Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

za w3 nema uopste potrebe za oc cpu-a, i na 3.4ghz ce biti gpu usko grlo 1080p pa na ovamo, licno sam testirao na svom sistemu

za w3 nema uopste potrebe za oc cpu-a, i na 3.4ghz ce biti gpu usko grlo 1080p pa na ovamo, licno sam testirao na svom sistemu

Ne znam kako si testirao, ali, evo nekih mojih reszultata za W3 :
Procesor I7 4790K, 4.8ghz vs 3.8ghz i grafika 980Ti na oko 1.500 - 8.200mhz :

4.8ghz - 3.8ghz
1.png 1.png

Test je iz same igre, 'putanja' je u Novigrad ( koji je cpu najzahtevniji), na konju kroz neki trg, mereno fraps benchom.....
Razlika je za avrg. fps oko 14% i za minimalni fps oko 13%.
Tako da ipak ima razlike i bolji procesor ce imati visi fps....

4.8ghz - 3.8ghz
Pogledajte prilog 204550 Pogledajte prilog 204551

Test je iz same igre, 'putanja' je u Novigrad ( koji je cpu najzahtevniji), na konju kroz neki trg, mereno fraps benchom.....

http://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page5.html

Za pocetak,eliminisi FRAPS pa da vidimo dalje

Za ovakve priče uvek je bilo dovoljno ovo:

[YOUTUBE]4sx1kLGVAF0[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Ma, neka 'jede' kolko oce', ko ga sisa......:smoke:

Uostalom, ne koristim ga za snimanje, nego samo FRAPS FPS benchmark za merenje framerate-a.

Nista ja ne verujem ovim sajtovima i ovim testovima, dok licno ne probam...

Po meni, ovi Poljaci su najbolji sto se tice testiranja perfomansi procesora.http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=4&hl=pl&ie=UTF8&rurl=translate.google.com&sl=pl&tl=en&u=http://pclab.pl/kat3.html&usg=ALkJrhhfFsakflsi3-xm_ZXXqWpa7hxp5w

Vrlo slicne rezultate koje oni imaju u testiranju brzine proceva, sam dobio kada sam radio testove 4.8ghz vs 3.8ghz....

I7 6700k >=4.5ghz sa memorijom na preko 3000mhz brutalno je dobar za igrice, tu nema sumnje.

Ali ovo na digital foundry su montirani testovi. Montirani u smislu sa namerom da se izazove bottleneck procesora. To su lepo objasnili na pocetku testa.

I7 6700k >=4.5ghz sa memorijom na preko 3000mhz brutalno je dobar za igrice, tu nema sumnje.

Ali ovo na digital foundry su montirani testovi. Montirani u smislu sa namerom da se izazove bottleneck procesora. To su lepo objasnili na pocetku testa.

sve je to montirano, ti ovde nista ne vidis, samo fps koji se vrti, a mogu staviti koji god oce :D najbolji su mi ovi klinci sto tek kupe graficku pa stave na net to je posao, jer nisu poznati i nisu firme...i pokazu ti sve koja podesavanja stave i sta rade...ovo sve drugo je ***** od ovce na njemu zvonce tu se laze i maze i plati...

4.8ghz - 3.8ghz
Pogledajte prilog 204550 Pogledajte prilog 204551

3.4 ili 4.5 bar kod mene nema neke razlike sve je to u pet deka, sve dok je gpu iskoristen do maksimale onda i nema drasticnih razlika, da je cpu usko grlo na neki nacin nebi imao recimo u novigradu 99% gpu usage.

Ne mora da znači :)

3.4 ili 4.5 bar kod mene nema neke razlike sve je to u pet deka, sve dok je gpu iskoristen do maksimale onda i nema drasticnih razlika, da je cpu usko grlo na neki nacin nebi imao recimo u novigradu 99% gpu usage.

gle kako radi gta5 sa 8xmsaa na 6700k i 1080gtx strasno lose....i nije jedini nasao sam jos dvojicu imaju slican fps...jedino bez trave da se igra i bez drveca :D

Dok ja ne kupim i ne probam sam, ne verujem nikome pa da mi je rodjena sestra ili majka, otac, brat testirao :D

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci,istina. Ali Novigrad je mali deo cele igre, trebalo bi obaviti testiranja i van njega da vidimo sta ce ista da kazu. Licno sam ubedjen da ce pokazati isti FR i na 4+ i na 3, ali ko zna,mozda se iznenadimo.

Ne mora da znaci,istina. Ali Novigrad je mali deo cele igre, trebalo bi obaviti testiranja i van njega da vidimo sta ce ista da kazu. Licno sam ubedjen da ce pokazati isti FR i na 4+ i na 3, ali ko zna,mozda se iznenadimo.

Naravno, zato ja stalno govorim o cpu i memory bound situacijama...:trust:
Fora je sto svaka igra ( iako je mozda gpu orijentisana ), ima delove i scene, gde vise dolazi do izrazaja cpu i memorija. Tomb 2013 Benchmark, bukvalno 99% gpu bound, u tom testu, dobices skoro isti fps i sa I5 6600k i sa nekim FX 8320 procom, ali, u samoj igi bice sigurno situacija gde ce ovaj I5 proc. dati dosta visi fps.
Testirao sam GTA V, 4.8ghz vs 3.8ghz, i recimo, u gradskoj voznji kroz gusto naselljene ulice i trgove, razlika u fps je oko 12%, dok je recimo, u delovima grada sa zgradama, kada se setas kroz te delove,( gde nema saobracaja i pesaka), razlika u fps-u je vrlo mala, jer su ti delovi igre vise gpu bound zavisni....

Poslednja izmena:
Fanta pao na granici, konfiskovali mu robu

Sve sam obrisao :D:D:D Grafika je poslata opaaaaaaaaaaa stize sutraaaaaa :banana::banana::banana:

Poslataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa stizeeeeee sutraaaaaa :D:D:D

Poslednja izmena:
***, ko mala deca (smo)

Sećam se negde 96.godine, kaže komšija: "Marko, celu noć nisam spavao. Sutra treba da mi stigne novi komp" :whip:

Borat radi u pošti, ima preko veze da sredi da mu stigne u 04:00, njega to ne dotiče :D :D :D

Poslednja izmena:
Jutro 14.7.2016 godine sinoc je grmilo, rano sam legao, jer sam hteo sto pre da zaspem cekajuci svoju 1070gtx ali kao da nesto jace nije dalo, grmilo je i sevalo, to moze mnogo toga da znaci ali jedno je sigurno DANAS je taj DAN daaa daaaa :banana::banana::banana: :D:D:D

Vrh Dno