Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

I ja sam pitao za zacrnjivanje u Glance podešavanjima pod Extra. Većina opcija odatle je već izmeštena na drugim mestima.

Što se tiče prekidanja zvuka prilikom okretanja telefona na ekran to još uvek radi. Opcija je u Touch podešavanjima.

Nesto su cackali oko toga, cini mi se da smo tu funkciju "flip to silence" malo imali, malo nemali. Rekao bih da rade na tome. Meni ta funkcija radi na l532 na Redstone-u...

I ja sam pitao za zacrnjivanje u Glance podešavanjima pod Extra. Većina opcija odatle je već izmeštena na drugim mestima.

Što se tiče prekidanja zvuka prilikom okretanja telefona na ekran to još uvek radi. Opcija je u Touch podešavanjima.

Kako intuitivno. :D

Meni je ta funkcija uključena ali neće da radi, nešto su ćakali definitivno, a u tom meniju u donjem desnom uglu imam tri kvadratima u različitim bojama, šta oni predstavljaju?
YUiPjF5.jpg

Gde vam je tačno Touch u podešavanjima?

A za tri kvadratića smo i ranije viđali u raznim podešavanjima, ali nismo znali šta su.

Hehe, eto, a kod mene nema podešavanja a radi izgleda. :D

Opcija je tu i na Redstone. Poklapanje telefona utišava zvono ali prekrivanje ekrana/senzora rukom ne deluje na L640. Možda ovaj telefon ima senzor koji registruje položaj telefona i promenu istog.

Poslednja izmena:
Imam ga u settings-personalisation-glance screen/navigation bar.

Tu podešavam za vibraciju na navigacionoj liniji, touch nemam. I dalje me vidim opciju za to preklapanja... Da, a to sa prekrivanjem telefona nisam skontao da ima. Mada radi mi i to kad ga pokrijem jastukom. :p

Imam ga u settings-personalisation-glance screen/navigation bar.

Tu podešavam za vibraciju na navigacionoj liniji, touch nemam. I dalje me vidim opciju za to preklapanja... Da, a to sa prekrivanjem telefona nisam skontao da ima. Mada radi mi i to kad ga pokrijem jastukom. :p

Isto je i kod mene.Valjda ce da vrate "flip to silence" sam bas koristio i bas mi ne dostaje :( Prilicno je prakticna opcija,barem meni.Ja u Extratras uuopste nemam Touch opciju samo Glance screen i pretpostavljam da je je tu flip to silenc.A pod navigation bar imam samo dve opcije Vibration for navigation bar i double tap the navigation bar to turn off the screen.

Poslednja izmena:
A double tap to wake mi je u settings-personalisation-lock screen. To sam sad našao...

E, da, i dobio za Skype Preview da mogu da ga stavim na lock screen. :)

Da dodam ispravku, proradilo mi utišavanje pri dolaznom pozivu kad okrenem telefon, kako, nemam pojma!

Evo sad citam Microsoft forum pola foruma se zali na "flip to silence" neki sa 640,neki sa 950,950xl doduse svi su insaderi ali vecina ima isti build poslao sam mail support-u pa cemo da vidimo ta funkcija mi je neophodna jednostavno sam je koristio od prvog dana kad sam uzeo telefon i mnogo je prakticna.Ponavljam se po 100 put izvinjavam se svima,sam sam isfrustriran.

Da li postoji windows 10 verzija za lumia 640 DS?

Nesto mi se ubagovao store pa moram hard reset da uradim, pa razmisljam da usput mozda i probam win 10

Upgrade advisor, pa nadogradiš, pa hard reset, pa opet proveriš ako ima ažuriranje sistema. Onda sve ručno namestiš na telefonu, ne povlačiš backup.

Upgrade advisor, pa nadogradiš, pa hard reset, pa opet proveriš ako ima ažuriranje sistema. Onda sve ručno namestiš na telefonu, ne povlačiš backup.

NIKAKO NE POVLAČIŠ BECKUP zato što taj beckup sa 8.1 će ti sigurno praviti probleme. Obavezno ponovo iz početka podesi telefon i radiće ti OK

Čuo si Tozu. :)

Onda moram prvo hard reset jer mi ne radi prodavnica, prijavljuje neku gresku. Hvala

Ček stani malo...aha...znači ovako:
promenio sam telefon, uzeo neku drugu Lumiu, resetovao na fabrička podešavanja. Ne radim odmah bekap podataka, već nadograđujem na win 10 i onda instaliram jedan po jedan program koji sam imao ranije?
A kontakti, desktop...ostala podešavanja? Sve ručno?

Kontakti i desktop će se podesiti kao što su bili na starom telefonu, čak je moguće i aplikacije neke sam da povlači, ali ne povlačiš backup. Sve što ti ne bude tu odmah, to naknadno ručno stavljaš. A to prvo, kontakti ti svakako dolaze, a neke te druge stvari - zavisi od tvojih podešavanja na starom telefonu.

Objasni konkretno na kakav backup se ovde misli ... Gde treba na sveze apgrejdovanom sistemu kliknuti da se stari backup ne povlaci ? Koja je to opcija ? I ako se iskljuci backup kako ce se desetka bekapovati ubuduce ?

Objasni konkretno na kakav backup se ovde misli ... Gde treba na sveze apgrejdovanom sistemu kliknuti da se stari backup ne povlaci ? Koja je to opcija ? I ako se iskljuci backup kako ce se desetka bekapovati ubuduce ?
Kad se uloguješ kod sebe na nalog, pita te da li hoćeš da sve staviš sveže, ili da staviš backup, a ako ranije nisi pravio backup, možda te ni ne pita to.

I ovako ti backup ne isključuješ, nego samo prvi put da gde ne povlačiš - poenta je da ne povlačiš backup sa 8.1 na desetki.

U tom backupu on pamti skoro sve, i koje su imao aplikacije i kakva podešavanja na telefonu. A ono što tu se svakako pamti - to su telefonski brojevi na primer, za to ti backup ne treba. Mada, ja ne znam šta si ti i kako radio s telefonom, proveri da li imaš te kontakte u people.live.com.

Nakon hard reseta u trenutku kad se ulogujes ponudi ti postojeće backup-ove, a na dnu je opcija Dont restore. Backup je od tog trenutka svejedno uključen, ali kreće iznova.

EDIT gari je the flash, istovremeno je na svim temama

Poslednja izmena:
Kontakti i desktop će se podesiti kao što su bili na starom telefonu, čak je moguće i aplikacije neke sam da povlači, ali ne povlačiš backup. Sve što ti ne bude tu odmah, to naknadno ručno stavljaš. A to prvo, kontakti ti svakako dolaze, a neke te druge stvari - zavisi od tvojih podešavanja na starom telefonu.

E, sada mi objasni ovo:
menjao sam moju L640 lte za L640 xl ds... kada sam je startovao na njoj je već bio win10, to je ok. Nisam povukao bekap, ali osim imenika ništa nisam dobio kao što je bilo na prethodnom (ovde prvenstveno mislim na desktop). U suštini i nije mi to neki problem da se malo zanimam i čeprkam po davno zaboravljenim opcijama, ali se pitam, da li sam mogao da odradim bekap posle logovanja s obzirom da je win10 već instaliran?

Nazad
Vrh Dno