Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moji su pre par godina kupili neku najjeftiniju Gree klimu, da zamene postojeći kompresor koji se pokvario, pri čemu je unutrašnja jedinica ostala od stare klime. Radi sasvim dobro u prilično ekstremnim uslovima, montirana na limenom krovu koji se usija u toku leta, i nikad nema hlad, i greje kancelariju ispod koja nema praktično nikakvu izolaciju.
Samo su kompresor zamenili, ili zamenili cela jedinica vani?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Pa celu spoljnu, bitno je bilo da pasuju cevi i tip gasa.

Stavio sam ovu Fujitsu inverter što sam uzeo. Lepo hladi, tiha je, spoljna je skoro nečujno, neverovatno. Majstori ko majstori malo divlji, ali ok su uradili, nisam se setio dai je malo spuste od plafona ako budem gips radio, ali otom potom, svejedno je moram skidati kad budem menjao tapete ili šta već odlučim. Daljinac mi je malo bzv, nervira me onaj klizni deo, verovatno ću da skinem to.
Kad dostigne temperaturu gasi se skroz, ne znam kako kod drugih invertera?
Baš me zanima koliko će taj jonizator da umanji prašinu.
2d4f634632c173566d5560074d4785c3.jpg

Stavio sam ovu Fujitsu inverter što sam uzeo. Lepo hladi, tiha je, spoljna je skoro nečujno, neverovatno. Majstori ko majstori malo divlji, ali ok su uradili, nisam se setio dai je malo spuste od plafona ako budem gips radio, ali otom potom, svejedno je moram skidati kad budem menjao tapete ili šta već odlučim. Daljinac mi je malo bzv, nervira me onaj klizni deo, verovatno ću da skinem to.
2d4f634632c173566d5560074d4785c3.jpg
Da se služite sa srećom i u zdravlje.

Koji model i koliko soma?

Nisu mi uradili vakumiranje, sad sam javio tom drugaru da ponese kompresor da tu uradi kad dođe da mi čisti druge klime u kući i hali. Totalno sam zaboravio za to dok sam im pomagao i gledao da nešto ne sjebu. Ovo je Fujitsu General inverter 9tka nešto LECA na kraju oznake, 53300 din. Evo ti link.
http://www.fujitsuklime.com/fujitsu-klima-uredjaj-zidni-inverter-asyg09leca-aoyg09leca
Ni ovi moji u MK nisu mi uradili vakumiranje. Sve je to bagra[emoji3]

Neverovatno da im je to toliki problem baš gledam snimke kako se to radi.
5min posla.

Neverovatno da im je to toliki problem baš gledam snimke kako se to radi.
5min posla.
Ma to je sve Bagra....ja kad sam ga pitao reko mi "a to se neradi na novu klimu....samo na stari uređaj ako negde curi freon", a lepo si piše u uputstvo.

Nisu mi namestili onaj cev kroz rupu sa onaj prsten, klima nije pod vaser vaga....

BAGRA

Ja sam im doneo šrafove i tiple pošto je suv i debeo malter u kući i ništa ne drži u njemu dok ne dođeš do cigle. Sreća nije blok inače ne bi ništa moglo da se učvrsti. Nisu mi jasni sa stavljaju one hol šrafove za drvo za držač unutrašnje. Ja popizdeo u doneo im one šrafove sa šestougaonom glavom destkom i bele tiple, možeš vola da okačiš, ja ih stalno koristim na terenu. Hilti imaju dobar, ali su pali na dupe kad sam im doneo moj T7 na bateriju. :d
Neki isto merdevine imaju očaj živi, ja im dao ove moje od 8m, profi. Oni rade sa onim od 100 evra, ja se na to ne bi ni popeo. Nije mi jasno da neće da ulože u alat i opremu.

Poslednja izmena:
Srpska posla. sta te cudi ?

Ko ti je radio? Ovlašćeni servis ili si sam organizovao?

Ma od jednog drugara majstori. Rade to 15 godina. Nisam hteo ni da pitam koliko je ugradnja preko Viacom, plus nemam pojma koga bi mi poslali od majstora.

Koliko sam čitao unutrašnja jedinica mora biti udaljena minimum deset cm od plafona, ne vidim koliko prostora ima kod tebe

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Koliko sam čitao unutrašnja jedinica mora biti udaljena minimum deset cm od plafona, ne vidim koliko prostora ima kod tebe

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
6cm. Ima da je skida, busi opet ako budem radio spusteni plafon. *** ne mogu ja sve da znam oko toga, kontao sam da oni znaju, medjutim prc za neke stvari. Kad je posle stigao, ja spomenuo da cu mozda raditi spusteni plafon, pa da je skinemo, on prevrnuo ocima i kaze sto je nisu spustili odma nize. :D Znao sam koliko je odma sati. A lik ima sad posla nenormalno, nije stigao kod mene. Ovo je prvi i zadnji put da ugradjujem klimu kad je najveca sezona, samo u rano prolece ubudce.
Ma malo je ortak ispao jaje, poslao brata i nekog rodjaka umesto da je on dosao. Ja kad sam mu radio neki posao svo vreme sam ja bio i sve odradio bolje nego sebi.
Iskreno on je ubedljivo najbolji majstor koga znam, ostali su samo jos daleko gori, plus znam da ce uvek doci ako nesto zatreba. Sad treba da mi cisti ove 3,4 klime u kuci i hali.
Pitao sam ovde pre mesec dana mozda da se porucite neki servis ili majstore koji rade bas profi ugradnju, niko se nije javio.
Definitivno je trebalo 10cm ili vise. Kud nisam pogledao pre ugradnje neke detalje.

Pogledajte prilog 203862

Poslednja izmena:
Ma od jednog drugara majstori. Rade to 15 godina. Nisam hteo ni da pitam koliko je ugradnja preko Viacom, plus nemam pojma koga bi mi poslali od majstora.

Zar i ovlašćeni umeju da zeznu stvar? E *** onda. Dobro, ti ionako nameravaš da spuštaš plafon, pa ti neki dodatni posao oko klime ne gine ...
Nego, sad me zanima šta se dešava sa garancijom ako ideš samostalno?

Cek iskulirao si Viacom, zvao neke dunstere bez alata i kukas kako su losi ? :D

Kao da Viacom ima svoje montazere? Verovatno imaju dil sa nekim servisom, da mi dodju neki divljaci i kako posle da ih navatam. I koliko je kod njih ugradnja? Jedno 100 evra plus dolazak van Beograd.
Ne mogu da kazem da su losi, vec 2 propusta, i to mu naravno necu nista platiti kad bude prepravljao. Imaju ljudi alat, ali realno kod od klimadzija ima profi AL merdevine? Niko.
Za ubuduce znam tacno sta mora i kako, sad kad sam video kako to ide mogao sam sve i sam sem povezivanja. Samo vam treba hilti i burgija 45-55 i merdevine.

Video sam te iz Viacoma da su radili klimatizaciju za deciju igraonicu, imaju kombi, uniforme...Ta igraonica je super/papreno skupa (mame sa panamerama vodaju decicu) pa cenim da nisu angazovali neke dripce za klimatizaciju...

Jaka stvar imati uniforme, radna odela, to je baš garancija da znaju da rade i da nisu neki divljaci. :D
Druge se ekipe šalju kad je ugradnja jedne klime i celog sistema ventilacije, znam majstorskih ekipa koliko hoćeš.

Šta se može staviti na vratanca ili ispred klime da osvežava vazduh u prostoriji? Ne znam zašto mi je sad malo zagušljivo u sobi 4x4. Otvarao sam prozor jutros pre posla.

Stavi 100€ da leprsaju. Nista lepse od mirisa kesa preko dana :d

Najbolje svakih par sati otvoriti prozor na kant da udje malo svezeg vazduha, koliko god topao bio...

Šta se može staviti na vratanca ili ispred klime da osvežava vazduh u prostoriji? Ne znam zašto mi je sad malo zagušljivo u sobi 4x4. Otvarao sam prozor jutros pre posla.

Slobodno luftiraj redovno. Klima mnogo manje energije potrosi da ohladi vazduh, nego posle da odrzi tu nisku temperaturu vazduha.
Stavi u sobu ta god ti se sviđa - lavanda, mimoza, ruzmarin, mentol, itd... a ako voliš instant rešenja tu su, kao što i stojkovski reče, razna eterična ulja.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio prosle godine ovu klimu i razocarao sam se,
ona jeste inverter ali nacin rada je kao klasicne ON-OFF klime.
Posto u dnevnoj sobi imam Toshinu Daisekai, ocekivao sam da ce i Leca barem slicno da radi,
sta joj zameram konkretno, recimo zadata temperatura 24 stepena hladjenje, ohladi ona to nije problem, i kada ohladi ona dize krilca zatvara se, ventilator za izduvavanje staje sa radom, prakticno ona se gasi, i onda se ponovo pali i krece da hladi kada se temperatura vazduha u sobi opet podigne i tako u krug, dok Toshiba kada ohladi prostor na zadatu temperaturu, ona stane sa hladjenjem ali ventilator nastavlja da radi i vrti vazduh i kud i kamo je prijatnije kada tako radi nego ono hladi, stani pa se dize temp u sobi pa opet hladi, te oscilacije u temperaturi bas osetim i smetaju.

Koji tačno model DAISEKAI i LECA?

Vi sto imate inverter modele kako vam rade, dal se ugase kad dostignu zadatu temperaturu?
Ova moja Fujitsu se skroz ugasi, pa posle se upali na 2min i ugasi opet. Kad je fan na low onda je taj low noise mode i ne cuje se uopste, spavao sam kao zaklan nocas, a inace mi sve zivo smeta da zaspem.
Kako bi stavio neki sundjer ili tako nesto ispred klime da duva u to da se siri miris?
Stavljao sam u vodu na radijatoru lavandu itd, ali nije se bas nesto osetilo.
Jel se negde moze naci lavanda itd sveze? Cvecare?

Postoje osveživači kao jelkice za kola

Jeste al sve su to hemije....najbolji nacin je sa etericno ulje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno