Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
@darko
mozda bi trebao da budes malo ljubazniji ako zelis da ti neko pomogne...

i nerecete jos kako fenix vrv i goldi imaju 26mhs na 380ki

Kad je Phoenix napisao da izvlaci 25Mh/s ja sam se bacio na posao i rekao sebi: ako je on izvukao 25mhs ja sa svojim znanjem mogu bar 26mhs :d doduse ti njegovi 25mhs ja jos nisam vidio nije bilo slike dokaza itd itd.

@darko
Čudan smisao za humor u rano jutro.
@goldi
Respect za rezultate, mada slike odavno nisu ozbiljan dokaz. Meni je validniji radni staž na forumu.

25MHz je nešto zbog čega bi se vrijedilo rizikovati garanciju.
Mogu li neke smjernice?

Ako vi izvlacite 26 ja mogu 30 [emoji14]

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Pozdrav,nov sam u mining-u da li se isplati kopati Etherium sa jednom rx 480 8gb vec sam dobio odgovor bio pre nekog vremena da padne 50 dolara mesecno ali postoji li neki drugi coin koji je isplativiji?I da li se isplativost promenila u medjuvremenu?
A imam i neki popust na struju oko 1500 din. do 2000 din. kako kad znaci te pare sam u plusu svaki mesec.
Inace cuo sam da postoje posrednici koji uzimaju proviziju 5% od iznosa koji se zaradi rudarenjem a ostatak novca isplacuju rudaru da li je ta opcija dobra ili postoji neka druga opcija kako doci do novca?
I u kojoj temi mogu nauciti detaljno kako podesiti parametre za kopanje etheriuma?I planiram kopati na Windows 8.1 da li je to dobra ideja ne bih da kopam na Win 10....

Poslednja izmena:
Trenutno ti je eth najisplatljiviji za kopanje ako prodajes na dnevnom nivou, racunica od 50$ se poklapa sa trenutnim stanjem, sto nemora da znaci da ce ostati ista za nedelju dve.... moze bilo koji win od 7-mice pa navise.
Provizija od 5% je jos i povoljna obicno je 6-7% za manje iznose...
U principu ako kopas sa jenom karticom treba da mining da gledas kao jedno iskustvo vise, a ne na neku zaradu, za to ti treba 20+ gpu-a, ali svaki pocetak je tezak.....

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Pa da stalno se menja zarada zato i krecem sa jednom kartom da dobijem iskustvo i da udjem u pricu posle cu lako kupiti jos karti za mining....
Mogu u privatnoj poruci da ti posaljem podatke kako da dodjes do tog lika sto trazi proviziju 5% doduse ja sa tim likom nisam jos nista pricao ali od kolege rudara sam cuo da uzima 5% i da moze da me spoji sa njim ali nema potrebe sada sa tim jer ja jos nista nisam ni iskopao...
Pa da slazem se da je tezak nista nije jednostavno ne ocekujem veliku zaradu preko noci :) a pitam za savete ovde jer postoje dosta sitnica koje treba da se urade pravilno da bi sve sljakalo najbolje sto moze.
Pa dobro onda ja bi kopao na win 8.1 navikao sam njega.
Na kojoj strani u ovoj temi mogu da vidim detaljna podesavanja koje programe da skinem i ostalo?Posto tema ima 557 strana i citao sam od pocetka ali nema detaljno objasnjeno sta i kako...A da procitam 557 strana trebace mi mesec dana....
Tj. na prvoj strani ima podesavanja neka da li su se ona promenila u medjuvremenu ili je sve isto i posle godinu dana?

Poslednja izmena:
Kopati sa jednom karticom je isplativo samo u službenom računaru iz kancelarije :)
Ploča, procesor, memorija, HDD, kućište, napajanje sve to staviti u službu 1 kartice nije realno.

Mining nije programiranje i tu nema mnogo šta da se uči. Kako podesiš 1 karticu tako će ti raditi i 4 ili 6.
Ako si znao ostaviti post na ovom forumu sigurno ti neće trebati više od sat vremena da otvoriš adresu, skineš miner, namjestiš parametre instaliraš TeamViewer i zaboraviš na računar do pojave isplativijeg novčića.
Onda će ti trebati opet 5 do 10 minuta konekcije sa TeamViewer-om.

Ok ali u startu imam + 15 eura neki popust na struju i karticu sam kupio za mining i povremeni gejming ok uradicu kako si rekao ako negde zapnem trazicu pomoc....
Ne radim ja ovo zbog zarade nego samo hocu da udjem u celu pricu :) pa koliko padne novca padne ne opterecujem se time i tu ne mislim samo na mining nego i kako podesiti graficku karticu klokovanje undervolt i ostale stvari :) sve ce mi to trebati kad krenem ozbiljnije da se bavim miningom.....Mislim undervolt mi nece sad trebati nego samo da vidim kako se to radi posle vratim kako bilo :)

Poslednja izmena:
Koliko rama je potrebno za 4x380?

Jel dosta 2gb?

Hvala na odgovorima.

Za drugara pitam, koji je ubedjen da je 2gb puna kapa. A posto mu ja sklapam rigove, cisto da bude siguran da nije u pravu. :)

2 gb je malo pa sam windows uzima vise od 1gb celo vreme dok radi racunar 4gb je minimum minimuma....
Kazi ti njemu da dokupi jos 2gb ako vec ima 2gb i to je to :)

dovoljno je 2GB za eth/etc na claymore. E sad za neki drugi algo i miner možda nije. Ja bih isto stavio 4Gb i toliko stavljam ali je 2GB sasvim dovoljno za ovu kombinaciju.

2016-09-07_1719.png

Ja provjereno znam da 2GB radi posao za 3x380.

Radilo je i u pocetku sa 2gb ali je poslije povecanjem DAG-a trebalo 4gb. Bar ram nije skup. Ja nebi isao ispod 4gb.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Sa claymore-om dag više nije u ram tako da sa claymore-om ram stvarno nije problematičan. Zato je potrebno 16GB virtuelne memorije.

Poslednja izmena:
Ni ja iskreno ne bi "trošio" DDR slot za manje od 4GB, ali znaš, ako ljudi već imaju neki stari HW i hoće da ga iskoriste onda i 2GB radi posao.

Jel kopa neko eth+sia?Jel ovo ok ili moze bolje?2x380x + 1x7950, u odnosu na eth oko 100w vise trosi I digao temp. na karticama za 3-4 stepenaslika.JPG

jel clay daje tacne podatke o hasu? evo nekih fotki sa etc+dcr i samo etc karta je 280x

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    37.6 KB · Pregleda: 118
  • Untitled1dcr.png
    Untitled1dcr.png
    209.2 KB · Pregleda: 102
Nazad
Vrh Dno