malo da se odmorim pa sve otpocetka posto ocigledno opet nesto nisam namestio kako treba....
Samo jos nesto da napisem temperatura je jako zanimljiva oko 58 stepeni ventovi su na 75% kao da ne rudarim uopste iako pise da je gpu opterecen 100%....

Poslednja izmena:
ako si upisao dobro adresu onda radi sve kako treba ali ono što moraš da shvatiš je da sa 24 Mh/s koliko daje jedna kartica potrebno je oko 7 dana da nakupiš 1 ETH.

http://karldiab.com/EthereumMiningCalculator/

u polje Enter Hashrate upišeš 24 ili koliko već imaš Mh/s i u tabeli će ti se pojaviti koliko dobijaš za sat,dan,nedeljno i mesečno, cifre su odprilike, verovatno ćeš dobijati manje zbog rasta diffa ...

A kakv je ethpool.org? Je l' sam dobro shvatio da je tamo minimalna isplata nagrada za1 blok, odnosno oko 5 ETH-a? Veći HR mi daje nego Coinotron

Poslednja izmena:
Razumem ali kako pise ovde 0.0000 Eth zar ne bi trebalo da pise 0.0001 makar?Evo slike http://prntscr.com/cg0fo9
Druga stvar koja me zbunjuje je sto dole pise koliko sam iskopao shares http://prntscr.com/cg0g6z i to na slici je tacno toliko sam odprilike i iskopao...
Na Poloniex i dalje ne pise nista ali dobro tamo ce pisati nesto kad se nakupi 1 Eth....
Sta meni u stvari daje Eth te deonice ili nesto drugo jos jedanput izvinite svi sto vas smaram ali samo mi ovo razjasnite i necu vise da pitam nista evo kopa vec pola sata bez problema :) a valjda ide sve gde treba....

Ok necu vise da dosadjujem neka kopa jedno sat vremena na dwarfu pise da imam 0 eth tako da ispada da ne kopam nista idem malo da se odmorim pa sve otpocetka posto ocigledno opet nesto nisam namestio kako treba....
Samo jos nesto da napisem temperatura je jako zanimljiva oko 58 stepeni ventovi su na 75% kao da ne rudarim uopste iako pise da je gpu opterecen 100%....

Mislim da ti je pametnije da podesis u mineru target temperature, dodavanjem parametra -tt broj. Ja obicno stavim 72, dakle -tt 72, pa mi se ventovi vrlo malo okrecu a samim tim se i malo trose. GPU tada radi na oko 72, ako je ispod smanji vent, ako je iznad pojaca...Dwarf ce ti pokazivati na svaki sat koliko si otprilike iskopao tako da ces se solidno nacekati do prve isplate, za 1eth dnevno ti treba oko 180mhs trenutno. ETH ti radi kako treba po slikama bih rekao.

Poslednja izmena:
Aha znaci na svaki sat pokazuje zato je 0.0000 sad mi jasno sve....
Pa mogu da podesim target temperature samo ne vidim potrebu za tim rudarim jednom karticom i evo stavio sam sad fan na 52 % i temperatura je 62 stepeni soba je provetrena mislim da taj target temperature treba namestati samo kada se rudari sa 2,3,4 kartice pa navise....
Znaci bukvalno mi sad besumno radi i sto bi nesto cackao sistem je stabilan....
I ja bi rekao da radi kako treba videcemo nek rudari par sati pa cu videti sta pise na dwarf-u....
Potrosnja kartice u gpu-z sam gledao ne prelazi 170 w tako da je to ekstra :)

Samo ti meni kazi kako to tvoje rx 480 Asusovke daju 4 mhs vise od moje Sapphire?
Meni je memorija Samsung pa sam citao da ona daje vise mhs?

Poslednja izmena:
Pa mogu da podesim target temperature samo ne vidim potrebu za tim rudarim jednom karticom i evo stavio sam sad fan na 52 % i temperatura je 62 stepeni soba je provetrena mislim da taj target temperature treba namestati samo kada se rudari sa 2,3,4 kartice pa navise....
I ja bi rekao da radi kako treba videcemo nek rudari par sati pa cu videti sta pise na dwarf-u....

Samo ti meni kazi kako to tvoje rx 480 Asusovke daju 4 mhs vise od moje Sapphire?

Pa i kod mene je...Samo sam modovao bios...

170w je ekstra ???? :smash:

mora se voditi rachuna ne samo o temp gpu, vec i o temp memorije i vrm-a (i eventualno ako postoji josh neki chip na pcb-u koji se greje nenormalno)

evo primer msi 470 (slichna je i asus 470 strix, mozda i gora)....memorija gola, vrm hladnjak bedan, glavni kuler prekriva samo gpu...i kad predjete IC merachem temp po zadnjoj strani pcb-a imate shta da vidite.

ako se ostavi def fan profil koji odrzava temp gpua ~62c, temp vrma je tipa 75c, a memorije 80-85 chak. .. ovo je situacija dok se kopaju valute koje rokaju memoriju...xmr i eth...
kad se stave na leb, i ako se narikta za istu potropshnju kao i za eth npr, onda gpu skache temp za koji stepen a memorija hladnija ~10c.

jes da je mozda ovaj post za HW temu, al da se nadovezem na macolin post.

po meni, za ovaj posao najbolje birati grafichke kojima kuler prekriva sve vitalne komponente... npr rx 480 devil... gainward gtx 1070 phoenix i sl....mozda safir nitro, ali on ima malko bedan kuler.

Poslednja izmena:
Ja pogresio nije 170w evo koliko pise :D http://prntscr.com/cg11p5

Hm slazem se :) ali opet da li to vazi za samo jednu?Ili samo za vise grafickih?
Meni kuler ne znam sta prekriva a sta ne ali graficka mi ima backplate i ne mislim o tome sta prekriva posto je samo jedna kad ih budem imao vise i poceo ozbiljno da se bavim rudarenjem razmislicu o tome :)....
I bas sam dodirnuo moju graficku i uopste nije vruca :)

Poslednja izmena:
a oper ni 60% fan,treba naci sredinu,u pravu je demios,na 380ki asus temp gpu mi 63 a vrma 72,al vent od 40 do 55,al sa spoljnim modifikacijama sobe moze se spusti dole,cak ni struju da vuce

@fallout3

ako je ova grafichka iz tvog potpisa, rekoh, safir nitro prekriva sve shto treba ali je malih dimenzija...zato i nije vruca... vec onako podjednako topla celom povrshinom.
dobra stvar kod safira je shto se jako lako skidaju fanovi zbog menjanja ili chishcenja, jako juzful ficher.

Macola265-Mislis treba uraditi undervolt?
Pa dobro asus 380 je odlicna karta ali ne mozes da je poredis sa rx 480 koja ima drugi proizvodni proces i koja se manje greje itd.
Zna se da je od Hd 7xxx pa sve do rx 3xx sve bio rebrand naravno sjajne kartice ali ne mogu da se uporedjuju sa rx 4xx serijom koja je potpuno drugacija...
demios-Da graficka je iz potpisa pre neki dan sam je uzeo :) pa da slazem se od svih rx 480 koje su izasle za sada ova moja se najbolje klokuje a takodje i Msi gaming x je sjajna cak i tisa ali se slabije klokuje bar sam tako citao na netu da skidaju se sa jednim srafom i to je to plus sapphire salje druge fanove ako so oni pokvare samo im pustis mail nije bitno odakle si :)

Poslednja izmena:
Mene interesuje ciji privatni ETH miner koristite i koliko % daje vise od ovih free?
Interesuje me za 380-ku, meni sa Claymore iozvuce 21.4MHS.

dal je moguce da 280x baca 17.5mh/s etc + 400mh/s sia? nesto mi tu nije kako treba izgleda da i clay laze ili stvarno toliko baca?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    286.8 KB · Pregleda: 80
Vrh Dno