Zar nije to moglo drugačije da se reši, ja imam i onaj mali powerbank od 2600mAh on ima samo jednu ćeliju a napuni mi s3 bez problema od 1 - 100% i ne isprazni se skroz. Ovaj xiaomi ima 4 takve ćelije unutra a mogu da napunim tel samo dva puta? Ne uklapa mi se tu matematika.....
To je zato što ti xiaomi govori istinu a taj mali jeftini jednoćelijski

powerbank te laže, on možda ima litijum jonsku ćeliju od 2600mAh (obično su to samsung ICR18650-26f ili slično) ali ta ćelija je puna kad je na 4,2V a prazna na oko 3V (2,8V) znači, da bi mogla da se koristi za punjenje telefona preko USB porta voltaža baterije koja se kreće između 3V i 4,2V mora da se bustuje (poveća) na tipa 5.1V a to se radi tako što se iz ćelije vuče više ampera, da bi se na izlazu dobilo 5,1V @ 2A iz ćelije mora da se povuče recimo 3 ili 4 ampera, što je ćelija punija to manja količina dodatnih ampera (razlika između 2A na izlaznom USB portu i onoga što se vuče iz baterije da bi se dobilo 5,1V na izlazu) trebati da se dobije 5,1V, što je ćelija praznija to će biti veće njeno opterećenje.
E sad, nisam pratio temu od početka pa predpostavljam da je tvoj s3 zapravo Samsung galaxy S3 koji po specifikaciji ima bateriju od 2100 mAh a pošto je to stariji model predpostavljam da ga koristiš već neko duže vreme i da je baterija već malo oslabila (pošto možeš da izvadiš bateriju iz telefona mogao bi i da izmeriš njen trenutni kapacitet ako imaš adekvatan punjač za litijum jonske baterije kao recimo opus bt-c3100, da, u pravu si, u telefonu je li-po baterija a ono je punjač za li-ion, nema to veze, i jedne i druge se pune do 4,2V i istim algoritmom punjenja...)...
Uglavnom, ako pogledaš xiaomi, kod njih je 10000 mAh na 3,6V odnosno 6250 mAh na 5,1V dakle 62,5% od reklamiranog kapaciteta, ako to analogno primenimo na tvoj mali powerbank 62,5% od reklamiranih 2600mAh bi bilo 1625 mAh @ 5,1V dakle, baterij u tvom telefonu je toliko oslabila da ima ispod 1625 mAh pa mali punjač može da je napuni od 1-100% i da još malo ostane u njemu, kao što kažeš.
Inače Xiaomi sa gornje fotke ima 3 ćelije unutra od 3500 mAh i to su uglavnom panasonic NCR18650BF ćelije.