Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da li se neko zezao oko 290-ki i napona za 2d/low power 3D koji zezaju oko mininga i undervolta?
Moja moze i -100mV ali i sa -60mV oce da pukne kad nema opterecenja

nemoj ludovati mnogo,stavi engine koji oces i mem takt,pa probavaj voltaze,na kojoj se upali na toj ce najverovatnijei raditi,il 1 korak nazad,ja sam flesovo sve sto moze sa vbe7 i atiwinflash koji mnogi smatraju za noob program,al meni odradjuje posao,najlepse je kad nemora,al to mozes da vidis sta da ocekujes kad iz gpuz procitas asic,jos malo posla :)

Pa problem je sto afterburner menja voltazu samo za top 3D clock a posle pri promeni modova 2d/3d low, etc... kartica zakucava, takodje nisam se raspitivao u zadnjih godinu dana ali VBE7 ne moze prckat po tahiti 290 karticama
A i voltaza gpu-a je kod tahiti-a dinamicka, one opcije u afterburneru oko voltaze samo jos gore naprave (vise se greje) a i dalje se zakucava iako se klok ne menja, voltaza varira

Nestabilnost se manifestuje tako sto se komp spuca samo kad pool zastuca ili kad na primer pustis neki film kad krene da ga otvara skuca se, itd, naravno vazi samo za 290/290x/390

Poslednja izmena:
dali postoji neki nastavak za PCIE x16 slot za grafike da je ne stavljam na ploču....ako može neki link

Verovatno mislis na pcie extender x1 to x16.Otkucaj na googlu da vidis sliku verovatno ti to treba.

Послато са LG-H500 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Rx 480 mining

rx-480-oc-power-limiter.jpg

Znaci oko 28Mh/s uz Oc memorije potrosnja je spustena na 155w, vidicemo dok izadju nonreferentne i ako se mogne jos spustat napon da se ova potrosnja skine nece ovo biti tako lose.

da, ali cena...na 280e pitanje je dal ce da se isplati ako 380 padne ispod 200-210 gde je sad

Pa et koliko ja vidim potrosnja ce slicna biti Rx 480 vs 380.
380=21Mh/S
480=28MH/s

380=200€
480=280€

Sad da li se isplati na duze staze svakako, za nas ce biti interesenatni modeli sa 4GB memorije ako ta memara bude raspolozena za OC jer je ocito da GPU tj. clock gpu-a nije toliko bitan bar ne za kopnaje eth-a

Ako bude trošila struje ko 380 a davala 28MH/s po meni se isplati. Brine me samo taj 6pinac i opterećenost pci slota. Po specifikaciji treba da drži, videćemo u praksi.

Nikako gledat ove referentne, cekacemo dok MSI, asus sapphire i ostali izbace nonreferentne sa 2x6 ili 1x8 pin-om.

Po meni je ovo Ok 28MH/S ne bi cjena trebala biti puno veca za nonreferentne, mozda max 300€, ali moce se to jeftinije nabaviti bar se nadam :)

Ali dobar Mh-s daje uz OC. Napolju se očekuje +40c ja spuštam sve klokove a treba da bubnem 280eu i da OC grafu da bi radila ok, forget about that LOL.+80% fan kolko taj plastikaner može da izdrži?? Deluje mi kao da bi gekno posle dva meseca baš izgleda cheap.
@Goldi
mogu i 380 i 380X da se OC i onda daju mnogo više ako tako gledamo ;)
Jel neko OC 380X da vidi kolko daje heša ja ih imam u rigovima?
Što se mene tiče mora after market cooler i cena od 250 max da bi je uzeo za rad.Ovako nek gaminguju ljudi iz Rx 480 teme za sada :p

Poslednja izmena:
Samo je OC memoriju nece joj nista biti, dok je Gpu spustio.
Mislim da je ovo korektno samo treba sacekat karte sa 2x6pin-om i sa dobrim hladjenjem. Za eth nije ovo lose 28MH/S moze se tjerat bez problema ovako.

Sa fanom na 80%???
Taj fan mora da bude EXTRA kvaliteta kavi obicno idu na HIGH END karte sto ova nije...

150w na 380 i 150w na rx480 isto greje. Pitanje je samo da li će rx 480 biti dostupna u verziji sa boljim hlađenjem kao npr na 380. 390ica trenutno discipira 220w na ethereumu sa 30MHs. Da sačekamo pa da vidimo da li će biti dobra opcija, ako ne 480 onda možda 470 koja bi po potrošnji bio kao 370 a po hashrate kao 380.

Bice eno vec je sapphire najavio nitro sa 10cm ventilatorima ne moze ono omasiti nikako, najavio je i ASUS strix sa cak 3 venta, bice to hladno ko led, 28MH/s uz blagi OC memorije nije uopste lose, samo ce presuditi cjena koliko ce asus, msi. sapphire zacjeniti svoje karte.

Ja sam planirao da uzmem ovih 480 ali sad mi polako izlaze iz zize interesovanja i polako naginjem prema 470-icama, kad bi davale ~20mh i trosile ~80-90w bile bi extra...

Ma nema sanse da 470-ka trosi 80-90w to je prosto nemoguce isti je chip u pitanju moze eventualno da bude 120-130w.

Po zvaničnim specifikacijama rx 480 ima tdp 150w a rx 470 110. S obzirom da je 480 približan specifikaciji očekujem slično kod 470ice ali možda će i hlađenje biti loše.

Pa i rx 480 ma tdp 150w pa povuce vise od toga, ta 470-ka vuce 120+w smio bi se okladiti, mada vidicemo vjerovatno ce manje i da baca.
ja cu obratit paznju na MSI Rx 480 Gaming ili sapphire nitro ako bude pristupacna cjena uzecu bar 6 komada da oprobam.

Ajd pa baci na pm ako imaš dobru cenu, ja isto ciljam nekih 6 kom samo još da vidim kojih :)

Sacekacemo nonreferentne pa ako sta bude povoljno javim ti ;)

Samo preporucujem da niko ne uzima ove referentne sa ovim krs hladjenjem i 1x6pin, meni ono izgleda zestoki debakl i za mining i za gaming.

Ja ne znam sta se vise desava samnom ili sa masinom, zahvaljujuci clanu vlab resio sam problem onog jednog 6pin na 2 x molex kabla, tacnije covek mi je dao 12pin na 2 x 6pin i to radi perfektno.

Medjutim sada pregoreo drugi kabal, sata koji ulazi u USB extender.

Imam nov rig svega par dana, 4 x MSI R9 380 4GB. Napajanje Enermax epm1000ewt 1000w.

Poceo sam ovako: 950 Clock, 1250 memorija i napon nisam dirao.

Davao mi je oko 17 mhs.

Pa sam stavio 900/1350 i -100 napon.

Davao mi je nesto jace od 20 mhs.

Posle sam stavio 980/1500 i -100, i u afterburneru u Settings cekirao sva polja na prvoj strani (mislim ne znam dal ovo znaci nesto ali toliko razbijam glavu sta se desava pa pisem svaku sitnicu).

I davalo je nesto jace od 21 mhs...

Medjutim posle toga primetim jedan sata kabal USB extendera dimi. Tj nisam ni znao sta je, vidim dim i prolazi me jeza... Sada totalno druga karta, ispod nje. Koliko vidim sve je ok sem tog kabla, tj nadam se da je samo to otislo, vise ne znam nista. Sta ne radim dobro!?

Ubio bi sebe sada, kako da ostavim ovako rig i odem iz kuce, ili zaspem ne daj Boze. Ovu noc necu ni paliti, najgore sto ne znam sta je problem. Jel struja u stanu ili sta.

Zivim u garsonjeri... Sad vec nije neka slucajnost koliko vidim, a najgore sto ne znam sta je problem. Ili je mozda stvarno preterana slucajnost... Imao je neko problema sa pregrevanjem USB extendera, kako je resio problem?

http://i.imgur.com/9Zrm6l5

Ako je neki strucan novosadjanin voljan da navrati bio bih do neba zahvalan, pocasticemo se...

Izbacio sam sad tu jednu kartu od koje je sata kabal od extendera pregoreo, i upalio rig sa tri karte. Kako sam startovao Clay pipao sam svaki kabal, dosta se greju ti od extendera, mozda i celi extenderi, ne znam. To bas nije normalno?

U jednom momentu bas me je cimnulo pa sam trgnuo prst. Ovi ostali kablovi 12pin na 2 x 6pin svi imaju ok temperaturu cini mi se

Ako moze neko da mi pozajmi ili cak rentira drugo napajanje cisto da probam, da vidim jel u tome caka. Napajanje je od madjara kao i sve, cekao bi na zamenu verovatno dugo.

Pa cisto da probam neko drugo napajanje, da znam jel to problem, eto ponavljam iz NS sam.

@Cacanin me pretece, pa i ja kapiram da je to cim me je cimnulo tako... Je.bem ti sve, baksuza.

Poslednja izmena:
Pa nije jedini, a kad se sklapaju.rigovi neki pricaju da se uzimaju jaca napajanja dok ih drugi pljuju da je to overkil, ma radi to sa slabijim napajanjem na ethu, e eto sad ljudi dzabe pucaju pare, sto je najgore mogu i da se zapale, jel vam se greje 24 pin na ploci?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Pa jeb.em li ga ovo je napajanje 1000W, nisam mislio da za 4 karte moram uzimati jace...

Jedino opet da probam da vidim jel mi se greje i taj 24pin ali iskreno ne bi vise palio rig :D

Hvala Phoenix i svi, videcu sutra da to saljem na reklamaciju. U medjuvremenu ponavljam ako neko ima na rent 1000W neka mi se javi ;)

Vrh Dno