Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Pogledaj malo bolje ,100% je tu

Sent from my Redmi Note 3

U pravu si.
Još jednom sam uradio uninstall iz Downloaded.
Screenshot_2016-08-07-21-07-32-224_com.android.settings.png

U All se nalazi i dalje Hangouts.
Screenshot_2016-08-07-21-09-25-682_com.android.settings.png

Nisam nikada stavljao aplikacije na disable.
Još nisam stigao do tog nivoa da jurim SOT :D

Evo malo SS za bat na RR + Radon v 2.0 kernel

d2af5998f0e1270e2c168c590bed32de.jpg

85d28fe1a000ca6ae7e922cb35e1d86d.jpg

A sto se tice kamere u odnosu na S3, tu je negde,ako ne i bolja po dobrom svetlu...Ja sam poredio sa S4 i pravi bolje slike...Nemam trenutno S3 da testiram, ali moj subjektivan "osecaj" je da je kamera bolja...

Sent from my RN3 Pro

Pa je l' moguće nekako naterati RN3Pro da snima u 4K ?
Ne primetih da je neko dao krajnje rešenje.

Moze, napisao ti @Dacke...Ja nisam pokusavao...ne vidim svrhu, meni i full hd dosta :)

Sent from my RN3 Pro

RR rom vec ima u sebi tu SD kameru :)

d9cb5e5f67b6428b5fa02c4da82ec5b4.jpg

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Postoje li u toj kameri manualne komande ? Iso,ss itd

Sent from my Redmi Note 3

Nema sta nema...ako hoces, okacicu ti SS iz kamere...

Sent from my RN3 Pro

Svidja mi se MIUI 8, kad se zadovoljim, prelazim na CM :)

Okači nešto 4KvsFull HD.

+ This application will work on any MIUI 7 ROM. Global/China//Developer
Ako neko odradi na MIUI8,neka javi.

Jel zna neko mozda koji audio chip cuci u Redmi Note 3 SD? I da li to negde moze da se proveri?

Uuuu, koliko sam poena zaradio u zadnjih 7dana :laugh:

@Kidence, super za fontele..znači kod Vladimira si uzeo.
Pa ti reče ne poznaješ Vladimira? :D
Da li je moja borba sa aždajama na kp thread-u ,uticala na to da uzmeš baš kod njega?
,)
Evo, meni čovek već drugi put šalje kaljeno staklno, polomljeno.
Prvi put ,kada mi poslao fon, bilo je sve extra upakovano, kompaktno, imalo je i dumper zaštitu..kada sam raspakovao Teracell tempered glass, polomljeno.
Čovek mi pošalje i drugi put staklno Comicell, opet polomljeno.
Digao sam ruke, uzeću Nillkin.:d

edit:
Sada sam zvao prodavnice,ovde na Zlatiboru, oni kažu da poručuju iz BG-a, imaju i Teracell i Comicell, brza pošta im dopremljuje..retko koje staklo im se polomi,a meni dva puta izlomljeno.
..'bem mu miša ;)

Poslednja izmena:
Ne poznajem, upoznao ga tada :) Ali ima dobre preporuke, ok lik skroz :) Sto ti salje, idi kupi.To Teracell je ok, malo se vise masti, ali lepo se lepi ;)

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Primećujem da više ne stižu notifikacije na MIUI 8.
Tapatalk,Viber,Skype..sve aktivirano u Autostart-u, u Manage apps' battery usage svakoj aplikaciji aktivirano No restrictions.

To meni bilo na r3s dok ih nisam zakljucao da uvek ostanu u recents apps. Probao?

Na MIUI7 je sve radilo ,bez obzira da li je apk rezidentna u RAM-u ili ne.
Zaključao sam sada Tt, pa ću javiti.

Kako sve vise ljudi kupuje Redmi NOTE 3 PRO varijantu telefona sa Snapdragon procesorom i nailaze na isti problem, a to je da vecina telefona koji se kupuju kod nas dolaze sa CUSTOM(preradjenim) ROM-om i isti nije bas najzahvalnije resenje jer vecina vas zeli official Global ROM.
Napisacu ovde jedan tutorijal na nasem(razumljivijem) jeziku za mnoge kako da resite taj problem tj. kako da flesujute Global ROM kome radi OTA update.
Ovaj tutorijal nije moj, vec na neki nacin pojasnjenje tutorijala na engleskom jeziku sa MIUI foruma clana Muz_paray, inace jednog od moderatora na istoimenom forumu i sve zasluge za isti pripadaju njemu. Takodje ovaj tutorijal je malo modifikovan sa moje strane, ali sve funkcionise :D

Link ka orginalnoj temi na MIUI forumu http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

Takodje na pocetku bih naglasio da sve sto radite, radite na sopstvenu odgovornost.

Metoda je probana na Windows 7, 8 i Windows 10 x64(64 bita)sistemima i na svima je prosla bez problema.Procedura zahteva da imate racunar sa 64-bitnim Windows-om jer na 32-bitnom(x86) Windows-u moze doci do odredjene greske i do brick-ovanja uredjaja.
Takodje, moja preporuka je da koristite org.kabal od telefona, zadnje USB portove, kao i da budete sigurni da racunar na kome cete raditi proceduru nema problema sa Windows-om i sa USB portovima i njegovim drajverima, jer prekidanje u toku procedure flesovanja dovodi do neispravnosti telefona(brick-ovanja).

Kada sve to proverite i sigurni ste da je sve ok, mozete poceti sa procedurom.

Posto je ovo modifikovano uputstvo, prvo instalirajte ovaj MiFlash sa linka

https://app.box.com/s/x2vftglzq04wqq1up8rda3xmog5e5fby

Kada instalirate njega, trebalo bi da imate instalirane adb drajvere,Qualcomm USB serial drajver,kao i MiFlash...drugim recima sve sto vam treba za uspesno flesovanje :D
U slucaju da se kada izlistate uredjaje u adb-u ne vidite da je telefon povezan, probajte da instalirate ADB drajvere sa ovog linka...

http://adbdriver.com/downloads/

Skidate Automated installation (Universal) veriju i instalirate istu.

Takodje za fleshovanje treba i adb.zip preko koga telefon ubacujete u Downlad mod i isti mozete skinuti ovde

https://app.box.com/s/q97ku0tp161yi2qol4m0sn4bi7mnjeqb
i otpakovati negde gde vama odgovara, recimo Desktop.

ROM mozete skinuti sa orginalnog tutijala, u pitanju je Global 7.3.2 ROM

http://s33.postimg.org/gqlhpkd3j/aaaaaa.png

Kada skinete ROM, on je u tgz formatu i isti treba raspakovati sa Winrar-om(treba novija verzija Winrar-a, ako neko ima stariju neka skine zadnju).Kada otpakujete ROM dobicete Folder sa nazivom
kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global
To je to, sto se tice ROM, ovaj otpakovani ce vam trebati, zapamtite gde ste ga sacuvali.

Sledeca stvar koju treba da uradite je da odete u Settings na telefonu pa About phone i tu nadjete stavku MIUI version na koju tapkate dok ne izbaci poruku da je Developer options opcija aktivirana.

Kada zavrsite taj korak , vratite se nazad jedan korak u Additional settings i nadjite opciju Developer options, izaberite istu i nadjite opciju USB debugging i aktivirajte je.

Kada ste to odradili, nakacite telefon za racunar i otvorite folder adb koji ste raspakovali iz adb.zip-a sa linka koji sam gore ostavio...

Kada ste u njemu, drzite SHIFT dugme na tastaturi i kliknite desni klin ka praznu povrsinu i izaberite Open command window here.
Otvotice vam se cmd prozor u kome kucate

adb devices

Nakon cega ce izbaciti sledecu poruku
http://s33.postimg.org/tqk3gcedr/adb_unauthorized.png

UCEMROJ999999 je ime mog uredaja, kod vas ce to biti drugacije...nemoj to da vas buni..Bitno je da izbaci da ima uredjaj zakacen.
Kao sto vidite u nastavku pise unauthorized, da bi bio authorized izbacice vam poruku na ekranu telefona koju prihvatite.

Nakon toga ponovo kucajte adb devices
Kada izbaci umesto unauthorized na kraju device, to je to..

Nakon toga ubacujete telefon u Download mod komandom

adb reboot edl

Telefon ce se ugasiti i blinkace crvena lampica u gornjem desnom cosku.

Posto ste vec instalirali na pocetku MiFlash, pri ulasku u Downlad mod telefon ce sam povuci odgovaraju drajver za telefon i instalirati ga, a vi samo u Device Manager-u po stavkom Ports proverite da li je sve kako treba, tj. kao na slici...

http://s33.postimg.org/558dhi7yn/aaa.png

Ako je sve kako treba, predjite na sledeci korak...

U slucaju da se nije sam instalirao drajver ,idite desni klik na QHSUSB stavku, pa update driver i nadjite putanju do MiFlash koji se ako nista niste menjali prilikom instalacije nalazi na C particiji->Program FIles->Xioami->MiFlash->Qualcomm->Driver.
U slucaju da nece da prihvati drajver,raskacite telefon, zadrzite duze power dugme da se ukljuci telefon, pa se opet vratite u adb folder i ponovo ubacite telefon u Download mod, a racunar restartujte i probajte ponovo da instalite.

Kada i ovaj korak odradite uspesno, ostaje vam jos samo da flesujete ROM.

Pokrenite MiFlash, idite na dugme Browse i nadjite otpakovani ROM
kenzo_global_images_V7.3.2.0.LHOMIDD_20160419.0000.19_5.1_global i izaberite isti.

Na dnu izaberite stavku FLASH ALL.

U MiFlash-u treba da vam vidi uredjaj zakacen na neki od ''COM portova'', u ovom slucaju na slici COM port 3.

http://s33.postimg.org/wlhpb3jyn/Untitled.png

Kada ste sve to odradili, kliknite na dugme Flash i sacekajte da izbaci poruku kao na slici...

http://s33.postimg.org/u8sr4755b/Untitleda.png

Kada to vidite, znaci da ste uspesno flesovali GLOBAL ROM 7.3.2 na vas telefon.

Raskacite telefon sa kabla, zadrzite duze Power dugme i sacekajte da se telefon pokrene.

Posle toga sledi setovanje samog telefona.

:)

Hvala sve proslo bez problema :)

Nema vise reklama na telefonu

Uuuu, koliko sam poena zaradio u zadnjih 7dana [emoji23]

@Kidence, super za fontele..znači kod Vladimira si uzeo.
Pa ti reče ne poznaješ Vladimira? :D
Da li je moja borba sa aždajama na kp thread-u ,uticala na to da uzmeš baš kod njega?
,)
Evo, meni čovek već drugi put šalje kaljeno staklno, polomljeno.
Prvi put ,kada mi poslao fon, bilo je sve extra upakovano, kompaktno, imalo je i dumper zaštitu..kada sam raspakovao Teracell tempered glass, polomljeno.
Čovek mi pošalje i drugi put staklno Comicell, opet polomljeno.
Digao sam ruke, uzeću Nillkin.:d

edit:
Sada sam zvao prodavnice,ovde na Zlatiboru, oni kažu da poručuju iz BG-a, imaju i Teracell i Comicell, brza pošta im dopremljuje..retko koje staklo im se polomi,a meni dva puta izlomljeno.
..'bem mu miša ;)
Ja pricam mesecima ovde samo nilkin staklo ako hocete da bude bez greske,da ne kazem savrseno cuci..ko d... na s...

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti

Sad kad si postao zmaj :d ako mogu da te pitam kakva ti je sad kamera za snimanje u low light na tom romu? Jel' fluidna kao i po danu?

Takodje, ako ti nije mrsko, jel' mozes da proveris da li taj rom ima camera api2 podrsku i da li podrzava digitalnu stabilizaciju slike u npr Open Camera? Tamo je mozes naci medju opcijama (ako je podrzana) ili proveriti pod "About" postoji Video stabilization stavka koja je na default romu "Not available" .

Pogledajte prilog 206397

Hvala!

Ne stigoh da ti odg., ali nisam zaboravio :D

Inace, isto stanje kao na ostalim ROM-ovima u LL... pogledaj sam SS, pa ce ti biti jasno...
Sto se tice stabilizacije, ima je sve do 1080p, na 4k je sam gasi...Ovo pricam za Snapdragon kameru koja je def. na RR rom-u...

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    32.7 KB · Pregleda: 145
Ja pricam mesecima ovde samo nilkin staklo ako hocete da bude bez greske,da ne kazem savrseno cuci..ko d... na s...

Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti

Cena Nillkin preko Ali-a je oko 700-800din, dok je ovde kod nas duplo veća cena.
Po ceni od 700-800 se prodaju Comicell i Teracell premium stakleta ;)
Kakav je procenat dešavanja da preko Ali-a stigne polomljeno staklo?
Pitam,jer ovaj lik, od kojeg sam kupio fon, dva puta šalje, dva puta izlomljeno.

Kidencetu je jedno stiglo slomljeno, ja sam narucio pre par dana Nilikin.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Meni je stizalo vise puta polomljeno, nema pravila...Sto vise narucujes, vec sansa da ti stigne polomljeno.Par puta je bilo vrhunski zapakovano stiglo polomljeno ...a nekada jadno i stigne celo...Cista sreca!

Sent from my RN3 Pro

Pa nije prijavio taj hepening, tj. nisam bio prisutan tada. I šta se desilo, nisu mu priznali garanciju? :D

@Kidence
Zbog čega su veće šanse da stigne polomljeno ako više naručuješ?

Sent From my RedmiNote3Pro

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno