Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

For its part, AMD has acknowledged the issue publicly during its launch day AMA on Reddit and to me through email. They have stated they are looking into the issue and may even be able to come up with a software-based fix...

Jos od vremena 3850 (a mozda i pre), kompletna naponska sekcija (kojoj pripadaju i ta load balancing sekcija) je bila upravljiva/programibilna. Verovatno se optimizam iz poslednje recenince citata zasniva na toj cinjenici.

Što se per/watt odnosa tiče, ovde je jedan izračunao da je dobitak 2,73x u odnosu na Tongu :)
http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2478817&page=3

A što se tiče paljenja ploča, vidim da su problemi isključivo na AMD platformama (dobri stari FX :D ). Da li to znači da AMD testira svoje karte sa intel procesorima :d

Baja kome je pukao audio na Rampage 4 je koristio 3 karte u CF-u. Nevolja u najavi. Nije potvrdeno da RX 480 ubija maticne ploce (ali je vrlo verovatno). Bas me interesuje sta ce sad da slazu iz AMDa...

Rampage 4 je, btw, Intel ploca...

Poslednja izmena:
Bice Sapphire dual X sa 8pin konektorom najverovatnije po istoj ceni kao trenutni powercolor, tipa za 7-10 dana.

Ovo je toliko postalo neozbiljno koliko sa amd toliko i sa nvidia strane.
Te nema celih 4gb, te 2.8 "manja" potrosnja...izbacuju brljive karte kao da ih tamo niko ne testira.
Sve ovo me je veoma priblizilo onoj prici o konzolama...

Oko 1.6x sto je uzmemo li cinjenicu da se radi o 14m, u odnosu na 28nm jako lose, ispade ne samo da nisu nista radili na arhitekturi nego da je i sam 14nm proces los.

Ovi up to 2.8x mogu macku o rep da okace
AMD-Radeon-RX-400-Polaris-8.jpg

Jedan od komentara sa drugog foruma:

#RadeonRebellion against electrical safety

:d:d:d

Valjda ce se ovo srediti custom modelima (mada ce sumnja ostati sve i da proizvodjaci garantuju da su otklonili problem), ali bas bezveze. nVidia sada moze da divlja i u srednjoj kategoriji, eto ih 1060 za skoro 400 evra kod nas.

AMD seems to be violating the PCI Express(R) spec

hahaha pa ne verujem srediće oni to ali koji promašaj ***.Znači kome je u garanciji ploča i to pred kraj kupujte Rx480 da je roknete.
ukratko grafa vuče 85W sa ploče.

Pri overkloku vuce skoro 100, ubise se ovi recenzeti od objasnjavanja kako "ipak ne bi trebalo da bude problema". 24h kasnije karte pocele da ubijaju ploce. Ladno mozes da tuzis AMD, a to u USA se radi putem udruzene tuzbe, jedan advokat i jedna tuzba za njih 1000. Bolje da se nadaju da ovoga nece biti previse.

Pa naravno da ce costum modeli ovo ispraviti, ali AMD-u je bolje da ovu referentnu bruku nisu ni predstavili, kontali su sa ovim povratiti trzisni udio (perf/cjena nisu uopste lose ostvarili bi zestoko prodaju da nije ovog fail-a sa potrosnjom), nakon ovoga ne pise im se dobro sto prija trebaju odraditi refresh arhitekture novu Rx 5xx seriju planirati.
Sami su za ovo krivi, imali su cistu pred sobom situaciju, daj boze da se samo oporave od ovoga i da Nvidija ne ostane jedini igrac na ovom trzistu jer onda od Gaminga nema nista, zeleni ce oderat cjenama, bojim se da i onu GTX 1060 ne zacjene papreno ovo im je doslo ko kec na desetku.

Ako je ovo istina moje pare nece videti ni jedni ni drugi...ali ce videti sony.;)

treba da se napravi frka oko ovog pa da stave 2x6pin i na 470.

Ovaj AMD kao da je drzavna firma :)

Generalno mi ovo djeluje kao lov na vještice protiv AMD.
Gdje ima dima ima i vatre :D , ali mislim da je ovo odlična karta.
Mene kao i mnoge intersuju nereferentni modeli.
Imao sam u prošlosti pozitivno iskustvo sa HD5850 referentnom, ali ovu ću gledati da uzmem nereferentnu.

Spremaju se novi modeli i revizije.

PowerColor Radeon RX 480 Devil

8wdeFcg.jpg

AMD Radeon RX 400 series naming scheme explained
XjpVp21.jpg

w9DOZts.jpg

Možda tek revision RX 485 prema gornjoj tabeli bude ono tek očekivano.
A vjerujem i da će i nereferentne RX 480 biti super.

Poslednja izmena:
Ništa svi skupljamo pare, cekamo da propadnu, tj sami sebe zakopaju, otkupimo GPU odeljenje i proizvodnu traku, otpustimo sve indijce sa menadzerskih linija, prebacimo proizvodnju u Srbiju, ja cu sredim brod znam neke ljude da nam prevezu masine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mene na celo marketinga, reviewsrb-a da sracuna procente, mi bi sa Rx 480 ubili Titana hahah xD
Salu na stranu sprema se revizija polarisa :)

Ja mogu. Magacine da sredim ovde u Nis :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

RX 480

Odlično, goldi može, review ne moze, možda zna da izracuna al logika mu je loša, moze i magacini u Niš izvrsicemo neko eksport preko kosova iz luke iz tirane, i da otkupimo sto je ostalo od Ei Niš, pa kad izadju graficke kartice za 200€ da jedu i titane to će nam bude highend segment

Edit: potrosnja će im bude 250W čisto da ne mogu da koriste za mining, ovi sto oce leba bez motike

Poslednja izmena:
Ja da sam na mestu ovih naših dobavljača otkazao bih celu porudžbinu ref grafi. Doduše kupiće ovi što nemaju pojma.
Ovaj Devil izgleda besnooo čuo sam da ubija ploče brže nego Ref dizajn čak 50% brže hahhaa :p

Odlično, goldi može, review ne moze, možda zna da izracuna al logika mu je loša, moze i magacini u Niš izvrsicemo neko eksport preko kosova iz luke iz tirane, i da otkupimo sto je ostalo od Ei Niš, pa kad izadju graficke kartice za 200€ da jedu i titane to će nam bude highend segment

Hahaha Ei gde se seti a duvanska sponzor da nam bude

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Evo malo merenja aparaturom od onih brazilaca koji su napravili prvi review.

[YOUTUBE]nKcHR1qW3w4[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Za Powercolor Devil bi dao 280 evra :)

Computing Power (FP32)5,161 GFLOPS

Ovi se na tom sajtu opasno igraju sa informacijama, do neki dan je stojalo da RX ima preko 5.8 GFLOPS a sada 5.1.

Hehe kada vidim cene kod nas, drago mi je da sam odustao od prodaje strix 970 :D

Vrh Dno