Šta je novo?

Windows (phone) 10

Mani Android znamo sta je tu po sredi, a Apple i nema low cost model, tako da.
Nego mi lepo reci ali realno da li mislis da sadasnji low cost modeli rade podjednako stabilno kao modeli 520,620,720 dok ih je Nokia stancala i pumpala rekorde sto se tice WP price.
Samo mi to odgovori, da li je to na istom nivou kao 2013?

Trenutno i nema novih niti najavljenih, a ako mislis na 550 i 650, onda se slazem da nije na istom nivou kao ranije.
Upravo ja o tom trzistu iz pomenute 2013te pricam, kvalitetni low cost modeli i samim tim konkurentnost. Krajnji rezultat je da korisnik najvise dobija u tom slucaju.

Je l' treba da citiram sebe ili sta? Jesam lepo rekao da ako ne rade osnovne funkcije uredjaja onda ili je uredjaj falican ili njegov operativni sistem. Tu svoju tvrdnju sam dalje elaborirao kroz paralelu sa drugim proizvodjacima i njihovim resenjima. Linkovao si screenshot wikipedije a ne sliku koji opet govori sta tacno? Broj uredjaja koji koriste windows 10 mobile sistem a ciji je proizvodjac MS? Ajde da ponovim jos jedanput ono sto smo davno apsorvirali ali ljudi tebi slicni nikako to da razumeju: WINDOWS NEMA MOGUCNOST PRILAGODJAVANJA POJEDINACNIM UREDJAJIMA U SMISLU UBACIVANJA SPECIFICNIH TEMA/PODLOGA/PREDLOGA/VEZNIKA I KOJEKAKVIH GLUPOSTI KAO STO TO IMA ANDROID. Windows na lumiji 550 je ISTI JE*ENI WINDOWS koji je i na lumiji 950. Razlika? Hardverska i podrska za neke naprednije funkcije KOJE JE NAPRAVIO SAM MAJKROSOFT I MOZE DA IH IMPLEMENTIRA BILO KOJI PROIZVODJAC. Problem je sto ljudi od windowsa ocekuju da bude "malo drugaciji android". E pa ovo je nesto sasvim drugacije. Idi u prodavnicu, probaj i vidi da li ti odgovara. Ako ti ne odgovara a kupio si nov OS na slepo to je TVOJA greska a ne greska proizvodjaca. Ako OS ne radi kako treba to je greska proizvodjaca. Samo sto je dosta cesci slucaj ono prvo. Neka i ne radi windows kako treba, pa sta? Necemo odustati ni mi ni MS. Je l' android radio kako treba od prve verzije? Sta, v2.x nikad nije desila? Odmah izasao lolipop? Apple implementirao multitaskig u originalni iPhone? Hvala dovidjenja. Vise necu nista da pricam na konto ovoga. Vracam se u svoj izmisljeni svet gde svi koriste windows i sve radi a konkurencije nema jer vlada komunizam.

Oterecen si pricom oko uporedjivanja sa drugim sistemima, tu nema druze izgovora nije MS od juce u prici oko telefona... Razvijaju sistem odavno ali sve gore i gore ga razvijaju...
MS mora da pokaze da je drugaciji, jedino tako moze biti bolji, ali ne beta funkcijama i krpljenjem rupa koje nikako da zarkpe...male su im zakrpe, busno je sve..

Ma kakav ms phone ,za 2,3 godine ima onaj Samsung tizen da ima duplo više market udela od njih.

Poslednja izmena:
Ljudi ovde možete nastaviti debatu u vezi sa windows telefonima ovo je tema koja je predviđena za priču W10M. Dobronamerno i bez ljutnje obratite pažnju na link koji sam okačio

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?375748-Windows-Mobile-budućnost-ili-utopija

Neko je već pisao da mu se čini da jačina u sluškama je slabija nego što je bila na prošlom bildu, možda tripujem, ranije sam slušao muziku na 18-19 levelu sada na 24. a znam da nisam ogluveo u međuvremenu, pa se pitam da li može nekako da se softverski pojača zvuk da bude jači.

Poslednja izmena:
Takodje je i alarm mnoooogo tih.

Bilo bi dobro da se parametri za zvuk mogu nekako podesiti direktno u nekom fajlu. Nešto poput registrija na kompu.

To je ono što meni nije bilo jasno kod Lumija.
Tolika kompanija, sa toliko (ne)stručnjaka a da im se takve greške provuku.
I to u AU, a ne bilo kom.
Ne kapiram ...

Ja se nisam ubacivao sto se tice te price sa alarmom, i mozda ce vam smesno zvucati, ali meni nekako prija ovako kako je sad, s tim da se nadam da ipak nakon nekog vremena zvonjenja alarm ipak postane glasniji.

Vec sam to i pricao, ali nekako mi je alarm na ovom telefonu najmanje iritantan od svih alarma koje sam do sad imao na telefonima, a to vazi i za ovaj trenutni. Sve alarme do sad sam brzo zamrzeo - sta god da sam stavljao da me budi do sad. Znam da bi sad neko rekao "kako ovaj brani Microsoft, a ocigledno nisu u pravu i to je svakako greska", ali samo kazem da mene ovako nesto najmanje iritira pri budjenju, a uspeva da me probudi. Sa druge strane, vrlo moguce da taj tisi ton ne bi uspeo u nekom trenutku da me probudi ako sam kasno legao, pa bih iz tog azloga ipak ne bih hteo da rizikujem, i bolje je onda da taj ton bude glasniji.

Hehe, ali ovaj zvuk je neprevazidjen... :D
https://www.youtube.com/watch?v=IlqOpkmy4C0&feature=youtu.be&t=12
Kako su me ti kineski satovi buduli da ustanem za skolu, ni jedan zvuk mi nije bio iritantniji... :d (Bar mislim da je to taj zvuk na tim kineskim satovima.)

Poslednja izmena:
Gari, prevazišao si samog sebe ovaj put, a toliko si opravdanja imao za MS da je baš teško pobediti te,
ali eto nekako si i ovaj put uspeo da nađeš opravdanje, naravno besmisleno i nerealno, ali eto.

Ahahaha, barem sam nešto postigao večeras. :D

Ali šalu na stranu, ipak sam napisao da ovo sa alarmom zaista i jeste kiks od Microsofta. Ako mene takav zvuk konkretno lako budi i kad je slabog intenziteta, to ne znači da on ne treba da bude glasan, i voleo bih da je glasniji. I zbog vas, ali i zbog sebe. :) Nadam se da neću neko od narednih jutara biti "ukomiran" pre nego što Microsoft ispravi ovo, pa da me telefon ne probudi za posao. :D

Poslednja izmena:
Hahah pa dobro, coveku je ok :D

Ipak to ne moze da umanji cinjenicu da ne moze glasnoca alarma da se podesi, sto je smesno.

Ma Gari je car, jedan od 5 advokata MSa ovde, ali mi je najsimpatičniji od svih, priznajem.
I Enemoon mi je gotivan isto.

Kad ne bude čuo alarm i zakasni na dejt pa mu riba pokaže žuti,
onda ću da ga pitam da li će da brani MS :D .

Ma Gari je car, jedan od 5 advokata MSa ovde, ali mi je najsimpatičniji od svih, priznajem.

Hvala :)
I meni ste svi gotivni ,bilo bi bas dosadno da se malo ne zezamo ovde :) jedni u klin ,drugi u plocu ,zanimljiva ekipica ;)

:d Jak fora nema sta @gari bez uvrede al covek je upravu,mislim na ribe i alarm,a sto se tabora tice pripadamo istom :d

Ma fora je što mu devojka isto ima WP, pa mogu zajedno da kasne...
A, Gari, priznaj da si je zbog toga ubedio da uzme 650.

Evo ja sam probao alarm na Lumii 930 i Lumii 435 (obe su na anniv. apdejtu). Alarm jeste skroz tih u početku, ali se polako postepeno pojačava i dodatno se pali vibracija (koja ne radi odmah na početku). Pustite malo duže da zvoni pa ćete vidjeti, tj. čuti [emoji4]

Sent from mTalk

Evo ja sam probao alarm na Lumii 930 i Lumii 435 (obe su na anniv. apdejtu). Alarm jeste skroz tih u početku, ali se polako postepeno pojačava i dodatno se pali vibracija (koja ne radi odmah na početku). Pustite malo duže da zvoni pa ćete vidjeti, tj. čuti [emoji4]

Sent from mTalk

Istina ali mene 2x zeznuo pa zakasnio. Zato koristim Cortana i reminder kao budilnik [emoji1]

Sent from mTalk using Lumia 640 build 14915

Ako dozivim da ti hejtujes Majkrosoft, e onda sve u pm :D

Ne, to je samo privremeno onda jer su me u tom trenutku uvalili u probleme... :D

Inače, i ja pripadam generaciji koja je doživljavala Microsoft kao nekog profitera koji ljude samo ucenjuje da im daju što više para i slično... A onda sam u nekom momentu skontao da ipak i oni neke od svojih proizvoda ipak ljudima ostavljaju na tacni na ih koriste - ako ih nisam platio. Eto to Office 2007, instaliraš ga sa aktivacionim kodom koji koristi pola sveta (kao da oni to ne mogu da provere preko raznih ažuriranja), i onda još i skidaš one add in-ove sa njihovog sajta i njom ništa. Možda grešim, ali deluje mi kao da namerno puštaju ljude da to koriste, a inače stalno teče pljuvačina na njihov račun.

Tako da, ima raznih tih stvari zbog kojih ipak imam drugačije mišljenje o njima od nekih - ovo je samo jedan primer, i da me neko sad oko toga demantuje, ništa se ne menja. :)

A što se tiče advokata, pa mislim da to možemo najbolje s ovim da uporedimo... Ono kad te burazer nešto iznervira u trenutku pa bi hteo da ga udariš u rame, ali onda uleti ćale jer je čuo šta je ovaj rekao, i onda odjednom promeniš ploču pa ga braniš "nije, to smo se nešto zezali samo, nije on to rekao"... :D

Ja se nisam ubacivao sto se tice te price sa alarmom, i mozda ce vam smesno zvucati, ali meni nekako prija ovako kako je sad, s tim da se nadam da ipak nakon nekog vremena zvonjenja alarm ipak postane glasniji.

Vec sam to i pricao, ali nekako mi je alarm na ovom telefonu najmanje iritantan od svih alarma koje sam do sad imao na telefonima, a to vazi i za ovaj trenutni. Sve alarme do sad sam brzo zamrzeo - sta god da sam stavljao da me budi do sad. Znam da bi sad neko rekao "kako ovaj brani Microsoft, a ocigledno nisu u pravu i to je svakako greska", ali samo kazem da mene ovako nesto najmanje iritira pri budjenju, a uspeva da me probudi. Sa druge strane, vrlo moguce da taj tisi ton ne bi uspeo u nekom trenutku da me probudi ako sam kasno legao, pa bih iz tog azloga ipak ne bih hteo da rizikujem, i bolje je onda da taj ton bude glasniji.

Hehe, ali ovaj zvuk je neprevazidjen... :D
https://www.youtube.com/watch?v=IlqOpkmy4C0&feature=youtu.be&t=12
Kako su me ti kineski satovi buduli da ustanem za skolu, ni jedan zvuk mi nije bio iritantniji... :d (Bar mislim da je to taj zvuk na tim kineskim satovima.)

:D GAri na nivou zadatka

@Gari - jeste, neko u Microsoftu je skontao da nema smisla da ganja kucne korisnike u zemljama Treceg sveta pa ih pusta da koriste Windowse i Office, taman da se ne stvori masa koja bi koristila neki drugi softver, bas im hvala :D Daleko je Microsoft od "humanitarca". Nego mene Google i Apple nerviraju daleko vise (a jos vise njihovi korisnici) tako da namerno udaram kontru.. Mada se jos ne usudjem da predjem na Windows Mobile, iako koristim 5-6 aplikacija. Danas pisem e-mail Daily Mailu i zalim se na njihovu UWP aplikaciju (koja mi je napravila 7 gigabajta cachea), odgovara mi lik koji kaze da je primetio to i pokusace da resi.. Ej, jedan jedini covek radi na aplikaciji jednog od najpoznatijih news portala na svetu. Lumia 650 mi je jedan od najlepsih telefona koje sam video u zivotu i voleo bih da je Win10m realna prica i izbor, ali...

Nazad
Vrh Dno