Hvala svima na odgovorima vezoano za
uvođenje SBB telefona.
Ovo biram za stan mojih roditelja, gde bi sve trebalo da bude sa što manje promena za njih i što jednostavnije. Imaju dva fiksna (obična, ne s brojčanikom) i jedan DECT bežični (koji se najmanje koristi jer zaborave da ga napune).
Nekada je napravljena telefonska infrastruktura u stanu tako što su paralelno povezane linije, pa kad neko zove zvone svi aparati, a ako neko razgovara, drugi mogu da podignu slušalicu i čuju šta se razgovara. To im tako i odgovara, bez obzira Cale što kažeš da nije dobar način. Tako je napravljeno, uštemovano u zidove i šanse nema da se menja. Nije vreme za novu.

UTP? Kakav sad UTP? Ako se ne varam, SBB od splitera bi razveo bakarne kablove sa RJ11 utičnicama, nikakav UTP.
Можда можеш да ставиш сплитер до уређаја па одмах ту повежеш неки бежични тј базу а кроз стари кабл иде до другог.
Mogu, ali vraćamo se na osnovno pitanje: da li bi kroz stari kabl išlo?
Oni će meni najpre u sklopu prenosa broja najpre dati privremeni broj. Da bi mi dali privremeni broj, moraju da dođu i instaliraju HG ruter, povežu sve, itd. Je li tako? Ako da, ja već tada mogu da testiram da li to radi sa mojim bakarnim paricama u stanu.
Inače, ovo što kažete da bi trebalo da
odspojim paricu koja ide ka Telekomu, hm, ne vidim gde u stan ulaze parice jer je sve uštemovano u zid. Čak ni doznu ne vidim. Da li je baš neophodno da otkačim tu particu ka Telekomu, jer oni meni ionako gase signal (valjda i napon)?
Proverio u SBB danas ponovo, od trenutka uvođenja imam
14 dana da otkažem uslugu bez ikakvih troškova, "no questions asked".