Šta je novo?

Laptop do 30.000 za office

mezzano

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B450-PLUS II
RAM
Kingston - KF3200C16D4/32GX 2x32
GPU
AMD Radeon PowerColor RX 6600
Storage
ADATA LEGEND 850 1TB, Transcend TS128GMTE110S, Seagate ST2000DM008-2FR102 4TB
PSU
500W COOLER MASTER MWE White MPE-5001-ACABW-EU
Monitor
LENOVO LEN L24e-20
Miš & tastatura
LOGITECH MX Master 3S, LOGITECH MX Keys S
Laptop
Apple Air M1
Tablet
iPad 10th
Mobilni telefon
Poco X3 PRO
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199130257573/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Treba mi laptop, prvenstveno za office, dakle, ništa zahtevno, a budžet je do 30.000 din.
Ono što bi hteo obavezno je dvd rw.

poslato sa LG L65

Evo ulazimo u drugi mesec sa temom, kad vec nis dosad kupio laptop, mozes malo da sacekas septembar tad obicno krecu akcije svega i svacega, pa ko zna sta ce moci da se probere, a koliko cujem bice velika rasprodaja starih modla.

Kluzo, sutra polazem advokatsku zakletvu (cekao sam da sve zavrsim u vezi pravosudnog i advokatskog ispita, pa da onda kupim laptop), pa bi, recimo, od 24.8. vec trebalo da imam "alat" za rad.
Koliko je pouzdano to da ce biti popusta i promocija?

poslato sa LG L65

Mislim da je to greska sto pise da je 6GB rama. Na linki stoji 4, a i kod drugih prodavaca je 4.

poslato sa LG L65

Dobio sam ponudu od bcgroup na 31.800, a na poklon se dobija torba i opticki mis.
Cini mi se ok ponuda.

poslato sa LG L65

Stigao mi je laptop danas.
Koliko je najbolje da od odvojim za sistemsku particiju? Planiram da napravim 2 particije.

Smeta li nešto bateriji da bude uključen na napajanje i kad je baterija puna?

Može li da se ugradi dvd rw, koliko košta sa ugradnjom i gubi li se garancija u tom slučaju?

poslato sa LG L65

Ipak ima 6GB rama.
System.png

Daj neke utiske - kvalitet izrade, tastatura, koliko ti traje baterija, kakav je ekran, osećaj u radu...

Tek sam sinoć instalirao Win. Radio sam na njemu, možda sat vremena, tako da nemam mnogo utisaka. Nisam nešto ni kompetentan da dajem ocene što se rada tiče, jer sam pre radio sa desktopom koji je imao Sempron 2.4 i 512 rama i laptopom MSI VR610, iz 2005-6 godine.
Prvi utisak se tiče touch pada koji mi je veoma loš, neprecizan. Urađen je od reljefne plastike i to baš dosta krupan reljef, tako da se često dešava da kursor "igra". Koristiću miša u 90% slučajeva, ali ipak, bilo bi bolje da je od glatke plastike i da je precizniji.

U principu, HP mi nje bio favorit, kad sam gledao proizvođače, ali mi se učinilo da je povoljna kupovina, pa sam ga uzeo.

poslato sa LG L65

Danas sam primetio da veoma slabo hvata wifi signal. Imam dva tri dana problema sa internetom, ali bez obzira na to, u sobi gde se nalazi WiFi ruter, na udaljenosti od 5-6 metara od rutera jedva hvata signal.
Vireless antena.jpg

Kad stavim USB WiFi antenu, sasvim druga priča.
Vireless antena1.jpg

Verovatno antena nije dobro povezana. Skini uputstva za taj model i pogledaj gde se i kako kači antena. Meni se dešavalo u servisu da otkače (jednu od dve) i ne zakače lepo, pa moram ja to da ispravaljam. Druga opcija ti je da vratiš gde si kupio da oni to srede

Kontaktirao sam servis i kažu da je 90% do drajvera. Poslali su mi link sa hp sajta da skinem i instaliram. Kažu da se tako ponaša jer je drajver generički windowsov, pa to stvara problem. Trenutno nisam kući, ali kad dođem kući u nedelju, probaću. Nadam se da će to zaista rešiti problem.

poslato sa LG L65

Drajveri su 100%, isti problem sam imao na HP laptopu od devojke.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Problem sa wirelessom rešen instalacijom drajvera sa hp sajta. Sad sve radi kako treba.

Što se tiče utisaka, rano je još da dam neki valjani sud, ali definitivno mi se ne sviđa materijal od koga je napravljen. Neka reljefna plastika, na kojoj ostaju tragovi otisaka. Reljef je u obliku sitnih romboida, malo podseća na carbon reljef. Touch pad je isto od reljefne plastike, pa to foprinosi neprecoznosti.
Tastatura je dobra.
Od ulaza ima dva usb sa leve strane (pretpostavljam da su to 2.0), hdmi i lan ulaz, a sa desne strane ulaz za micro sd, usb.
Ima samo led dioda sa strane, kad je uključen u punjač i male diodice na caps lock i na tasteru gde je mute.
Kamera je očajna (0.3 mpx), pa kome treba laptop za skype, neka ga preskoči.

poslato sa LG L65

Pokušaću, mada mi je nejasno zašto su radili touch pad od onakve plastike...!?

Što se tiče baterije, mislim da od 2-3 sata rada neće moći duže da izdrži.

Znate li da li se ovaj model isporučuje u jačoj konfiguraciji?

poslato sa LG L65

Skinuo sam drajvere za touch pad. Nisam primetio da je preciznost poboljšana, ali se dobijaju opcije "pinch to zoom", "double tap" i možda još neke, ali nisam ih uočio.

@Darkodar, kako misliš "svetliji ili tamniji"? Jel kada radi displej, pri kojim bojama...?

Kad dobijem malo vremena, planiram da uradim nešto slika i uradim mali review, pa ću pokušati da slikama prikažem kakav je displej.

Da ne otvaram novu temu, cifra 30 do 35.000din. Ima li nešto na akciji negde najbolje za ovu lovu? Kućna upotreba, dokumenti word, društvene mreže, ponekad film... Preporuka?

Primer na koji sam naleteo u CT, cena je bez popusta, plus popus koji piše na slici. Ima li nešto na akciji negde bolje?

Prilozi

• WP_20161230_18_33_28_Pro.jpg
    WP_20161230_18_33_28_Pro.jpg
    689.1 KB · Pregleda: 121
  • WP_20161230_18_33_45_Pro.jpg
    WP_20161230_18_33_45_Pro.jpg
    626.1 KB · Pregleda: 113
  • WP_20161230_18_34_14_Pro.jpg
    WP_20161230_18_34_14_Pro.jpg
    922.5 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Nazad