Posto se prica o servisu-prodavnici, zanima me vase misljenje sta uraditi u ovoj situaciji.
U pitanju je telefon, Samsung K Zoom, koji je kupljen u G******. Telefon je potpuno ispravan, medjutim u kameri ima prasine, koja je vidljiva kada se slika nebo, i trebalo bi da se ocisti.
Medjutim, na dosta foruma, ljudi se zale da posle ciscenja u ovlascenim servisima, kamera nece da fokusira, slike su preeksponirane itd.
Posto ste se dotakli te teme, sta mislite da bi bilo pametnije uraditi? Ako telefon odnesem u prodavnicu verovatno ce proci mesec dana dok ga ne ociste. Sta ako nesto zeznu u servisu, kome onda da se obratim?
Bas danas mi javili iz emmezete da mi je popravljen tv koji je crko posle 4 meseca. A naglaseno je bilo da ne zelim da se popravlja.
... povremeno gasi, a na kraju se ugasi i ne moze da se upali 10-ak min..
Pazi, trgovac MORA uredjaj da posalje u servis kako bi servis utvrdio da li je ili nije uredjaj ispravan, i za to ima rok od 8 dana da odgovori na reklamaciju. Ne moze prodavac na licu mesta da zameni uredjaj samo na osnovu toga sto kupac tvrdi da je neispravan. E onda ti mozes izricito da zahtevas da neces popravku, vec iskljucivo nov uredjaj, ako serviser kaze da je neispravan.
A taj trgovac koji se pravi pametan pa nece da zameni uredjaj za nov, uvek mozes da pokrenes tuzbu protiv njega, pa ce em da zameni za nov, em ce da plati sudske troskove.
Emmenceta je užasna što se tiče reklamacija. SKoro sam radio prilog o gospođi kojoj su odbili reklamaciju jer su naveli da je njena garnitura namenjena za sedenje a ne ležanje bez obzira što je na rasklapanje. Nažalost prilog nije na netu zbog nekih tehničkih problema.Bas danas mi javili iz emmezete da mi je popravljen tv koji je crko posle 4 meseca. A naglaseno je bilo da ne zelim da se popravlja.
Da li znaš koliko trgovaca je do sada izgubilo na sudu na osnovu stavke koju si naveo? Za sada 0 po mojim informicajama, a veruj mi udruženja potrošača bi objavila u javnost da postoji neki slučaj u kojem jesu.
Sud ti je kao kockanje, pogotovu u Srbiji gde sud na potrošačke sporove gleda kao na glupost koja ima samo oduzima vreme.
Trenutno drugar advokat piše upozorenje o tužbi sa troškovnikom, koje će im poslati. Radi se o ekstremnom probijanju svetla, trebalo bi da se može dobiti, pa ćemo verovatno ići na sud, jer me advokat ništa ne košta.
Не кажем то, можда нисам добро објаснио.Čekaj ti hoćeš da kažeš da ne postoji ovlašćeni servis za LG televizore u Srbiji?
Po kojoj logici oni ne bi poslali tv u ovlašćeni servis nego ni na svoju ruku rekli da je tv ispravan i da nema probijanja ppzadinskog osvetljenja?
pa zar to nije normalno![]()
trebao si da ih pohvalis ovde da su ti uz te japanke poslali i neki poklon izvinjenja![]()
pa ne citam ja samo wot temuИлке свуда те има
Овај пут су ми послали у оригинал кутији.
Треба похвалити сваку фирму која ради по закону и у корист купаца у ово наше време. Зар не?
Заиста су ме пријатно изненадили!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari