Šta je novo?

Prebacivanje fajlova sa SATA HDD na SATA 2

unarmedkiller

Poštovan
Učlanjen(a)
27.08.2016
Poena
51
Pozdrav svima. Ovo je moja prva tema a samim tim i post. Stojim na raspolaganju vezanom za rad u programima za 3d modelovanje i graficki dizajn.

Pitanje je sledece;

Kupio sam novi komp i sa njime i hdd sata2 od 1 tb. Kako da prebacim fajlove sa starog harda (obican sata konektor) na novi hard disk a da pri tom ne unistim maticnu jer je pravljena za sata 2. Sta mi preporucujete od kablova, koju metodu da koristim? Inace stari racunar ne radi a ja nemam nacina kako da povezem stari hdd sa novim kompom, bar ne tom maticnom. Stoji u opisu moja tacna konfiguracija!

Uzmes sata kablo, ukacis svoj stari sata 1 hdd i sacekas da ga prepozna ploca i windows. Gotova prica, mozes da pocens sa prebacivanje podataka. Sata kabl je isti za sve sata uredjaje, osim za esata. Samo ces biti ogranicen brzinom sata 1 hard diska, nista vise.

Jednostavno. Ugasi racunar kabl od napajanja izvuci iz kucista. Stari disk zakaci kablovima od DVD uredjaja. Upali racunar kada se sistem podogne prepoznace stari disk. Iskopiraj sta ti treba, naravno ako racunar pozadi nema NALEPNICU pa smes da ga otvoris. Druga varijanta, kupi eksternu fioku za HDD -SATA oko 2.000 din. ubaci u nju stari disk preko USB-a i kopiraj..

Znaci mogu slobodno da prikacim obican sata na maticnu i koristim ga na primer za backup particiju. Nema potrebe ni da kopiram stare fajlove na novi HDD :) ? Ako je tako onda je super...

Jednostavno. Ugasi racunar kabl od napajanja izvuci iz kucista. Stari disk zakaci kablovima od DVD uredjaja. Upali racunar kada se sistem podogne prepoznace stari disk. Iskopiraj sta ti treba, naravno ako racunar pozadi nema NALEPNICU pa smes da ga otvoris. Druga varijanta, kupi eksternu fioku za HDD -SATA oko 2.000 din. ubaci u nju stari disk preko USB-a i kopiraj..

Steta.. ima nalepnicu, uzet je u v1nw1nu.. Moracemo da skidamo pazljiivo nalepnicu i vracamo ponovo, ko da falsifikujemo pasos...

Nemoj da skidas nalepnicu, nego idi sa kucistem u winwin i trazi da ti oni ubace tvoj hdd, taman kupi jos jedan sata kabl kod njih. I onda neka ti zalepe novu nalepnicu.

Nemoj da skidas nalepnicu, nego idi sa kucistem u winwin i trazi da ti oni ubace tvoj hdd, taman kupi jos jedan sata kabl kod njih. I onda neka ti zalepe novu nalepnicu.

Sredjeno. Seo u kola, objasnio situaciju, prikacili stari hdd + iskoristili stari sata kabl i zalepili nalepnicu.

Super :)

Za dzabaka ili naplate uslugu?
U prodavnici ili neki servis njihov?

U principu to može da se završi u prodavnici, u svakoj ima barem jedan prodavac koji zna da otvori kućište. Ne postoji neki zvaničan cenovnik, to je dobra volja prodavca, a ti mu kupiš posle koka kolu ili nešto slično.
Zamoliš ljubazno, sačekaš da ne bude gužva, tj da imaju vremena, i to je to.

Ili pošalješ preko njih u servis i čekaš par dana, a možda i naplate, mada ne bi trebalo.

U prodavnici dzabaka, da ne verujes. Ali pazario sam dodatno nekog logitec misa trebo mi.

U principu to može da se završi u prodavnici, u svakoj ima barem jedan prodavac koji zna da otvori kućište. Ne postoji neki zvaničan cenovnik, to je dobra volja prodavca, a ti mu kupiš posle koka kolu ili nešto slično.
Zamoliš ljubazno, sačekaš da ne bude gužva, tj da imaju vremena, i to je to.

Ili pošalješ preko njih u servis i čekaš par dana, a možda i naplate, mada ne bi trebalo.
Apsolutno tako. Samo cekas da nisu u guzvi, jer kad su u guzvi su jako nervozni. Svi smo?

Upravo iz tog razloga prodavci imaju te nalepnice u radnji. Desi se da kupac hoće da ugradi još memorije, ssd ili još jedan hard, pa da bi mogli to da mu završe na licu mesta.

Nazad
Vrh Dno